Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thundervirag

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Iamét egy komment következik, köszönöm, hogy felhívtátok rá a figyelmemet. Ja, és végre itt a hétvége.Sziasztok! A segítségeteket kérném:: piszkál a főnököm.Mostanában egyre többet és az a fő gond, hogy sokszor úgy érzem, hogy alaptalanul.Mert ha állandóan hibáznék…..
Thundervirag 2009.04.03 20:32:20
@vosko: nem tudom hogyan voltál képes annyi évig elviselni a terrort. Én még csak pár hete szenvedek miatta, de már érzem a lelki torzulást, amit megszenved a családom is. Tudom, hogy lépnem kell, és meg is teszem, de nehéz a döntés, mikor sok éhes szájat kell betömni, és hát álláshirdetés meg alig-alig... Hiába a több éves tapasztalat, a folyamatos tanulás, az alkalmazkodóképesség, a feladat orientált habitus, ha sokáig bizonygatják, hogy hülye vagy előbb-utóbb elhiszed... pedig csak nem tudok gondolatot olvasni. Télleg, beiratkoznék egy kurzusra, tud egyet valaki? :)
Thundervirag 2009.04.04 11:58:30
@tderi: Tisztelt uram, ezen már túl vagyok. Fél országot átszelő költözésem előtt magam is vállalkozó voltam, alkalmazottakkal egyetemben. Az egyik kolléganő nagyon jó barátom lett, miután eljöttünk abból a kicsiny városból. Én szeretek pörögni, és nagyjából minden végigcsinálok amit elkezdek. Önkritikám is van, azért tanulok, figyelek a környezetemre és próbálok alkalmazkodni. De a tényen nem változtat, hogy a bunkó emberekből még bunkóbb főnökök lesznek, és sajnos ezen változtatni egy alkalmazott nem tudd. Nem hasonlottam meg amiatt sem mert már voltam a "másik oldalon" is, mint munkáltató, és egy minimálbéres munkaszerződésen, meg elviselhető munkanapokon kívül nem is nagyon vágyom semmire. Másom ugyanis mindenem megvan...
Unom a március végi telet, fáradt és nyűgös vagyok, szóval előre is elnézést kérek Mindenkitől!! Olvasónk kálváriája következik, kronológiai sorrendben. 2006-ban költöztünk az Alföldre, gyakorlatilag haza, hisz itt vannak a gyökereim. Előtte egy dunántúli kisvárost…..
Thundervirag 2009.03.30 10:02:44
@j311: Azért nem muszáj mindenkit hülyének nézni, naná, hogy megkaptam a kilépőpapírjaimat aznap, és ugyan mi úton bizonyíthattam volna, hogy másnap is ott dolgozom? Ennyire azért nem egyszerű az élet, még ha ismered a jogi szabályozásokat is.
Thundervirag 2009.03.30 10:16:07
Tegyük helyre a dolgokat, ami a postban nem volt olvasható, hogy mindegyik munkahelyet hosszú távra szántam, legalább is azon időszakra míg a szükséges végzettségeim nincsenek meg. Májusban végzek a pénzügy-számvitellel, amit csak azért kell megcsinálnom, hogy mehessek mérlegképesre. Igaz, hogy volt már egy ezzel egyenértékű bizonyítványom, és TB ügyintézői papírom, de az 95-ös és a GM finanszírozásában történedett, amit a PM nem fogad el OKJ-s végzettségnek. Így maradt az "újrajárom a sulit" verzió. Októberben kezdem a mérlegképest, és közben angolul is szeretnék tanulni.
A vállalkozásról meg annyit (pedig szívemhez a legközelebb álló volt pályafutásom alatt), hogy itt és most nem mernék belevágni, az időmet tanulásra fordítom inkább, amíg a gyerekeim is tanulnak jobb, ha látnak is néha. Addigra talán magához tér egy kicsit ez a bolond világ...
Bambano: a szabadságigényemet 4 hónap után úgy nyújtottam be, hogy rendet vágtam magam körül, a cégeknek akiknek könyveltem a mérlegek nyers változata is megvolt, és minden ellenőrizve, ha két hetet kértem volna se lettem volna lemaradva semmivel. Egyébként rendszeresen túlórázom, mivel elvárják, na de ugye hülye azé nem vagyok. Ennyi év gyakorlattal azért már átlátom, hogy képes vagyok-e betartani egy határidőt, ha szükséges, ráhúzok, de ha nem akkor engedtessék már meg egy szusszanásnyi idő minden halandónak...
Thundervirag 2009.03.30 10:23:41
fofoka@fofoka: "Na a könyvelésben ilyen nincs! Úgy könyvelsz, ahogy a törvények előírják... persze vannak helyi szokások (mit hova fűzöl le, hol tartod nyilván stb.), de alapvetően nem a főnök találja ki hogyan csináld hanem a törvények szabják meg mit lehet és mit nem."

Hát-hát... ha ez így lenne akkor az szép lenne, volt tapasztalatom, hogy a hatalommal bíró emberek valamiért azt gondolják rájuk nem úgy vonatkoznak a törvények, mint más hétköznapi egyedekre...

... és fogadjunk, hogyha azon múlna, hogy mit eszik másnap a kölyköd akkor megtennél mindent azért, hogy dolgozhass! Ahogy én is, mellékesként mikor ideköltöztünk, még takarítani is elmentem. Nem szégyellem, kemény lány vagyok.