Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pharaoh85

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi posztban Bélabácsi nevű kommentelőnk egyik kommentjét emelnénk ki, mert tökéletesen bemutatja, mennyire nincs könnyű dolga annak, aki nem építőipari mesterembernek tanult.  Ma már - tisztelet a nagyon kevés kivételnek, szerencsére találkoztam ilyennel is - az…..
Kerékagy Mi mennyi, Bubikám? 2014.03.23 10:12:05
Az árak ismeretében a sajtó máris Európa legdrágább közösségi biciklis rendszerének aposztrofálta a Budapesten kiépülő Bubit. Megkérdeztük a BKK-t, és sok európai rendszer tarifáit hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, mennyiben állja meg a helyét ez a megállapítás. A…..
Pharaoh85 2014.03.23 11:39:40
@spontan:

Nem akkor kapod vissza (illetve szűnik meg a zárolás), mikor visszateszed a biciklit, hanem amikor letelik a hozzáférési idő (24 óra a példában) Persze ha hétvégére esik, akkor lehet csak 1-2 nap múlva fogják a zárolást meszüntetni.
41 évi tb-járulék (egészségügyi járulék, stb. ) befizetése után is, ha  kórházi ápolásra szorulsz, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod!  Tisztelt Prxis!   Azon gondolkozom, hogy az 1960-as években honnan volt sokkal több pénze a kórházaknak ?    1961-ben…..
Tokió és legfontosabb nemzetközi repülőtere (Narita) között két vasúttársaság versenyez az utasokért. Most azonban az egykori államvasút nagy - de kissé diszkriminatív - akciót hirdetett: mintegy 50% kedvezmény, de csak a külföldi utasoknak. Korábban már olvasható volt itt…..
Orbán: "Minden állampolgár köteles lesz nyomkövetőt magánál hordani"Kedden adták át a Nemzeti Egységes Kártyarendszer első darabjait. A jelenleg érvényes diákigazolványok helyett mostantól aki újabb diákigazolványt igényel, már csippel ellátott igazolványt kap,…..
"Aki a szolidaritás elve szerint elvárható feltételekkel nem ért egyet, az akár el is mehet innen" - mondta Semjén Zsolt a Heves Megyei Hírlapnak adott interjúban. (Az interjút a heol.hu-ra nem tették fel.) A miniszterelnök-helyettes mondatát azoknak a külföldi szolgáltatóknak…..
Pharaoh85 2013.07.01 16:45:53
@tomwar:
Nem tudom mi szamit extranak, de a 100% magyar allami tulajdonu MVM evi 100mrd profitja mar nagyon kozel lehet hozza.
hargitanandor Mobilgát Greinben 2013.06.06 14:40:23
Ha látod így magában a képet, kamunak tűnik. Photoshopnak. Igyekeztem utánajárni, hogy igazi-e. A legjobb az lenne, ha ügynökségi kép lenne valójában, csak meg kéne találni a fotóst és kikeresni az archívumból, de ez egy civil fotó. A Google Images és a reddit / proddit…..
Új meteorológiai törvényt készül tárgyalni a parlament, és nem is lenne a dolog gyanús, ha egyrészt nem futott volna már a dolog egy kört ősszel, és ha mostanában nem mindenről az új adók bevezetése jutna a kormány eszébe. Valóban, most is ez a helyzet, de nemcsak ez. Nemcsak…..
A távol-keleti ország számomra mindig meglehetősen ellentmondásosnak tűnt. Vonz a kultúra, a gasztronómia, taszítanak ugyanakkor a merevnek tűnő viszonyok és a helyhiány. G. szerencsésebb, mint én, hiszen neki megadatott, hogy mindezt saját tapasztalatai alapján döntse el.…..
Mint arról már bizonyára mindenki értesült, a mobilszolgáltatók sajátos módon értelmezték a józan ésszel kivitelezhetetlen telefonadót. Jakab Andor azt is megírta már, hogy ezzel a trükkel az adót is leáfázták, Ági a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél érdeklődött,…..
Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjogosultsága annak a…..
Praxis Kirohadt a fiam vakbele 2012.03.08 06:00:00
Tisztelt Praxis blog!     2011szeptember 28-án 16 éves fiam erős hasi görcsökre panaszkodott, az ügyeleten megvizsgálták de hazaküldték pedig lázas volt és hányt. 29-én háziorvosunk megvizsgálta és mentővel a János kórházba küldte, vakbélgyulladás gyanúval.A…..
Dubaj felhőkarcoló-nagyhatalom. Szűk tizenöt év kellett ahhoz, hogy a sivatagi várost ellepjék a hatalmas épületek. Kína és a Közel-Kelet államai őrült tempóban húzzák fel a 400 méternél magasabb felhőkarcolókat. A nagy öregek, mint New York vagy Chicago meg sem…..
Talán egy ilyen poszt-tal kellett volna kezdenem annak idején a blogolást, hiszen nyilván nem minden olvasó tudja, hogy hol van és hogy is néz ki Japán, mit jelent az, hogy JR és mi volt a JNR. Különösen aktuális mindezt egy olyan évben tisztázni, mely a japán nemzeti vasút…..
sorok között A dollár ereje 2012.01.26 08:18:00
Egy nemzeti valuta értékét elsősorban nem az adott ország gazdasági ereje, hanem az abba fektetett bizalom határozza meg. Az is általánosan elfogadott megállapítás, hogy a pénzmennyiség növelése - a pénznyomtatás - inflációhoz vezet.Az Egyesült Államok monetáris…..
Pharaoh85 2012.01.27 08:34:30
@Kepan:

Az államadósság állampapírban van, amit nem lehet csak úgy bármikor beváltani, csal a lejártakor. Ha meg az USA mégis fizetési nehézséggel küzdene nyomtat egy csomó dollárt és azzal fizeti vissza.
Az X-Faktor harmadik döntőjének élő közvetítése alatt egy jó szemű olvasónk olyat látott, amilyet utoljára mi is csak a Star Trekben: egy ember a semmiből materializálódott a légtérben, majd testet öltve vonaglott egy jót. Muri Enikő éppen Pink You and Your Hand című…..
Megjelent a napokban a hír, hogy csökkentik a pesti alsó rakparton a parkolási díjat óránként 240 forintról 160 forintra. Az indok, hogy a korábban 100% körüli kihasználtságú parkoló kihasználtsága 15%-ra (!!!) esett vissza. Felmerül a kérdés, hogy jó döntés…..
Pharaoh85 2011.10.15 12:13:22
@Link Elek: Azért az a folyó sem volt mindig ilyen (lásd régebbi képek)

Itt is voltak már tervek a rakparti utak alagútba tételéről, de pénz nem lesz rá egyhamar.
Hétfői posztunkban mutattuk be sokadjára, milyen lehangóló gondozatlanságba süppedt a Gödör környezete (akkori képeink szeptember legelején készültek). Mai beszámolónkban azonban örömmel adhatunk hírt róla, hogy részben ez már a feledni érdemes múlt. Legutóbbi…..
Mindenki átélhet egy valódi burzsuj-érzést mostantól Ferihegyen is. Na, jó nem mindenki, de többek között mintegy 80 ezer magyar, ami azért nem kevés. A Budapest Airport 2-es termináljának központjában, a SkyCourtban tegnap megnyílt ugyanis a MasterCard Lounge. A világ…..
Folytatódik a világváros egy nap alatt sorozatunk. London, Dublin, München, Amszterdam és Lisszabon után most Párizst nézzük meg.Az egyik legjobb város. Amíg nem jártam New Yorkban, el sem tudtam képzelni, hogy lehet valami Párizsnál lenyűgözőbb, vagy szerethetőbb. Azóta persze…..
Annak idején elég közelről követtük az eseményeket, mégis a belváros egyik legforgalmasabb, de teljesen ötlettelen részét újították fel úgy, hogy attól talán egész Budapest énképe megváltozott egy kicsit. A Kiskörút határozottan jobb lett, mint volt, persze kritika is akadt…..
A blog egyik korai bejegyzése a londoni Heathrow reptéren építeni kezdett automatikus kabinautó rendszerről szólt. Kétéves próbafutást követően - idén áprilistól már utasokkal - augusztus elején teljes valójában átadták a rendszert az utasoknak, ami ezzel a  világ első,…..
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
 Igen, hallottuk! Egyszerre sóhajtott fel mindenki a számítógép előtt: micsoda természetes szépség! Ugye? Nem hiába lett királynő...Szóval az van, hogy Amerika sír és zokog. Minap az ABC-n is bejelentették, hogy Eden Wood, minden idők kedvenc szépségkirálynője nyugdíjba…..
Egyre forróbb a vita arról, hogy mennyire "kínaiak" a kínai nagysebességű vasúthálózaton közlekedő vonatok. A technológiákat kezdetben oda transzferáló országok most tűkön ülnek, látva, hogy fejükre nőttek a kínaiak, de beszólogatáson kívül sokra nem…..