Regisztráció Blogot indítok
Adatok
br17

0 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb részletek derültek ki a Pázmány-kampusz várható arcáról. (Vincze Miklós / 24.hu)  És nem csak folytatódik, hanem egyre zavarosabb is. Vincze Miklós (ki más?!) utánajárt, hogy most éppen mi és hogyan történik itt, a főváros egyik legértékesebb ingatlanán. Egy dolog biztos: a terület várható…..
A Seuso-kincs ,,Magyarország családi ezüstje". Nagyon érdekesek a megtalálásának körülményei, noha az igazságot valószínűleg soha nem fogjuk megtudni mikéntjéről. A kincs maga páratlan lelet a római kori Európából a maga nemében. Nézzük mit érdemes tudni ezekről a különleges tárgyakról.   Fotó:…..
A legsikeresebb aktív Forma-1-es versenyző nagy autógyűjtő hírében áll, a garázsában álló autók értékét közel 20 millió dollárra becsülik. Azok közé tartozik, aki alaposan megnézi, hogy mit vesz magának és autóparkjának nagy részére befektetésként tekint. Ezt is bizonyítja, hogy Los Angelesben van…..
A paksi bővítés végtelenségig halasztása, a németek zsarolása az uniós szankciók elleni vétóval és Ukrajna feldarabolása - ezekről tárgyalt az orosz cár a kipcsak kánnal, nemcsak a hatalmát demonstrálni járt a Karmelita kolostorban...
br17 2019.10.31 11:50:35
@Szergej Szergejevics Szergejev:
A jelenlegi paksi erőmű 2032-2037-ig meghoszabbítva üzemelhet.
A felújítottnak mondott, visszaérkező metrószerelvények valójában újak voltak...
Előző posztunkban, mely Jézus külső megjelenéséről szólt, említésre került a Torinoi lepel (shroud of Turin) is, mely aztán a hozzászólások legalább felében újra előkerült. Úgy tűnik sokakat érdekel a rejtélyes ereklye, melynek valódiságát a többség ma is megkérdőjelezi. A téma népszerűsége miatt…..
br17 2019.07.09 08:19:25
@WAR10CK.: Esetleg Leonardo da Vinci képes volt ilyet csinálni...
fáymiklós Ungvári Tamás 2019.07.02 08:03:13
Iszonyatosan imponál, ahogy Ungvári Tamás még egyszer, feltehetően utoljára zavarba hozza a világot. Mert a halálakor mégis meg kellene tudni mondani, kit is veszítettünk el. Meg kellene mondani, ki volt, vagy legalább azt, hogy mi volt. De mintha még ő is zavarban volna a kérdés előtt. Három éve, a…..
A volt miniszterelnökkel készített interjú tegnapelőtt jelent meg a Boom Magazin online kiadásában. A menedzsereknek szánt újság azért szólaltatta meg, mert 2004-ben ő írta alá a Magyar Köztársaság belépését az Európai Unióba. Másfél évtizeddel később Medgyessy Péter azt fejtegette, hogy milyen…..
br17 2019.06.26 07:54:55
@rallus: Az SZDSZ Medgyessy Péter korrupciós vádja nélkül is eltűnt volna a politikából ugyanúgy, mint az MDF, KDNP, FKGP, és fog rövidesen az MSZP is...
Buda és Pest egyik leghírhedtebb figurája a XIX. században Sándor Móric volt, akinek kalandjairól film is készült, és aki pofon vágta az 1848-as forradalmárokat az utcán!  ..
„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” – idézik a magyar Nobel-díjas tudóst, Szent-Györgyi Albertet sok helyen. Ezek szerint a magyar jövő nagyon sötét lesz, ha így folytatjuk...
br17 2019.02.14 09:23:14
@FCUK5: "Az MTA bedarálása - nem az MTA lesz bedarálva, hanem a felesleges pénzköltés leállítva. " A teljesen eredménytelen felcsúti fociakadámiába csak 2011-2017 között 6,3 milliárd (!) forint áramlott be teljesen ellenőrízhetetlenül, és gyanúsan hízott 9 milliárdra a Felcsút tavalyi tao-programja, és akkor a MTA kutatóintézeteitől szándékoznak 20,1 millárdot elvonni felesleges pénzköltésnek minősítve?
       A Magyar Tudományos Akadémia vezetői kétségbeesett írást jelentettek meg az Akadémia internetes oldalán a humán tudományok hasznosságáról. Palkovics László rombolásügyi miniszter ugyanis aznap publikálta a téziseit az új tudományfinanszírozási rendszerről. Két órán belül pedig módosította is…..
br17 2019.02.05 09:10:13
@ámbátor: Nem lennék túl magabiztos a jövőt illetően a Magyar Nemzeti Galéria, az Országos Széchényi Könyvtár, és a Budapesti Történeti Múzeum helyében sem...
    Andy Vajna világhírű producer volt. Nem színész, nem rendező, hanem producer. Megtanulta a szakmát. Vajnának nemcsak a Rambo-t, a Terminátort és a Total Recallt, azaz Stallone-t és Schwarzeneggert köszönheti a filmvilág, de a Nixon-t, Anthony Hopkins-szal, ahol Oliver Stone volt a rendező és…..
Éjjel egy józsefvárosi buszmegállóban valaki összefirkálta a Vámos Miklós és Koncz Zsuzsa közös  könyvét hirdető plakátot (pontosabban csak az üveget, ami a plakátot fedte, de ez igazából mellékes). Az illető konkrétan Dávid-csillagot rajzolt kettejük arcára, és hát jelen kontextusban nehéz…..
br17 2019.01.10 09:03:08
@Jakab.gipsz: Kertész Ákos valójában azzal, hogy a magyarságot genetikusan alattvalónak nevezte, csak megerősítette azt a tényt, hogy a mai napig sincs polgárság Magyarországon, az értelmiség pedig nemigen állt a társadalmi változások élére, a politikai pártok meg olyanok, amilyenek. Ady Endre már 1905-ben komp-országnak nevezte hazánkat, azóta mi változott?
A fél internet fel akarja falni a Gundelt reggelire, miután nem csak annak ment híre, hogy a vendéglátó vállalat üzemelteti a fényűzően felújított miniszterelnökségi palota menzáját, de megismerhettük a menü fogásait és árait is. A Gundel online (Facebook) értékelése zuhanni kezdett, a cég pedig -…..
br17 2019.01.09 18:06:03
@ekat: Ilyesmi árakon nem lehet kihozni az adott ételt. A férjed, és a Te munkahelyeden a munkáltató fizeti ki a különbséget, és ennyivel kevesebb fizetést kaptok, de a miniszterelnök munkáltatója az adófizető, tehát mindannyiunk jóléti kiadását kurtítja meg minden egyes somlói galuska ártámogatása...
Sokakkal ellentétben nem tartom ördögtől valónak, hogy a Miniszterelnökség és hazánk mindenkori kormányfője a budavári karmelita kolostorba költözik. E jelentőségteljes, önmagán messze túlmutató cselekedet révén nemcsak a hatalom forradalmi, jakobinus-bolsevik ihletésű egységének tanával szakít a…..
"Menekültügyi szempontból rengeteg sebből vérzik a történet. Ami a külképviseleten benyújtott menedékkérelmet, illetve a kérelem benyújtására vonatkozó szándéknyilatkozatot (a kormány állítása szerint ezt tette a tiranai magyar nagykövetségen Nikola Gruevszki) illeti, vannak olyan államok, amelyek…..
br17 2018.11.22 09:08:53
@Éhesló: Oszt' honnét volt neki egyszerire szólú magyar papírja?
Középre...
br17 2018.11.05 13:52:02
@LKerekes: Ami azt illeti, az a többség 2 559 192 volt, a szavazásra jogosultak száma pedig 8 312 264 fő....
Amikor a választási vereség után Simicska Lajos túladott a Hír TV-n, az új tulajdonosok elbocsátották a csatorna arcát. Kálmán Olga személyesítette meg azt az újságíró magatartást, amelyet egy D. Tóth Krisztával folytatott beszélgetésben így foglalt össze: „A G-nap után a Hír TV elkezdett…..
br17 2018.09.25 13:32:09
@szepipiktor:

Egy hangyányit elfogult vagy Kálmán Olgával, aki sohasem volt hírolvasó. Amikor ő többször kérdezett azt azért tette, mert a kiváló felsoroltaktól nem tudott érdemi választ kapni, és a hallgató - rajtad kívül - ezt megértette. Ővele senki sem mosta fel a padlót, őtőle elmenekültek, vagy el sem mentek azok, akiknek az őszinte válaszadás egzisztenciális kérdés lehetett volna.
A televízió padlóját Gyurcsány Ferenc az istenkirállyal mosta fel 2006-ban, aki azóta normális újságírónak nem volt hajlandó válaszolni...
Nyugat-Európa nem egységes, az egyes országok maguk sem egységesek, nem látják egymást nagy barátoknak, mégis, ha közéjük lép egy kelet-európai, akkor valahogy mintába rendeződnek. Ez nem törvényszerű, különösen az új generációnál, de azért van egy ilyen tendencia. Orbán ambíciója, hogy európai…..
br17 2018.09.19 09:07:36
@nyerafidesz: Orbánnak semmibe sem került emelni a minimálbért, de a vállalkozóknak ki kell azt termelni, és elkerülni a bérfeszültséget, hagy egy pályakezdő - Orbán jóvoltából - annyit kell, hogy kapjon, mint aki már lehúzott néhány esztendőt a munkában. A családi adókedvezmény pedig csak azoknak jár, akiknek van is adóbefizetésük. A csodás családi pótlék pedig egy gyermek után: 12.200,-Ft!!!
Idén nyár végén megkezdődtek a KISZ KB, vagyis a Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottság volt székházának bontási munkálatai...
br17 2018.09.16 12:02:38
@tena_lady: A fényképeken is jól látszik, hogy a lebontott épület és a Dunapart közt nincsen épület, így az építendő szálloda földszintjéről is gyönyörködni lehet majd a Duna, a Mrgitsziget, és a túlpart látványában...
 Minden vallásnak és helynek megvannak az érdekességei, furcsaságai, melyek külső szemlélő számára különösen feltűnőek. Én most a Dohány utcai zsinagógáról, illettve a mellette található Zsidó múzeumból gyűjtöttem össze tíz (számomra) érdekes tényt, amik meglepőek, esetleg elgondolkodtatóak. Fontos,…..
br17 2018.08.06 10:26:41
@Plumper_: A reverenda (neve a latin revereor "tisztel" szóból származik) a katolikus papok liturgián kívüli viselete, a református lelkipásztorok palástot hordanak...
JogÁsz Sorozatbarát 2018.07.21 21:07:02
Ugye önök is szoktak sorozatokat nézni? Akkor azt is tudják, hogy a sorozatok úgy „fejeződnek be”, hogy a rendező szinte mindig hagy lehetőséget arra, hogy a véget nem érő történetet egyszer még újabb epizódokkal folytathassa. Nos, ezért nem merem leírni, hogy a Btk. legújabb módosításának tervezete…..
br17 2018.07.23 09:06:24
@paragrafus:

Kristálytiszta az érvelésed, azonban félek, hogy mindezek Czunyiné Bertalan Juditot, vagy Németh Szilárdot nemigen fogják érdekelni...
  Olvasónk - ahogy maga is elismeri - több teljesen nyilvánvaló hülyeséget is elkövetett az alábbi autóvásárlási projektjében, elég csak a fenti képen megnézni, hogy mi szerepel a vételár és a megjegyzés rovatban. Elképesztő naivitásról árulkodó hibái annyira egyértelműek, hogy az emberek többsége…..
br17 2018.07.04 19:20:44
@Darth Revan: No meg, hogy nincs benne benzin...
Pedig nem is akartam Kunhalmiról írni. A magánemberrel ugyanis semmi bajom, csupán az MSZP két lábon járó kommunikációs félreértése foglalkoztat. Most elnöknek jelentkezett a pártjában, és egy belső közvélemény-kutatás szerint esélyes is. Népszerű a párttagok körében, mert „tökös lány”, ahogy egy…..