Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plokmi

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberi agy merev lemezként funkcionálna, amely megőrzi az információkat az illető halála után is, ha összekötik egy számítógéppel vagy egy szintetikus testtel. Ez nem sci-fi. A kaliforniai 21st Century Medicine kapta meg a Brain Preservation Foundation díját, amelynek célja segíteni a tudományos…..
A mozifilmek és tévésorozatok forgatókönyvírói égnek a vágytól, hogy olyan csavarokat vigyenek a történeteikbe, amelyek képkockái örökre beleégnek a nézők tudatába. Körülnéztünk és összeszedtünk ötöt a szerintünk legmegdöbbentőbb fordulatot bemutató alkotások közül. Találunk köztük klasszikusként…..
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
Ha lenne a "fekete-fehér/színes" című rovatunknak definíciója, akkor azt egészen szépen lehetne illusztrálni az alábbi fotókon keresztül. Ezekben a könnye(bbe)n fogyaszható kis cikkekben ugyanis a város különböző korszakait igyekszünk bemutatni, ahol szöveg helyett a képek beszélnek. Ezúttal az…..
Talán mi magyarok a saját magyar konyhánk után az olasz konyhát szeretjük a legjobban. A tésztaételek között  az egyik legjelentősebb mértékben a bolognait fogyasztjuk. arra voltunk kíváncsiak, hogyha kevés időnk van, akkor melyik bolti bolognai szósz tudja megadni azt az ízélményt leginkább, amit a…..
Daniel Clifford filmes producer kezdeményezésére a "Science of Scare" projekt keretében érdekes kísérlet zajlott nemrégiben az Egyesült Államokban: a legnépszerűbb horrorfilmeket vizsgálták  egy 50 fős kontroll-csoport pulzusszám-változása alapján. A furcsa ötlethez a közelgő Halloween-ünnep…..
plokmi 2020.10.24 10:46:16
Szeretem a műfajt. Szerintem a legnehezebb ebből jó filmet készíteni.
Pl. a vígjáték, komédia esetében könnyebb felhasználni azokat az egyetemes vicces, poénos helyzeteket, szófordulatokat amelyek a világon bárhol érvényesek. De akár egy teljesen hazai filmnél is könnyebb dolga van az írónak, rendezőnek, mert tudja min nevet a hazai mozinéző.
De a horror egészen más. Nemhogy egy országon belül, de egy családon belül is mástól félnek, rettegnek az emberek. Továbbá még életkor függvénye is.
Személy szerint a legfélelmetesebb horror élményem az Alfa Holdbázis: Sárkányok birodalma epizód volt. Tizenévesként láttam annak idején a TV-ben, valamikor a 80'as években. 2 napig biztosan nem tudta, aludni. A film alatt nem kevés komment is hasonló élményről szól. Most megnézve, már középkorúként és/vagy sok-sok horrorral a hátam mögött már semmi olyan hatása nincs mint annak idején.
Nem véletlen hogy a horror kategorizálódik, pszichológiai és véres/erőszakos. De ezeknek sem egyetemleges a hatása a nézőkre.
Szerintem egy horror akkor 'üt' igazán a néző azonosulni tud (akar) a szereplővel. Ebben az esetben valódi félelemet és rettegést vált ki a film nézése.
Jó példa erre a Fűrész sorozat. Hány olyan jelenet van bennük, amibe ha beleképzeljük magunkat, kiver a víz. Jó ötlet volt a készítők részéről, hogy ennyiféle belső félelemet keltő helyzetet vittek filmre.
Maga a teszt, éppen a fent leírtak miatt szerintem nem hozott valós eredményt. Az adott közönség és film választék alapján lett ez a végeredmény. Ugyan ez a közönség másik filmekre, vagy másik közönség ezekre a filmekre máshogy reagált volna. A sorrend is más és más lenne.
A horror a legszubjektívebb film műfaj.
   A mobilgyártók nem igazán térnek el az egyéb cégektől, így a céljuk nekik is a profitmaximalizálás. Egyesek ezt a profitot brutális árcédulákkal érik el, mások viszont inkább a kevéssé fontos dolgok kispórolásával, azonban van egy trend ami jóval aljasabb mint a borsos ár vagy az IP védelem…..
plokmi 2020.10.04 21:37:01
@Kopasz Szuzukis: Parasztvakítás. Pont ezért.
Egy kamera modul bekerülési költsége néhány dollár. Amiből több van azzal lehet villogni a haverok előtt. Ezzel el lehet adni ezt a sok sz.r kacatot.
„Sosem vesszük észre, hogy valójában hány embert sebzünk meg magunk körül a meggondolatlan viselkedésünkkel.” (Francine Rivers) A kapcsolatok hálójában élünk. Minden megmozdulásunkban emberekkel érintkezünk, kerülünk kontaktusba. Lehet, hogy egy benzinkútra betérve nem számít, milyen nyomot hagyunk…..
plokmi 2020.09.30 22:09:15
@Almandin: Vagy te manipulálsz, vagy téged manipulálnak. Választhatsz.
Mondataink Ember a gyilkosban 2020.09.12 12:02:59
Különben sem olyan nő maga. Columbót mindenki ismeri. A kultikus amerikai krimisorozatból az is látott már részeket, aki nem néz kultikus amerikai krimisorozatokat. (Vagy nem néz egyáltalán sorozatokat.) Én is így voltam vele. Láttam még gyerekként részeket, aztán nyilván később is...
A vasút fejlődésének elengedhetetlen része, hogy folyamatosan mindenből nagyobb, hosszabb, gyorsabb és erősebb készül. Évek óta a vasúti rekordok többsége Kínából érkezik: itt található a leggyorsabb vonat, a legtöbb nagysebességű vonat, a leghosszabb híd és most már a legerősebb mozdony is! A…..
plokmi 2020.09.03 17:57:03
@Reggie: Az emelkedő dőlésszöge csak egy adat a képletből. De ha bármelyik másik tag kiugróan magas értékű, akkor már egészen más a helyzet. Nos ha 10 000 tonnát kell egy 1,2%-os emelkedőn felhúzni(tolni) 120 km/h-val, hidd el oda azért kell erő.
Emeletes autópálya a városban, repülőtér Fóton és liget a Nyugatinál. A háború után nagyon másképpen tervezték a fővárost...
plokmi 2020.08.11 08:08:32
@benkoo: A mérnökök tehetnek erről a legkevésbé (nem vagyok mérnök). A többivel egyetértek.
Hasonlóan élnek, mint a legtöbb korukbeli fiatal: egyetemre készülnek, elköltöznek otthonról, és buliznak, de közben négy nyelven beszélnek, számukra a gödöllői kastély és a bécsi Hofburg voltaképpen családi múzeum, és már most azon gondolkodnak, hogy talán egyszer majd édesapjuk, valamint…..
plokmi 2020.07.26 10:31:34
plokmi 2020.07.26 14:53:40
@nofret: Nem biztos, hogy minden ok nélkül.
Május 31-én, vasárnap ünnepli kilencvenedik születésnapját a filmtörténelem megkerülhetetlen egyénisége, a színészként, rendezőként, zeneszerzőként és producerként is brillírozó, már életében legendává lett Clint Eastwood...
A Magyar Tévéhíradó története 1957-től a rendszerváltásig...
Kezdjük a sor elejét néhány hashtaggel. #kocsogaudis, #parasztbéjemvés #hülyeszuzukis. Ha kidühöngtük magunkat, kezdjünk el a saját házunk táján is sepregetni. Senkivel sem fordult már elő, hogy véletlen tovább maradt fent a távolsági fényszóró vagy az irányjelző ugye? Mindenki pontosan tudja és…..
Luc Besson filmklasszikusa immár több, mint két évtizede teszi élvezetessé filmezős estéinket. Ha éppen vetítik valamelyik csatornán, azonnal oda kapcsolunk, s ha tehetjük, visszanézzük az elejétől. Jómagam is nagy kedvelője vagyok AZ ÖTÖDIK ELEM című filmnek, azonban nem ismerek nagyobb rajongót az…..
A MÁV néhány évvel ezelőtt megszüntette a büfékocsikat, majd pár hónapja újra üzembe helyezte őket. Nem csoda, hogy anno nem volt rá kereslet, a válsággal sújtott (meg azért a korábbi éveken sem feltétlenül a nyugati jólétről ismert) Magyarországon a legtöbben érthetően még a helyjegy árát is…..
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
Ahhoz képest, hogy Lengyelország milyen nagy és viszonylag közel is van Magyarországhoz, mégis kevés szó esik róla a blogon. Persze nem tartozik a magyarok célországai közé, de attól még nagyon érdekes lehet ott az élet. Most egy kicsit bepillanthatunk Vé posztján keresztül...
via GIPHY Zolinak gyors segítségre volt szüksége, miután a szervizelésre visszaküldött robotporszívó doboza olyan állapotban érkezett vissza, ami azt feltételezte, hogy a robot sincs túl jól. Vagy reméljük igen, de akkor mi történt a dobozzal? Gyorsan írtunk a szakértőinknek is, hogy legközelebb…..
plokmi 2019.10.05 10:58:53
@Terézágyú: Azért mert évtizedek óta, a megválasztott vezetőink le..arják a napi problémáinkat, lehet ez jogos igény a részünkről.
Talán a következő generációnak már nem ilyen lesz a gondolkodásmódja.
Egyre több otthont hirdetnek amerikai konyhás nappalival. Vannak jó tulajdonságai, de az éremnek mindig két oldala van, így most egy kicsit mögé nézünk ennek a típusú konyhának és kivesézzük, hogy milyen hátrányokkal jár, ha valaki ilyen lakás mellett dönt...
1943. december 20-án délelőtt tizenegy óra után nem sokkal amerikai bombázók és vadászrepülők lépnek be a Harmadik Birodalom légterébe, 8320 méteres magasságban. Célpontjuk egy Brémában található gyár, ahol a Focke-Wulf 190 típusú vadászrepülőket gyártják. A csaknem -60 Celsius-fokos hidegben repülő…..