Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plokmi

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1906. A San Franciscó-i földrengéskor megrepedt utca..
plokmi 2023.03.06 18:50:10
@gigabursch: Ég és föld a kettő. Nem értetted a lényeget.
plokmi 2023.03.09 19:13:00
@gigabursch: Beleolvasgattam a hozzászólásaidba, te egy űberokos megmondóembernek gondolod magad. Tipikus példánya a nárcisztikusságnak. Egy ilyen emberrel teljesen értelmetlen bármilyen kommunikáció.
Ha abból amit írtam nem értetted a lényeget, akkor leírhatom még 100 féle módon, akkor sem akarod majd megérteni. Kár az időt vesztegetni.
- prokee - Egy orrmotoros Škoda 2007.10.09 08:52:00
Életem nagy lidérce volt a Škoda 1203 mikrobusz. Valahogy mindig a látókörömbe került egy, pedig itthon alig akad valaki, aki manapság a típus említésére ne pislogna roppant tanácstalanul. Talán még a 70-es, 80-as években sem ugrott be mindenkinek, miről is beszélünk. A…..
A szendvicsek akkor igazán finomak, ha többféle jellegzetes íz és állag megjelenik bennük. A különböző szalámikon, sajtokon, zöldségeken túl ezt úgy fokozhatjuk, ha a szendvics "teste" is extrább, mint egy sima kifli vagy szelet kenyér. Nagyon kevesen vannak, akik ne rajonganának a sült sajt ízéért,…..
Nyaralt már valaki repülőtéren? Nem??? Pedig nagyon praktikus: az ember átéli az utazás izgalmát és a repülőtér forgatagát anélkül, hogy azt követné a fárasztó és sokszor unalmas repülés. Most elmondom, hogyan lehet ilyenben része az embernek - igaz, akaratán kívül...
plokmi 2022.04.18 07:43:53
@UtazóTódi: Szerintem te nem tudtad értelmezni (megérteni) a hozzászólásomat. De úgy látom a többi kommentben egy kicsit "érthetőbben" fogalmaztak.
Ez a cikk olyan mint a 2 hete, naponta készített és megosztott fotó a szállodai svédasztalról. Felesleges. Információ értéke 0.
A pasi végre elcuccol anyutól, de még így is hazaviszi a szennyest, és a tisztálkodást is ott végzi, ha éppen nem a barátnőjénél. Posztolónk nem tudja, meddig bírja még ezt, de legalább takarítani engedi a párja.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
  Piros-fehér-zöld kenyér Ott, ahol,- és ne feledjük, vidéken vagyunk,- állítólag a magyar ősvirtus lengedezik lobogó gatyában, ahol az őserő, az eredetiség, a nemzet jobb lelkiismerete virul, ott nem lehet ilyen igénytelen, pékiparilag értelmezhetetlen kenyeret a kosárba tenni, amit az sem…..
plokmi 2022.02.04 20:01:47
@lúzerjúzerek: Bármit kotyvaszt, 100 hibát találok minden fogásban.
plokmi 2022.02.04 20:04:30
@kocsmagomba: Jogos. Az első küldésnél kilépett az oldalról, rosszul írtam be másodszor. .Helyesen :
Minden mondatából árad a hozzá nem értés és a kényszeres elégedetlenkedés.
1908. Felix Wehrle, a hihetetlenül rugalmas bőrű férfi. A látványos és egykor cirkuszban mutogatott betegséget a bőr magas elasztántartalma okozza..
Vannak furcsa divattervezők, akik nem a tömegeknek gyártanak és legalább annyira megosztóak, mint az előző reklámos cikkem. Beate Karlsson is ezek közé tartozik, hiszen ő szilikonból formázza meg cipőit, vagy esetleg Kim Kardashian seggét, amit unalmasabb napjaidon akár te is hordhatsz a…..
plokmi 2022.01.22 11:46:59
Az első magyar McDonald’s Budapesten, a Régi posta utcában nyílt meg 1988. április 29-én. Az éttermet Marjai József miniszterelnök-helyettes és Váncsa Jenő mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter adták át. 15 termék közül lehetett választani, a sajtburger 26 forintba, a nagy krumpli 25 forintba…..
Amíg egyeseknek Franciaországról Párizs vagy a gazdag történelem jut az eszükbe, nekem a francia színészlegenda Louis de Funès. Számos film kötődik hozzá, így a felsorolásával nem foglalkoznék. Jónéhányat Magyarországon is kultikus szinten emlegetnek (pl Jákob rabbi kalandjai). Számomra Funès…..
  A blog indulása óta a legtöbb kérdést, megkeresést az osztatlan közös földtulajdon és főként annak lehetséges megszüntetése tárgyában kaptuk. Ezért úgy döntöttünk, hogy a témát alaposan körüljárjuk és több bejegyzést is szentelünk neki a jövőben, annak érdekében, hogy minél több információt…..
20 éve vagyok ebben a szakmában, és voltak igen rázós időszakok az autókereskedelemben, új és használt piacot tekintve egyaránt. A túlpörgetett hitelezés, a minden képzeletet felülmúló áfázás, a gazdasági válság okozta sokk, a bedőlő kereskedések, a lízingcsalások, végtelenül lehetne folytatni a…..
plokmi 2021.12.06 18:05:09
@fkv.117: Azt írod hülye mantra, erre leírod ugyan azt amit én. Mi van?
Úgy tűnik manapság mindenki odavan a trailerekért, egy adott film vagy játék esetén az előzetes hype gyakran sokkal nagyobb, mint az a hatás, amit maga a kész “termék” hagy az emberben. Egy ideális világban ez persze fordítva lenne, de az okokat nem olyan nehéz kitalálni: 2-3 percnyi szórakoztató…..
plokmi 2021.11.01 13:13:28
@Andriska07: Nem SW rajongóként mondom, hogy 3 jó SW film van. A 4-5-6. A többi....
Ne is említsük. Lucas azért csinált folytatást, hogy legyen pénze belőle, de már ezek is borzalmasak voltak. A Disney pedig, mi mást tehetett mint saját képére,é s a mai társadalmi elvárásoknak megfelelően átalakította. Lucas felesége, aki annak idején vágta az első filmeket, mondta, hogy látszik hogy a vágónak SINCS fogalma arról miről is szól az SW. A Disney féle SW-nak kab annyi köze van Lucas elképzeléséhez, mint az Andersen féle Jancsi és Juliskának a Disney verzióhoz.
        Paloma Elsesser vitte a bulit, úgyis mondhatnánk, hisz gyakorlatilag lepipálta a világ legjobban fizetett modelljeit is Bella Hadid, Imaan Hamman és  Adut Akech szereplése szinte eltörpül Paloma életkedve mellett a Victoria's Secret új kampányában. A Dream Angels melltartói a…..
plokmi 2021.10.04 06:42:58
@Emmett Brown: A divat világát meghatározhatatlan gondolkodású emberek irányítják. Az ő szemükben csak a klasszikus modell alkat volt az elfogadott. A 'népharag' kivívta a plus size méretű modellek foglalkoztatását. Ha még emellé a normál alakú nőket is el kell fogadniuk, akkor minimum stroke-ot kapnának.
Egy hónap híján két éve láthattátok a 'Színes mindennapok' sorozat utolsó részét. 1972-nél hagytuk abba az MTI Fotóarchívumának színes fotóiból álló válogatást, de örömmel jelentem hogy folytatjuk, hiszen a szocialista Magyarországnak még 17 év adatott a történelem színpadán. Így ma 1973-ból…..
plokmi 2021.09.12 11:57:36
@gigabursch: Akkor segítek egy kicsit, mert nagyon el vagy tévedve.
"@Club Sandwich: Falun már akár az 5 emelet is ;) "
plokmi 2021.09.12 15:33:42
@bioLarzen: "értjük" Vicces. Mi ez a királyi többes. Az emberek felett állónak képzeled magad?
Szimplán csak a saját hozzászólásodat kellene értelmezni. Ez nem bonyolult feladat.
plokmi 2021.09.13 20:18:04
@gigabursch:
"Tették egy finoman szólva is bunkó, leminősítő megjegyzést."
Az általam használt jelző (ha nem tudod mi a nyelvtanban a jelző akkor ne is olvasd tovább) :
- tájékozatlanság
Ebben ugyan mi a sértő?
Ellenben te lebunkózol? Ember kajál már a fejedhez!!!

"Emiatt nyitottam ki a szemedet. "
Nyitogasd más szemét. Senki emberek ne akarjanak észt osztani!

Részemről vége.
Egészen beleszerettem az általam elkészített kajáim posztolásába. Itt egy újabb, amit most közkinccsé teszek. Eleinte csak az volt a tervem, hogy majd a szabadnapjaimon kezdek kotyvasztani a konyhámban, de ma este, munka után hazaérve rájöttem, hogy megint nem ettem semmi normálisat napközben. A…..
Az esztergomi szénrakodó 1927-ben épült, funkciója pedig a dorogi bányából érkező szénpor fogadása és uszályokra való továbbítása volt...
Az orosz állami hírügynökség a TASS, egy rendkívüli cikket tett közzé, amiben megvádolják a NASA űrhajósát Serena Auñón-Chancellort, miszerint érzelmi összeomlást szenvedett el a Nemzetközi Űrállomáson való tartózkodása során, ami hatása alatt megrongálta az orosz Szojúz űrhajót, hogy mielőbb…..
     Az Apple mindig is ismert volt megosztó termékeiről, melyek bár többségében sikeresek lettek, azonban sok esetben hatottak túlárazottnak a konkurenciához képest, a jó eladási számokat pedig pusztán a márkahű vásárlóknak, vagy az alternatíva hiányának köszönhették. Azonban a legújabb iPhone…..
Blogkocsma Dödölle ismét 2021.07.31 07:00:00
Muszáj gyakorolni, hogy mindig jobb legyen! A legutóbbi hirtelen felindulásból készült tál volt az első kisérletem. Annak ízeiből kiindulva próbáltam most egy jobbat készíteni. A hozzávalók még egyszerűbbek voltak, viszont már éreztem a kezemben, hogy kell készíteni...
Olyan szép a nyár, és olyan bársonyosan, szűrten csodásak a fények az erdőben, hogy nem lehet kihagyni egy kiadós bográcsozást. Mert nincs is jobb dolog a tűz körül ülni, miközben a Szakács szorgoskodik a bográcsnál. Ilyenkor nem is indulnánk útnak. egy ilyen eseményre egy valóban magyaros, mindenki…..
Bivalyerős ellenfelekkel szemben is nagyon jól helytállt a magyar válogatott az Európa-bajnokságon, csak nüanszokon múlott, hogy nem sikerült a világbajnok és Európa-bajnok ellenfelek valamelyikét legyőzni és elütni a továbbjutástól. Ez felerősítheti a nemzeti érzést és a rossz értelemben vett…..
plokmi 2021.06.28 19:37:24
@megamovieboy:
1. A mérkőzésnek a végeredménye számít, nem a részeredmények.
2. Ha van valaki aki erőből kormányoz az a FIDESZ. Bármi kell hoznak egy törvényt rá és kész. Mi ez ha nem erő.
3. Nem azzal van baj, amit az országgal tesznek, hanem a harácsolással, amiben már nem ismernek határt.
A porszívó választása sohasem könnyű dolog, de egyáltalán nem lehetetlen jó döntést hozni. A titok nyitja egyszerű, olyan készüléket válasszunk, ami a legjobban megfelel az igényeinknek. Könnyű mondani persze, de most elárulom, hogy szerintem mire érdemes figyelni. Az első és legfontosabb, hogy…..
A parizer vagy párizsi fogalom a felvágottak  között. Már a 19. században írnak “parizer”, “parizerwurst”, “pariserwurst” vagy “párizsi kolbász” elnevezéssel a mai párizsi őséről a magyar gasztronómiai könyvekben. Lássuk, hogy az elmúlt 150 évben hová fejlődött a parizergyártás, következzen a 16…..
plokmi 2021.05.29 13:45:38
@para_noir: Ezek szerint még nem ettél kézműves párizsit. Azért, mert az ipar annak idején ledegradálta egy silány minőségű termékké, attól még ebből is lehet jót készíteni.
Ilyen alapon az összes húskészítmény, ami nem őrzi meg eredeti állagát (füstölt sonka, kolozsvári, angol szalonna stb.) mind, mind ipari hulladéknak tekinthető, mert nem tudhatod, hogy mit tesznek bele.
Ha veszek pl. szeletelt füstölt sonkát, még hetek múlva sem romlik meg.
De BÁRMILYEN hiper-szuper feldolgozott húskészítménynek 4-5 nap múlva vége, megromlik.
Szóval a párizsi semmivel sem rosszabb mint bármelyik feldolgozott hús. HA jól csinálják.
Egyébként a virsli mindenki eszi nyakra, főre, pedig gyártás technológia szempontjából szinte párizsi. Mégsem mondják rá, hogy ipari hulladék.