Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cickányfül

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Ég veled cimbora! 2012.02.07 20:20:00
Meleg, nyári estén ültünk nálad az udvaron az olajos nadrágoktól megfestett kempingszékeken és röhögtünk Tie-on, azon a címeres ökrön, hogy micsoda trójai falovat kapott ajándékba, amikor a Velvet hasonmás versenyén megnyerte Jáksó ezüst Range Roverét, amit a kétállú még…..
cickányfül 2012.02.08 15:29:13
Greyhound blog Best of Jobbik 2010.03.30 14:13:00
Kész... Ez már nekem is sok. Eddig nem akartam különösképpen baszogatni a Jobbikot, de most már egyre több furcsaság derül ki az "igaz" magyarokról. Gyurcsány Ferenc folyamatos mellébeszélését és gátlástalan hazudozását sem voltam képes szó nélkül hagyni, úgyhogy…..
cickányfül 2010.03.30 15:24:48
Mandiner blog Nem korrekt 2009.05.19 11:01:00
  Megszólítottuk Bauer Tamást múlt szombaton az antirasszista tüntetésen. Bemutatkoztunk, elmondtuk, hogy honnan jöttünk és néhány kérdést szeretnénk feltenni neki. Beszélgettünk, arról, hogy miért van itt, hogy milyen borzalmak várhatóak, ha hatalomra jut a Fidesz,…..
cickányfül 2009.05.19 12:06:22
@freehckr: hát valahogy így, mert egyrészt közszereplő és ez jár(-na egy noooormális országban) hátrányokkal is, vagy legalábbis kényelmetlennek tűnő körülményekkel (bár az is elvárható lenne, hogy az elvtársak alaposan átgondolják, mi hagyja el a kicsi szájukat), másrészt igen, az ő eszközeik - a mi eszközeink: én nem vállalnám az ő szintjüket, de az ő általuk (ki tudja, mire föl) támasztott elvárásoknak sem kellene feltétlenül megfelelni..
cickányfül 2009.05.19 15:18:06
@mefisto: Köszönjük!

"A közszereplést vállaló személyeknek vállalniuk kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben."

"A magyar Alkotmánybíróság sokszor hivatkozik ezekre a döntésekre, és maga is hasonló következtetésekre jut. Állandó gyakorlata szerint a demokratikus államélet és közvélemény érdekében az állami tisztségviselők és más közszereplő politikusok alkotmányosan védett magánszférája másokénál szűkebb; különösen ki kell tenniük magukat mások kritikájának. [Legtöbbször hivatkozott: 36/1994. (VI. 24.) AB határozat.]"

és a lényeg:
Egy 2004-ben született bírósági határozat szerint „a közszereplőkről alkotott kedvezőtlen véleménynyilvánítás, értékítélet önmagában akkor sem alapoz meg személyiségvédelmet, ha túlzó, vagy felfokozott érzelmeket tükröz. A közéletben részt vevő személyeknek ugyanis számolniuk kell azzal, hogy politikai ellenfeleik (különösen választási időszakban) tevékenységüket, szereplésüket kritikával illetik és erről a közvéleményt tájékoztatják. A közélet szereplőinek pedig el kell viselniük a személyüket kedvezőtlen színben feltüntető és tevékenységüket negatív módon értékelő véleményt, kritikát is.” (BH 2004. 104.)
cickányfül 2009.05.19 17:49:15
@remetebal: a Sötétség délben-sorozat szerinted nemes egyszerűséggel "hevültség kampányidőben"?
  Ahogy beharangoztuk, szombaton tartotta második nagygyűlését a Magyar Demokratikus Charta. A sajtó ezúttal az eseményt a helyén kezelte, magára valamit adó orgánum nem vezényelte ki tudósítóit az unalmas fröcsögésre, mindenki a terjedelmes MTI-anyagot vette át. Mi viszont…..