Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BISMARCK

0 bejegyzést írt és 943 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Iszonyatosan kellemetlen interjút adott kedvenc Hollywood-szakértőnk, Návai Anikó, vagyis a bennfenteskedő interjúk királynője a Mokkában. Mikor Pachmann Péter az újabb magyar Oscar-jelölés kapcsán a magyar film újravirágzásáról, pontosabban annak okáról, kérdezte Návait, ő habozás nélkül vágta rá…..
Nem vagyok egy tipikus blogger, úgyhogy az elmúltnyócév (na jó, csak 5) úgy telt el, hogy semmi okosságot nem osztottam meg senkivel. Pedig zajlottak közben az események, és még mindig megy a Mazda, persze közben átesett néhány kisebb-nagyobb szervizen is. Most egy kicsit magamnak is megpróbálom…..
BISMARCK 2017.03.22 09:53:19
BISMARCK 2017.03.22 14:30:23
@xeri:

meg tudnád adni a címet ahol csinálták?
BISMARCK 2017.03.22 14:42:38
@xeri:

zamoditsa kukac gmail.com

az a helyzet, h hasonló cipőben járok és akiket én találtam hozzá sem akarnak fogni mert nincs javítóív

köszönöm
Ma 75 éve 1941. december 7-én a második világháború csendes-óceáni hadszínterén a japán flotta megtámadta az Egyesült Államok haditengerészetének hawaii-szigeteki támaszpontját...
BISMARCK 2016.12.07 19:24:51
@gigabursch: azért az úszó roncs enyhe túlzás, ezek jelentős átalakításon átesett csatahajók voltak
azt meg,h a háborúban a hordozó lesz a fontosabb fegyver nem igazán tudhatták, annyira nem, h az épülőben lévő 4 iowat nem kapták szét hanem megépítették, sőt, terveztek újabb csatahajóosztályt is
Az amerikai választások és Donald Trump november kilencedikei meglepő győzelme után sokan gondolkodnak el azon, hogy a legelső, 1789-es elnöki beiktatás óta – mely George Washingtonhoz kötődik – vajon kik voltak a 45 eddigi amerikai vezető közül a legjobbak és kik a legrosszabbak...
BISMARCK 2016.11.17 12:01:29
@Leon Uris: Nixon mitől a vitathatatlanul legrosszabb? Mert pl. én vitatom, jó elnök volt, egy rossz húzással
Gyakran felmerül egy egyszerű kérdés: éjjel rendelkezésre áll-e a napenergiával megtermelt áram? Túlegyszerűsítve úgy is szokták ezt kérdezni, hogy éjszaka süt-e a nap, de ez félreértésekre adhat okot, így járjuk körbe ennél alaposabban a témát. Ennek során többek között szó esik napelemekről,…..
BISMARCK 2016.10.30 10:37:08
@szocske_: LOL
láttál te már ekkora rendszert? :D
hova rakod?? mert a háztetőre nem fér fel
a 300 négyszögöles kertedet fogod telerakni táblákkal??
Számomra minden idők legjobb energetikai tárgyú reklámja a Nissan Leaf-é, ami kiválóan érzékelteti, hogy milyen nagy szerepet játszik a villamos energia a mindennapi tevékenységünk, eszközeink lokálisan tiszta áramellátásában. Nem szabad azonban elfelejtenünk: ahhoz, hogy ezek a járművek…..
BISMARCK 2016.10.20 07:45:02
@nonolet: csak azt felejted el, h a nagyobb hatótávval az autózási szokások is változhatnak
pl. aki ma megy 50et az lehet, h nem fogja lerakni hanem azzal megy tovább és simán összejön a duplája
+ez csak az optimális hatótáv ami tuti, h a végén a 2/3a lesz (mert megy a légkondi v fűtés, rádió, fedélzeti kamera, mobilt tölt, stb)
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
Minden látszat ellenére nem könnyű a fehér reverendások élete (nem a pálosokra gondolok). Látszólag csak ülsz kényelmesen a trónon, integetsz, felolvasod a megírt szöveget... Az utóbbi évtizedek igazolják, hogy a pápák célkereszttel a fejükön élnek...
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
Lassan lemegy a teljes csoportkör a foci-Eb-n, és a közvetítés már több mint egy teljes hete ültet nagy számban olyanokat is a tévé elé, akiknek amúgy eszükbe sem jutna a köztévére kapcsolni. Számukra egy alternatív valóságra nyílik ablak a közvetítések szünetébe beszúrt, egyperces mini-híradóval,…..
BISMARCK 2016.06.20 17:26:27
@Sipovicsné Zahedli Krisztina:
A romhamrendorok megjelenese mindig necces, mert mozgositja az addig passzivakat is
Sokat gondolkozom azon, hogy miért nem borult még rá az asztal a kormányra, miután az elmúlt években minden hétre jutott számunkra egy olyan "mutyi", ami önmagában gusztustalan. Mégsem halmozódott és gyülemlett fel szinte semmi, hanem érzéketlenné, vállvonogatóvá tette az embereket. Nagyjából…..
Nyári Gábor A Magyar Narancs hasábjain „Türelmetlen és megrögzötten antiszemita személy volt” címmel jelent meg egy interjú Paksy Zoltánnal, amelyben a történész azt állítja, hogy Mindszenty József bíboros, hercegprímás nem érdemli meg, hogy egy róla elnevezett, munkásságát bemutató emlékközpontot…..
BISMARCK 2016.04.18 13:32:28
@Tristee:

" addig egy szót sem veszteget arra, hogy mit jelentett az adott korban a baloldali, illetve a jobboldali szélsőség elítélése."

ezt kifejtenéd?
BISMARCK 2016.04.22 12:47:22
@Tristee:

miután történelem szakot végeztem az elte-n, pontosan tudom, h amit írsz:

"Bizonyára tudod - miként azt Nyári Gábornak tudnia kell - , hogy a Horthy-rendszer nem afféle középen álló politikai rendszer volt, mely azonos távolságból "ítélte el a mind a bal, mind a jobboldali szélsőségeket". "

az nettó hülyeség

Horthy üldözte a szélsőjobbot és a szélsőbalt egyaránt.
A szocdemeket pedig annyira nem, hogy parlamenti párt voltak.
BISMARCK 2016.04.23 08:02:20
@Tristee:

arra próbáltam utalni, h nekem ez a szakmám sztem neked meg nem, ebből adódóan feltételezhetően kicsit nagyobb az olvasottságom a témában mint neked és amit írtál a két politikai oldal szélsőségeiről az valótlan (lehet, h gimnáziumban ezt tanították, de akkor rosszul tanították)

mint ahogy valótlan az amit a Magyar Kultúráról írtál, rászántam pár napot, megnéztem az arcanum adatbázisában nem kevés számot és nem találtam egy antiszemita v uszító írást sem, úgyhogy kérlek pontos forrásmegnevezéssel írd le azokat az írásokat amikre gondolsz, mert addig csak ostoba hazudozás
A napokban került a kezembe a tekintélyes és népszerű amerikai hadtörténeti magazin, a nem túl meglepő című Military History 2016 januári száma, melynek címlapjáról Erwin Rommel tábornagy néz farkasszemet az olvasóval, s ezek a provokatív szavak láthatók: Csalás (csaló) volt-e Rommel? A Sivatag…..
Mit lehet mondani egy közpénzből eltartott cég kommunikációs osztályára, ha az abból űz sportot, hogy a nekik írt leveleket vagy minősíthetetlen hangnemben válaszolja meg, kioktatja a kérdező újságírót és/vagy bloggert, félvállról veszi a kérdéseket és tulajdonképpen…..
"Mondd, te kit választanál?" Választási műsort tartottunk a Régen minden jobb volt 2013. március 28-i adásában, csak éppen mi a top 5 demokrata vs. republikánus filmről beszélgettünk és helyeztük el e filmek témáit és hőseit az 1970-1990-es évekbeli amerikai történelmi…..
Á, dehogy! Kizárt. Amerika pénzeli őket, meg a terroristák. Meg a vudu. Meg a tudjukkik. A sok össze-vissza-esküvés-elmélet helyett mi lenne, ha megkérdeznénk őket? Így tett egy barátom, aki egy gyorsétteremben beszélgetett egy fiatal "gazdasági bevándorló" családdal. A világ…..
BISMARCK 2015.07.26 11:58:09
@Gégény István:

jaja, ha rám támad egy elmebeteg nő és én védekezem az nálad nőbántalmazás :D
érdekes ez a libsi hozzáállás :D
de ezek szerint hogy mit mondott mint egykori bevándorló, arról fingod sincs
BISMARCK 2015.07.26 12:08:37
@Gégény István:

az orvosi kamara az etikai vétségben hozott döntést, nem a nőbántalmazásban

DP FIZETETT azért,h itt tanulhasson (így most is vannak itt ilyen-olyan arabok, és ők nem a zöldhatáron jöttek)
BISMARCK 2015.07.26 12:15:46
@Gégény István:

nyilván vki aki onnan jön, ismeri a környezetet, stb. annak a véleménye keveset nyom a latba
de ha szigetvári, újhelyi, szabótimea, stb. mondd vmit, akiknek fingjuk sincs semmiről (még szabónak sem annak ellenére,h ő vmiféle tök felesleges jogvédő izé volt afganisztánban) na az ő véleményük libsi felfogásban nagyon is sokat számít
„Egész Európának megmutattuk, hogyan kell harcolni a demokráciáért”, mert legalább nem harc nélkül fogadtuk el a hitelezők akaratát! – hősködött Alekszisz Ciprasz szerda éjjel a görög parlamentben, mielőtt elfogadták volna az újabb mentőcsomag feltételéül szabott…..
Ahogyan azt a történelem iránt érdeklődő lemilesek milliói tudják, a nukleáris izékkel nem kizárólag a jenkik szórakoztak. Papírzsepi sorozatának második részéből megtudjuk, hogy a szovjetek (ebből a szempontból) bizony sokszor überelték a Nagy Vetélytársat - és most nem…..
BISMARCK 2015.04.27 14:48:25
Gólem a ligetben, ingben, hipózott farmerben (tényleg, emlékszik még valaki a házilag hipózott Trapper farmerra?) és kék ingben feszít, ma valakinek meszeltek, Gábot és Loki ideges, Gyula, Becks és Bence meg nem, mert nem olyan családból származnak. Adri és Ivar bugyis, de…..
BISMARCK 2015.04.26 16:16:42
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: ne zsibbasz, meg valaszoltal is
BISMARCK 2015.04.26 16:28:09
@SEHERIKE23:
Max a mediahatosagnal lehet barmit is indítani
Nóri max kártérítési pert indíthatna, de azt 99.99% h bukná
BISMARCK 2015.04.26 16:30:04
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan:

De egyébként ne gondold h azt az allatot vedem egy pillanatig is
Itt a szerkesztők hibáztak nagyot, mert ki kellett vna rakniuk azonnal
 „Rettenthetetlen hülyék kora jõ. Pojácák vagy gazemberek? Is-is. Egyszerre félem és röhögöm általlátni: a szikla óhatatlan visszafelé görög.“  (Petri György: Sziszifosz visszalép, 1989)  Jogi képviselőnk tanácsára a posztban szereplőkre a bümbike…..
Udo Ulfkotte a FAZ haditudósítójaként Irakban, 1988-ban “Magyarországon valaki, vagy valakik megvásárolták a kiadási jogokat, ellenben a könyv nem akar megjelenni. Egyre inkább élünk a gyanúperrel, hogy valaki azért vásárolta meg a kiadási jogokat, hogy ez a könyv magyar…..
Abban talán az ép ésszel rendelkezők körében már nincs vita, hogy az Orbán-rezsim rég megérett a pusztulásra, s talán az is egyre egyértelműbb, hogy a levitézlett baloldalból a büdös életbe nem lesz már váltópárt. Görcsölhet Feri, óbégathatnak és beszállhatnak a…..
Meggyőződéssel állítom, hogy ma Magyarországon Budaörs a legélhetőbb, legrugalmasabb és legkellemesebb város. Nem akarom körbenyalogatni az érintetteket, döntéshozókat ez ügyben, de kétségtelen, hogy az elmúlt 25 évben volt valami a levegőben, aminek köszönhetően az…..
BISMARCK 2015.01.09 11:10:14
@Szamiz67:
Budakeszin is megy autópálya? naponta megyek át rajta kétszer de még nem láttam, merre van?
BISMARCK 2015.01.09 11:18:53
@Szamiz67:

Törökbálintot nem ismerem, arra nem járok.
Budaörsnek csak a kereskedelmi multikból van ennyi pénze, azok pedig csak az autópálya miatt vannak ott ahol. Az autópályához Wittinghoffnak semmi köze. Ezért írtam,h ha dől a lé, akkor nem nehéz hozni a kötelezőt.
Budakeszi közel sem rendelkezik ilyen lehetőségekkel.
BISMARCK 2015.01.09 11:22:29
@csacsacsa:

Na most hogy jön ide a forgalom?
Én Telkiből járok be, egyelőre semmivel nem nagyobb a forgalom mint decemberben.