Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rosal

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1958-ban születtem Budapesten, az Angyalföldi "Oti" telepen, egy munkás családba, proliként, a nép fiaként . Szülők, nagyszülők, rokonok, mindannyian egy kis házban laktunk, összesen tízen. Az első 14 év úgy telt el, ahogy a világon bárhol egy gyereknek. Mivel televíziónk nem volt, bújócskát…..
2023 nem az én évem volt. Viszonylag keveset motoroztam, és még kevesebbet teszteltem. Az okok különbözőek, egyrészt személyes, másrészt a gazdasági helyzet, az infláció, elszabadult árak, nincs tesztmotor, stb. A Kawasaki például nem is kapott új típust az idén, ők majd jövő év elején durrantanak…..
A kérdés költői, és a teszt végére minden kiderül, de az már most biztos, mocsok jól néz ki. Bízom benne, hogy a képek visszaadják, de a legjobb ha megnézed élőben.  Az éppen aktuális bevezető ár, 7.790 euró, napi árfolyamon beszorozva, és most még bringa utalványt is adnak mellé, 150 000 ft…..
Emlékeim tárháza olyan, mint a raktár Az elveszett frigyláda fosztogatói című film végén. Sokáig porosodnak ott a történetek, de most leesett egy régi, fényképekkel teli doboz. A megsárgult képeken az látszik, hogy 1989-ben tétre menő, igazi versenyt futottam a Ringen. Az internet előtt, vagy…..
Itthon még úgy terveztem, Tarantóból lemegyek egészen a csizma sarkáig, és ott töltök két napot, "pihenésként" pedig felfedezem Pugliát. Igen ám, de az erősödő altesti fájdalmam arra kényszerített, hogy változtassak a terveimen, még egy ezrest nem akartam hozzácsapni az amúgy is hosszú hazaúthoz. No…..
Belsőség Nem hülyeség! 2010.06.04 11:05:00
Volt nemrég egy agylövésem, hogy nagyon szeretnék egy I-es Insightot, de most úgy érzem, tíz év múlva sokkal jobban fogok kívánni egy CR‑Z‑t. Vélemények az azonos című írásunkról...
Egy korábbi bejegyzésben ígéretet tettem arra, hogy leírom, miért gondolom azt, hogy Magyarország öles léptekkel halad egy olyan világ felé, amit Örményországban felnagyítva, a maga brutalitásában látok. Az ország gyakorlatilag 20 éve, a Szovjetúnióból való kiválás…..
A blog első posztjában amellett, hogy üdvözölni szeretnék minden látogatót, néhány szóban meg szeretném indokolni, miért is láttam szükségesnek egy ilyen oldal létrehozását, hiszen sokakban felmerülhet a kérdés, tényleg van-e igény egy sokadik, Office-trükköket bemutató…..
igyli Az első érdemjegy 2015.01.12 22:09:59
Nagyobbik Igyli-fiú megkapta élete első osztályzatát, németből (DaZ), 5.5 :)..
igyli Bréking - Harmadik!!! 2014.12.03 11:03:00
Tegnap este 22:36-kor megszületett a legeslegkisebb Igyli, 3280g, 48cm, és nagyon cukorfalat...
Mivel a házunkban eredetileg három kicsi lakás volt, szintenként egy, a vízművek és az elektromos művek is nagyon kedvesen három, illetve négy számlát küldött a fogyasztásunkra. A vízművek simán elosztotta hárommal a fogyasztást, merthogy csak egy vízóránk van, plusz…..
igyli Versike 2014.05.09 18:00:19
Ifjabb Igyli műfordító ihletet kapott, első munkája rögtön a magyar néphagyományokat igyekszik az értő svájci közönségnek tolmácsolni. Íme: Grüen wald bin ich gewesen,Blau Veilchen habe ich gesehen,Es hat viele welke,Dörf mir giessen?..
Mielőtt beköltöztünk a házba, megfogadtam, hogy nem fogunk éveket várni a felújítás-átalakítás-testreszabás projekttel, hanem rögtön belecsapunk a közepébe. Ebből mondanom sem kell, semmi sem lett :). Viszont kezdetben azért volt egy kis lendület, úgyhogy még januárban…..
igyli Szavazás és olaj a tűzre 2014.02.10 20:48:41
A mai nap slágere egyértelműen a tömeges bevándorlásról szóló népszavazás. Az itteni és a hazai sajtó is írt róla bőven, úgyhogy én csak annyit jegyeznék meg... (irónia ON) mérhetetlenül büszke vagyok, hogy abban a kantonban sikerült letelepednünk, ahol a harmadik legtöbb…..
rosal 2014.02.18 23:35:52
Helvetia Kekszeljünk 2013.12.31 14:39:43
Svájcban három nagy, családi, tradicionális -mondjuk Svájcban minden tradicionális, ami azt jelenti, hogy félnek a változásoktól- kekszgyár működik több kisebb, meg a Coop és Migros saját gyáraik mellett: a HUG, a Wernli és a Kambly. Mindegyik nagyon finom kekszféléket készít,…..
A németszótárból márpedig azért maradtak ki ezek a kifejezések, mert a franciaszótárban találhatóak. Nem vicc. Nem mondanám, hogy a német és francia nyelvterületek összemosódtak volna Svájcban, de jónéhány dolgot mégis csak a francia elnevezéssel illetnek, annak ellenére,…..
igyli Felemás Halloween 2013.11.01 20:25:31
Általában igyekszünk pozitívan írni Svájcról, a svájciakról. Legtöbbször ez nem is olyan nehéz, ezért is élünk itt már több, mint öt éve. A mai poszt viszont nem erről fog szólni. Tegnap ugyanis alapos leckét kaptunk (kaptam) egy bizonyos fajta svájci mentalitásból, amiről…..
sorok között A hét vicce 2013.09.28 12:09:00
A hét vicce japánból érkezett, a bohóc pedig nem más mint a japán miniszterelnök, Abe Shinzo: Japán lesz a globális gazdasági növekedés motorja Abe Sinzó miniszterelnök szerint, 0,8 százalékos infláció bővülésről adott számot a szigetország, a fogyasztói árak…..
Néhány kifejezés, ami nincs benne a "Jó napot kívánok, merre található a szocialista ifjak kultúrháza?" - féle nyelvtankönyvek szójegyzékében.De máshol sem. sacc per kábé - Handgelenk mal Pi (csuklószor 3,14) ég és föld (a különbség két dolog között) - wie Tag und Nacht…..
rosal 2013.09.17 00:09:40
igyli Ház! 2013.08.29 18:33:47
Ma aláírtunk minden papírt a Notariatnál, és ezzel hivatalosan a miénk! Költözés előreláthatólag decemberben. ..
Helvetia Anyasági segély 2013.08.22 13:41:19
Azt sem tudom, Magyarországon mit, melyiket és pontosan hogy hívják (GYES, GYED, GYSEV...).Itt legalább csak egy van, tehát nem bonyolult, viszont nem mindenkinek jár. A svájci anyasági segélyt úgy hívják, hogy Mutterschaftsentschädigung. Jogosultság feltételei: a szülés…..
igyli Iskolakezdés Svájcban 2013.08.17 14:56:13
Elérkezett az az idő, amikor Ifj. Igyli iskolás lett. A nyáron betöltötte 6. életévét, az óvodában megírta az iskolakezdéshez szükséges tesztet -csak hogy ne tűnjek elfogult anyukának így leírom: az elérhető 146 pontból a mi fiunk 137 pontot ért el-. Az iskolakezdéshez itt a…..
Lombardia egyik legszebb városkája Bellagio. A Comói-tó csücskében fekszik, Olaszország egyik legfelkapottab üdülőhelye. Nagyon szeretnék ott lakni, nagyon. Az ötödik képen látható a távolban a Moto Guzzi gyár is. ..