Regisztráció Blogot indítok
Adatok
domdodom69 (törölt)

0 bejegyzést írt és 682 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző posztot szántam utolsónak (mármint a sorozatban), de rá kell tennem egy lapáttal, hiszen az alapvető kérdés, hogy két embernek egymás mellett van-e a helye, és annak az eldöntése, hogy egy problémát elbír-e a kapcsolat vagy a fejünkre nő, és belerogyunk. Azért is…..
Hétvégén megszületett az ötlet, hogy mi lenne, ha indítanánk egy alrovatot éttermi kritikákról. Megírnánk az általunk rendszeresen vagy esetileg látogatott éttermekről a vélenyünket az ország minden pontjáról (és lehet külföldi is).Az idea onnan jött,…..
domdodom69 (törölt) 2010.03.30 20:48:25
Blogger Kulinária Sushi 2010.03.28 09:40:00
  Vendégeket vártunk, akik japán harcművészet elkötelezett művelői ezért elhatároztuk, hogy sushi lesz a menü. A sushit egyáltatlán nem nehéz elkészíteni. Csak a rizst kell megfőzni és nem igényel különösebb kézügyességet sem. Persze csak ha nem akarunk vetekedni a…..
Blogger Kulinária Virsli kabátban 2010.03.27 09:49:00
 Ma nem kifejezettek könnyű reggelit dobtam össze. Volt itthon levelestészta, virsli, spagetti szósz és sajt.  Kiolvasztottam és kitekertem a levelestésztát. Megkentem csipős Dolmio spagetti szósszal, megszórtam sajttal és beletekertem a virsliket. Elehelyeztem egy tepsibe…..
Ennél nem létezik gyorsabban elkészíttető piskóta! Van aki nem ismeri még ezt a receptet? Én akkor szoktam elkészíteni, ha nagyon gyorsan szeretnék édességet összedobni. Vagy azért mert váratlan vendégek toppantak be, vagy azért mert hétvégén este egyszer csak megszólalnak a…..
  Hetek óta kívántam már a rakott kelt, amióta a menzán megláttam. Én azért finomabbat tudok készíteni , de tudtam, hogy ez csak egy hétvégi főzésbe fér nálam bele, mert elég sok előkészületet igényel. Egyszerre több lángon szoktam párhuzamosan készíteni a…..
  Ezt az ételt ősszel kétszer is elkészítettem. Isteni finoman tudnak a sütőben összeérni ezek az elsőre furcsának tűnő ízek. Az eredeti receptet a balzsamos szilvalekvár csomagolásán olvastam és feljavítottam egy kicsit. Általában nem is szeretem a…..
domdodom69 (törölt) 2010.03.10 15:20:33
@Mágnes Dóra: múlt héten én is megcsináltam. de részben kényszerből, részben időhiány miatt belekontárkodtam egy kicsit. nem sütöttem elő a húst, így számítva a sok lére, csak 2 dl tejszínt öntöttem hozzá. sajnos így is folyékony lett egy kicsit a lé, de az ízének nem ártott, ill. másnapra a maradék tökéletes állagú lett. másrészt nem volt otthon füstölt sajt, így ezt az ízt baconnel helyettesítettem a sima trapista alatt. ebből sem lett baj :)
    Vasárnap van, koratavaszt varázsol a reggeli napsütés és adott egy szép  kettő kiló nyolcvanas süllő.   A fejből és a csontokból levest kellene készíteni. A süllő tejes volt és meglehetősen sok háj volt elraktározva a hasüregében. A…..
domdodom69 (törölt) 2010.03.02 15:23:23
A Balaton nem csak nyáron szép.A jég már veszélyes, de a móló biztos lábakon áll. a Keszthelyi öböl  a még erőtlen délutáni napfény megcsillan a jégen Apa, a nádszál is fázik, ugye?  a fotókat köszönöm Öcsémnek ..
Épp ezen gondolkodtam, mikor Kollegina pityeregni kezdett a Szeretője miatt... Sok életközösséggel találkoztam már életemben. Először a szüleimmel éltem, nyaranta és hétvégente a nagyszülőknél. Majd tesómmal albérletbe költöztem, ahová hozzácsapódott az akkor még nem…..
domdodom69 (törölt) 2010.02.24 21:52:53
@Hirmondo Helen: ha meg kompromisszumokat kötsz, akkor lehülyéznek, hogy magadra vess, ha fenntartasz egy szar kapocsolatot...
persze mindenkinek magának kell tudnia, mit képes inkább elviselni. az egyedüllétet,vagy a nem tökéletes kapcsolatot. és vajon attól tökéletes egy kapcsolat, hogy abban nem kell kompromisszumokat kötni?
Blogger Kulinária Halfasírt 2010.02.24 10:00:00
Az emberek többsége a szálkák miatt idegenkedik a halételek fogyasztásától. Különböző előkészítési technikákkal (irdalás, filézés) tudunk megszabadulni a szálkáktól, de főzés/sütés közben is megsemmisíthetjük a szálkák nagy részét.A halhús teljes értékű és…..
domdodom69 (törölt) 2010.02.24 21:42:59
@hzizi: és a darálástól tényleg eltünnek azok az undok pici szálkák is? mert a nagyok ugyan fel bosszantanak, ha sokan vannak, de a piciktől kifejezeten rettegek...
Kedves mindenki, sokat gondolkoztam mivel kezdjem a bloggerkuktai munkásságomat, felütésnek fogadjátok szeretettel az alábbi kis filmet. A kedvenc sütim elkészítésével még soha nem próbálkoztam, de szerdán bizisten megteszem. Addig kiválasztom a linzerreceptek közül azt, ami hátha…..
  Imádom a távolkeleti konyhát. Szeretem a kínai, indiai, vietnámi és a thai kajákat is. Egyik kedvencem ez a csípős Tom Yum leves, mely olyan tartalmas, hogy főételnek is simán beillik. Én háromszor is szoktam szedni belőle. Most is rákerestem a neten az autentikus…..
   Akkor szoktam elkészíteni ezt a levest, ha diétázom és vacsorára valami könnyű de laktatóra vágyom, vagy másnaposság ellen is kiváló. A pirított savanyúkáposztától nagyon különleges íze…..
domdodom69 (törölt) 2010.02.16 12:11:52
azt hittem, a frankfurti leveshez két fő dolog kell: frankfurti virsli és kelkáposzta... na nem hinném, hogy a bacon és a savanyúkáposzta képes lenne elrontani bármit is, csak nekem ez egy másik leves. amolyan korhelyféle.

@hzizi: de hát ez is káposztaleves! :)

amúgy pedig minden diétás kaját utálok! már csak a neve miatt is :) inkább egyszerűen kevesebbet (ha sikerül), mint megvonni magamtól bármit is :D
Igen, én őszinte vagyok, vele mindig, mégha magammal nem is... Eléggé le vagyok amortizálva, túl jól nem aludtam az éjszaka, hánykolódtam... a tegnapi beszélgetés mély nyomokat hagyott bennem... jöhetne a de, na de minek? Múmiának elmennék, szarul érzem magam, de rohadjon már…..
domdodom69 (törölt) 2010.02.12 14:47:13
@Hirmondo Helen: sajnálom, hogy ezt nemén írtam, annyira jó:D
Fene gondolta, hogy én még szakácskönyvet fabrikálok valaha, de ha már Zizi megoldotta a karácsonyi halételt, parancsoljatok egy kis szilveszteri finomságot:Szilveszterre általában ugye malackát szokás, ami - valljuk be, macerás tud lenni. Na én egy egyszerűen elkészíthető…..
irkafirka már csak egy nap... 2009.12.23 09:52:00
és karácsony. Én is elkezdtem visszaszámlálni, ezt a tegnapi iszonyatos fejfájásomból vettem észre. Pedig azt hittem ez engem idén nem izgat. vagy tényleg nem, csak az agyamra ment a sok ideges-rohangászó ember, akik tömeggé-masszává olvadtak így az ünnep alkalmából? Nem tudom.…..
domdodom69 (törölt) 2009.12.23 18:24:22
Incifinci blog Egy kicsit eltűnök 2009.12.14 09:20:26
Ne haragudjatok, de az elkövetkező napokban elkell egy kicsit tűnnöm innen a blog.hu-ról.Nagy gondok lettek itt a munkahelyemen, szóval szíves megértéseteket kérem, de eltűnök egy kis időre. Több itt!(nyugi nem én voltam)Emailen elérhető leszek.Mindenkinek kellemes őrültekházát…..
domdodom69 (törölt) 2009.12.20 13:36:48
Füles élvezkedik Házicseléd 2009.12.18 21:20:18
Fasza! Tigert benyalt valami nyavalyát, 40 fokos lázban fekszik. Anyám borogatja, meg minden fél órában méri a lázát. Reggel még jót röhögtem magamban, amiért így jött ki rajta a rosszaság, aztán miután mindig mászott feljebb a láza, beparáztam, nehogy én is elkapjam tőle ezt…..
domdodom69 (törölt) 2009.12.18 21:48:21
Lelki Kirakat Apám... 2009.12.17 19:30:00
Hirtelen felháborodás hatására: az apám... Így kb. két hét után mondtam meg neki kényszerből (karácsonyi szervezkedés), hogy már nem vagyok együtt Lindával. Nem vele nőttem fel, csak ilyen alkalmi hétvégézésig volt ott. De most már tényleg csak nagy-ritkán találkozunk,…..
Holnap Halnap! Karácsonykor az emberek többségénél  halászlé (is) kerül az ünnepi asztalra. Készítettem egy egyszerűen, gyorsan, konyhában elkészíthető halászléfőző útmutatót. Ha még sohasem főztél halászlevet, de most a család követeli, ne ess pánikba. Ezt…..
domdodom69 (törölt) 2009.12.18 13:13:41
domdodom69 (törölt) 2009.12.18 13:52:40
@Bombadil Toma: fesztiválokon főző emberek külön állatfajta :)
szerény meglátásom szerint, az, hogy valami bizonyos módon ekészítve finom, az nem zárja ki hogy másféleképpen is az legyen. sőt. :)
Dilemma Ráz a hideg 2009.12.09 15:12:58
Még a Kusturicás időszakban pörögtem rá Goran Bregovic zenéire így aztán már ismertem ezt a számot, de ennek a lánynak a hangja még most is megérint bennem valamit...
domdodom69 (törölt) 2009.12.18 13:48:53
Azt már megszoktuk, hogy a nagy közérdeklődést kiváltó ügyek maximum egy összehúzott bozontos szemöldök alól kiköhögött ejnyével elintéződnek, a minősített esetekben is maximum kokit kap a delikvens.  Megéltünk sok csodát a tojásdobálás véleményformáló voltától…..
Gyorsan, nem ismerkedek mostanában, se idő, se késztetés.Kettő mégis sün-dörög :) már egy ideje, de csak lightosan, de nem adok okot, hogy intenzívebb legyen, visszafogom magam, okos nagylány :)Mindkettő matematikailag, korban, gyermekek számában megfelelő…..
Skizotéria Vissza a társadalomba 2009.12.15 09:00:00
Hazaértünk, és Attilát szépen fokozatosan igyekeztünk visszailleszteni a hétköznapi életbe. Ő lassan mozgott, bizonytalan volt, kiszámította minden mozdulatát. Nem értettem, miért? Azt hittem a gyógyszerek hatása a lelassulás, a kórházban töltött hónapok és kezelések sem…..
domdodom69 (törölt) 2009.12.15 18:05:07
@Vorg a Halhatatlan Báró: rám is ilyesmi hatással van.

és bár tképpen nem ide tartozik, csak most fogalmazódott meg bennem: mióta olvasgatom a blogokat és nagyságrendekkel több embert "ismerek" meg mint eddig, valahogy egészen másképp látom a világot és benne magamat. régen ennyi tapasztalat megszerzéséhez egy élet is kevés volt, mint amit most pár hónap alatt összeszedtem. és hála minden olyan blognak, ahol valami jó ragadhat az emberre.