Regisztráció Blogot indítok
Adatok
docika

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napra az MTI Fotóarchívumából válogattam Magyarország száz évét átölelő képeket. Méghozzá mindjárt két tucatot! Nézzétek csak! 1971. augusztus 12. Tisztek és újságírók figyelik a búvárkiképzésen résztvevő harckocsizó katonákat, a Magyar Néphadsereg egyik alakulatánál. MTI Fotó: Petrovits…..
docika 2022.04.25 20:51:14
Az első kép nekem nosztalgikus, mivel jómagam is végigcsináltam a kiképzést T55 harckocsivezetőként, Tapolcán. Talán a kép is ott készült mert nagyon ismerős.
Rajtunk azért már modernebb fürdőnaci volt.:) Meg ha jól emlékszem pólót is kellett felvennünk, mert az IP 5 légzőkészülék aktív szén szűrője rohadtul át tudott melegedni. Emlékszem, mindig a tiszt kötötte be a szűrőt, mert szart sem lehetett látni a maszkban. Az enyémet olyan jól sikerült, első merülésnél nem kis vizet nyeltem. Mondta is a tisztem hogy ne szóljak erről senkinek, mert brutál drága egy szűrő. 1992-ben ha jól emlékszem 15.000 Ft-ot kóstált egy darab, és ugye ha vizet kapott, használhatatlanná vált. A medence alatt volt egy plusz kabin, kb. olyan 1.80 magas, mely a harckocsi belsejét szimulálta. Oda bezártak minket (4 fő legénységet), majd szép lassan elárasztották a kabint, ahonnan ki kellett jutni. Természetesen légzőkészülékben. Az elég para volt akkor. Víz alatti átkelésig a századunkból talán 7 fő jutott el. Nekem a mai napig egyik legnagyobb élményem. Csornapusztán volt egy több száz méter hosszú mesterségesen kialakított csatorna, ott keltünk át. Sosem felejtem el a századparancsnokom eligazítását átkelés előtt, aki Arkhimédész törvényére hivatkozott. Teljesen más vezetési technikát igényelt a harckocsi víz alatti átkelés esetén, még a 36 tonna ellenére is.
Megint eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Ebben az éveben is aktívak voltunk a Facebookon. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. A legkedveltebb képekből válogattam. Soson indián figyeli az újonnan megépült…..
1991. Egy idős katona mutatja a győzelem jelét egy égő ház előtt a délszláv háborúban, valahol Horvátországban..
Újabb Napi érdekes, a múlt vasárnaptól (aki nem látta: mars vissza) a sorozat elején egy kissé szubjektív, kedvenc képpel kezdődik az összeállítás és egy kérdés is mindig lesz a hardcore töribúvároknak! Lássuk! MAI KEDVENC KÉP: 1954. Marilyn Monroe látogatja meg a Japánban állomásozó amerikai…..
Itt vagyunk, megjöttünk! Remélem vártatok már minket, annyira amennyire mi vártuk, hogy posztolhassunk. Szóval itt az első bejegyzés, ami mindjárt egy Napi érdekes. Az a népszerű sorozat aminek jövő hét végén már a 300. részét láthatjátok, ami egy monstre válogatás lesz! További újdonság hogy amíg…..
"Azok voltak ám a telek!" Ki ne hallotta volna már ezt a frázist idősebbektől? Hogy régen valóban nagyobb telek voltak-e, azt nem tudom megítélni, bár gyerekkoromból több olyan télre is emlékszem amikor combig érő hóban mentünk reggel iskolába, vagy hogy éppen csak gyalogosoknak ásott csapáson…..
docika 2019.02.08 19:17:32
@Cpt. Flint: Ott a pont! A jobb oldali vonószemhez van rögzítve a drótkötél. Célszerű volt tolatva vontatni, mert így a sofőr is láthatta hogy mit csinál. Harckocsizó voltam anno T55-tel, így tudom. :-)
Néhány igen szép fotót találtam a flickriver-en tegnap. Egy részükről tudható, hogy 1976-ban készültek. és egy nyugatnémet turistacsalád fotói. A beszkennelt polaroid képek készítője ismeretlen (nekem azok tetszenek igazán, kicsit igyekeztem feljavítani a megfakult színeit is). Kérlek benneteket,…..
1905. Edward Drake Roe matematikus, csillagász professzor a Yerkes obszervatórium teleszkópjánál.  ..
docika 2015.11.02 19:44:29
@impala: Igen, mert ők KATONÁK voltak, úgy mint az angolok!
Mi sem álljon távolabb tőlünk, mint hogy a velejéig romlott és korrupt rendszert felépítő Viktort éltessük, de a mai nappal tény, hogy az elmúlt hetekben volt egy, azaz valóban egyetlen ügy, amit szakpolitikai, illetve taktikai szinten kiválóan kezelt a kormány. Miközben épp a…..
Noha a tavaly őszi tüntetéshullám sokakban keltette azt a reményt, hogy az Orbán-kormány akár rapid módon is megbuktatható, az nyilvánvalóan illúzió volt. A tél után viszont minden ott folytatódott, ahol a hidegre (meg a karácsonyra) tekintettel abbamaradt. Az apropót ezúttal…..
docika 2015.03.09 06:31:50
@maxval bircaman szerkesztő: Lehet hogy gágogás, de jó hangos....és van egy mondás "Sok lúd disznót győz!"
Méghozzá a februári választások után, akár nyer a Fideszes jelölt, Némedi Lajos, akár nem. Amikor Némedi Lajos azt nyilatkozta a Lánchíd Rádiónak, hogy kiáll a veszprémiek érdekében az útdíjak ügyében is, elkezdtem már én is végignézni ezeket a megyetérképeket, hogy…..
docika 2015.01.10 06:46:00
@ProsTata: A veszprémi körgyűrű egy szimpla kétsávos út, és biztos hogy soha nem lesz fizetős.
A szilveszteri malac sok helyről még (autópályailag) ingyen utazhatott a fővárosba, hogy levágják és megegyék óévbúcsúztató lakoma gyanánt, de ilyen többet nem lesz. Valami eszement kiválló koncepció alapján fizetősek lettek az M0 bizonyos szakaszai. Elég érdekes a…..
Proszektúra Áder a plagizátor 2015.01.01 12:19:10
Amikor Áder János újévi köszöntőjében jókedvet, bőséget kívánt, a tőle megszokott mufurc, Savanya Jóska stílusban a magyaroknak, és miközben lélekben kezet nyújtott minden magyarnak, patetikusan kijelentette: „Ezekben a percekben, amikor Kányádi szép szavával élve kezet…..
Akár meglepő is lehetne, hogy Naomi Campbell még mindig aktívan modellkedik. Ugyanakkor a jövőre már 45 éves szupermodell legfrissebb képeit elnézve még akkor is elismeréssel kell bólintanunk, ha nettósítva levonjuk belőle az utólagos digitális változtatásokat. Naomi Campbell…..
docika 2014.12.19 06:37:59
Megdicsőült a magyar kormány az orosz állami tévé vasárnap esti műsorában. Magyarországnak a NATO-n és az Európai Unión belüli külön utassága ismét téma volt az orosz állami televízióban. A Hét Hírei című műsor december 14-i, vasárnapi adásában a Budapesten forgatott…..
docika 2014.12.15 18:39:25
@♔bаtyu♔: "Itt hisztiztek, hogy Orbán Putyin faszát szopja, miközben Orbán pontosan azt csinálta ami Mo. érdeke." Akárhogy próbálom a gondolatot elhessegetni magamtól, nem megy. Mikor orbánra vagy putyinra gondolok, mindig aza kép ugrik be...hogy orbán mégiscsak a putyin faszát szopja. Talán éppen ez magyarország érdeke!
Mindenki láthatja, ahogy a veszprémi választás széttrollkodása folyik. A celeb-indulók személye foglalkoztatja leginkább a közvéleményt, közben viszont nem árt, ha a magyar politika lényegi problémáit is megnézzük. Az iskolában megtanultuk, hogy a nagy kulturális boomok a…..
docika 2014.12.01 06:37:06
@Rudi Kató: Sok marha lesz! A cél: megállítani a fidesz 2/3-os ámokfutását!
Mellékelten küldöm a mai vásárlásom fotóját. A mai nappal (2014.11.27-én) vásároltam 2014.11.28-i csomagolási dátumú trappista sajtokat. Mivel ezek a sajtok nem a jövőből jöttek, arra következtetek, hogy a csomagolt áruk lejárati dátuma is meghosszabbodik annak ellenére, hogy…..
A Nagy Öreg Hölgy, a Fehér Királynő, az Angol Hajó :). A legnagyobb, a legerősebb, a leggyorsabb, a „legutolérhetetlenebb”! Hosszú-hosszú idő után végre elkészült a Lusitania testvérhajójáról, a Mauretaniáról szóló írás. Előre szólok, hogy ez is hosszú lesz :). De…..
docika 2014.10.24 06:30:36
@Vili Doli: ...és az "egybe írandó" is egybeírandó!!! Amúgy jó a kép...
Ami a Galaktikus Birodalomnak sem ment könnyen, azt Matthew Myatt egymaga megcsinálta: rábukkant a lázadók titkos támaszpontjára. És ez nem mese, hanem a valóság. A brit hobbipilóta hétvégi repülése során tett különleges felfedezést: egyszer csak átrepült a Millennium Falcon…..
A cím igazságtartalmáról rögtön meg is győződhetünk, hiszen a Rich Kids az Instagramon előszeretettel tárja a „pórnép” elé életét, így most azt is, hogyan telt a nyári szünet. Kell hozzá gyomor. A rongyrázás magasiskoláját mutatják be a dúsgazdag papával és…..
Rengeteg ikonikus járgány tűnt már fel a mozik vásznain, amelyeket gyerekként és felnőttként is vágyakozva csodáltunk. DeLorean, VW Bogár, Aston Martin, de naphosszat sorolhatnánk, hogy hány autó gurult be már be az életünkbe a filmeknek köszönhetően. Nem lesz egyszerű csak…..
Azzal a tiszteletteljes és határozott kéréssel fordulok Orbán Gáspárhoz, hogy ne játssza az álnaivat. Természetesen a magam részéről tiszteletben tartom azt a döntését, hogy nem kíván közszereplőként viselkedni, szeretné megtartani civil életét magának. Ezért a…..
A kínai nagyvárosok légszennyezettsége legendás, a veszélyt pedig a kormány is igyekszik komolyan venni - a látványos bejelentések szintjén biztosan. Legutóbb hétfőn döntöttek úgy, hogy 5 millió öreg, korszerűtlen autót vonnak ki a forgalomból annak érdekében, hogy a…..
A Nemzeti Múzeumba kerül Orbán Viktor legendás sporthátizsákja. A Nemzeti Múzeumba legújabb korral foglalkozó munkatársai már korábban is kértek gyűjteményükbe személyes tárgyat a miniszterelnöktől, aki így a régi táskáját örömmel adta át nekik - írja a Blikk.A…..