Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petronella.k.t.

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén negyedik alkalommal tette közzé a nemek közti bérszakadékkal kapcsolatos szokásos aggódását az Európai Bizottság az „Egyenlő Díjazás Napja” alkalmából. Eszerint 16 százalék körüli a nők és a férfiak „átlagos” bére közti eltérés. Azt viszont már nem harsogja…..
petronella.k.t. 2014.03.09 12:08:06
@tesz-vesz: oké, legyen, ez igaz lehet itt és most. ettől még a nők is végeznek Mo-n is épp elég nehéz és rosszul fizetett munkát. sőt, a cikkben hivatkozott adatok, meg az egész téma arról szól, h a nők képzettebbek, de mégis több alacsonyabb szintű munkát végeznek (itt és most), és kevesebb magas szintűt.

másrészt meg: atyaég, de fárasztó ez a női-férfi háború szemlélet. az a gáz, h még azt se sikerült felismerni, hogy a diszkrimináció mindenkinek rossz.
petronella.k.t. 2014.03.09 14:32:11
@tesz-vesz: "én nem látok diszkriminációt"

"A férfiak jövedelme, a modellbe bevont minden egyéb
tényező hatásának kiszűrése után, magasabb, mint
a nőké "

www.egyenlobanasmod.hu/tamop/data/TAMOP_EBH_1_szakertoi.pdf

Valamint a cikkben idézettek, és én is hoztam fent linkeket. Ha nem nemi diszkrimináció az oka, akkor ki vele, micsoda.

Annak nem látom értelmét, hogy egy-egy konkrét példáról beszélgessünk. Milyen következtetést lehet levonni egy esetből?
  „A Magyar Köztársaságban a bíróság előtt mindenki egyenlő. (...) A Magyar Köztársaságban senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg. A büntetőeljárás alá vont személyeket az…..
petronella.k.t. 2011.06.17 22:46:24
@labirintus1: Pontosan, és a franciák már módosították is a törvényt, mindenkinek a letatróztatás kezdetétől joga van a védelemhez:

www.legifrance.gouv.fr/affichCode.do;jsessionid=E578143E4C66DE0D908E14D9D54343DA.tpdjo15v_3?idSectionTA=LEGISCTA000006167497&cidTexte=LEGITEXT000006071154&dateTexte=20110616
Mandiner blog Orbanviktor.hu 2011.03.16 13:59:00
  A stop.hu írja, hogy a Vármegye Média Kft. (melynek résztulajdonosa vagyok) üzemelteti az orbanviktor.hu oldalt. A hír igaz. Több mint tíz éve foglalkozom domainregisztrációval, online fejlesztésekkel, üzemeltetéssel és tanácsadással (a blogolás csak később…..
petronella.k.t. 2011.03.16 15:27:01
@teknős:
Nem természetes, hogy valaki azért kap megbízást, mert jobbos. (Illetve az, de nem kéne)
De nem is ez a gond, kaphatta azért, mert ő a legjobb. Viszont innentől igenis bértollnok, hiszen a megélhetése múlik rajta, hogy nyal-e. Mellesleg nemcsak a megírt posztok számítanak, hanem a meg nem írtak is.
  Évet értékel szerkesztőségünk. Nem egy közösen megfogalmazott cikkben tesszük ezt (eltérő nézeteink, felfogásunk miatt ez nehezen is menne), hanem együttes posztokban, amelyekben minden évértékelésre kapható szerzőtársunk elmondja a maga véleményét a 2010-es évről,…..
Mandiner blog Bagoly mondja 2010.11.23 07:01:00
   Azt hittük, hogy Boross Péter az MDF után némi fáziskéséssel maga is eltűnik a süllyesztőben, azonban az alkotmány-előkészítési bizottság tagjaként visszatért a politika porondjára. Irtó vicces, hogy ugyanarról a Borossról van szó, aki 2002 óta…..
petronella.k.t. 2010.11.23 23:40:45
@Hollandi: igen, én is szeretem nézni, hogy a konzervatív olvasók milyen gyorsan félredobják az örök értékek iránti engesztelhetetlen elkötelezettséget és belesüllyednek a relativizálás sokat kárhoztatott mocsarába, ha pl. az ügynökkérdés kerül szóba.
elismerés a posztszerzőknek, akik nem.
  „Már befizettük a csekket és megvolt az időpont is csütörtök reggel 7 óra. Egész éjjel nem aludtam, interneteztem reménykedtem hátha találok bármi olyat ami megkönnyítheti a döntésem. Rátaláltam erre az oldalra és elolvastam a leírottakat, hogy mennyit szenvedtek…..
petronella.k.t. 2010.11.19 16:01:01
@severinus: Abortusz nemcsak a "trendi" szexbol lesz, hanem a legmelyebb szerelembol is, ha a biologiai reszevel nincsenek tisztaban. Szexualis felvilagositassal tobb nonprofit szervezet foglalkozik, peldaul azok, akiknek a hirdeteset nemreg nem volt hajlando lejatszani a teve, mert felzaklatja az ifjusagot. De valoszinuleg megse eleg, pedig az abortusz ellen a legjobb a megelozes.
petronella.k.t. 2010.11.19 16:25:38
@Téglagyári Megálló: Ez is egy modja a megelozesnek, tobb szervezet is propagalja, nagyon jelentos allami tamogatassal. Megse hatekony, mert egyreszt a tobbseg ertekrendjevel nem klappol, masreszt nem is old meg mindent, mert persze senki nem akar evente szulni az eskuvo es a menopauza kozti evtizedekben. Ugyhogy adhatnank egy eselyt masnak is.
Mandiner blog Gerillaszülés 2010.10.06 11:31:00
  Geréb Ágnes nevét már az is ismeri ebben az országban, akinek köze nem volt még szüléshez, születéshez. A szülész-nőgyógyász emlegetése - számos botránya, legutóbbi felfüggesztése okán is - sokakat kihoz a béketűrésből. Kamikazékat megszégyenítő elszántsággal…..
w Papír, ami elérhető 2010.09.22 07:04:00
Volt itt száz évvel ezelőtt ez a kísérlet, ami egy letisztázott tegnapi Indexről szólt. Akkor arra a jelenlévők látható többsége azt klikkolta, hogy jó lenne. Nekem pedig éppen most, száz évvel később lenne jó egy darabig mást (is) csinálni, illetve most jött össze hozzá az…..
    Most, hogy a Nemzeti Tanévnyitó után már Nemzeti Oktatás folyik az iskolákban, hadd járuljak hozzá egy igazán konzervatív javaslattal a hoffmanni reformokhoz: legyenek újra egyenruhák az iskolákban! Nem megijedni.   Nagy-Britanniában járva ismét feltűntek azok a bizonyos…..
petronella.k.t. 2010.09.17 10:36:32
@Elpet: Ja persze, minden korlátozás fegyelemre nevel, tehát mind kívánatos is. A véleményeket fölösleges végigolvasni, érvekkel vitatkozni, a lényeg az marad, hogy ha valamit előírhatok másnak, az jó dolog, úgyhogy megteszem.
    Állandóan visszatérő kérdés, hogy hol vannak a nők a magyar közéletből? Bár lehet, hogy a kérdés csak számomra visszatérő, hiszen egy férfiak által meghatározott világban nem biztos, hogy hiányoznak a nők a vezető szerepekből, tehát az alapkérdés fel sem…..
petronella.k.t. 2010.07.22 10:44:04
@hály end:
Miert, a ferfiak vagynak a rosszul fizetett fizikai munkara? Direkt valasztjak, ha van mas lehetoseguk?
Na ezert tanulnak a nok nagyobb aranyban a felsooktatasban :)
petronella.k.t. 2010.07.22 12:22:33
@hály end:
"persze, senkinek ne kelljen nehez szar munkät vegeznie, a häzak meg majd felepülnek valahogy"

Ha a kerdes az volt, hogy nehez szar munkara miert nem vagynak a nok, akkor az a valasz, hogy mert senki se vagyik ra, ennyi. Csinalnak eleg szar munkat a nok is, ahogy Hella is irta.

Vagy a ferfiaknak az adja a jogalapot a "szaftos allasokhoz", hogy mas ferfiak trogerolnak?

"aztän mire is mesz vele?...majd szepen elnyered 10 szakmunkäs elöl a mekis älläst, es forumokon höbörögsz hogy el köll menni a zorszägbol, mert nem fizetik meg a tudäsod...lol"

ebben van valami, de amig a mekis allasra is tolonganak a jelentkezok es diplomaval vesznek fel, es a szakmunkasok megint hoppon maradnak, addig az egyen szempontjabol mi a jo karrierstrategia?
petronella.k.t. 2010.07.22 17:17:02
@hály end: En meg aszondom, az en csaladomban mar sokan vegztek szar munkat, ugyhogy nekem pont jar egy zsiros allas. Ne jojjon a szomszed azzal, hogy neki mar az uknagyapja is ugyved volt, es jobb egyetemen diplomazott, akkor is elobb jovok en. Tarsadalmi szinten igy igazsagos: masok mar megdolgoztak erte.

Nem, az egyenjogusag nem ezt jelenti.
  Tegnap a Hősök terétől az Oktogonig, majd az Oktogontól a Hősök teréig végigvonult a Meleg Méltóság Menete. A csajok megint jók voltak - már amelyiknek nem volt farka -, nagyobb balhé ezúttal nem volt, bár néhány agysebész azért bepróbálkozott.   Íme:  …..
petronella.k.t. 2010.07.12 15:34:21
@aristo:
"A konzervatív társadalomszemlélet alapja az ellenkező neműek által alkotott család, mint a boldog, kiteljesedett élet alapfeltétele. Továbbá - bizonyos vonatkozásban - az az ízlésbéli kívánalom, miszerint intimszféránkat (...) egyáltalán nem mutatjuk be."

Tehat a konzertvativ _tarsadalomszemlelet_ alapjat olyasvalami kepezi, ami egyaltalan nem tartozik a nyilvanossagra?
petronella.k.t. 2010.07.12 18:22:03
@aristo:
A szemelyeskedest felreteve, ha jol ertem, arra utal, hogy intim szfera alatt nem ugy altalaban a csaladi eletet, hanem a szexualis aktust erti, ez az, ami nem tartozik a nyilvanossagra.
A "nemi identitas" ennel azert tagabb fogalom (szamomra), es igenis meghatarozo szerepet jatszik a mindennapjainkban, a nyilvanos eletunkben is. Persze heteroszexualisok eseteben kevesbe feltuno, mint a szexualis kisebbsegek eseteben, de egy visszafogott, joizlesu konzervativ is napjaban millioszor jelzi kornyezetenek heteroszexualis voltat, es cselekedeteinek nagy reszet (csaladban betoltott szerepet, palyavalasztasat, baratokkal es idegenekkel valo kommunikaciojat...) igenis befolyasolja a nemi identitasa. Meddig mehet el egy meleg ugyanebben, hogy egy konzervativ szamara ne legyen megbotrankoztato? Oltozkodhet-e buzisan? Hol jelenhet meg a partnerevel?
Azt szerettem volna kozolni, hogy ellentetet erzek a heteroszexualis kapcsolaton alapulo csalad kozeppontba allitasa es akozott, hogy a melegeket (vagy kozuluk azokat akik felvonulnak, vagy akik nem titkoljak, illetve nem probaljak megvaltoztatni a szexualis iranyultsagukat) affele osztonlenynek allitja be, akit csak a testiseg vezerel. Ahogy a csalad se (mindig), ugy az egynemuek kozti kapcsolat se (mindig) csak a szexrol szol.
A szervezők és résztvevők végre elgondolkoztak azon, hogy céljaik eléréshez mi a megfelelő eszköz, és mi nem az. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) Meglehetősen csendesen telt az idei Meleg Büszkeség Menete. Az "LMBT-közösség" tagjait az Andrássy úton mindössze száz…..
petronella.k.t. 2010.07.12 10:05:03
@ó jaj: Egyetertek. A felvonulasnak pont nem az a celja, hogy azt mutassak, hogy ok olyanok, mint barki mas (ki is?). Arra ott vannak a hetkoznapok, amikor a legtobb meleg nyilvan ugy el koztunk, hogy fel se tunik, mert nem mutatja, hogy miben mas. A meleg buszkeseg napja pont arrol szol, hogy evente egyszer meg merik mutatni azt, amiben masok. Es ehhez akkor is joguk van, ha neked osszerandul tole a gyomrod. Ja, es termeszetesen nem "extra" jogokat kovetelnek, csak azt, ami mindenkit megillet. A cikk azt sugallja, hogy a jogokert cserebe a melegek inkabb asszimilalodjanak es titkolozzanak tovabbra is, akkor lesznek elfogadva. Ez nem igy megy.

Undorodni meg persze mindenkinek joga van. Jogokat megtagadni, felvonulokat dobalni/megverni senkinek. Hogy az ellentuntetok nem eloitelettol es rosszindulattol vezerelve jarnak oda, hat az meg LOL.
Könnyebb, jobb, szárazabb érzés mától a Google fordítóprogramjának használata. Az új verzióban szövegbevitel közben, röptében látható a fordítás. Sőt, újabban fel is olvassa a gép az angolra fordított szövegeket. A nem latin betűs nyelvek esetében pedig fonetikus, latin…..
petronella.k.t. 2009.11.17 14:48:11
@Pozo:
gondolom, ez volt a we fix the talk eredtije: "A beszélgetést rögzítjük."
A webforditason most "The conversation is recorded."
Te is egyetemi oktató vagy és én is az vagyok. Te meghirdetsz 5 szemináriumot, amire jelentkezik összesen 84 hallgató, akiket végig is viszel a féléven. Én is meghirdetek 5 szemináriumot, de csak 21 emberke jelentkezik rájuk. Ráadásul csak 7-7-7, két kurzusom érdeklődés hiányában…..
Én egy 7 éves házasságból születtem. Mi 11 évnél jártunk. Szerinte ez nem is fontos...csak az utcsó 2 év.A kép innenGondoltam megosztom veletek miért is csökken a magyar népesség.Évtized+1 évnyi párkapcsolat után, sikerült kitennie a leányzónak.Korrekt…..
A Homár élete első írásait a Narancs horgászmellékletében publikálta a bodorkakedvelők általános meglepetésére, aztán itt volt először rovatom Etetés címmel, a lap húsz éves születésnapi bulijára viszont nem tudtam elmenni. Így hát ezzel a Realistademagóg által…..
petronella.k.t. 2009.10.21 08:43:02
@horex: komolyan, mit jelent? már régóta próbálok rájönni, a szótár szerint single, unmarried.
?