Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dunai Márton

1 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fene nagy blogolás lesz itt. A lakás átalakítási terv eés jelenlegi alaprajza hozzávetőleg: ..
Elkezdtek szállingózni a nevek, hogy a a Fidesz prominensei közül kik kerülhetnek vezető pozíciókba, és Schmitt Pálnak máris sikerült jó érzékkel beleszaladnia a jövőjét firtató kérdés csapdájába. A jelenleg a párt európai parlamenti képviselőjeként dolgozó politikus az…..
w A vadon szava 2009.07.24 07:00:00
Az újkor egyik legizgalmasabb, és válságok idején rendre előkerülő elméleti dilemmája a darwinizmus és az ember viszonya. A mainstream tudósok egyedül érvényes doktrínaként kitartanak az evolúció teóriája mellett, és a ráció mezején erős vár az ő logikájuk. A…..
Budapest egyik legszebb és legbalesetveszélyesebb sétánya található a budai rakparton, a Margit híd és az Erzsébet híd közt. Éppen négy éve így írtuk a budapesti kerékpárutakat felderítő cikksorozatunkban a területről: „Ahogy az arénában a hálós-pajzsos harcol a…..
Néhány hete egyértelmű jelei vannak, hogy valami készül a XIII. kerületi Gogol utcában, a napokban azonban a végső fázisba került az új bicikliút, illetve biciklisáv kialakítása. A Lehel tér és a felső rakparton futó bicikliút között készült most el egy összességében…..
Az RTL klub a kreacionizmus híve, állapítottuk meg, amikor megnéztük a halálos kerékpáros kereszteződésekről készített filmjüket. A civil szempontból egyébként örvendetes műsorban ugyanis elhangzik: „A Critical Mass biciklis szervezet segítségével számba vették Budapest…..
w Holnapután 2007.06.18 11:00:00
Egyre hangosabb a klímaváltozás miatti pánikkeltés, úgyhogy a magam eszközeivel be is szállok. Az Armageddon-forgatókönyv vagy reális, vagy nem. A klímaszkeptikusok szerint a történés lassú, kiszámítható és csekély hatású; de igenis van arra kilátás, hogy nagyszabású és…..
w Hahaha 2007.03.20 11:32:00
Megbeszéltem a Kreatívval, hogy az eddig csak jelszóval olvasható, nekik írt cikkekről levegyék az Indapassnál is hatékonyabb bilincset. A Kreatív a reklámszakma havilapja, az én rovatom pedig Lakossági fórum címen fut, és laikus kritikai hőbörgéssel szolgálja a jobb…..
w Heads Up! 2007.02.12 06:00:00
Hányásába fúlt nemzet vagyunk. A magyar állampolgár eleve elég tudatlan. A tömegek pletykalapokból és a kereskedelmi tévék álhíradóiból tájékozódnak, de külföldi híreket a magát műveltnek tartó közép- és felső osztály se szívesen fogyaszt – már azon kívül,…..
Dunai Márton 2007.02.12 19:20:04
W, tobb dolog is santit.

(Ha ezt mar mas is szemedre vetette, bocs, nincs idom tobb 100 kommentet vegignyalazni most. De rovid leszek.)

1) A sajat hazad tajan kezdheted a reformot. Szolj a szerkesztoidnek, hogy valtoztassanak a gyakorlatukon.

"Néhány elkötelezett külpolitikai újságíró – az Index külpolrovata, meg a Hírszerző – heroikus küzdelmet folytat, hogy valahogy a közönség fülébe ordítsa: van világ, bazmeg!"

Ez kepmutatas, es igaztalansag. Ha ma nektek Szekeres izlestelensege a vezeto hir, meg hogy melyik politologus kreten mit mondott az evertekelesrol meg a "vasfuggonyrol" (hah!), mig Putyin dobbenetes kisozlasarol csak egy nyaffadt MTI-atiratot birtatok kozolni, csak mert a hetvegi ugyeletben budos a komoly riporteri munka, akkor ti sem vagytok jobbak a Deakne vasznanal.

2) Meg mindig a sajat hazad tajan. Nezted a Velvetet az utobbi idoben? Oknyomozo feladat, es koldoknezo kihivas: az Index bannerbevetelenek hany szazaleka szarmazik egy olyan rovatol, amely gyakorlatilag megtestesiti a bulvart, annak is a legalso legaljat (de igen), es majdhogynem gyakrabban szerepelnek a hirei a fooldalon kiemeltek kozott, mint a kulpolei? Gyanitom, hogy komoly a hanyad.

A Velvet mint termek az internetes Blikk, sot. Cseh Tamas szomszedot ver? Gyozike az X-edik a "Sztarok" (hah!) rangsoraban? Klikkel a nep, jon a bannerbevetel. Te magad mondtad egyszer, hogy direkt raktok a fooldalra olyan szavakat, mint "pina", mert attol klikkel a nep. Az internet amugy is tendal a bulvar iranyaba, mert klikkre megy a jatek, de az Index, es kulonosen a Velvet, extrem sportot uz az igenytelensegbol gyakran.

3) Aki nem igy viselkedik, annak Magyarorszagon be kell vallalni az jelentektelenseg komoly lehetoseget. Fontos dolog fontos hirekrol vezeto helyen beszamolni, de ha nem klikkel ra a nep?... hat akkor is. Az Indexnek ebben kiemelkedo felelossege van. Es ma nem no fel a feladathoz. Van a napi nehany millio klikkben annyi lauf, hogy kisse komolyabban vegyetek magatokat, nem? Foleg, hog szvsz a sulytalan honi politikai balhek tulhangsulyozasa sem hoz annyi klikket, mint Anna Nicole Smith az oldal aljan.

A kritika nem szemely szerint neked szol, mert tel tenyleg figyelsz a kulvilagra is, de annyiban megis, hogy megfordulsz a szerkesztosegben eleg gyakran, meg hat sztarstatuszod is van: hass oda UP-nek egy ertekezleten, hogy viselkedjenek a cimlapon sokkal felelossegteljesebben. Es ne predikaljatok igenyessegrol addig, mig a Velvet az, ami.

Uff.
w Az a szép zöld gyep 2007.01.22 08:00:00
Ebben a ciklusban – tételezzük most fel, hogy nem lesz időközben kormányváltás – Gyurcsány Ferenc és érdekköre alighanem kénytelen lesz meglépni a marihuána és származékai legalizálását. Tudom, hogy ez elvileg az SZDSZ témája lenne, klasszikus liberális toposz. De…..
Dunai Márton 2007.01.24 02:15:52
Hat, nemtom ki olvas 1500 kommentig, de Worluk, te legalabb lecci.

Hat honapot eltem Daniaban, sokszor jartam Christianiaban. Az meg akkor volt, mikor szabad volt a Pusher Street. Az azota eltelt idoszak mindent alatamaszt, amit W mond (es amivel amugy egyetertek).

2005 aprilis 24-en egy 26 eves hippit lelott egy drogbanda, amelyik azert boszult fel, mert nem engedtek be oket Christianiaba, mert kemeny droggal is uzleteltek. Tehat a hippik kivetettek maguk kozul a fergeset.

Ezutan a hatosagok betiltottak a Pusher Street mukodeset, amibol azota is vita van, es Christiania probalja visszaallittatni az eredeti allapotokat. Nem fog nekik menni, pont azert, amit a tilalom okozott.

A kiszorult hasis- es fuarusok ugyanis Koppenhaga egyeb reszein aruljak a cuccot most. A hatosagok ugyan ott is turik, de miota nincs onszervezo hippi-kozosseg, aki tiltana az egyeb drogokat, megjelentek a pushereknek a kemenyebb anyagok is, mint pl heorin, koksz, stb.

A helyzet durvul: a rendorseg szerint ma mar tobb mint otszor annyi illegalis, fuvet is arusito hely van varosszerte (tehat szetszorva), mint a Pusher Street bezarasa elott. Tobb kozuluk iskolak kozeleben.

Ergo: a kvazi-legalis fu arusitasabol nem nagyon szarmazott gond, azt leszamitva, hogy a bunbandak be akartak torni a piacra, es ezt a maguk bunos eszkozeivel akartak elerni. Miota nincs kvazi-legalis fu, azota van gond. tanulsag? A nagyon hulyeknek: legalize.

Es hogy a sajat fuszivasi szokasaim is nyilvanosak legyenek: van otthon mindig, de nagyon ritkan nyulok hozza. Amikor kedvem van. Nekem a fu elvezeti cikk, nem tobb. Nema barki beszoljon emiatt, foleg nem egy riherongy politikus.
w I.H.B. 2007.01.18 20:30:00
Schmidt Mária elegánsan belenyomta Liszkay orrát a dögkútba, amit újság címén szervezett magának. Persze egyértelmű volt az első pillanattól, hogy nincs semmiféle Horváth Zsolt. Csak paranoid balfaszok csapata van, akik szívesen összehordanak bárkiről bármit, de csak álnéven,…..
w Dömdödöm... 2006.12.22 19:36:00
Meghalt Lázár Ervin.Mesét mondani nehéz hivatás, ő viszont könnyedén művelte, vitorlázott a saját szabadon engedett fantáziáján, jó széllel, jó társasággal a fedélzeten. Mikkamakkával, Aromóval, a fékezhetetlen agyvelejű nyúllal, Szörnyeteg Lajossal, Ló Szerafinnal és a…..
Most aztán tényleg megkaptuk. Hogy attól koldulunk. Meg a fal adja a másikat, és taknyod, nyálad. Pedig csak megírtuk azt, amit amúgy is mindenki tud, aki már egyszer is végignézte a Heti Hetest. Hogy Farkasházy Tivadarné férje nem vicces. Erre jön a válasz a Hócipő című…..