Regisztráció Blogot indítok
Adatok
0 Tolerancia

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kellett sokáig várni a következő végtörlesztési anomáliára, hiszen a szinte teljes jogi káoszban a legtöbb szereplő lesütött szemmel hümmög. Naiv ügyfél a Duna Ingatlanfinanszírózónál nyitotta a hitelét, ami aztán a CIB-nél refinanszírozódott. Most azonban mindkét…..
Az imént egy fórumban véletlenül sikerült megfogalmaznom azt, hogy mit szeretnék Budapest kapcsán látni, úgyhogy gyorsan leírom ide is: hogy legyen egy állandó, mondhatni eposzi jelzője, amit az is hozzá társít, aki még sose járt itt. Mert ez különbözteti meg az igazán…..
w Díjugratás 2007.06.06 06:00:00
Döntött az Alkotmánybíróság: igenis népszavazni való téma a vizitdíj és a tandíj. Egyfelől azért, mert olyan kis elenyésző összeg az, hogy meg sem érzi a költségvetés – ami arra utal, hogy a taláros testület hirtelenjében pénzügyminisztériumot kezdett játszani,…..
w Anyagi jog 2007.05.09 06:30:00
Olvastam nemrég egy kis színest: újféle műkezet fejlesztettek ki amerikai tudósok. Robotikus, idegvezérelt, gondolattal működtethető. Hiperszuper! Csillió dollárba kerül. Mert az egészség nem üzlet persze, viszont a robotika például az. Vagyis a robotkart fejlesztő tudósokat…..
w Élt, él, élni fog 2007.05.07 06:00:00
Feltámadott az Ő felsőteste. Üres a sír. A holttestét megbolygatók nyilván azt hiszik, hogy győztek, pedig a koporsóból kiszabadult a lelke is. De azt a sírrablók nem látták, hiszen ostobák, mint a szent földjük. Szellemét a tűz nem égeté meg. Mert ebben a jelenetben két…..
w Szentírás-magyarázat 2007.05.02 05:00:00
[Ezzel most egy időre abbafejeződik a hitéleti kalandozás, és visszatérünk a jelenbe, a közéleti véna domborításához.] Hogy milyen csuda dolgokban lehet hinni, ha az ember akar, arról elég sok szó esett itt. Ideje tehát bemutatni Erich von Dänikent, ő ugyanis figyelemreméltó…..
w Hurrá, buktunk! 2007.04.23 10:00:00
Juhé! Nem lesz Magyarországon foci-eb, se fölösleges stadionok, se huligánok!..
0 Tolerancia 2007.04.23 19:09:48
0 Tolerancia 2007.04.23 19:13:53
:)
0 Tolerancia 2007.04.23 19:36:51
Peter 85

A pénzügyek..nos az egy bonyolultabb kérdés.

Építsünk stadiont magánpénzből. Ez most a trend amúgy is. De vegyünk párhuzamosan egy másik példát is, építsünk autópályát magánpénzből.

Mi adja a profitot a stadionnál? Ideális esetben a stadion bérlése koncertekre, meccsekre. Tehát befektető barátaink készítenek egy felmérést a stadion várható kihasználtságáról (ahogyan autópálya-építő barátaink is az autópálya várható használatáról).

Rájönnek, hogy debrecenben meg székesfehérváron kurvára nem lesz minden hétvégén kihasználva a stadion, de jó, ha egy évben 2-3 olyan eseményt oda tudnak majd szervezni, ami megtölti (ezzel párhuzamosan autópályát építő barátaink is rájönnek, hogy a füzesabony és debrecen közötti szakaszon bizony közel sem lesz akkora forgalom, mint a budapest-bécsin, hanem kb. meg tudják majd számolni kézzel az autókat).

Úgyhogy tisztán úgy, hogy ő a kis magánpénzéből megépíti, majd futja annak az igen magas kockázatát, hogy a belépőkből nem térül meg, nos úgy nem fog stadion épülni.

Az állam viszont szeretné, hogy stadion/sztráda épüljön, ráadásul azt is szeretné, hogy a jegyek/autópályadíj ne legyen olyan magas, hogy fellázadjanak az emberek. Így aztán mi történik? Na mi? Az állam átvállalja a kihasználtság kockázatát és rendelkezésre állási díjat fizet az építtetőnek. Így aztán, ha egy autó sem megy végig a pályán és egy ipari park sem létesül a pálya mellet, vagy ha egy rendezvény sem lesz 30 évig a stadionban, a beruházó évente megkapja azt a pénzt az államháztartásból, ami neki busás hasznot hoz, már csak azért is, mert közben fenntartása, felújításra alig kell költenie, hiszen kihasználatlan az egész projekt. Sajna-bajna azonban az idő szorítása miatt (EB időpontja közeleg) meg kellett építeni a stadiont (választásokig a sztrádát) stb. stb. stb. Ebbek barátom semmi marxizmus nincs.

Egyszerűen csak így működik.
w Egy ország hülyék nélkül 2007.04.18 05:30:00
Választójogi reformra semmi kilátás nincsen éppen. Hiszen még a nyomorult, mocskos, lényegéből fakadóan korrupt pártfinanszírozásuknak sem hajlandóak nekiesni ezek, hanem inkább úgy tesznek, mintha nem volna mindegyiküknek az arcán egy nagy pacsni szar. Hahó, de igen, látjuk! Na…..
w Szerenád az ORTT-hez 2007.04.12 06:00:00
Betelt a háromdecis pohár. Most már muszáj médiatörvényezni és ORTT-zni. Egy. Mostantól híradót kell adnia a Spektrumnak, meg a Filmmúzeumnak is. Mert a médiatörvény kimondja, az ORTT döntött, bla-bla-bla. Nem érdekel senkit, hogy a törvény rossz (az), vagy a hatóság hibája.…..
w Parancsolat Nr. 8. 2007.04.10 03:30:00
Hogy miért nem érdemes olyan közönségesen manipulálni, mint az eggyel alább megénekelt Hír TV-műsor tette, arra remek példa ugyanaz az adás. A Célpont ugyanis két riportból áll, amiből az egyik volt a szcientológiás, a másik pedig a Hankook-földekkel foglalkozott. Ugye, most…..
w Szabadság! 2007.04.04 06:00:00
Ha nem lett volna rendszerváltás, ha nem lett volna Gorbacsov, akkor ma nagy ünnep lenne: a felszabadulásé. Április négyről szóljon az ének, csilingelnék az úttörők vidáman. A Parlament előtt díszszemlén vonulna el mind a tizenöt tankunk. Hazánkba látogatna az SZKP első…..