Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nguyen

3 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan egy hete használom a feltelepített Ubuntu Linux rendszert. (Az előzményekről itt olvashatsz.) A rendszerrel a laptop stabillá vált, a be- és kikapcsolások gyorsan, a használat gördülékenyen zajlott. Ugyanakkor, ha túl sok mindent akartam egyszerre csinálni, előfordult, hogy a…..
Nem akarnám bántani az amúgy totál értelmetlen konzolháború egyik feléhez tartozókat se (főleg nem olyan magasról, ahol a PC Gaming Master Race ül), de azért a Gaystation szép vívmány, attól függetlenül, hogy a Microsoft marketingeseinek ötletéről, vagy az LMBT-közösség…..
Kezdjük a hazai sportfogadási játékok közül a legrégebbivel: a Totóval! Eltekintenék a terjengős történelmi bevezetőktől. Közel 70 éve indul ez a játék, és azóta kisebb változtatásokat eszközöltek rajta. Változtatások mindössze a mérkőzések számában (12 helyett…..
Ez a blog általánosságban véve a sportfogadásról, módszerekről, stratégiákról szól, nem konkrét tippekről és esélylatolgatásokról. Ha a konkrét tippek és eredmények érdekelnek, látogasd meg a Facebook-oldalunkat! Pár dolgot fontos megemlítenünk:1. A sportfogadás egy…..
Tartalomjegyzék gyanánt Biztonság Konkrét gyanúsítások Cukorbetegség A cukorbetegség (diabetes) az emberi vércukor-háztartás szabályozási rendellenessége. A vérünkben keringő glukóz a sejtjeink egyik fontos energiaforrása, a koncentrációja meglehetősen szigorúan szabályozott, ugyanis mind a…..
Nguyen 2014.05.16 18:59:54
@ügyfélszolgálatos: többségük nem is tud.
Megjelent a Dead Rising 3 legutóbbi javítócsomagja, azaz patch-e. 13 gigabájt. És ezen a ponton menjünk át kicsit Denis Leary-be. Tizen-kibaszott-három gigabájt. Egy nyomorult patch. Mi az úristen van, elmulasztottam egy meetinget a patchekről? Egy-két éve még félgigás…..
Nguyen 2014.01.22 09:11:09
@sóhajó: mert ugye csak akkor lehet valamiről véleményed, ha profi módon értesz hozzá. Ha reggel a boltban megégett, kőkemény zsemlét kapsz, nem kifogásolhatod, mert te sem tudsz jobbat csinálni. Ha a házadat úgy építik fel, hogy egy éven belül összeomlik, nem kritizálhatod meg a kőművest, sőt, még egyetlen rossz szavad sem lehet rá, hiszen te sem tudtad volna jobban megcsinálni. Ha a vadiúj tévéd egy év múltán bedöglik, nem szólhatsz semmit a gyártóra, hiszen nem hogy olyat, de még gyatrábbat sem tudnál te előállítani.
... vagy talán az embernek lehet véleménye (adott esetben helytálló, reális véleménye) olyan dolgokról is, amikben nem vérprofi?
Tízből kilenc szülő azt szeretné, ha a kormány blokkolná az online pornót, legalábbis Angliában. Nyilván a vágy az, hogy központilag, egy rendelettel vagy törvénnyel ezt a szándékot kimondva, a szolgáltató ezt automatikusan tegye meg. A brit iskolaigazgatókat tömörítő…..
Jóslatunkkal ellentétben mégsem lesz ingyenes a 65 éven felüliek gyorsvonati pótjegye, ennél egy sokkal unortodoxabb, mondhatni hungarikum megoldással rukkolt elő az NFM: "pótjegy-bérletet vezetnek be a 6 év alatti és a 65 év feletti utasok számára, havi 1500 forintért – ez tíz…..
Nguyen 2013.05.18 08:34:14
Meglehetősen érdekes lelki világra vall, ahogy egyesek lenézik azt, aki - az egyébként neki állami szabályozás szerint jogosan járó - kedvezményét kihasználja. Mert ugye mocskos sz*r g*ci az, aki igénybe meri venni a kedvezményét, és nem fizet X-szer többet a jegyért.
Gondolom, ha nektek jár valami kedvezmény, merő elvi megfontoltságból önként kifizetitek az eredeti ár 100%-át. Legyen az utazási kedvezmény, akciós áru a boltban, vagy akár egy TB által részben térített gyógyszer. Ti minden ilyen esetben elvből kifizetitek a teljes árat? Akkor ti hülyék vagytok. Ja, hogy csak szimplán fáj, hogy valaki valamit olcsóbban megkap, mint ti? MAjd remélem, ez eszetekbe jut, ha majd ti is nyugdíjasok lesztek!

Gyorsvonat vs. személyvonat.
Már miért kéne, hogy a gyors magasabb árkategóriába essen, mint a személy? Miben nyújt többet? Attól, mert általában kicsit gyorsabb, még nem képvisel magasabb kategóriát.
A személyvonatoknak is van létjogosultsága, habár üzemeltetésük tényleg erőforrásigényesebb, mint a gyorsvonatoké. Nélkülük ugyanis a vasúttársaság elveszítené a potenciális utazók jelentős hányadát. Hiába lenne olcsóbb mindössze csak a kiindulási és a célállomáson megállni, azzal a közbenső településeken élők utazását lehetetlenítenék el. Márpedig tudjuk, hogy az ország nem csak Budapestből és Debrecenből áll.
Ettől függetlenül gratulálok a sok agymosott fideszbérenchez és a minimális szintet meg nem ütő véleményéhez.
Érdekes, hogy amikor külföldi munkavállalásról van szó, általában a fiatalokról beszélnek, holott egyre többen keresik a megélhetést 50 felett is a határokon túl. Ilyen mai szerzőnk, Öregszárcsa is, aki megtapasztalt már egyet s mást, több országban is dolgozott, nem egyszer…..
Nguyen 2012.11.21 23:09:43
Pár apró észrevétel, megjegyzés, előbb a cikkel kapcsolatban:
Igazat adok az egyik előttem szólónak, hogy sokat elárul, ha valaki ennyi mindenbe belekezd, majd mindent hamar otthagy, továbbáll. Persze, a körülmények szabta korlátokon belül mindenki úgy alakítja az életét, ahogy szertetné, csak nekem ezen nagyon megakadt a szemem.
A másik: - szintén elhangzott - miért kell felelőtlenül szórni a pénzt, amikor van? Nem azt mondom, hogy az embernek ne legyen saját lakása meg autója, na de kicsit ezt soknak éreztem, két kocsi meg egy ház, hitelből. Mindegy, ez se az én dolgom.
Ezt leszámítva további sikeres boldogulást kívánok! Bár az utolsó előtti bekezdéssel nem értek egyet, miért kell lenézni valakit, akinek nincs 25 évesen már 3 gyereke? Nem csak egy életút lehet úgymond jó.
A kommentekhez hozzáfűzni való:
Egyrészt nem értem, miért olyan hihetetlen, hogy ha valaki belegebed, sem talál értelmes munkát? Nem csak a munkakerülő, lusta dögök maradnak állás nélkül, és bizony van, hogy valaki hiába lenne jó munkaerő, protekció és szerencse nélkül nem sokra viszi.
Persze a ló másik oldalára sem kellene átesni. Hányingert kapok az ilyen "itthon minden sz*r, mindenki depis, semmi nem jó, itt az egész élet egy nagy rakás sz*r, Angliában persze az maga az éden, ott semmi rossz nincs, mindenkinek megvan mindene, mindenkinek minden sikerül, mindenki tök vidám, boldog, még a sz*r is ibolyaillatú" jellegű véleményektől. Azért ennyire nem kéne sem hazánkat leszólni, akármennyire is tényleg vannak problémák, és a másik egekig magasztalásából is ez egy kicsit sok.
A "elindultam szerencsét próbálni pár fonttal a zsebemben, és láss csodát, egyből lett munkám, házam, barátnőm" jellegű történetek meg léteznek... csak a nagy büdös igazság az, hogy ez megy ritkaságszámba. Persze, van, aki ezeket el is hiszi...
Gyermekeket molesztált a tavaly elhunyt Jimmy Savile, népszerű brit műsorvezető. A brit közszolgálati televízió, az ITV még augusztus elején mutatott be egy leleplező filmet a műsorvezetőről, azóta pedig több nő is jelentkezett, akik mind azt állítják, hogy Savile kislány…..
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
Nguyen 2012.09.25 08:14:50
Amellett, hogy a poszttal nagyrészt egyetértek, 10 év oktatásban eltöltött tapasztalat után azért más aspektusból is látom ezt a problémát.
Sajnos a tapasztalatom az, hogy a szakiskolákba, szakmunkásképzőkbe (de még némely szakközépiskolai osztályba is) - sajnos - zömével olyan tanulók jelentkeznek, akik addigra már jókora hiányosságot halmoznak fel az alapismeretek terén, és egyszerűen tömhetjük őket heti akár 5 óra matematikával, mivel nem ritkán magabiztosan az alapműveleteket sem tudják alkalmazni, semmit nem érünk el vele. Azzal tényleg nem vagyunk előbbre, ha kegyelemkettesekkel, netán az alacsonyabb követelmények miatt indokolatlanul megadott hármasokkal átrugdossák őket, miközben valós tudásuk semmit nem gyarapodik. Ennek fényében nem olyan nagy baromság a matekórák (és egyéb közismereti tárgyak) óraszámának csökkentése.
Persze, nincs ez így jól, de aki jobb képességű, és nem tök lusta, az általában legalább szakközépiskolába jelentkezik.
Esetleg az lenne még járható út, hogy az alapoktól mindent tanítsanak meg kb. az ötödikes szinttől kezdve, de erre meg egész egyszerűen a tanulók nagy része nem lenne képes. Nem a tudása miatt (bár tény, hogy aki az alapismereteket, alapkészségeket nem sajátítja el 8-12 éves korban, annak 15-16 éves korban ez még nehezebb lesz), hanem egész egyszerűen azt fogják mondani - tömegesen - hogy ők már pedig nem tanulnak "gagyi" kisiskolás dolgokat.
Kedves Despota és kedves Olvasók! Több éve, hogy ez a történet megesett velem, így már semmi aktualitása, de tanulságként megosztom veletek.10 évig voltam pénztáros az egyik helyi multinál. Ez alatt az idő alatt soha, hangsúlyozom, egyetlen egyszer sem volt se hiányom, se…..
Nguyen 2012.08.03 09:28:57
@franc0:
- Mi közöd hozzá, hogy ki milyen karriert tud vagy akar befutni?
- (Sajnos) az, hogy valaki diplomás, nem jelenti sem azt, hogy kitűnő a helyesírása (még némelyik doktorált személynek sem az), sem azt, hogy jól tud fogalmazni, de még azt sem, hogy képes-e kezelni az olyan hipermodern eszközöket, mint amilyen a számítógép. (Tudod: az, hogy valaki egy e-mailt meg tud írni helyesen, az inkább alapvető elvárás lenne, mint kivételes tehetség.)
- Valóban gondjaid vannak az értő olvasással.
- Értelme a hozzászólásodnak nulla.
Nguyen 2012.08.03 09:31:51
@jobangel: sajnos akkor, amikor sokaknak hónapokig/évekig nincs állásuk, a legtöbben nem engedhetik meg maguknak azt a "luxust", hogy munkavállalóként ő követelőzik, hogy már pedig azonnal kéri a munkaszerződést. Ha így tesz, könnyen megeshet, hogy más kapja meg az állást.
A Kolin a napokban kétszer is fellépett a dán LSD On CIA-vel itthon, egyszer az A38-on, egyszer pedig Pécsen. Utóbbi koncertjét viszont kénytelen volt az ötödik szám után abbahagyni a csapat, mivel Linczényi Márk énekest a színpadon annyira megütötték, hogy le kellett állniuk. Az…..
IDDQD "Nyasgem, Microsoft!" 2012.02.17 16:11:00
Van az úgy, hogy egy játék eleinte úgy multiplatform, hogy konzolos és PC-s változatot is terveznek belőle, aztán, ahogy telnek a fejlesztéssel súlyosbított napok és hetek, a kiadó egyre inkább úgy érzi, ideje lesz a "multiplatform" nyugati jelentését használni csak.…..
Te döntesz...  ..
Nguyen 2012.02.06 14:02:29
hu.wikipedia.org/wiki/Beleegyez%C3%A9si_korhat%C3%A1r
"Magyarországon a beleegyezési korhatár mind azonos, mind különböző neműek közti szexuális kapcsolat esetében 14 év."
Nem helyes, és nem pártolom, hogy 14-15 éveseken már sokszor a város középkorú lakosságának a fele végigment, de ennyire már ne legyetek tájékoztatlanok! Legalább azzal legyetek tisztában, hogy törvényesen kit dughattok meg, meg kit nem.
Az alábbi levél beküldőjét a névrokona el akarja tiltani a saját neve használatától, illetve megkülönböztető jelet szeretne belerakatni. Mikor kötelezhető erre valaki? Kedves Zugügyvéd! Tanácsot szeretnék kérni a blog nagy tudású olvasóitól.Először is kérem,…..
A kerékpároknál nem sok változás történt az elmúlt évtizedekben az általánosan használt fékrendszerek felépítésében. Forradalmi változást hozhat az a német találmány, amely megszabadítaná a kerékpárokat a kormánytól induló drótoktól. A saarbrückeni egyetem mérnöke a…..
„Felhívtam és csak annyit közölt, hogy egy folt tátong a nyakán és hogy milyen durva volt tőlem, hogy kiszívtam a nyakát, és hogy Ő még ilyen szégyenbe sohasem került” – az első randi után a csaj annyira kiborul a szétszívott nyakától, hogy azonnal elzavarja…..
Tisztelt Mt!   Sürgősen az önök, illetve olvasói segítségére volna szükségem, mert jövő keddig egyszerűen agyvérzést kapok. A helyzet az, hogy a múlt héten itthon voltam a szabadságom terhére, úgy gondoltam, hogy a hosszú hétvégével együtt végre rendesen ki tudom…..
Tisztelt blog!   Gyermeket várok. Amikor a vezetőség tudomást szerzett róla (10 hetes volt a babám), megírták helyettem a felmondásom, amit nekem alá kellett írnom. 4 órában voltam bejelentve, persze nem annyit dolgoztam, és nem is annyiért, így nem volt választásom.…..
Nguyen 2011.05.01 15:57:39
Mindenképp keress fel egy jó ügyvédet, mert nem egyszerű a helyzet.
Azt, hogy előre aláiratták veled, nehéz lenne bizonyítanod. Hogy az számít-e, hogy nem a saját, jelenlegi neveddel írtad alá, nem tudom, de van egy olyan érzésem, hogy nem. De ha a felmondáson nem a Te neved szerepel, ott ESETLEG támadható a felmondás.
Abban maximálisan egyetértek az előttem szólókkal, hogy végtelen nagy butaság ilyesmiket aláírni.
Ezt (is) kéne tanítani az iskolákban, a munkajog, meg egyáltalán a jog alapjait. Kikerülnek az emberek a való életbe, munkavállalókká válnak, de elemi jogi ismereteik sincsenek. Tök hülyék midnenféle jogi dologhoz. Nem azt mondom, hogy legyen mindenki jogász, de azért legyen már valami kis fogalma arról, hogy mit tehetnek meg vele, és mit nem. Ezt kéne a sok "okos" középiskolással megtanítani, az életben kicsit fontosabb, mint Nagy László költészete, már bocs.
Az is igaz, hogy sajnos azért tehetik meg ezt a munkáltatók, mert a munkavállalók ezt hagyják. Vagy egy tucat cifra esetről hallottam a közvetlen környezetemben, mondjuk olyanról is, amikor valakit úgy dolgoztatnak, hogy kevesebbet kap a minimálbérnél. Papíron nem, de utána vissza kell neki fizetnie a különbözetet, különben ki van rúgva. Ja, hogy teljesen törvénytelen? Persze, csak egyik munkavállaló sem mer lépni. Valahol mondjuk őket is meg lehet érteni, mert ő is pénzből él, és sajnos nem úgy megy, hogy "bocsi, de sz*r cég vagytok, holnap úgyis találok száz másik munkahelyet". Megértem, persze. De azért az ember ne hagyja már, hogy teljesen hülyét csináljanak belőle.