Adatok
somojopalinka (törölt)
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Bodza, kökény, erdei som: vad ízekből lesz a finom pálinka Háromszáz éves hagyományt ápol a gyulai manufaktúra - Kisüsti technológia helyett tornyos lepárlás1727-ből származó írásos emlékek bizonyítják, hogy a gyulai várban már háromszáz éve főztek pálinkát.…..
somojopalinka (törölt)
2009.04.20 12:18:19
Valóban, az erdei, a vadontermő gyümölcsökből kellő szakmaisággal olyan egyedi illat és ízstruktúrájú párlatok nyerhetők, melyek tényleg nagyszerűek, illatviláguk semmihez sem hasonlítható, komplexitásuk lenyűgöző. Igazi kuriózum számba mennek, aki ilyen gyümölcsökből pálinkát alkot, az felvállal egy olyan szép szakmai feladatot, melynek a végeredménye nem kétséges, bár a belőle nyert párlat relatíve drága. Kár, hogy a mai piac még nem értékeli kellő súllyal ezeket a csodákat! Nemere István azt mondta: "A szép nő olyan mint a gyémánt: drága és mindent megkarcol." Nos, ezek a párlatok valóban drágák, némi túlzással, mint a gyémánt, de szépségükkel, sokszínű illat és ízvilágukkal nem hogy karcolnak, de még a lelki sebeket is gyógyítják. Sok sikert Gyula!
Destillata 2009: Elsöprő magyar pálinkagyőzelem Nemzetközi párlatvilágbajnok lett az Agárdi Pálinkafőzde A világ legjobb párlatai és pálinkái a hagyományokhoz híven idén is megmérették magukat a bécsi Destillatán, a mértékadó nemzetközi párlatversenyen. A 13 országból…..
Gyulára gyúrtak a legjobb pálinkazsűrizők Budapesten csütörtökön tartották meg a XVII. Magyar Országos Pálinka, Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny érzékszervi zsűrijének kiválasztó tréningjét. Már a gyulai kisüsti fesztiválra gyúrtak a pálinkazsűrizők.Lovász…..
Pálinka: divat és országimázsA pálinka hungarikum, azaz magyar termék. Ezt jelzi a palackon az a pálinkazárjegy is, amelyből az első darab a hetekben került fel a Győri Likőrgyár Pannonhalmi Pálinkáriumának egyik törkölypálinkájára. A nemes italról, a hozzá kapcsolódó…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz