Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HEL

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden olyan dolog, ami normál esetben önkéntes alapú, az is legyen. Lelkiismerete és erkölcsi normái ellenére senkire se lehessen hatalom eszközeivel bármit is rákényszeríteni. Tagjaink és szimpatizánsaink világnézeti erkölcsi normái tiltják a kötelező fegyveres, vagy…..
Egy éve igyekszem az egykori Hadkötelezettséget Ellenzők Ligáját újraéleszteni és az eltelt évben bebizonyosodott, hogy ezt a régi alapokon a régi névvel és régi mentalitással nem fog menni. Tevékenységünk sokkal szélesebb körű is lehetne, hiszen sok mindent próbálnak a…..
A "nem lesz hadkötelezettség" nyilatkozatok egyszerűen félrevezetőek és nem valósak, amelyeket a "... a hadköteles nyilvántartás vezetése..." 2011. december 05-én elfogadott törvénnyel kapcsolatos magyarázatok próbálnak sulykolni. Hadkötelezettség már több mint 100 éve, egészen pontosan 1868-tól…..
Csapody Tamás, jogász-szociológus. Az Alba Kör és a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának tagjaként a kilencvenes években a sorkötelezettség eltörléséért küzdött.Az általános hadkötelezettség 2004-ben úgy szűnt meg, hogy nem szűnt meg. A tényleges sorkatonai…..
Hadkötelezettség mint a modern állami rabszolgaság. Rabszolgák legyünk, vagy szabadok. Ez a kérdés a jövőben, válasszatok! Részlet Farkas Henrik (1942-2005) a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának egykori elnöke, a "Hadkötelezettségről elkötelezetten" előadásából.  2000 április…..
Nem leszünk játékszerek szlogennel, és Hadkötelezettséget Ellenzők Köre néven indul újra, az 1993-ban alakult, de  2004.11.13-n működését felfüggesztett polgárjogi szervezet. A 2012-én hatályba lépő új alkotmány és új honvédelmi törvény értelmében megszűnik a…..
A HEL utódszervezeteként induló Hadkötelezettséget Ellenzők Köre a Facebookon indult el. "A 2012-én hatályba lépő új alkotmány és új honvédelmi törvény értelmében megszűnik a polgári szolgálat lehetősége és igen tág körülmények között megint életbe lép a kényszerített hadkötelezettség. Az ilyen…..
A KDNP oldaláról.Nemzetvédelem ...A professzionális magyar honvédség megteremtése, a nem elégíti ki a katasztrófa helyzetek elhárításának, illetve a területvédelem alapvető funkcióinak követelményeit. Ezért szükségesnek tartjuk és támogatjuk a magyar…..
A Fidesz programját a mitigernek.hu oldalon keresztül sikerült megtalálni [PDF]. A PDF fájlban végzett szöveges keresés nem ad találatot a sorozás, sorozni, hadköteles, honvédelem, katona szavakra. A hadsereg szóra más kontextusban lehet rátalálni a programban. A tartalomjegyzék sem utal arra,…..
Ma rövid szemelvényt közlünk a Jobbik programjából.A honlapunkon is megtalálható hosszabb idézetből két kiemelés:"A Jobbik viszont feladatának tekinti, hogy a magyar ifjúság minél szélesebb köre juthasson hozzá azokhoz a honvédelmi alapismeretekhez, amelyek révén adott…..
Mai HEL sajtószemle-bejegyzés."A Fidesz-KDNP politikusa viszont határozottan állította, hogy nem a hivatásos katonák létszámát kellene növelni, és nem is a sorkatonaságot visszaállítani, hanem a NATO-tagországokban is honos önkéntes tartalékos rendszert kellene megfelelően…..
A HEL weboldalán ismét megjelennek majd a hazai sorkatonaságot érintő választási sajtócikkek.Az első cikk ma került fel az oldalra...
Útjára bocsátottuk a HEL megújuló weboldalát. A www.hel.hu oldalon jelenleg a 2004-es és újabb sajtófigyelés és sajtóközlemények, valamint további anyagaink egy része található meg.A hel.hu domaint, mely 2004-ig a HEL birtokában volt, Pesthy László bocsátotta ismét…..
Megkezdtük a HEL weboldalának áttelepítését az új címre (www.hel.hu).Az anyagokat igyekszünk időben visszafelé haladva felrakni. Mivel az elmúlt néhány évben nem sok aktivitás volt az oldalon, az utóbbi időszak kissé hézagosnak fog tűnni.Ez így is van jól...
Remélhetőleg hamarosan megújul a HEL honlapja. Ugyancsak reméljük, hogy nem lesz rajta túl sok pörgés. De ezt persze sose lehet tudni...