Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bangjohansen (törölt)

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május elseje nálunk még mindig a "majálisról" szól, ami egyenlő a sör-virsli kultúrájával. Kimegyünk a "zöldbe" a gyerekekkel (lásd: Városliget), megvesszük az 500 forintos lángost, és teleszemeteljük a parkokat.Közben más országokban felismerik, hogy a…..
Bangjohansen (törölt) 2009.05.02 20:53:00
"a kapitalizmus igazságossá tétele helyett egy új rendszer felépítésével, ahol a munkásoknak is van ünnepelni valójuk"

Kedves egypszichoaktivista,
Már lassan megszoktam, hogy Magyarországon mindenkinek mindenről van véleménye, különösen arról amihez nem ért. De szeretném felhívni a figyelmedet a közgazdaságtan nevű tudományra, ami a valóságot próbálja gazdasági alapon leírni vagy inkább számszerűsíteni. Van egy bizonyos része a közgazdaságtannak, ami a gazdasági egyenlőtlenségekkel, ezen belül is a javak igazságos elosztásával foglalkozik.
A Gini index egy mérőszám, ami azt mutatja, hogy az adott országban mennyire egyenlően oszlottak meg a törvényesen szerzett javak a társadalom egyes csoportjai között (sajnos a törvénytelenül szerzett javakat nem szokták igazságosan elosztani, ezért erre a Gini nem terjed ki).
A Gini index minnél alacsonyabb, annál egyenlőbb az adott országban a javak elosztása. Minnél magasabb a Gini index, annál igazságtalabb a javak elosztása.
Na akkor tessék megnézni a belinkelt oldalon akár a UN, akár a CIA szerinti Gini listán Magyarországot:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_income_equality

Mint látható a világ élvonalában vagyunk, csak a Skandináv országokban van igazságosabban elosztva a vagyon. A bizonyos nagy, kapitalista országok mind rosszabb eredményeket produkáltak Magyarországnál. Akkor hogy lehet, hogy ott az emberek mégis jobban élnek mint itt? Úgy, hogy az egyén jóléte nem csak a javak igazságos elosztásától függ.
Ébredj fel ember, nem az a legnagyobb bajod, hogy elnyomnak.
Bangjohansen (törölt) 2009.05.02 21:37:46
@Foltos Gatya:
Igazad van. De mint jeleztem a fenti hozzászólásomban, csak a törvényesen szerzett jövedelmet szokták valamennyire igazságosan elosztani.
Az viszont már a rendőrségre/APEH-re tartozik, hogy bevonja a törvénytelenül szerzett javakat is az elosztandók közé. Mint tapasztalhattuk, ez nem megy túl sikeresen.
De jó lenne, ha ráébrednénk, hogy nem a gond, hogy a munkáltatónk nem fizet magasabb munkabért. A baj az, hogy a céges bevétel után adót sem fizet.

A cezaromániás oligarchákról pedig annyit, hogy egy jogászprofesszor mondta egyszer (tudom a nevét, de nem írom le), aki az Antall kormány idején részt vett az akkori társasági törvény megalkotásában, hogy szándékosan hagytak joghézagokat az akkori törvényekben, mert az elősegítette a polgárosodást.
Hát meg lehet nézni az eredményt.
Nem baj, ha nem értitek a címet, Tboyka mindjárt elmagyarázza az összefüggést az újabb "Dögöljön meg a szomszéd tehene is!" esetünkről. Biztos a hormonok zavarták össze a szülés előtt álló kismama agyát. Ha mégsem a terhességtől volt, akkor előre sajnálom…..
A történet nem túl hosszú: a kedves ügyfél kábeltévét szeretne vásárolni a T-től, és mivelhogy oldschool, internettel nem nagyon találkozik, felkeredett, hogy egy T-üzletben tegye ezt meg. A hozzá legközelebbi egység a Camponában (ami egyébként elég gyengén szerepelt a best…..
Bangjohansen (törölt) 2009.04.30 13:19:47
@kadaj01:
Nem csak ott. Mindenhol, ahol régebbi a telefonközpont (ez a T-nél leginkább a 2000 előtti Siemenseket jelenti) nem tudnak műszaki okok miatt ADSL-t szolgáltatni csak kábelnetet. Sajnos nagyon sok ilyen központ van még és nem is sietnek a lecseréléssel mert azt mondják ott a kábel válaszd azt ha internetet akarsz.
 MUNKAHELYI TERROR BLOGTALÁLKOZÓ   Egy érdekes levél következik, egy furcsa csapatépítő tréningről. Egy ügyvédi irodában dolgozom Budapesten titkárnőként. A főnököm tavaly kitalálta, hogy menjünk hétvégi csapatépítő tréningre, mert az jól összehozza a…..
Bangjohansen (törölt) 2009.04.29 13:02:08
@kovi1970:
Hát, a jelenlegi gazdasági helyzetben még ezt is el tudnám képzelni, bár az ellenkezőjére több példát tudok. Sokkal gyakoribb, amikor a házon belüli előléptetést akarja a cég eldönteni a csapatépítés keretén belül. Na ilyenkor lesz aztán mókás az egész, amikor a potenciális előlépők egymást túlszárnyalva próbálják teljesíteni a legtriviálisabb feladatokat is.
Bangjohansen (törölt) 2009.04.29 17:02:38
@1x1: "- ázsiai cég felsővezetője 100 iskolapad szerűen beültett embernek magyaráz a cég értékeiről"

Na ez az ami nem igaz. Az ázsia tulajdonú cégeknél pont a közös ivászat a csapatépítés. Amit minden este gyakorolnak közösen. Cserébe aki a csapat tagja, annak a főnöke és a többi csapattag is sok mindent elnéz (például hogy másnap fáradt és az íróasztalán alszik). Az ázsiai főnök azt is tudja, hogy a csapata túlélése számára is fontos, mert ha nincs csapat akkor rá sincs szükség.
Na ezt nem tudja sok magyar manager, hogy nem csak a beosztottakból kell csapatot kreálni, hanem a főnökből is.
 Harsog a média a tegnapi érdi eseménytől, s számomra meglepő, hogy akármelyik internetes újságban keresem a hírt, mindenhol azt emelik ki, hogy „rendőrök lőttek meg egy férfit Érden”. Legtöbbször ezt emelik ki a címek, aztán persze a cikkek beszámolnak a…..
Bangjohansen (törölt) 2009.04.26 14:43:13
@Scaramella va alla guerra:
"Vannak a redves cigányok, akik palotában laknak, miközben egy vas adót nem fizetnek"

Nekem az egész riportból, amit a tévében láttam a háttér tetszett a legjobban. Olyan hatalmas ház volt a háttérben (ahol a gépjármű vezetője lakott) hogy beszartam. Biztos ez is bodzázásból jött össze.
Tudom, biztosan csak irígy vagyok, de már unom az adófizetést, én is akkora házat akarok inkább.
Nyihau! oldalazó gnóm a bitumenről Kínában rontja a levegőt éppen, úgyhogy tudja, miről beszél. Már korábban is megmondtam, hogy a nyelvek nagyon fontosak. Főleg az angol meg az orosz. Ja, meg persze a kínai is. Az általam istenként tisztelt Lomb Kató is nagy tudora volt, de róla…..
Na, ha már a múltkor a gasztronómia felszínét is elkezdtük karcolgatni, akkor András kedves hobbimodoristának köszönhetően nem maradhatnak ki a teafogyasztók sem. Sokan tudjuk, hogy a tea jó dolog, szépen párolog, és illatos az illata - de még a KFT együttes örökzöldjénél is…..
TÜNDÉRGYÁR pirate bay 2009.04.17 22:34:00
Szevasztok!Elnézést, én most nem mennék bele a kommentháborúba, mert elmenne vele a fél napom, viszont holnap írok egy posztot, amiben igyekszem válaszolni mindenkinkek.Üdv:BoholyA Pirate Bay elvesztette az évtized perét, olvasom a zindexen. A svéd bíróság kimondta végre, hogy a…..
 Pedig milyen harmonikusnak indult a kapcsolat, ugye. Kedves Párok, Pártalanok! Évek óta rendkívül harmonikusnak idnuló kapcsolatban élek. Azóta a kezdeti összhangnak nyoma sincs, két neveletlen külyök tapossa két lábbal, üvölti szét teli torokból egykor volt nyugalmam…..
Fair Mennyi is a visszajáró? 2009.04.13 15:20:00
yokubo kikapcsolódásként elment a barátnőjével a Palace Cinema-ba de a megérdemel pienés helyett inkább megvezették pár ezerrel:A Kossuth moziba indultam a barátnőmmel egy távolról viccesnek tűnő animációs filmet megnézni, amiről az összes kritika elég pozitívan írt. Mint…..
Pattayán megszűnt a szükségállapot, a változatosság kedvéért most Bangkok és környékére érvényes a „state of emergency”. A szombaton Pattayán félbeszakított ASEAN csúcs után győzelmet hirdettek a piros ingesek, joggal hihette bárki, békés folytatás következik…..
Bangjohansen (törölt) 2009.04.13 11:19:07
@Harkaly: Ez a "baleset" hullám már Sinawatra miniszterelnöksége idején elkezdődött. A kábitószer maffia tagjaihoz éjszaka fekete csuklyás emberek mentek látogatóba és lőtték őket szitává olyan fegyverekkel amelyek kisértetiesen emlékeztettek a katonaság/rendőrség fegyvereire és eközben egyesek rendőr uniformist viseltek.
Nem biztos, hogy ez egy olyan nagyon jó módszer.

@flpcz: Minden fiatal férfi sorköteles, de nem mindenki vonul be. Sorozáskor egy dobozból kell húzni, amiben egy fekete és egy fehér golyó van. Aki a feketét húzza megy katonának, aki a fehéret az megússzta. Egyesek katonai főiskolára mennek tanulni, mert ott is tanulhatják ugyanazt mint a civil főiskolán, de aki itt végez az ezzel szintén letudja a katonai szolgálatát.
Proszektúra Kamu-terroristák? 2009.04.12 17:36:00
Nem akartam hinni a szememnek, amikor azt láthattam az interneten, amint a kommandósok, (a Magyarok Nyilai szótárában az „ávós balfaszok”) megrohamozzák az állítólagos Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg állítólagos (egyébként egy lakótelepi konyhának…..
Januárban adtad be Magdi? Akkor várjál még!Most azt hagyjuk, hogy Magdi a Blikkben mondja el... Nem lényeges. Kellett valami kis sztorika a negyedik oldalra, aztán ez lett belőle. A magyar állapolgárság megszerzése nem egy sétagalopp. Ilyen Magdi eseteknél mindig kiakadnak a népek,…..
Bangjohansen (törölt) 2009.04.10 22:02:21
@MTi:
Nem tudom, honnan szedtél ekkora sületlenséget. Sem Pákó, sem az itt élő 10,000 kínai nem magyar állampolgárok. Sima tartózkodási engedéllyel vannak itt, amit ki így ki úgy kapott, a legtöbben azért mert vállalkozást alapítottak és az ügyvezető és családja jogosult a tartózkodási engedélyre.
Bangjohansen (törölt) 2009.04.11 16:28:59
@váj mí:
Honnan szedi itt mindenki, hogy a kínaiak magyar állampolgárságot kapnának? Én egy csomó magyarországi kínait ismerek de egyik sem lett magyar állampolgár és nem is tervezik. Ne tessék összekerni a különféle tartózkodási jogcímeket, nem mindegyik jogosít fel x idő után államplgári vizsgára.

A kínaiak gyerekei közül van, aki itt szeretne élni, de ők is csak azért mert itt jártak iskolába ugyanúgy mint a magyarok és ugyanolyan jól beszélik a magyart mint a magyarok. Nekik magyar pasijuk/nőjük van és csak ők képesek letenni az állampolgársági vizsgát. A szüleik pontosan tudják, hogy nem lennének ugyanerre képesek. (A sok itteni magyarkodó közül vajon hányan tudnák megmondani, hogy mit jelent a magyar zászlón a 3 szín? Ez csak a beugró kérdés a vizsgán. Az pedig duma, hogy pénzért meg lehet venni vizsgabiztosokat, ez lehet, hogy így volt a 90-es években de most már közel sem.)

Ha pedig egy kínai megszerzi a magyar állampolgárságot csak azért, hogy más EU tagállamban élhessen az kit zavar? Nem a mi kenyerünket eszi.

És igen, vannak menekültek is akik megkaphatják az államolgárságot úgy, hogy egy szót sem beszélnek magyarul. De nekik az üldöztetést igazolniuk kell és ezen a téren M.o. az egyik legszigorúbb az EU-ban.
Ismét lement egy tüntetés az előrehozott választásokért – nem is téma, már rég megszoktuk. Néhány gondolatot azonban megérdemel a tüntetők egy nem kicsi és eléggé érthetetlen része. Nevezetesen az, hogy Magyarországon élnek olyan emberek, akik kitalálták, hogy ők addig…..