Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kariking

1 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombat este indult a Propaganda új évada: Till Attila beszélgetős műsora még mindig az egyetlen nézhető tévés produktum a mai palettán. Az időzítése még mindig elképesztő: szombaton éjfélkor adják a superTV2-n, és hiába harangozták be úgy, hogy az anyacsatorna is megismétli…..
Fránya dolog ez a nyár, ha az ember nem megy el szabadságra, az nagyjából azt jelenti, hogy utána már jó eséllyel bent ragad egy rakás napja év végén. Ha pedig bent ragad, akkor a következő évben jön hozzá még, majd még... Július második felében tehát elhúztam két hétre a…..
kariking 2013.07.31 20:01:50
www.nyilvantarto.hu/hu/gepjarmu_eredetisegvizsgalat

"...első magyarországi forgalomba helyezésére irányuló közlekedési igazgatási eljáráshoz az előzetes eredetiségvizsgálatot nem kell elvégezni:
- muzeális jellegű járművekkel kapcsolatos közlekedési igazgatási eljáráshoz."
Ezt a lépést kihagyhattad volna...
A Batavia 1628. október 29-én a Kelet-Indiai Társaság flottájának egyik tagjaként hajózott ki Amszterdamból a mai Dzsakarta felé fedélzetén 316 emberrel, köztük gyerekekkel és nőkkel. Nem sejtették, hogy az utasok egyike a vesztükre tör.   A különböző nemzetiségű…..
Igazi gyökérségre lelt egyik kommentelőnk a közös szlovák-cseh Csillag születikben. Az október 7-i adásban a két műsorvezető egy szegmensben hülyéskedett valamin, de nem is ez a lényeg, hanem az, amikor az egyik szimpatikus csehszlovák gyökér megkérdezi a másiktól, hogy…..
malackaraj Elköltöztünk 2012.04.01 07:00:00
Malackaraj felnőtt.Elértük azt, amiért született a Malackaraj, nem csak formájában, de a megjelentetett tartalom mennyiségében, és kidolgozottságában is megközelítjük az elvárásaimat, végre lehetőségünk van nem csak bevállalósságban, és ötletekkel, hanem alaposságban és…..
A Zugügyvédhez sok hasonló eset érkezett, de ez annyiban különbözik is a többitől, hogy az eladó eleget tett a bejelentési kötelezettségnek. Úgy látszik megint önkényes jogértelmezés esete áll fenn.Kedves Zugügyvéd,Személygépkocsimat 2011. áprilisában eladtam, az…..
Sokat gondolkodtam,hogy hogyan lehetne az eddigi ménest a legköltséghatékonyabban növelni. Első megoldás egy erős szívó lett volna, viszont egy értelmes 300 körüli (tényleges) lóerőhöz lökettérfogat növelés 6 pillangó és egy komoly tengely kellett volna, ez finoman…..
kariking 2012.01.11 20:17:30
Jó ideje nézegettem a lecserélt első brembo nyergeimet, és az az ötletem támadt,hogy ha már lent van a váltó és úgyis hátsó fék frissítést kell tartanom mi lenne ha valamit fejlesztenénk rajta. Így kezdtem azon gondolkodni,hogy fel lehet-e rakni hátra a nagyobb nyergeket. A…..
Ma bekerült a motor, és hogy a későbbiekben könnyebb,gyorsabb legyen a kiemelés a zárhidat szétvágtam és csavarokkal oldhatóvá alakítottam. Szóval a motor a helyén következik a váltó majd legközelebb.Utána elektronyosságilag helyre tesszük az autócskát, és utána már…..
Mit vár az ember egy koncerttől? Fasza dalokat, jó hangzást, esetleg némi látványelemet. És mit vár az ember egy Rammstein-koncerttől? Gyújtsák fel a színpadot, nézzen ki úgy a minden, mint egy gyártelep, és lehetőleg minden dalnál hozzanak be valamit, ami ég. Ezeket az…..
Szóval adott volt a jó idő, meg pár szabadnap, így nekiálltam és elkezdtem a garázsban és melléképületben lévő alkatrészekből autószerű képződményt varázsolni. Még múlthéten lefújtam az alját a Body fehér alvázvédőjével meg egy réteg matt fehérrel, messziről…..
Nem igazán voltam megelégedve a nagyobb főfékhenger és Brembo féknyergek összhangjával, valahogy nem jött az a betonkemény határozott fékhatás amit vártam. Kinti fórumokon az általam etalonnak tartott JungleJuctice 3.7 l V6 Americája vettem az ötletet,hogy a gyári pedálgépet…..
Ma volt az első olyan hétvége Zea születése óta, hogy áttudtunk menni a szüleimhez úgy hogy én a garázsba töltsem a napot. Szóval nekiálltam összerakni az első futóművet. most bekerültek az új gömbfejek és az alsó lengőkar szilentek is.   Ez utóbbiak…..
Krumplishal A klónok támadása 2011.09.04 06:00:00
 Nem tudom, hogy vagytok vele, de én kimondottan kedveltem Ötvös Csöpi karakterét. Már volt róla szó nálunk többször. Tudom, hogy a sikerben sok minden közrejátszott anno, de mégis. Elkezdtem hát kutatni, vajon más országban volt-e példa, hogy utánozzák Terence Hilléket.…..
kariking 2011.09.04 20:51:14
@Mózsi bá: Nem is mondta senki, hogy BSTH-nak említi magukat a könyvben. Az előtted szóló azt mondta, hogy a könyvben Stan és Pan-t említi...
Az autó nagy része már otthon van,de néhány elem (lökösök,küszöbök) még lent vannak a fényezőnél..Időhiány, ez van. Azért lassan de haladok.Saját magam festegetem a belsejét, és bár nem profi, de egy "versenyautóba" azért jó lesz.    Közben…..
Hát ilyet én még nem láttam.... A kasztni lakatolását 4 napban határozta meg Mátrai Balázs a B-Autó Kft.-nél és tényleg 4 nap alatt végzett. Ilyet én még lakatostól nem láttam, és az ár is annyi volt amit előre megbeszéltünk. Szóval nagyon elégedett voltam, a minőséget…..
kariking 2011.06.18 16:01:14
Az elmúlt napokból valahogy kimaradt ez a blogolás dolog, de most mindent bepótolok. Szombaton minirally helyett driftre mentünk Tökölre, amit nem bántam meg, mert a közkedvelt Bazsó Karotta Gábor is tiszteletét tette az edzésen, és hatalmas szíve van, ezért  befogadott maga…..
Kurjongatva, debil vigyorral gördülök hazafelé az autópályán, zsibbadtan a boldog fáradtságtól. A szemem ráncosra szikkadt az izzó tűzfaltól, a porckorongjaimat kitartón darálja a pályafutómű ütvefúrója. Fékbetét, gumi- és benzinszag van, kikapcsolt telefon nyugalma, 120-as…..
kariking 2011.04.12 23:27:50
@Nínó Karotta: Nem azt mondtam, hogy csak a súlycsökkenés, hanem az is... Persze, hogy okosodtál :)
De valamiért én akkor is erre az eseményre rakom a DS3000-et, mert emlékszem mennyire nem akartad, és tökre büszke voltam, hogy milyen sikeres lett aztán a tesztje.
Viszonylag szabványos karácsonyunk volt, idén először közös fadíszítés, a szokásos bejgli, mézes süti, meghitt csendeséj, élénkebb pásztorokpásztorok, lezárva vidám jinglebellsszel, no meg a feltekert fűtés. Ajándék vonalon sem tudok különlegességekről beszámolni, én…..
f1 Czollner Gyula beszólt Paliknak 2010.10.24 09:34:00
Palik László F1-es kiválása után Czollner az RTL Klub F1-közvetítéseinek vezető kommentátora lett, előtte évekig együtt kommentáltak. Augusztusban leköszönt/leváltották Palikot a Hungaroring éléről, nagyjából az óta nem is közvetít.Esőben köröztek az autók a SC…..
kariking 2010.10.24 12:59:19
Tudom, hogy végtelen mennyiségű információval lógok még nektek Hangyász-ügyben, de most mégis az történt, hogy egy angol nyelvű fórumba írtam pár rövid posztot a dolgok állásáról. Ennek az a szimpla oka, hogy a Hybridz.org a földkerekség egyik legjobb fórumcsoportja, ahol…..
kariking 2010.06.15 11:57:23
@Nínó Karotta: Azért ne feledjük a sorrendet sem versenyautó építésnél. Elöször féket, aztán futóművet csinálj. Aztán majd a végén ,amikor már megy az autó vezetése is és tényleg nem hiányzik más, na akkor lehet motort építeni... Nem csak a legéletbarátabb de a legolcsóbb is ez az út.
A FIA lépett, Hamilton szombati időmérős leállása volt az utolsó, hogy nem büntették, ha valaki szándékosan megáll a levezető körben. A McLaren azzal magyarázta pilótája akcióját, hogy ha nem áll meg, nem marad elég benzin az autójában, így nem tudtak volna mintát adni a…..
Friss híreink: Az első személyes megtekintő minden lebeszélési kísérletem ellenére rögtön megvásárolta az Elnökit. Remélem, boldog tulajdonlásnak néz elébe. Köszönöm mindenkinek az érdeklődést, jó érzés, hogy sok szerető gazdajelölt jelentkezett. És a Z, barátaim, az…..
kariking 2010.05.03 08:21:51