Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nergo

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jobb felkészülten várni a zombiapokalipszist, mint egyik napról a másikra belecsöppenni. Ha egy reggel felébredsz és a káve behörpintése közben, a konyhaablakon kilesve azt látod, hogy a szomszéd vígan hörögve csípi nyakon a postást, akkor mégis csak jobb, ha tudod mit kell…..
Bár egy tucat egyéb, olcsó iPhone 6 másolat kapható manapság, a Dakele legújabb telefonja, a Dakele 3 hasonlít leginkább az eredeti készülékre az összes kínai klón közül. A készülékre a BusinessInsider talált rá a GizmoChina segítségével. Az androidot futtató…..
nergo 2015.01.30 09:03:37
@Phteven: a fene vinné azt a fránya jailbreak-et, mi? :)
Az adóhivatal elnökasszonya? Az étolaj áfájáért cserébe? Jézusmária! Egy kis darabka világ omlott össze bennem!... Ugye nem kell mondanom, hogy mennyire balfaszság, ha valaki csak most döbben rá arra, hogy valami nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nem kóser a magyar adóhivatallal? Kedves…..
Bizonyára nincs olyan ember széles e határban, aki ne találkozott volna már élete során az MLM-jelenséggel; akár közvetve, akár közvetlenül. Magyarországon már a ’90-es évek elején megjelentek az első hálózatépítéssel foglalkozó cégek, az elmúlt évek során pedig…..
nergo 2014.05.21 20:50:39
@Penny Wise: kicsit off, de jó a neved. :) questionable viedo, vagy stephen king rajongó voltál? :)
"Bombaként" robbant a hír: feketén dolgoztatott a Cserpes. Az ország valószínűleg kedvenc tejivójának + kézműves sajtműhelyének neve növelte a hírportálok kattintásszámát.  Nem kell különösebben a dolgok mélyére ásnunk ahhoz, hogy lássuk: az "ősforrás" Napi.hu híre…..
nergo 2014.04.28 22:56:24
@Baaah: ahol kicsit képzettebb gasztromókusok tesztelnek tejfölt, mint a dívák: www.nosalty.hu/ajanlo/megtalaltuk-legjobb-tejfolt
nergo 2014.04.28 22:57:01
@ekat: +1.
nergo 2014.04.28 23:01:38
@Before: a házi ketchup narancssárga. a tejföl adalékok nélkül már furának tűnik. az ég sem olyan kék, mint egy instagram posztban. így megy ez.
"...amíg a VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak." Ez az a mondat, amiért Bajusz Ferenc rendőr őrnagynak, a VIII. kerületi körzeti…..
nergo 2014.04.13 20:26:15
@VadMacs: a hivatásosokra soha nem volt érvényes a mtk, helyette a hszt volt a divat, ami soha nem engedte meg az ilyen típusú véleményformálást. ne akarj mindent a mostani kormány nyakába varrni, emiatt korábban is rúgtak ki embert, sőt, ettől kisebb nyilvánosság előtt tett kijelentésekért is. én voltam tanúja ilyesminek medgyessy alatt, szóval kár a gőzért... lehet bírálni a mostani rendszert, de ez az ügy arra nem alkalmas.
Daguerreről, aki a fényképezés történetének egyik úttörője volt már többször is olvashattatok blogunkon, láthattátok képeit és megismerhettétek munkásságát is. Csodálatos találmánya először Európát, később az egész világot lázba hozta, így egészen gyorsan érkezett…..
nergo 2014.01.08 13:45:05
@Ronald: a festészet azóta is nélkülözhetetlen?
nergo 2014.01.08 16:28:22
@Jenyei: mármint mi volt egyértelmű? én egy kommentre reagáltam.
Vedd elő a telefonodat vagy a fotógépedet, kérd meg egy barátodat, vagy csinálj selfie-t – a lényeg, hogy fotózd le magad a bringáddal, hogy Tiéd lehessen még Karácsony előtt egy Nokia Lumia 520-as mobil! A verseny lényege nagyon egyszerű: küldj be egy vagy több fotót a…..
Mire jövő tavasszal elindul a Bubi, belvárosi 120 utcában és 30 főúton lesz majd könnyebb biciklizni. A belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztése fedőnéven nagyszabású forgalmi átalakításokba kezd a BKK kilenc belső kerületben. A cég közleménye szerint változás lesz…..
nergo 2013.11.25 15:50:11
@wanker cunt: bicajosként mondom -aki nem közlekedik autóval-, hogy ez a nácizós marhaság, meg a demokratikus értelmiség céljainak deklarálása kontraproduktív. hacsak nem egy autósként trollkodsz. nem az orbanisták járnak autóval, hanem a hülyék. @Hooshee: az még nem zöldövezet, ha nem fulladsz meg a szmogtól és leülhetsz egy kávéra. most a rákóczi út kihaltabb, mint rákosszentmihály. ugye gyermeked nincs? te nem akarsz lemondani a kocsiról, de mi a haszna a belvárosi létednek? úgy értem, neked mi a jó benne?
A világ (vagy legalábbis az egyik fele) azon szörnyülködik, hogy a szaúdi nők nem ülhetnek a volán mögé, és az egyik vallási vezető kijelentését próbálja megemészteni, mely szerint a nők a petefészküket és majdani gyermekük egészségét kockáztatják, ha autót vezetnek.…..
A Google már meglehetősen régóta bejelentette a legújabb fejlesztését a Google Glass-t, de egyelőre még várhatunk a termék piacra dobására. Számomra egy kicsit hosszúnak tűnik ez a termék köré szervezett felhajtás, vagy ahogyan a marketingesek nevezik hype. Egyúttal persze…..
nergo 2013.10.20 23:11:23
@Don Quixote de la Ferko: eggyel feljebb írtam.
nergo 2013.10.21 09:48:51
@Don Quixote de la Ferko: nem, nem baj. engem sem érdekel a bűnelkövetők joga, engem az zavar, hogy aránytalanul sérül a többieké, akik nem azok. nem vagy egyedül a halmazban, akik fájlalják, hogy a terhelt jogaiból dunát lehet rekeszteni, a sértettnek pedig nagyítóval kell keresni a kis jogocskáit. ahogy a irdatlan bácsi mondaná: "mekkora joga van egy sértettnek? maximum, mint egy borsó."
Ha nem is hamis, de a versenyszabályzatnak nem tesz eleget egyesek szerint a 2012-es év legjobb sajtófotója, amelyet Paul Hansen készített a Gáza-övezetben 2012. november 20-án. A fotó egy izraeli katonai akció gyermek áldozatainak a temetésén készült. Az esemény valós, a…..
A Duna mellett húzódó budai kerékpáros fő csapásvonalon kezdték büntetni a kerékpárosokat. Az ok: letiltották a kerekpározást a Tímár utca HÉV-megálló felüljáróján. Ezen a gyalogos hídon lehetett átkelni a belváros és Óbuda között bringázóknak az Árpád fejedelem…..
nergo 2013.05.03 21:48:14
@Intruder71: ha visszaolvasod a kommentjeimet, láthatod, hogy a jogosságot nem vitattam. ez is egy szabály, csak épp hülye szabály, mint megannyi másik, ami nem visz előre. én is kockázatot vállalok, minden piroson átcsorgással, ahogy a mögém beeső még két autós is rendszeresen teszi a körúton. ha leint a rendőr, fizetni fogok, ne aggódj, nem a középső ujjam lóbálni, de kocsival is ezt tettem, vagyis vállaltan paraszt vagyok. :) csak az autósok álszentségére próbáltam rávilágítani, miközben a gyalogosok ugyanilyenek. szembetűnőbb a gyalogos pirosozás a blaha és jászai 4-es 6-os megálló és a járda közt, de az csak a tünet, mert a betegség a város összes zombijában ott van. felesleges ezt a bicajosra kivetíteni.

Szerintem.
nergo 2013.05.03 21:56:16
@Intruder71: egyébként tényleg, az kismamákat szerintem csak az étteremhez, vagy szemben a görzenálhoz visz, vagyis nem hiszem, hogy nekik épült volna.
nergo 2013.05.03 22:17:46
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: régen játszadozó kölkök, aztán bicajosok, ma pedig három roti. így múlnak el a szép dolgok. :(
Na most akkor szakszerűek voltak, vagy viccesek? Olyan opció nincs, hogy szakszerűek és viccesek? Azért azt ismerjük el, hogy ha a rendőrségre befut egy hívás, hogy egy egyetemen egy különös manus üldögél ez egyik előadóban egy fegyvernek látszó tárggyal, akkor a…..
nergo 2012.09.14 00:23:52
@Cooler: jól sejtem, hogy halvány lila gőzöd sincs a fegyver tartása és viselése közti differenciáról?

mondom ezt úgy, hogy fegyverellenes vagyok, se nem tartom, sem pedig viselem.

viselni látható módon lehet. fegyverviselési engedélye csak az egyenruhás szervek arra feljogosított hivatásosainak és néhány egyenruhás, az átlagtól láthatóan megkülönböztetett (uniformist viselő) biztonsági alkalmazottnak van lehetősége. látható módon nem viselheti senki emberfia, éppen azért, mert riadalmat kelt a halandók között. a kijelentésed így egy kissé elnagyolt, ergó az érveid is borulnak. már csak azért is, mert a fegyver TARTÁSának jogát megengedő (vagy könnyítő) államokban (mint pl az usa számos állama) az embereknek az csak az illúziójuk, hogy egyszer jól jöhet a kormányuk ellen is az a 45-ös, amit a fiókban tartanak. mert aki felemel egy ilyet, arra automata fegyverek néznek majd vissza az egyenruhás tesók kezéből. úgyhogy az ilyen érvelést hagyjuk már. a pisztolyosdi nem játék, a teremben is beszartak tőle. a garázdaság simán megállna, még ha amúgy poénnak találom én is és eszembe sem jutna parázni egy ilyen marhaság miatt. de ha valaki megteszi, nem fogom lehülyézni. nem a tek a betegség, ők csak a tünet.
"A magyar zeneipar évek óta küzd azért, hogy több magyar zenét játsszanak a rádiók és televíziók" - állapítja meg a Médiatanács. Szalai Annamáriáék szerint ez mindeddig azért nem sikerült, mert pontatlan volt a régi médiatörvény és ellenőrizhetetlenek a rádióadások. De…..
nergo 2012.09.09 22:57:50
@Belagezapista: szarkasztikus voltam. a posztot helytelenítem, de talán félreérthetően fogalmaztam. :)
nergo 2012.09.09 23:18:42
@Patreides: az előbb már jeleztem, hogy ironikus voltam. tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a betelefonálók valahogy mindig azokat a zenéket kérik, amik az adott napokon a műsorszerkesztésbe egyébként is beleillenek. ha végigolvasod a kommentemet, talán érthető, mire gondolok, bár a poszt végtelenül primitív következtetéseihez képest túl elvontam fogalmaztam.
annak idején volt egy kolléganőm, aki utálta péterfy borit, aztán amikor az új hapsija mégis az mr2-t hallgatta, egy hét múlva megkérdezte, hogy nekem megvan-e az albuma. nagy mérkőzések árán sikerült elmagyaráznom neki, hogy a kereskedelmi rádiók éppen így manipulálják az ostobenkó hallgatóikat, mert a popkultúra velejárója a ciklikus ismétlődés, aminek előbb-utóbb katarzis a vége. ez az elsőre nehezebben befogadható zenékre is igaz, sőt, azokat az idő múlásával az ember sokkal többre becsüli. természetesen a primitívebb motívumokkal játszadozó, felszínes dallam-ütem harmóniákat a fogyasztó korábban befogadja. - ez utóbbi jelenség miatt nem lesz a kereskedelmi rádiókban igényes zene SOHA. én a tilost hallgatom, ha webrádiókat épp nem lehet. ;)
nergo 2012.09.09 23:26:31
@123strawberry: elég széles a paletta a magyar zenékből, bőven lehetne koncertet szervezni. azonban célközönség nélkül elég hülye ötlet. érdemes eldöntened, hogy milyen stílusban akarsz koncertet rendezni és kiknek. enélkül a kérdésfelvetésnek annyi értelme sincs, mint a posztnak. de tudod mit? a youtube alapján az alma együttest hívd, a "ma van a szülinapom" elég népszerű, 8millió látogató csak elég lesz a koncidra. :)
Az autómárka mint napszemüveg nem új keletű dolog. Tavaly decemberben írtunk már a Jaguarról, ami nem csak névrokona az autómárkának, hanem kifejezetten licencvásárlásból állt elő. A Jaguar napszemüvegek elsősorban a szélesebb fejű vásárlóközönséggel rendelkező szláv…..
nergo 2012.08.30 21:56:47
Azt általában mindenki tudja, hogy Amszterdam és Koppenhága igazi bringás-paradicsom. De ha további kerékpárosbarát városokat kellene megnevezni a nagyvilágban, bizony már sokan bajban lennénk. Mai bejegyzésem ezen a hiányosságon próbál segíteni - a továbbra kattintva…..
Nem az a nacionalizmus, hogy nagyon szeretem a hazámat, az sem a nacionalizmus, hogy utálnék más nemzeteket. A nacionalizmus az a kognitív pozíció, amelyik a világot a nemzetek összességeként fogja föl. Érdekes, hogy egy hivatalosan poszt-nacionalista korban, ahol a panem elosztása…..
nergo 2012.08.11 19:08:14
@Siphersh: a tőzsdén már több,mint egy évtizede nem a termelés, hanem 90%-ban a spekuláció dívik, a maradék 10%-ra szorítva produktumok arányát.

ám a lényeget elkaptad, mert értelme az osztan nem sok van.
Subba Sziasztok! 2012.08.07 10:03:04
..
nergo 2012.08.09 13:41:58
@tff: te jársz itt a legközelebb az enyémhez hasonló megoldáshoz. itt az a paradoxon, hogy amikor odalépek a pulthoz, akkor mielőtt bármit mondhatnék, a pultos széles mosollyal fogad, majd azt mondja: "jó napot kívánok, mit adhatok?"
ha erre azt mondom: egy kávét, akkor ez teljesen helyénvaló. az, aki a borravalóra hajt, hajbókoljon a parasztoknak is, az önérzetes meg tiplizzen árufeltöltőnek, ott elhajthatja a paraszt vásárlót, mert tényleg nem kompetens. sokáig dolgoztam emberekkel, és nem könnyű. én mégis szerettem és nem basztam föl magam, hanem addig voltam konzekvensen kedves és higgadt, amíg a parasztból is kihoztam a legjobbat. mindezek ismeretében felháborítónak tartom, amilyen arcok állnak most polc mellett, tálcával az étteremben, a boltokban eladóként és a recepciókon. nem mindenhol persze, de valahogy itt senki sem tudja, hol a helye.
Az Arctica Sun Trooper átfogó tesztelése közben óhatatlanul is belebotlottam néhány érdekes, különösebb technológiai felszereltség nélkül is elvégezhető vizsgálatba, melyekkel ifj. Feszl István optikus-optometrista próbálgatta a lencséket. A későbbiekben mértünk…..
Tizenharmadik vendégem Shrikant Ramdas, 40 éves banki elemző volt. Indiai családban született, Bangalore-ban nőtt fel, másfél élve Törökországban, Istambulban él. A szokásos Batthyány téri találkozóhelyre mentem érte. Hazafelé rengeteg kérdése volt, amire 1-2 szóban…..
nergo 2012.07.15 21:59:12
@lakzi: inkább egyszerűbben fogalmazok.

ha akkor fogadna mindenki, amikor ideje engedi, nem bukott volna meg a rendszer már a legelején? :)
nergo 2012.07.15 22:12:43
@nikita: épp erről beszélek. :) nem voltál tapintatlan, ne is keresd az okát, hogy annak érezhesd magad.
Isten majd szétválogataja, nemigaz? Meg ha tényleg rokkant, akkor úgyse fog nagyon ugrálni, haha, bemutatni utólag a mozgáskorlátozott igazolnyán a dátumot? Amit a helyszínen nem hagytak neki a Régió Park parkolóőrei. Jófejség. Tisztelt Cím! A mai napon a mozgáskorlátozott…..