Regisztráció Blogot indítok
Adatok
omega14

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl vagyunk az első karácsonyi napokon (én kényszeresen ide számolom a Szentestét is), fogyasztottunk is. Ám valahogy nálunk úgy alakult, hogy a karácsonyi asztalra nem kerül rengeteg bor; a család messze nem annyira boros, mint én. Mondhatnám, remélem még kellően ironikusan: nekik…..
omega14 2009.12.26 20:26:51
@vörös és fehér:

Az Orsolya Pinot 7 pontal én is maximálisan egyetértek, határozottan jó Pinot Noir az egyetlen baj mindíg csak az vele hogy kevés van belőle :-) Én a halászléhez bevállaltam egy Orsi 07-es Görbesoros Kadarkát, borzalmasan egyben van még mindíg az a bor, végig hozta amit vártam tőle, hamar el is fogyott.
A Magyar Bormarketing Kht. elindította eddigi legnagyobb költségvetésű kampányát, elkészült a honlap, híres emberek győzködnek rajta, hogy igyak bort, mert az jó. Az utcákon óriásplakátok buzdítanak ugyanerre, ha jól dekódolom az üzenetet. A plakátokon mindenesetre színes…..
omega14 2009.10.19 20:37:51
@esszencia: A hivatalokra és a büntetésekre: Ez van mindaddíg amíg ki van adva a tetves hivataloknak hogy pénzt kell kaszálni az embereken, ell kell venni a lé-t. Márpedíg ez ki van adva nekik.
Azt hogy a reklámot készítő cég vette-e vagy lopta-e az ötletet személy szerint nem érdekel, kérdés inkább hogy mire ment el a kapott pénz és elér egyáltalán valamilyen eredményt a reklám vagy csak valamely vállalkozást "gazdagít".
omega14 2009.10.19 21:16:07
@Enemy No 1: Jelentsd be :-) És még megfejelnek egy vagyonosodásival is. Hülye aki beiír .....
Hagyjuk ezt.
Azt nem látom lesz-e eredménye ennek a boros kampánynak, de lehet hogy inkább az emberek zsebébe kéne inkább tekinteni hogy maradt e még valami benne mert anélkül oda a kampány. Az egész akkor ér valamit ha hosszabb távon tudná a szokásokat befolyásolni.
Van a hetedik kerületben egy nagyon furcsa borbolt. Párszor már vásároltam ott, most először egy általuk szervezett fajtakóstolóra is elmentem. A Borkápolna egy műemlékvédelem alatt álló ház pincéjében található, és ezt a helyiséget a Regnum Marianum templom lerombolása után…..
Kaptam a brit Decantertől egy hírlevelet, amiben a főhír a következő volt: "Hivatalos: Chilében készül a világon a legjobb sauvignon, rizling, pinot noir és cabernet-alapú házasítás." Anyátok, gondoltam. A linkre kattintva a "Chile diadalmaskodik a Decanter World Wine…..
Budapest és Szeged közt ingázó egyetemistaként hosszú tervezgetés után megvalósítottuk, hogy reggel elindulva leszálltunk a szegedi gyors minden állomásán, kerestünk egy kocsmát, ittunk valamit, majd a következő gyorssal továbbmentünk. A pohárban gazdag nap végén kimerülten…..
Amióta a Borbarátban bejelentették (megszavazták?), hogy Magyarország legjobb vörösbora egy kadarka (Buttler 05), és nálunk 8 pontot kapott egy másik egri (Orsolya 07), és Szentesi József pincéjében kóstoltam egy überragend spitzenklassét (pincekóstolásnak soha ne higyj!), azóta…..
Ott tartottam, hogy délután átmentünk Ostorosra, és amíg Tarnóczi Zoltán a szőlőmunkásokat igazította el, addig Turcsek Orsolyával elkezdtük a 2008-as hordómintákat faggatni. (Előtte még lefotóztam Tarnóczi Kincső krétarajzát a családról.) Nem akarok ismétlésekbe…..
Majdnem pontosan két évvel ezelőtt Albert Gazda még mindig ígéretként írt a Kreinbacher Birtokról. Úgy tűnik, lassan telik az idő, én is adhatnám ugyanezt a címet most. Gyönyörű teraszok és ültetvények, tekintélyes és ízléses palackok meg cimkék, hazai viszonylatban profi…..
A Művelt Alkoholista Indián nyár 2009.06.29 06:09:00
Egy teljes napot töltöttünk Egerben és Ostoroson, hamarosan teljes élménybeszámoló is lesz erről a napról, rengeteg borral. Ez egyfajta előhang ahhoz. A Bolyki pincénél kezdtünk, és a kóstolt borok palackjaiból szabadon haza menekíthettünk tételeket, én gyorsan le is csaptam az…..
Kánikula van, lesz is még egy ideig. Ilyenkor a jól behűtött rozéknak, könnyű fehéreknek van idejük. Meg a fröccsnek. Már akinél. Sokszor hallom, hogy művelt alkoholista nem iszik fröccsöt, mert a jó bort nem rontjuk el, a rosszat meg úgysem tudjuk feljavítani még szódával sem.…..
Tegnap kiosztották a pannon csúcsborokat, én is megtapsoltam a nyerteseket. A leghangosabban a Tornai pince főborászát, Várszegi Györgyöt – már a Somlói Tavaszon is elkápráztattak a 2007-es Top Selection tételek, most mind a négy meg is kapta méltó elismerését, ráadásul a…..
Emlékeztek? "A Magyar Honvédség 2009-2018. közötti időszakra vonatkozó 10 éves Stratégiai Terv időszakában mintegy 7700 gépkarabély modernizálása tervezett. A program végrehajtására megközelítőleg 7,26 MrdFt került betervezésre 2009-2014. közötti időszakra. Vagyis:…..
Kóstolóra mentünk a Terroir Clubba Ráspi gyöngyszemeket nézni. Nagyrészt olyan borok vártak ránk, amelyekkel már találkozhattunk és találkoztunk is régebben vagy akár mostanában. Mégis a lehetőség így együtt látni őket, és persze nem csak látni, elég volt ahhoz, hogy három…..
A Művelt Alkoholista Örömborok 2009.05.12 06:52:00
Mindig rühelltem a wazze típusú szemforgatást, aki wazzét mond, mondjon bazmeget is, vagy nyeljen egy nagyot. Nagyapám a kurvák faszával operált, én rövid ideig a kutya faszával kísérleteztem, de be kellett látnom, hogy nem áll jól. A Lőrincz György galamblelkét érzékletesen…..
Továbbra is keresem az ideális nyári borokat, amikkel csak úgy el lehet lenni, és a pénztárcámat is kímélik. Mivel nem vagyok egy nagy rozé-fanatikus, ezért a könnyedséget egy kicsit nehezebb, reményeim szerint tartalmasabb műfajban üldözöm - sillereket kóstolgatok. Vannak…..
A harmincharmadik Challenge International du Vin versenyen három aranyérmet, tizenegy ezüstöt és tizenhét bronzot nyertek a magyar borok. Az általunk is többször dicsért Heimann Barbár mellett Bock József Feketehegy CF-ja, és Demeter Csaba IQ-ja kapott aranyat. A mezőnyt átböngészve…..
omega14 2009.04.27 16:36:09
@hegyaljai: Az hogy hatotik, azt egyszerűen megszámolható a kiosztott érmek alapján. Az hogy a legjobb osztrák termelők nem indultak személy szerint le..arom, indulhattak volna. Nem lebeg itt senki semmitől de engedd már meg hogy örüljön az ember ha egy Magyar bor díjat, elismerést kap külföldön.

Valószínüleg nem csak

Üdv
A Művelt Alkoholista Jó benyomás 2009.04.20 05:30:00
Néha az ember csak kutyafuttában tud kóstolni, jegyzetelni sincs ideje, ilyenkor csak benyomásokat tud utólag papírra, blogra vetni. Ez történt velem is most, a Kézműves Borok Háza által szervezett bemutatón is, ahol pár óra alatt módszeresen végigkóstoltam jó pár borász…..
Az alábbi lista afféle illusztráció a pontozási szokásainkhoz. A példák talán jobban segítik az eligazodást, mint a definiálási kísérletek. Szeretnénk persze, ha a szemmértékünk soha nem csalna, de a borozásnál a célpont és a megfigyelő is állandó mozgásban van. Ráadásul…..
omega14 2009.04.21 16:19:48
@alföldi merlot: már hogyne ért volna célba, az 1-3 pontig leírása az élet adaléka :-)))
A kérdés sajnos mind a mai napig aktuális, bár valami mozdulni látszik mostanában. Közel két évtizede hajtogatjuk mindenkinek, akit vélhetően illet, hogy ki kellene hozni végre a bort a pincéből, és oda tenni, ahová való. Fokhagyma és paprikafüzér helyett; ha kell,…..
A Művelt Alkoholista Nem adom fel 2009.02.16 14:56:00
Megszállottan keresem a jó kadarkát. Ami egyfelől fűszeres, másfelől itatja magát. Ami izgalmas és zamatos is egyben. Ha végignézem az itteni írásokat, mások is sokat keresgélnek, s bizony csak keveset találunk. Nekem a legnagyobb élményt eddig egy Gróf Buttler kadarka adta,…..
Remélem, hogy a Kislaki Bormanufaktúra túléli a globális gazdasági lehűlést, de hogy számos fiatal (és kevésbé fiatal) borászatot megcsíp a dér, abban biztos vagyok. Légli Géza ráadásul rendíthetetlenül hisz a beavatkozásmentes borászkodásban, vele beszélgetve az embernek az…..
omega14 2009.04.08 15:38:54
@Benikuty: Félreértés ne essék, semmi bajom a Légli Ottó borokkal, főleg mivel a 333-ból és a Blanc-ból igen sok fogyott tavaly nyáron mind tisztán mind fröccsnek. Így a reduktív és (vagy) élesztőzött borok sem az ellnségeim :-)