Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Captain Awesome

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Captain Awesome 2019.09.16 10:33:55
@Amineknevetadokelveszik: mindenki annyit költ a gyerekre, amennyit megengedhet magának, illetve amennyi indokolt a saját óradíjának függvényében. Nekem egész egyszerűen olcsóbb volt kifizetni a magán vizsgálatokat, mint amennyi lett volna a kiesett munkaidőm miatt az állami vizsgálatra való várakozással. Ha megteheted, nyilván a saját nőgyógyászodnál szülsz, akinek azért "illik" adni egy borítékot szemmel látható összeggel, ugyanez igaz a szülésznőre is. Nyilván ezek nem kötelező dolgok, de azért nagyon sokan így szülnek.
Gyereknél szerintem az van, hogy minél többet keresel, annál többe kerül, mert annál inkább megveszel minden szart, amivel 12 percet tudsz spórolni a mindennapokban.
Amúgy ha nem akarsz használt babakocsi venni, és nem akarsz szopni, akkor 200 körül vannak a kombináltak.
Ez nagyjából mindenre igaz, ha normális dolgokat akarsz venni, akkor rohadt drága minden. Nem KELL megvenni mindent, de ha megengedheted, akkor meg fogod.

Ja, a poszthoz: nem a gyerekek a nárcisztikusak, hanem te. Nem gond, ha nem akarsz gyereket, de legalább ne akard megmagyarázni, hogy a világ a hülye, és nem a saját egód a legnagyobb gát.
16 egyszerű útmutató tipp kezdő vegánoknak és azoknak, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy a vegán életmódot válasszák.   Segítő mankóként összeszedtem 16 pontot, hogy segítsem az átállást azok számára, akik nehéznek találják a vegán életmódot vagy nem tudják, hogy vegánként mikre érdemes…..
Captain Awesome 2018.01.07 15:57:32
@setalopiroska: nyilván a tehénnek akkor van teje, ha van borja. Borja viszont van, mert non-stop fedeztetik, hogy legyen marhahús meg tej. Értem én, hogy rettentően gonosz dolog megölni a pár napos borjút - főleg a hímeket, amikre kvázi nincs szükség -, de sajnos a fiatal borjú húsa nagyon finom. Pont úgy, ahogy a borsó is zsengén jó.

A borsó is nagyon finom amúgy, de sajnos nem lehet belőle steaket csinálni :(
A nézők döntöttek: az RTL Klub táncos csapatokkal telezsúfolt tehetségkutatóján idén Dirty Led Light Crew győzött! Egy lakást, egy autót és egy rakás lóvét (egész pontosan 1 éven át havi 1 milliót) nyertek, a hírverésről nem is beszélve. Ehhez az eredményhez…..
Captain Awesome 2015.12.23 17:31:24
@-Szűcs Gyula-: Gondolom azóta nem alszol: Carol of the Bells a dal neve.
Bár Az igazság hajnala című film várhatóan 2016. március 25-én kerül az amerikai mozikba, már a videó megosztókra került egy nagyszabású, sokat sejtető trailer. Miért feszül egymásnak a két szuperhős? A trailer hosszabb részben ecseteli Superman hőstetteit, melyért az…..
Subba Finish him! 2013.07.05 12:11:01
Teringettét, de ki vannak ezek a szerb kölykök is! A tökmag addig basztatta a melákot, hogy még a lába is beletört  ..
Az RTL Klubnál nagyon értenek ahhoz, hogyan kell a szarból is aranyat csinálni. Az idei X-Faktor a kritikusok és az (internetes) nézői vélemények alapján messze a legrosszabb tehetségkutató evör, mégis stabilan hozza a kétmilliós átlagnézettséget, és mindenki csak arról beszél,…..
Captain Awesome 2012.11.05 10:28:04
@mx3: A hidegháborút 1947 és 1991 közé szokás datálni. Nem tudom, hogy felétek hogy van, de a közmegegyezés szerinti valóságban 1982 pont beleesett ebbe az intervallumba.
Az Invitel tavaly decemberben arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy a 25-ről 27 %-ra emelkedő áfa terhét rájuk terheli. Igenám, de ezt az ÁSZF-ben nem követték le. Ugyan ott is módosultak az árak, de a bruttó árak nem változtak, a nettó árak csökkentek. A valóságban azonban…..
Captain Awesome 2012.10.29 13:47:15
@thebeegee: szerintem keress valami hobbit, mert a jelek szerint rendkívül unatkozhatsz, ha ennyit rugózol havi 190 forinton.

Jó eséllyel annyi történt, hogy az ÁSZF-hez készült excel táblában a bruttó árból lett számolva a nettó, a számlázórendszerben meg fordítva.
Tegnap este a másik két mentorházban is volt sírás-rívás, meg némi éneklés is, már ha nagyon lazán értelmezzük a dolgot, és nem hasonlítgatjuk a tehetségkutatónak álcázott sztárgyár indulóit valódi énekesekhez. A csapatokat idén Feró kapta meg, ő került abba a nehéz…..
A Forbes rendes éves listakészítési hegemóniáját megtörni igyekvő Tv Guide utánament, mennyit keresnek az amerikai tévések, és a szokásokkal ellentétben nem egy összesített sorrenddel jöttek elő, hanem műfajokra lebontottakkal, ami sokkal érdekesebb minden rendes…..
Captain Awesome 2012.08.22 09:32:22
@varia: Ott van a cikkben, hogy 1.1millió adózás előtt, ami legyen mondjuk nettó 800ezer. 11 év alatt legyen 9 millió. Egy valamire való celebházat nem nagyon kapsz 10-15 millió dollár alatt.

Nyilván egy panelsort meg tudna venni Miskolcon, de nem erről beszélt sixx.
Kezdődjön tehát a Vese által beharangozott leitercunami az év sikerkönyvéből. Ne feledjük, a fordító a feltételezést is sértőnek találta, hogy ebben a könyvben bakik lehetnek. Nos tehát: „I set up the mini-disc recorder, and am all fingers and thumbs, dropping it twice…..
Lesújtó tragédiák, megmagyarázhatatlan tettek, és ami marad utánuk: a düh. Erre a dühre azonban nem kéne rájátszani, kiszolgálni. Magyarország Európa része és nem csak az unióé, hanem egy ennél sokkal fontosabb értékköré, a kereszténységé és a humanizmusé. Márpedig…..
Captain Awesome 2012.07.17 12:12:26
@Ianas:
"De ezt hiába magyarázom. Annyi a lényeg, hogy nem akarok olyan ország adófizető állampolgára lenni, amelyik a pénzből, amit fizetek, mészárosokat tart bérlistán."

Helyette élsz egy olyan országban, ahol ha egy beteg állat megöli a gyerekedet, akkor fizeted neki a kaját, a szállást meg a kondibérletet 10-15 éven keresztül, amikor jó magaviselettel kiszabadul, és ha úri kedve úgy tartja, akkor megöl még három gyereket. Tényleg, mennyivel jobb.
Captain Awesome 2012.07.17 13:46:53
@ingenium rusticus /Csellók, gordonkák, doktorik:

"Akkor most röviden megfogalmazom neked, miért is nem fogsz mérlegelni egy kemény szituban, hogy ez az ütésem másfél év, ez csak felfüggesztett, ha combon szúrom, akkor megúszom hárommal.
Mert ha nem vagy ott száz százalékig, akkor neked perec.

Ahogy Rejtő mondta: az nevet utoljára, aki először üt."

Reményeim szerint itt most önvédelemről beszélsz. Na most a jogos ÖNVÉDELEM és a GYILKOSSÁG között van némi különbség. Senki nem fog téged felkötni azért, mert éjszaka meg akartak késelni, de végül a támadó mellkasában kötött ki a kés. Ha a támadó szemszögéből próbálod magyarázni, akkor meg azt is bele kell számítani, hogy ha lenne halálbüntetés, akkor kevesebb esetben ugranának neki az embernek késsel.

A halálbüntetést meg ne tessék már rögtönítélő bíróságnak beállítani, nem Judge Dredd járná az utcákat. Amerikában a halálos ítélet elsőfokú kimondása után még 2-3 szint van, utána meg x év siralomház. Önvédelemből elkövetett emberölésért meg sehol nem ítélnek halálra.
Teadélután Ne ölj! 2012.07.16 18:15:00
Ezúttal a Jobbik helyett (persze annak egyetértő bólogatásával kísérve) a Kisgazda Polgári Szövetségpárt (igen, ez egy 2012-ben létező szervezet) vetette fel a halálbüntetés visszaállításának lehetőségét, melyre "az elmúlt évek, de különösen az elmúlt napok" ezt…..
Captain Awesome 2012.07.17 10:29:24
@nu pagagyí:
Ha megerőszakolná a lányodat minden létező testnyílásán keresztül, megkínozná, majd megölné, és az erről készült videót elküldené neked, akkor sem kívánnád, hogy dögöljön meg?
Captain Awesome 2012.07.17 11:07:18
@nu pagagyí:
Atyaég, szóval szerinted az helyénvaló lenne, ha legalizálnák az önbíráskodást/vérbosszút, de az nem kóser, hogy az állami igazságszolgáltatás halálbüntetést szabjon ki?

Aki előre megfontoltan gyilkol, aki nőket/gyerekeket erőszakol meg, azt nem fogja az állami népnevelés megváltoztatni. A veszett kutyát se zárják ketrecbe, hogy néhány hónap múlva majd megjavul, hanem lelövik.

Azok számára, akik a "nevelhető" kategóriában vannak, a halálbüntetés igenis elrettentő lenne, és nagyon sok erőszakos bűncselekményt megelőzne az a tény, hogy van halálbüntetés. A menthetetlenül romlott férgektől meg szépen megszabadulna a társadalom.
A strand nem a Homár kedvenc helye, ezért hálás, hogy mások letesztelik helyette ezeket a helyeket. Promontor az agárdi Napsugár strandon állapította meg, hogy napsugár az van, árnyék viszont alig. Andrásék a Tóbíró strandot próbálták be, ám amikor otthagyták a cuccaikat 10…..
A múltkori helyszínekre bontott hogyvoltozás nagyon bejött a nyájas hallgatóságnak is, így most is ezt a módszert követjük - egy kis csalással, de ez majd csak a végén derül ki (és üt majd nagyot remélhetőleg). Deres Ott folytatjuk, ahol abbamaradt a történet, Theon arra ébred…..
Captain Awesome 2012.05.15 14:28:32
@Fiona_kedvence: a sorozat bevallottan adaptáció, nem 1-1 megfelelésű átirat. Ettől függetlenül messze a legjobb sorozat évek óta.
Bár Sixx kolléga előszeretettel hívja a Trónok harca fiatal és beképzelt királyát, Joffrey Baratheont Pöcsfejnek, az őt alakító ír színész, Jack Gleeson egyáltalán nem az. A tavalyi dubrovniki forgatáson állandóan vigyorgott, végtelenül szerény volt, és még az interjú…..
Captain Awesome 2012.04.04 12:53:56
A következő ajándékajánlónkban az alkotó és törperomboló ellentétpár igényeinek megfelelő válogatást olvashatjátok, kedves internetező gyerekek! És egyből fel is merülhet a kisördög által sugalmazott gondolat, hogy ez most üres szószaporítás lesz, hisz az alkotónak elég…..
Captain Awesome 2011.12.14 13:40:09
@szuperapu: iszonyat sokat legóztam gyerekkoromban, volt sima és technic legóm is. A dobozban talált instrukciók alapján kb. egyszer építettem meg a cuccot, aztán fogtam a másik 15 doboz legómat, és az egészből építettem bármit, ami eszembe jutott. Akkor még nem volt ilyen programozható szenzoros kütyü (ami valóban sok egy 7 évesnek), de voltak levegővel működő pumpás cuccok. Simán tudtam építeni darutól elkezdve a versenyautóig bármit, aminek mozogtak az alkatrészei.

Nem azt mondom, hogy ez a ZOOB nem jó, sőt, a videók alapján zseniálisan király, valószínűleg én is szívesen játszottam volna vele. Egyszerűen csak nullával osztok, amikor azt olvasom, hogy a lego gátat szab a kreativitásnak.
2perc Kocka has 2011.11.27 12:00:00
2perc.blog.hu..
Kirúgták az amerikai X-Factorból Cheryl Cole-t, a világ legjobb nőjének választott egykori popsztárt (a Girls Aloudban nyomta), a brit X-Factor egyik legkedveltebb zsűritagját. A jelentések egymásnak ellentmondók, illetve két verziót favorizálnak: az egyik szerint azért kellett…..
Captain Awesome 2011.05.31 09:47:19
@ilovecooking: Nekem egyik ismerősöm nagynénje '56-ban Skóciában kötött ki, és ott ment férjhez. Néha haza szoktak jönni. Ha az öreg megiszik 2-3 pohár bort, akkor nekem is erősen tartanom kell a lépést, hogy legalább azt higgyem, hogy értem egy szavát is :D

Amúgy nekem is a skót akcentus a kedvencem, azt követi a gumicsizmás alabamai/virginiai.
Tegnap este véget ért az év egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyuló Éden hotel, a Viasat3 történetének egyik legköltségesebb produkciója. Furcsa valóságshow volt ez, legalábbis a műfaj Való világon és a Big Brother hazai változatán szocializálódott rajongóinak…..
Captain Awesome 2011.05.30 15:43:32
@Nobody: Persze, ezt így kívülről nézve tök jól meg lehet állapítani, hogy az a jó döntés, hogy mindkettő kivár, mindkettő kap 12.5-et, oszt jónapot. Ez így is van, ha mindkét fél 100%-osan biztos abban, hogy a másik is így gondolja. Ha viszont akár csak az egyiknek kétségei támadnak, akkor már borul ez egész, mert előtérbe kerül a félelem.

Velveten is írtam már, itt is leírom: végy két erkölcsileg kikezdhetetlen embert, akik soha nem ártottak senkinek. Adj mindkettő kezébe egy pisztolyt, és mindkettőnek mondd azt, hogy a másik meg akarja ölni, mert ha nem teszi meg, akkor megölik a családját (tehát a másiknak erős motivációja van). Zárd be őket egy szobába. Szinte biztos, hogy egy idő után az egyik meg fogja húzni a ravaszt, mert attól fél, hogy a másik előbb fogja megtenni.

A végjáték ugyanez a szitu volt, csak kisebb téttel. Kristóf nem bízott Alízban, attól tartott, hogy el fogja dobni, beszart, és ő tette meg előbb. Ettől nem gerinctelen ember, csak nem túl jók az idegei.
Lisa Edelstein, a House-ban Cuddy-t alakító színésznő alaposan megfontolta a sorozatot gyártó Universal új ajánlatát, aminek nagyjából az volt a lényege, hogy az eddigi 175 000 dollár per epizódos fizetését csökkentik, ráadásul kevesebb időt is fog a képernyőn tölteni (ha…..
Nagyon zizegek. Ma szénné médiaszocializáltam magam, ennek eredményeképpen létrehoztam a Helyesírás blog facebook lapját. Bár eszembe jutnak még posztnak alkalmas dolgok, én ezt a blogot így tartom végigolvashatónak, és hasznosnak. Továbbra is havonta 10.000-en fordulnak ide…..
Autókkal foglalják el az alig néhány hetes kiskörúti kerékpárutat parkolópárti aktivisták, akik a sáv visszavételéért hirdetettek demonstrációt. Az Empamo az autósoknak követeli a teljes útfelületet, bár azt állítja, hogy a rendezvény nem a kerékpárosok ellen szól. A…..