Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubuja

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden tiszteletem Vranik Rolandé, hiszen egy ilyen kényes témáról nem egyszerű filmet forgatni, főleg úgy, hogy rögtön az állami propaganda célkeresztjébe került bárki és bármi, akinek pozitív megnyilvánulása van a menekültek kapcsán. Ugyanakkor valamilyen szinten hálás vállalkozás is: akármilyen…..
Kérték: Bogányi Alexandra, Németh Viktória, Zékány Levente, Üveges Péter A ZS-kategóriás, annyira rossz, hogy az már jó jellegű filmalkotásoknak viszonylag nagy, a minőséghez viszonyítva egyenesen óriási rajongótábora van. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen habár ezek a…..
Nyikolaj vízparti házára szemet vetett a polgármester, aki minden eszközt bevet annak érdekében, hogy rátegye a kezét az ingatlanra, és úgy tűnik, Nyikolajnak esélye sincs a hatalmasok játékában: talán csak régi barátja, a Moszkvából érkezett Dimitri segíthet, aki nem csupán…..
Movie Tank The Babadook (2014) 2014.11.17 07:30:00
Spoileres! Egy anya mindennél jobban szereti gyermekét, és hajlandó őt bármi áron megvédeni. De mi van akkor, hogyha a gyermek teremtette öröm nem képes beteljesülni, mert sötét árnyék vetül rá? Valami megmagyarázhatatlannak tűnő, borzalmas, rontó hatalom, ami a halálát…..
Smoking Barrels Dark City (1998) 2014.09.13 06:00:00
1998 decemberében járunk. Általános iskolás fejjel egy különösen hideg péntek estén az éppen szalagavatóra igyekvő nagybácsimmal vitettem át magamat a szülővárosom másik szegletébe, hogy a takaréklángon üzemelő helyi moziban megtekinthessem A filmet. Azt az alkotást, aminek…..
Eddig azért vártam, hogy vége legyen Daniel Craig Bond-karrierjének, hogy soha többet ne kelljen látnom kedvenc titkosügynököm méregdrága öltönyében, amióta némi fáziskéséssel rájöttem arra, hogy milyen jó színészről van szó, inkább azért, hogy végre tartalmasabb…..
"A film noir műfajába azok a hollywoodi bűnügyi drámák, krimik tartoznak, amelyekben kiemelt szerepet játszik a sötét és pesszimista világkép, cinikus hozzáállás, az ambivalens erkölcs és a szexuális motiváció." - wikipédia. "Hivatalosan" 1941-1958 közötti időszakról beszélünk, és bár előtte és…..
Mindig is kerestem az olyan alkotásokat, amelyek rengeteg ember számára ismeretlenek. Minden ilyen műnek megvan az a varázsa, hogy mivel nem szuperprodukcióról beszélünk, az adott alkotás nem feltétlenül akar megfelelni a filmes társadalom által elvárt normáknak, ebből a…..
Smoking Barrels Szégyenfal 2014.05.02 12:00:00
Ha a tegnapi poszt után még maradtak olvasóink, most egy hasonlóan felkavaró önvallomással érkezünk számukra. Nyilván mindenkinek megvannak azok a filmek, amiket a társadalom minden rosszallása ellenére nem nézett még meg, ugyanakkor azok is, amelyek megtekintését legszívesebben…..
A mai nap egy érdekes lista kerül tárgyalásra. Milyen lehet egy olyan film, amiben végig csak társalognak, és egy helyen zajlik? Hát nem csak gagyi. A téma ezen alkalommal a „beszélgetős filmek” lesznek, azaz az olyan mozgóképi alkotások, amelyek szinte kizárólag a szereplők…..
Smoking Barrels Sparks (2014) 2014.04.08 12:00:00
Az internet csodálatos dolgokra képes. Jelen esetben arra, hogy beharangozzon és elhozzon nekem egy olyan filmet, ami a pre-digitális korszakban talán még az USA államainak határait sem lépte volna át. Azonban akármennyire is szeretem a globalizáció ezen mellékhatását, ezt az…..
Mit várhat el az ember egy olyan alkotástól, amely eredeti címe ennyire silány, a főszereplője pedig a nem épp színészi brillírozásairól ismert Shia LaBeouf? Talán csak valami igazán negatív élményt. Legalábbis én így gondolkodtam a film megtekintése előtt, azonban furdalt a…..
Geekblog Gyilkos kiáltás 2014.02.20 12:00:00
A világ megismerésének vágya alapvető emberi szükséglet, a mindenséget működtető fogaskerekek olaja, a tűz, ami valóságunk gépezetének kazánházában lobog. Öntudatra ébredésünk központi eleme, hogy rátaláljunk lényegünkre, tudatosíthassuk, hogy ittlétünknek oka, célja,…..
bubuja 2014.02.25 20:57:09
@Parraghramma.:
"Noha a cselekménytér valóban egyfajta episztemológiai-hermeneutikai válság érzetét rogyasztja a nézőre, ez, a dolgok ismeretének, rendszerezhetőségének merő hiánya is csak egy - formai-önreflektív - tünete: magának a sztorinak, a bagatell bűnbeeséstől a groteszk kiűzetésig ívelő sztorinak, ami - millió formája ellenére - változatlan, egy és ugyanaz."
Azt a k. mindenit, micsoda magasságokba emelkedik a geekzblog. Egy pillanatra azt hittem, eltévedtem...
Nem volt szép és nem volt jó ember. Mégis ő volt Anglia egyik legnagyobb uralkodója. I. Erzsébetről van szó természetesen, akinek uralkodása alatt országa elindult a világbirodalommá válás útján. Izgalmas személyiség volt, aki volt olyan hataloméhes, hogy soha nem ment férjhez…..
aeon flux oscar-jelöltek 2013 2014.01.16 14:10:00
És itt van a jelöltek névsora. A 12 Years a Slave jóval gyengébben szerepelt a vártnál, a Dallas Buyers Club, és főleg az American Hustle viszont sokkal jobban. Ez utóbbi SOKKAL jobban. További olvasnivaló: A kritikusok díjazottjai, Golden Globe, szakmai jelölések LEGJOBB…..
Ha vetsz egy pillantást a naptárra, akkor ma a következőket fogod tenni: ha szembejön egy lökött doomsayer, akkor hallgatsz rá, nem kempingezel tóparton, ha zajt hallasz odakint, akkor nem mész ki egyedül felderíteni, nem mondod azt, hogy "mindjárt visszajövök", és semmiképp sem…..
A szavazás lezárult. Hamarosan eredményt hirdetünk. Miután kiosztották a GAB előszobájának is nevezett Oscar-díjakat, ideje rátérni az év legfontosabb díjára, a GOLDEN ACTION BOY-ra! Komolyra fordítva: szerkesztőségünk immáron hatodik alkalommal dugja össze kreatív buksiját…..
  Tomas Alfredson: Engedj be! (Lat den rätte komma in, Let the Right One in) 2008.   Az Engedj be! első nézésre olyan, mint egy Bodor Ádám novella vagy egy IKEA kanapé. Letisztult formák, takarékos reménytelenség.     Lelketlen lakótelep Stockholm mellett a…..