Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zongora

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap szemtanúja voltam (sokad magammal), hogy mit művelt Kulka János, amikor a Szent Irma út, és a Peresztegi út sarkán lévő benzinkútnál betért a shopba, hogy fizessen. Erről a benzinkútról tudni kell, hogy a tulajdonosa egy Győző nevezetű, önfejű, öntörvényű ember, aki…..
zongora 2014.05.28 10:27:25
@anonymand: Zárt osztály? Emlékszik mikor a liberálisok megszüntették a Lipótot? Úgy juthat ki, hogy be se jut..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Mesterházy Attila azt álmodta, hogy ő lesz a bajnaigordon.  Hogy ezt tudatmódosító varázsgomba, vagy az MSZP felemeléséréért kifejtett kétéves erőlködés hatására fellépő agyi károsodás következtében álmodta, azt a Kökény Mihály vezette tudóscsoport most próbálja…..
zongora 2012.11.29 19:56:59
@Mr. Waszabi:

Ott a pont, de a mese elejéről lehagytad Feketét, aki remek, olcsó hiteleket vetetett fel Kádárral.
Több helyre is hívtak Ma voltam a Kossuth Rádió 180 perc c. műsorában a "The Master" c. film kapcsán (8:31-8:37). (A filmről egyébként azt nyilatkozta a rendező, hogy a Philip Seymour Hoffman által megformált főszereplő, Lancaster Dodd karakterét L. Ron Hubbard ihlette, a…..
zongora 2012.09.07 17:08:17
@Rózsabogár: Kiegészítve az előttem szóló mondókáját, a "szinergiát" a mérnök tudományokban, akkor használják, ha több dolog hatása erősíti egymást.
Csodálatos, hogy a fehér asztal mellett hány, egyébként jómodorú ember tudománya mond csődöt. Ez annál csodálatosabb, mert hiszen semmilyen tevékenykedés gyakorlására nem nyílik annyi alkalom az életben, mint az evés elsajátítására.Enni – azt hisszük – a legtöbb…..
Megjelent a Vatikán új rendelkezése, az Anglicanorum coetibus, ami az anglikánok Rómához való visszatérésének módját részletezi. Az utóbbi időben nagy lépésekkel látszik előrehaladni az ökumené, a keresztény felekezetek egységtörekvésének ügye. Ez pedig mind leginkább a…..
zongora 2009.11.21 19:03:07
@G.d.Magister:

Az anglikánok közeledésében a katolikus hitehez, biztosan szerepet játszik
John Henry Newman, az írásai, s a Newman centrumok, amit a világ sok táján létrehoztak. Ez a bíboros a XIX. sz-ban élt, katolizált. Magyarul is szép számmal olvashatók művei.
Tegnap, szeptember 20-án vasárnap nagyon fontos lépést tett meg a Magyar Katolikus Egyház, melyet reményeink szerint más felekezetek is követnek. Minden katolikus templomban felolvasták a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelét, mely elítéli az „okkultizmust, a…..
zongora 2009.09.21 12:51:48
@Muad\\\'Dib:

Nálunk az atya hozzá tette, hogy nem arról van szó, hogy az ősi egyisten hitű pogányság hitrendszerét kérdőjeleznék meg, csak arra hívja fel a figyelmet, hogy Szent István óta katolikus úton járunk. S valóban ősi története nélkül nem élhet a nemzet.
A nagymamám úgy adta gyerekkoromban kezembe Komjáthy István Mondák könyvét, hogy tudtam az iskolában nem fogok hallani erről.
Kívánom mindenkinek, hogy egyszer vegye a kezébe ezt, vagy más műveket ezzel kapcsolatban, amiket már mások is ajánlottak.
zongora 2009.09.22 03:07:53
@SzilvayG (dszg):

Nem gondolnám, inkább pont Ő is erre utalt.
zongora 2009.09.22 03:22:47
@SzilvayG (dszg):

Megjegyezném, hogy a lekezelés és a kioktatás nem éppen katolikus, ha tetszik Jézusi erény. Nem tiltja semmi az olvasást? Nem is. Ezért olvastam, és olvasok erről.
A harc valamelyest emlékeztet VIII. Henriknek a pápával folytatott házasság-legitimációs vitájára. Henrik azzal, hogy a feje tetejére állította a házasság akkor bevett intézményét, szakítva az Egyházzal, pontosan azt a legitimációt nem tudta soha kivívni Boleyn Annának, amit…..
zongora 2009.08.05 20:06:38
@Shenpen:

"Üzletpártinak kell lenni, szerintem, akkor is, ha nem tetszik a műfasz-shop, mert a jelen modern körülmények között nincs más választásod, mert a lényeg nem a fogyasztás, hanem a befektetés és a munka, ezt értsd meg. "

Értem én, kérem szépen...Hiszen a tálentumok tanítása pont erről szól.... A tehetségről, amit kaptál, s amit a munkádban, hobbidban stb... kell kiteljesítened. Csak az a kérdés, kit szolgálsz...
zongora 2009.08.05 20:25:27
A jóléti államokat mi magunk számoljuk fel éppen, mivel annak takarója alatt annyira jó megbújni, hogy nem is vagyunk hajlandóak felkelni. Felkelni és dolgozni, gyereket nevelni. Szilvay Gergely írása    Nem tudom, merjem-e a mostani európai parlamenti választások…..
zongora 2009.06.24 20:08:33
@justin time:

Az aktív keresztényekről, közös alapokról:

Máté 25, 14

E szerint mindenki talentumokat kapott az istentől, amit kamatoztatni kell, s halálakor elszámolni vele. Tehát, ha Te remekül énekelsz, akkor énekelned kell, nem csak a fürdőszobában, hanem az Isten, és mások örömére is.
Ez alapján próbálnak képességeikhez mérten cselekedni a keresztények.
Ehhez kapcsolodik még az egyik boldogság mondat,
Mt 5, 3 "Boldogok a lélekben szegények...".

E mellett a keresztények fő útmutatói a 10 parancsolat, a boldogság mondatok, a szeretet parancsa, ezek a közös alapok.
Ha a boldogság mondatokat olvasod, akkor a buddhistákkal is sok közös dolgot fogsz találni, arra nézve hogyan élj. Bár számukra nincs isten, és a közhiedelemmel ellentétben, ők nem az újra születésben, hanem az újra testesülésben hisznek. Különböző vallási tanokat találsz, és hasonló útmutatás az életre nézve.

Amennyiben további kérdésed van, és érdekel, tudok egy nővért, akinek vág az esze, és klisék nélkül válaszol.

A cikk remek!

zongora 2009.06.24 20:11:00
@Kristl:
Ezt az ötletet védesd le! :) Pokorninak, lehet, hogy tetszene.
Konzervatórium Ál-ballib poszt 2009.06.18 12:04:00
Sokat írnak az SZDSZ-ről a jobbos fórumok, többet, mint az MSZP-ről. Ezekben az írásokból a felületes olvasónak az derülhet ki, hogy ellopták Magyarország kulcsát és a tolvaj az SZDSZ. Ezek a vádak azért nem relevánsak, mert bár valóban mucsázott (megengedhetetlenül) az…..
zongora 2009.06.19 16:13:41
@NovákAttila:

" Más: volt/van egy anno futtatott, de amúgy érdekes kulturantropológus, Michael Stewart, aki beköltözött az ózdi Hétes-telepre, majd írt egy nagy munkát a roma világról. "

Tisztelet annak, aki ilyesmit tesz, mivel politikusaink
csak tanulmányokból, statisztikákból ismerik az átlag ember helyzetét, amit amúgy is ők rendeltek meg egy bizonyos célzattal.

Éppen ezért felhívnám a figyelmdet arra, hogy úgy beszélsz, mint egy politikus. Miért is? Külföldi szerzőre hivatkozol, elképzeléseket hiányolsz.

Ha tényleg érdekel, milyen megoldások vannak, akkor menj el a Tolnai Lajos utcai iskolába ( Blahához közel van, nem kell nagyon a VIII. ker-be bemenni). Beszélgess el tanárokkal, milyen megoldásokat találtak. Érdekes történetek is hallhatsz, és láthatod mi működik, és mi nem. Messziről jött szerző műve érdekes, de először talán végig kellene hallgatni azokat, aki minden nap együtt élnek velük.

Az SZDSZ-es politikus urak némelyike egész közel, még gyalog is elmehetett volna, mielőtt bármilyen megoldást kiagyal. Az elméleti matematikában jogos kitalálni sok mindent, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem. De persze, azért nem megy el, mert valójában csak a szavazó (pénz) megszerzése a cél.

zongora 2009.06.20 04:35:07

@NovákAttila:

""Fikázás előtt olvassa el, miket írt, utána visszatérhetünk a témára."

Kíváncsi vagyok, és ezt írtam:


"Tisztelet annak, aki ilyesmit tesz, mivel politikusaink
csak tanulmányokból, statisztikákból ismerik az átlag ember helyzetét, amit amúgy is ők rendeltek meg egy bizonyos célzattal. "

Plusz javaslatot is tettem.

"oláhcigány kulturában az ügyeskedésnek van becsülete a "parasztok" sajátságának tartott mindennapi munkával szemben."

A politikusaink életében nem az ügyeskedés a főszerep?

Még valami nagyon lényeges, s ez a fizikai erő.

Tudod miért meri a kis roma elsős terorrizálni az osztálytársát?
Otthonról mélyen beidegzett mintái vannak a fizikai erő használatára, és a zsarolásra. Rutinos. Erővel fegyelmezik, és a saját erejének határait is nagyon ismeri már.

Rengeteg hipermarketes sztorit futtatunk, de a posztok jó része azért olyan, gyakran vicces "átverés", ahol azért tudja az ember is meg a rák is, hogy nyilván nem szándékos konspirációról, hanem figyelmetlenségről, egy mamutszervezet bénázásáról van szó. Ez az eset…..
zongora 2009.06.15 17:15:09
@utcai_arcos:

Neked ennyi időd van az üzletekben
osztani, szorozni?

Nem lenne egyszerűbb, ha tulajok kevesebb haszonnal is megelégednének ?

Az index.hu-n nemrég megjelent egy cikk az 2007-es 1%-ok elemzéséről.(Korábban már én is foglalkoztam a témával).Idéznék:A szcientológusok sem keresnek túl jól: 1155 felajánlásból 5,65 millió forintot kaptak, vagyis fejenként csak 4888 forintot. Így míg az abszolút listán a…..
Morzsi tegnap olyat látott, ami sajnálatos módon elég gyakran előfordul, főleg zsúfolt nagyobb városokban, ahol mindenki rohan autóval és gyalogosan egyaránt. Azért az sokat elárul, ha egy széles út zebráján a belső sávban gázolnak el egy egyébként szabályosan áthaladó…..
zongora 2009.06.04 14:16:18
@nemlatszom:

Ilyen helyzetben babakocsival álltam, s óvatosan elindultam, miután a belső sávban megállt valaki. A belsőből őt kikerülve vágtatott el mellett valaki. Az előző dudált (nem kicsit), mire a következő érkezők már megálltak.
Az Etelén történt, akkor még nem volt lámpa.
Most nem tudom van-e.
zongora 2009.06.04 14:25:12
@gozos:

Vannak kockázati faktorok:

pl.:
Jogosítvány nélküli vidéki, aki nem ismeri a
budapesti autósok kreativitását.
zongora 2009.06.04 14:39:09
@Fuckoffer:

A gondolkodást helyettesítené, ha betartaná a szabályt, hogy hogyan kell megközelíteni egy zebrát. A gondolkodás ritkán jellemző.

Pl.:A Szerémi elég hosszú út,és már a harmadik pirosnál áll meg a száguldozókám, nem jön rá, hogy miért kell kerülgetnie a kb.:65-el haladókat.
  Ezt a levelet kaptam még jó régen: Kedves Társaim! Úgy éreztem szükséges, hogy azokat az információkat megosszam Veletek,amelyek Dobogókőt érintik. Pilisszentkereszt Önkormányzata egy rendezési terv keretében az alábbi durva beavatkozásokat szeretné végrehajtani.…..
Ha volt valami értelme annak, hogy két és fél évig Angliában éltem, annyi mindenképpen, hogy megtanultam felismerni a posztkádári mémeket: egyszerűen vannak olyan nézetek, amelyek csak diktatúrákban alakulnak ki, jogállamban nem, még akkor sem, ha az adott jogállamban durván erős…..
zongora 2009.05.29 20:24:49
@Lord_Valdez:

"Levezetnéd a Kádár-rendszer USA-ra gyakorolt hatásait? :) (ld. @bgp )"

Eltekintenék bármiféle levezetéstől, de egy példa:

Oláh György 56-ban távozott, az USA olajiparát befolyásolta, mivel szénhidrogén kutató. (Igaz, így inkább a Rákosi elvtárs - pajtás rendszer befolyásáról beszélhetnénk.) 94-ben kémiai Nobel-díjat kapott.
Jelenleg találmányával, a Direct Methanol Fuel Cell-el(alternatív energiaforrás ) most is az energetikai ipar figyelem középpontjában van.
autózz! Jogsit a bringásoknak! 2009.05.14 10:05:00
Sitti kerékpárosként gyakran autóba pattan, és szomorú tapasztalatairól számol be nekünk, melyeket négy keréken közlekedve élt át. Ti mit gondoltok, hogyan lehetne megreformálni a kerékpárral közlekedők hozzáállását? Talán ők is szerezzenek valamiféle jogosítványt? Nem…..
zongora 2009.05.14 16:19:46
@Dax:
Ha oktatják, akkor hasonló sikerrel, mint a
szöveget jól értő olvasást. Gondolom a padban
ülve jó porosz módszerrel. Nehogy a gyereknek véletlenül a gyakorlatban kelljen eldönteni, hogy mit is jelent ez a tábla, és miért is van
itt? Mert ugye ez is fontos lenne?

zongora 2009.05.15 16:24:52
@Dax:
Alapvetően egyetértek Veled, a szülőkkel kapcsolatban,de soknak közülük nincs jogosítványa, s talán se kedve se ereje, hogy a szabályokat megtanítsa, hogy a miérteket már ne is említsük.
Ez látszik a közlekedő embereken.

Amit írtál az iskoládról az jó, de a rutint, csak a rendszeres gyakorlás hozza meg.

A felnövekvő nemzedék minden országban belenő egyfajta közlekedési kultúrába.

Ha ezen a kultúrán változtatni akarsz, a kicsiken kell kezdeni. S látod, hogy a szülők
nem mindíg a legjobb példát hozzák.

Ünnepek idején veszekszik a család, sokan borzasztóan berúgnak, Pettkó András pedig üdvözli a választópolgárokat. A legendás karácsonyi videó népszerűségét ügyesen felismerve az MDF-es képviselő most kijött a húsvéti verzióval is, Ha van olyan, hogy kultuszfilm és…..
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..