Regisztráció Blogot indítok
Adatok
askeladden (törölt)

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sok olvasónk feltette már a kérdést, hogy mi lett a méltán népszerű Matula Magazinnal, elhallgattatták-e vagy még mélyebb illegalitásba vonult, egyáltalán: hova tűnhetett? Stábunk körbeoknyomozta a világot a válaszért, míg végül kedden, két kamionkonvoj és három…..
Mandiner blog Zöld veszedelem 2009.07.27 07:01:00
 Tegnap a Dunakanyarban krúzingolva megdöbbenve tapasztaltuk, hogy immár nem csak a barna eső fenyegeti Magyarországot, hanem aktivizálta magát a Magyarországi Zöld Párt is:   Ezek a zöldek a veszélyesebb fajtából valók, amit honlapjuk rovatcímei is…..
  A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt szeretné elérni, hogy a felsőoktatási intézmények ne tagadhassák meg a diploma kiadását azoktól a diákoktól, akik érettségi vizsgát és záróvizsgát tettek. Egyszerűen törölni kell a C típusú nyelvvizsga-követelményt…..
  Kárpátiát csak magyarországi kopaszok és tinik hallgatnak - gondoltam. Ütött rendesen, amikor Segesváron székely harcosok éppen a város építésén dolgoztak, miközben szólt a Caterpillarból, hogy Hol vagytok, székelyek? A turulfészek két nyitóposztja a tumbleren. …..
 Sok furcsa dolog történt az SZDSZ háza táján az elmúlt napokban, de a legtöbb magyarázható pusztán hatalmi harcokkal, egy sebzett párt talán végső vergődésével. De a legfurcsább mind közül, hogy a két acsarkodó ellenfél, Kóka János frakcióvezető és Retkes Attila…..
askeladden (törölt) 2009.07.17 10:04:58
@Xor:

"mert nem csak utálnak, hanem puhánynak is tartanak."

1. Szerethetőnek, jófejnek kell lenni. Nem jófejség az elődeink hülyesége miatt minket utálni. Ezt ők is belátják. (aki nem az, azzal nincs dolgunk) Ez nem benyalás, csak egy mércével kell mérni, az összes nemzeti mítoszt. Irodalmi értéküket értékelni, valóság alapjukat megkérdőjelezni.
2. Lehet kedvesen, mosolyogva is azt mondani, hogy "NEM!". Elég nehéz, de lehetséges. Keménynek kell lenni, de a keménységet nem a múlt, mesebeli nagyságából kell meríteni, hanem abból, hogy tényleg kemények, jófejek, szerethetők vagyunk. És nem a Turulmadártól, hanem a közös sorsunktól.Nem sorscsapásnak kell megélni a szomszédságot, hanem ajándéknak.
Serbia Insajd Sajnálatos 2009.07.13 20:53:00
Sajnálatos, de apró blogszünet következik vagy inkább sok apró blogszünet. El kell mennem dokumentumfilmet vágni, forgatni és írni. 2007-ben kezdtük el és be kell fejezni. Elég a tologatásból! Meg fogja érni, elhihetitek. Ehhez azonban időre van szükség (meg pénzre, de ennek…..
askeladden (törölt) 2009.07.14 08:01:45
Serbia Insajd Újra választás 2008.03.13 18:20:00
Elmondjuk, hogy mi mit akarunk, aztán majd azt csinálnak, amit akarnak. Van legalább jó oldala is a dolognak, legalább más lesz. Lehet, hogy ez is szar lesz, de legalább másképp lesz szar. Az jó nagy szar lesz, ha a szerb jobboldal kerül hatalomra. Az évszázad szara. Könyörtelenül…..
askeladden (törölt) 2009.07.10 11:19:29
askeladden (törölt) 2009.07.10 11:47:02
  Egy ideje már elérhető a neten az immár (2000 és 2004 után) harmadszor publikált ifjúságkutatási gyorsjelentés, melyből sok érdekeset megtudhatunk hazánk ifjainak gondolkodásáról, mindennapi életéről és úgy általában a világhoz való hozzáállásáról. A több mint…..
"Azon gondolkoztam, Fiam, hogy jobb lett volna, ha otthon maradsz" - mondogatja apám néha, amikor túl sok a munka és túl kevés a pénz. Annyiszor mondta már, hogy én is elgondolkoztam ezen. Persze sokra nem jutottam. Honnan is tudhatnám? Csak azt tudom, hogy nem olyan rossz hely…..
askeladden (törölt) 2009.07.07 09:44:17
@SFRJ4ever:

"Mikor a szabadkai MOL kúton a kutas nem tud magyarul,"

A mekiben is beszél mindenki angolul, vagy a Decathlon-ban franciául?
askeladden (törölt) 2009.07.10 08:28:37
@SFRJ4ever:

Van igazság abban amit írtál, sőt valószínűnek is tartom, hogy a egy htm szívesebben dolgozik egy magyar cégnél, mint egy másmilyennél. (hasonló feltételek, melett - ha a nemmagyar kedvezőbb anyagilag meg más szempontokból, akkor azért csak azt választja.)
Bár a határhoz közel bármelyik kútnál elvárható lenne a szomszéd nyelvének ismeretete. Én egy másik határnál másik cégnél magyarul beszélő alkalmazottal találkoztam.
Amúgy lehet, sőt erősen valószínű, hogy a vajdasági MOL kutaknál is dolgoznak magyar anyanyelvűek, de nem biztos, hogy pont mindig szolgálatban vannak.

Amúgy jó nick-ed! Küldök ezért egy klipet! :-)
www.youtube.com/watch?v=wStx1wzqgGo&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ekommunista%2Enet%2Fhir%2Fvisszasirunk%2Djugoszlavia&feature=player_embedded
Alig akad valami spontán találkozás Szerbiával, minden sztori egy kicsit olyan, mintha legalábbis 1000 kilométerre innen történne valahol a picsában. Ritkaság, amikor maga Szerbia jön szembe az utcán, amikor megtapasztalhatod a távoli egzotikus országot, kóstolót kaphatsz a…..
askeladden (törölt) 2009.07.07 07:44:11
@quator:

"A Döner kebab a török gyros"

:-0)))

Talán a gyros a görög döner kebab!
Persze a sok Görögországba szalajtott magyar turistának a gyros tűnik eredetinek. :-(
askeladden (törölt) 2009.07.07 09:12:18
@bikmakk:

bleja szila = uájt páuör

(Ezért ír ilyen zöldeket.)
askeladden (törölt) 2009.07.07 11:00:18
@vajdasagi:

Ha már a szlovákok szóba kerültek, tudnál valami információt a vajdasági szlovákok és a vajdasági magyarok kapcsolatáról? Érintkeznek egyáltalán egymással, vagy tök más területeken élnek?
Gondolom a városi magyarok ősei ott is főleg a 19. században elmagyarosodott németek és szlovákok, mint máshol, falvakban más a helyzet.)
Mandiner blog Táposok 2009.06.15 12:21:00
  Mi itt a Kiskörúton belül úgy képzeljük el az erdélyi magyarokat, hogy gumicsizmában járnak és furulyáznak. Ők pedig minket úgy, hogy táposok vagyunk. S hogy miért vagyunk táposok?  Ennek járt utána a Manna.ro stábja. „Egymásra tukmálni a magyarságot. Ez a mi…..
askeladden (törölt) 2009.06.15 13:01:52
@Aradebil:

Erdélyben én sem hallottam, inkább a 80-as években a Magyar Néphadseregben, védéki gyerekektől. Nákul a tápos egyszerűen pestit jelentett, mert a pestiek szerintük tápon nőttek fel, anyatej helyett és csak is tápos csirkét fogyasztanak kolbász és szalonna helyett.
Végül is az erdélyi vidékiek is pont olyan vidékiek, mind a többi.
Tudta Ön, hogy a Nagy Lajos király útjának egyik végén volt a világ legnagyobb Gyurcsány-feje? Tudta Ön, hogy a másik végen az ország egyik legnagyobb forgalmú bevásárlóközpontja van? Tudta Ön, hogy éppen melyik az Ön sávja, amikor végigautózott rajta? Mi azonban nem ilyen…..
Mandiner blog Az MSZP Mátrixa 2009.05.21 14:01:00
Mottó: Voltál már úgy, hogy nem tudtad, ébren vagy-e vagy álmodsz?   Döbbenet. A Reakció antiszemita heccblog alosztálya tegnap este óta lázasan dolgozik, hogy megfelelő ellencsapást mérjen az mszp.hu casus bellivel felérő támadására. Ma reggelig semmi eredményt nem hozott…..
askeladden (törölt) 2009.05.21 15:39:12
@Empty:

"De azt se akarom, hogy ilyen k**va gyorsan keljen fel a Nap mint a másodiknál."

:-)
  Az MDF Új kiegyezést! plakátja üt, erről nem is érdemes vitát nyitni. Hiányoltuk már egy ideje a történelmi távlatokkal dolgozó politikai üzeneteket, most megkaptuk. Szinte látjuk magunk előtt, ahogy a párt ügynökségének kreatívjai lapogatják egymás vállát: Új…..
askeladden (törölt) 2009.05.21 13:54:12
  Tudjuk, tudjuk. Viszonylag alacsony a sportértéke az MDF gyalázásának. Pettkó András, Herényi Károly vagy Hock Zoltán nélkül sokkal, de sokkal sivárabb lenne a világ, a nünükék is fáradtabban zümmögnének, halkabban szirénázna a Frosztiz is hétvégén.  …..
  Újabb két autópálya-szakasz épül Horvátországban: az A12-es 86 kilométer hosszú lesz, s 45 milliárd forintnak megfelelő kunából épül, ez körülbelül 0,5 milliárd forint kilométerenként. Igaz, egy 23 kilométeres szakasz már létezik gyorsforgalmi útként, amit csak…..
 Először is határozzuk meg, hogy mi a zombi az én olvasatomban. Zombi például az, aki hangoskodva ordít hungarista jelszavakat, karján ott virít a Trianon előtti Magyarország (nem Nagymagyarország – ezt a fogalmat rosszul használjuk), de ha megkérdezed, hány magyar él…..
askeladden (törölt) 2009.03.27 13:46:55
@igazitrebitsch:

Latin volt 1784 előtt Magyarországon a hivatalos nyelv.
1784-től a német, 1844-től magyar lett a hivatalos nyelv.

www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=788
askeladden (törölt) 2009.03.27 14:35:58
@Cypriánus:

"mintha itt magyar nemzetállam lett volna 1000 éven át"

Itt kérem feudalizmus volt, nem nemzetállam! :-)

A nemzetállam újkori találmány. De a feudalizmus Magyarországon volt! A szlovák nemzetállam igénye is csak a 19. században merült fel.