Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gothpaladinus

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Miniszter Úr!Nyílt levelet írok Önnek. Kérem, tessék bezárni a szekszárdi vasútvonalat (46-os vonal)!Indoklás:Önök expressz buszjáratokat rendeltek meg a Volán-társaságoktól Budapest és Szekszárd között.Az új közlekedési rendben új expressz járatok indulnak…..
Talán van, akit váratlanul ér, az amúgy kiszámítható bejelentés: a BVE Plusz Team megszűnt. Ráadásul két hónapja. Már augusztusban elhatároztam, hogy megszüntetem a csapatot, és kevesebbet foglalkozom a BVE-vel. A döntésem komoly megfontolás eredménye volt. Az oka:…..
Gothpaladinus 2010.03.15 16:21:34
@[BVE+]Boldee: Helló Boldi!
Sikerült megtalálnom az általam korábban egy másik gépre is letöltött Talentet.

Mivel itt írjad, hogy szabadon terjeszthető, kb fél éve feltettem a honlapomra a Budapest-Vác vasútvonal mellé mint alapszerelvény, természetesen a nevedet feltüntetve hozzá. Azóta viszont egy teljes honlapfelújítást hajtottam végre, és ideiglenesen leszedtem a honlapomról. Ezalatt az idő alatt viszont rögzítettem hozzá új motorhangot is, amely már sokkalta jobban tükrözi a valóságot, mint az eredetileg a Desiroból átvett hang, és a Train.dat-ban a #motor illetve az #acceleration szekción módosítottam; ez előbbit gyakorlatilag teljesen újraírtam.

Feltettem a honlapomra egy MP3-mat, amin az új hangok hallhatóak játék közben. Ezt itt tudod meghallgatni: users.atw.hu/gothpaladinus/downloads.php?cat_id=3&download_id=12

A kérdésem tehát az, hogy adsz-e az ilyen módon javított Talentnek kiadására a honlapomon (gothpaladinus.atw.hu)?
BVE Plusz Team Blog openBVE 0.7 2008.07.23 09:27:46
Megjelent az openBVE 0.7-es béta verziója, amelyben a BVE 4-hez készült vonatok vezetőállásképeinek elvileg minden része működik, illetve tudja használni a program az ATS DLL plugint, amely ezen vonatokban található. A http://openbve.zxq.net oldalról a 0.7-es openBVE-n kívül…..
Ajánlom mindenki figyelmébe a BVE Klub oldalán megjelent leírást, amelyet Krisz készített a BVE korai történetéről mackoy leírása alapján. Érdemes elolvasni az érdekes leírást, hiszen képet kaphatunk belőle a BVE fejlesztéséről. Tudjuk, hogy azóta tovább folyatódott a BVE…..
BVE Plusz Team Blog BVE 5 2008.07.15 12:33:00
Nem hiszem el... Most, amikor szinte már mindenki azt hitte, hogy a BVE készítője nem fejleszti tovább a programot, egyszer csak teljesülni látszik az álmunk. BVE 5! Igen, Mackoy elkezdte készíteni a BVE újabb verzióját. Aki nem hiszi, nézze meg a…..
Gothpaladinus 2010.01.28 13:34:54
@mackalibu: Menj most föl Mackoy blogjára, és töltsd le a legfrissebb bejegyzésben levő verziót (jelenleg 0.4 ha jól tudom), és azt próbáld ki! Nekem az is megy kiválóan!
Stadler Flirt Stadler FLIRT 2009.09.27 15:21:06
Üdv.Ezentúl ezen a blogon követhető nyomon a FLIRT készülése. Ha van valami új információ aznap megírom ide. A project még eléggé az elején van, az első kocsi készül...
[S60v5 BLOG] Opera Mobile 10 Beta ! 2009.11.05 08:07:00
 Nemrég az Opera Mini 5 bétájával találkozhattunk, ami egy halom újdonságot, hasznos funkciót hozott. Sajnos az csak java verzióban volt elérhető, aminek a hátránya, hogy kicsit döcögősebb és valamivel több energiát is fogyaszt. Most viszont az Opera kiadta a…..
Gothpaladinus 2009.11.11 19:38:56
@hunneo: Nekem E51-en az ahhoz tervezett S60v3-mas változaton tökéletes a WLAN, nem úgy, mint Skyfire-ban, amely gyakran makacskodik kapcsolat ügyében...
A böngészőről magáról pedig: nekem személy szerint bejött böngésző az új Opera (az 5-ös Minit még nem próbálva mondom ezt): nem száll el egyfolytában, mint a beépített alapböngésző, kapcsolódással sincs probléma, nem úgy mint Skyfire-ban, stabil, nem igényel túl sok helyet, bár igen nagy kár, hogy új böngésző lévén nincs benne Flash Lite 3 implementáció, és a weboldalakon való zoomolási lehetőségekben is lemarad a Skyfire-tól. Mindezekkel együtt nyugodtan kijelenthetem, hogy az egyik legstabilabb és legbugmentesebb böngésző már így béta állapotában is, és hogy mindezek tetejébe már ingyenes is... 9/10-et nyugodtan megér, ajánlott darab!
A rejtett beállításokban nagyon sok mindent állíthatunk be, pl.: balkezes használat, JavaScript engedélyezés/tiltás, színek, betűtípusok. Ezek a beállítások nem hiába érhetőek el trükkös módon, hiszen leginkább a hozzáértőknek készült.Ha úgy gondoljuk, hogy valamit…..
Gothpaladinus 2009.11.11 18:53:15
@HardRic: Gondolom jobbról balra felcseréli a gombok hatását a böngészőn belül...
Eldőlt: elveszik a Sláger rádió és a Danubius országos frekvenciáit. A Fidesz és az MSZP együtt szavazta meg a két rádió halálos ítéletét. A frekvencia- pályázat egyik nyertese az FM1 konzorcium lett, amely a Sláger helyén indítja a radiocafét. A másik győztes, az Advenio…..
Gothpaladinus 2009.10.30 09:35:46
@budaf(u)ck: A Rádió1 sokkalta jobb annál az átalakítás óta vérlázító förmedvénynél. Azt javasolnám, menj fel a www.netidok.hu-ra, és hallgass meg egy '98-as, majd egy 2003-as, egy 2006-os és egy idei adást elöbb a honlapon, utána a soron következö Hétfö estén egyet. Vagy nézz bele az adás vendégkönyvébe. Esetleg ezután hallgass bele a Rádió1-be. És ezután mondd, hogy az MR2 a legigényesebb, legjobb adó...:P
Dobd be magad a Miami éjszakába ezzel a Sims klónnal és légy te a legnagyobb sztár. Építs karriert és legyél a leghíresebb.. Ha szeretes a Sims féle játékokat akkor csak ajánlani tudom a Miami Nights 2 -őt. Gyönyörű grafika, érdekes sztori, könnyű és egyértelmű irányítás:…..
Windows live messenger újabb verziója S60v5-re. Wifivel is tökéletesen működik. Telepítés előtt az előző verziót el kell távolítani.Windows_LiveHa valakinek nem működne az előző link akkor itt van ez...
Gothpaladinus 2009.09.11 14:41:33
@makaveli696: Miért nem 4Shared-et használsz? Ott csak egy 10 mp-s várakozási idő van letöltés előtt, ami szinte 0, de semmi sebességkorlátozás vagy bármi!
[S60v5 BLOG] Worms 2009.09.10 22:29:55
Amikor Andy Davidson elsőként merengett el kukacos játékának ötletén, maga sem gondolta, hogy aranytojást tojó tyúk kopogtatott be hozzá. Gyorsan megkódolta a játékot (pontosabban annak egy korai változatát) derég Amigáján, s büszkén mutatta be kisvárosának helyi computer…..
Olvasónk a Keleti pályaudvaron a beléptetést végző őröknek az elmúlt napokban lejárt bérleteket, személyi igazolványt és különféle kártyákat mutatott bérlet helyett, és szinte mindig beengedték. Csak egy hölgy merte megállítani. Mégis, miért fizetjük ezeket az…..
Gothpaladinus 2009.09.09 14:35:42
@petya.bacsi: Ezek után persze senki se legyen meglepve, ha valaki talál pl Vácról Nyugatiba érve olyan jegyet az érkezés előtt a vonaton, amit a kalauz már ellenőrzött, de ki/el lett dobva... Miközben azt írják az összes BDVmoton (meg Bmxtn), h "kérjük, hogy leszállásig szíveskedjenek megtartani jegyüket, mert az ellenőrök a kijáratnál ellenőrzést végez(het)nek"! Így nem csoda, h nem figyelnek a kiírásra, hiszen _kiszámítható_, hogy hol, mikor lehet látni a peronzárnál ténylegesen is ellenőröket!
Több, hamarossan megjelenő Nokia telefonról szivárgott ki kép a napokban. A bejegyzésben látható fotón feltünik az új N97 Mini illetve az 5900 is.. a fénykép többi tagja viszont már ismerős lehet, hiszen az eredeti Nokia N97, 6760 Surge, 6303, 6700 classic, E52 és E72…..
 Az SPB TV egy telefonokra optimizált Ip-Tv amivel tévéadásokat nézhetünk telefonunkon. Több mint 100 tévécsatornát ismer 17 országból. Elég sok funkciója van, érdemes kipróbálni.. A link mögött a trial verzió, próbáljátok ki.. Az ára amúgy nem drága, ha…..
Gothpaladinus 2009.07.15 19:32:16
@bigC: Mindenki, aki a régebbi, ingyenes változatot szeretné használni, annak javasolt érte 2-3 oldalt visszapörgetni a bejegyzések oldalai között az akkori változatért, én azóta is azt használom, és még mindig tökéletes!
Gothpaladinus 2009.07.15 19:35:30
@chiochips: InstallServer-rel és CapsOnOff-al kapcsolatban mi a helyzet, az még/már nem érhető el Tubin (vagy hogy is hívják az 5800-at)? Mert én E51-en azzal mindent fel udtam rakni, egyedül a Paris Nights-ra - ami BigC-re vonatkozik, az ő posztjában lévő linket használtam - adott ki tanúsítványhibát, minden más frankón megy azóta!
[S60v5 BLOG] ScoobyDoo 2009.07.09 00:16:16
 Gyerekkorom egyik kedvenc rajzfilme, ügyességi játék formában 5800-ra. ScoobyDoo..
[S60v5 BLOG] Crimson Fields 2009.05.07 00:15:50
Emlékszem anno mennyit játszottam a Panzer General nevü játékkal. Szerintem zseniális volt. Nekem még a mai napig jobban tetszenek az ilyen, körökre osztott stratégiai játékok mint a realtime-ok. A következő játék szintén ilyen nem valós idejü, hanem körökre osztott lesz..…..
Már péntekre is jutott egy legendás átdolgozás 5800-ra, de azt hiszem a mai még a Warcraft 2-őt is felülmúlja (legalábis nálam :-) ). Sokak nagy kedvence, a Tycoon sorozat talán leghíresebb darabja, a Transport Tycoon. Ha nem ismernéd akkor igazából annyit kell tudni erről a…..
Gothpaladinus 2009.06.15 19:46:34
@makany: www.openttd.org...

Nekem meg az a játékkal a bajom, hogy valamiért nem akar kiférni az E51-em kijelzőjére a játék, bárhogy is próbálom állítani a felbontást. Valakinek működött ez a rész E51-en rendesen?
Nem irigylem azokat, akiknek ismeretlen vonalon kell utazniuk. Velem is megesik, hogy egy megbeszélésre, találkozóra olyan járatokkal megyek, amikkel még sosem utaztam. A legtöbb helyen a buszvezetők nem mondják be a következő megállók neveit, vizuális tájékoztatás is hiányos. Így…..
Gothpaladinus 2009.06.03 12:28:50
@BKV figyelő: És ha az illető már nyugdíjas korú, akkor az még olyan "kiváltságokkal" rendelkezik, mint egy fizető utas, vagy azt is le lehet sz@rni?
@aefyma: Hát ez az! Ha nem tudjuk, hol vagyunk, előtte _kérdezzük meg_ a vezetőt! Ha azonban túl későn kapcsolunk, akkor megérdemli _minden ilyen utas_ azt, hogy így lecsessze az adott vezető! Ezután ne várjon támogatást! MINDIG közvetlenül azután jelezzen mindenki, ahogy az adott leszállási helyünk előtti megállótól elindult a busz! A sofőrnek adok igazat.
Gothpaladinus 2009.06.03 12:33:33
@Zlot: Ezzel csak az a baj, hogy ez NEM külföld, ez MGYARORSZÁG, és itt MAGYAR módszereket használ mindenki! Ezt is figyelembe vehetnéd...
"1. Nincs szabaly, hogy mennyivel a megallo elott kell jeleznie az utasnak.
2. Nem az utas veszfekezik, hanem a vezeto allitja meg a buszt.
3. Az utasnak nem kell ismerni a busz utvonalat, hogy a vezeto szamara "kenyelmes" idoben jelezzen."
1.: Ugye ezt most nem gondoltad komolyan?!
2.: De az utas figyelmetlensége miatt!
3.: Mert számodra mi a "kényelmes" idő?
Egy árulkodó jel csalhatatlanul bizonyítja, hogy a BVE készítője, mackoy él, és nem felejtette el teljesen a BVE-t. A bizonyíték nem más, mint a képen látható jel, amely azt mutatja, hogy a BVE nem kompatibilis a Windows Vistával, és persze azt, hogy Takashi Kojima, a BVE…..
Hehe, egy Bluetoothon keresztül is játszható játék a Revesi. A lényege annyi, hogy adott egy tábla, ahol fekete és fehér korongok vannak. Amelyik színnel vagyunk azzal kell úgy lerakni a korongokat, hogy közrezárjuk a másik színü korongokat. tehát ha mondjuk egy fekete majd egy…..
Hmm.. szégyellem, hogy kevés kártyajátékot ismerek és, hogy fogalmam nincs mi ez a játék. Az elején van tutorial, de mivel nem vagyok egy nagy kártyafan nem nyomtam végig. Annyit értettem, hogy kapok 13 lapot majd ki kell szórnom 3 lapot.. ööö.. vagy 6-ot. Már nem is tudom.…..
Gothpaladinus 2009.04.29 12:31:32
@Etniez: Ezt én még pluszban kiegészítem: aki 100 pontot elér, az veszít. A pontot érő lapok pedig az összes kőr színű lap és a pikk dáma.
Gothpaladinus 2009.04.29 12:33:09
@Gothpaladinus: Ja, meg még annyit, hogy ha valamelyik játékos egy körben az összes pontot érő lapot üti, akkor ő nem kap pontot, de rajta kívül mindhárom másik fejenként kap 26-ot, szóval ezzel érdemes vigyázni mindenkinek!
Alig néhány hete jelent meg az Internet Explorer 8 RC változata, a Microsoft máris kiadta a böngésző végleges változatát. Az Explorer minden korábbi verziójánál gyorsabb, biztonságosabb. A cég közleménye alant: Az új böngésző a legfontosabb felhasználói igényekre – a…..