Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krumpli Bogart

0 bejegyzést írt és 1798 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában a színek bűvöletébe kerültem és szerintem ebben leginkább a tavasz lehet a ludas. Mindenhol a sárgák és a rózsaszínek fognak meg és nem engednek. Éppen ezért fogott meg egy dán blogger, Louise hívogató és meleg otthona. Minden részlete tetszik és a blogján…..
Az örök trend – Farmer a lakásban A farmer története a XIX. század közepére nyúlik vissza. Először ellenálló munkaruhaként, majd a mindennapos viselet részeként jelent meg. Utóbbi formában az 1950-es évektől rendíthetetlen a népszerűsége. Nadrág, dzseki, szoknya, ing, táskák, kiegészítők –…..
Egy kutatás kimutatta, hogy azok, akik reggeliznek, sokkal több kalóriát visznek be a szervezetükbe, mint azok, akik kihagyják ezt az étkezést, és végül több súlyt szednek fel...
A Zöldséges A zöld herceg 2018.11.14 16:59:30
1948. november 14-én látta meg a napvilágot, a most már hivatalosan is legöregebb brit trónörökös, Károly welsi herceg. II. Erzsébet elsőszülöttje gyakorlatilag édesanyja trónra kerülése óta a figyelem középpontjában van. Volt a legkapósabb agglegény a '70-es években, és egy fél világ látta benne a…..
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
Üdvözlöm minden olvasónk! Enz vagyok a KatPol Blog csapatából, ezúttal a fő sorozat helyett ismét a kiegészítő részek folytatása következik, a legutóbb elkezdett nőügyek következő fele. Az előző részben a „három nagy” közül az első kettő, Szun Jat-szen (Sun Yat-sen) és Csang Kaj-sek (Jiang…..
Krumpli Bogart 2018.12.11 08:34:32
Nagyon jó a cikk és klassz kommentek vannak. Mintha nem is egy magyar blogon lennék. Már jól kezdődött a napom. Valóban elgondolkodtató, hogy valamennyi gyermeke meghalt, még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy úgy osztották szét őket, min a korcs kiskutyákat, csak még elválasztás előtt. Mao valóban egy lelkileg súlyosan sérült személyiség volt (az állat kifejezést nem alkalmaznám rá). A nő, mint tárgy.... rémes. Ha szerelmes, akkor ellökik maguktól, ha viszont nem annyira szerelmes és maradni akar, akkor elhurcolják. Az érzelmi sivárság, ridegség kódolva van a rendszerben. A hagyományok szerint még nevet sem adnak a nőnek (lehet belőle Ötödik Sally), ez bizony egy intézményesített elnyomás, a férfi uralja a nőt, a férfit uralja a hatalom, a hatalom pedig mindig annak a kezében összpontosul, aki a legbetegebb elme, aki a legkegyetlenebb. Nem véletlen, hogy a kínai ember nem individuum olyan értelemben, mint a nyugati ember. Elgondolkodtató azonban, hogy Kínán túl is, szerte a nyugati világban akadálytalanul szerezhetik meg és gyakorolhatják tartósan a hatalmat milliók fölött a súlyosan beteg személyiségű őrültek: II. Lipót, Dolfi, Koba, stb. Engem ez jobban izgat, mert közelebb van hozzám földrajzilag, mint Ázsia. Nagyon jó meglátás, hogy olyan vezetőket kell választani, akik jól bánnak a családtagjaikkal. ... Feltéve, hogy vannak nekik családtagjaik. Felhívom a figyelmet arra, hogy a németeknek ismét gyermektelen, "magánélettel nem rendelkező" kancellár kellett... Ez a fixáció...
Alberto Franceschini, aki a Vörös Brigádok olasz terrorista szervezet társalapítója volt Renato Curcióval, a trentói egyetem 68-as vezérével, ma már elutasítja az erőszakot, és hibának tartja Aldo Moro egykori olasz keresztény-demokrata pártelnök, többszörös miniszterelnök…..
Ha azt hiszed, hogy jövök egy unalmas sütőtökkrémlevessel, tévedsz! Oké, azt is megemlítem, mert nagy kedvenc nálunk is, de hihetetlen mennyiségű sütőtökvariáció van, amiknek, ha csak a tizedét kipróbálnám még idén, már mérgezést kapnék! No de, azért egy párral próbálkozzunk meg! Velem tartasz? :)..
Krumpli Bogart 2018.11.17 16:43:03
  Az Echo TV Sajtóklub c. műsorának hétfői adásában - a szokásos tematikából erősen kiütköző módon - napirendre került a testi érintés kérdése is. Az apropót természetesen a fenti fotó szolgáltatta. Szó esett még a Juncker-puszikról, valamint Demszky Gáborról is, aki a 24.HU-n megjelent…..
Krumpli Bogart 2018.11.17 09:30:15
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kiegészíteném azzal, hogy Micron félpucér IZZADT (néger-e, vagy sem az mellékes) emberrel ölelkezik. Nyilván ízlés kérdése, de én közvetlen családtagjaimon kívül mástól nem viselem el a kézfogást meghaladó érintést. Pedig mi egy ölelgetős-puszilkodós család vagyunk - magunk között.
Krumpli Bogart 2018.11.17 09:33:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen. Már Casanova is gyanú volt. Olyan speciális érintés nincs, ami feledtetni tudná DG befelé dőlő egérfogait.
Nem nagyon tudok mit írni Edith levele elé. Saját bevallása szerint Kanadában él több mint négy évtizede, én rengeteg keserűséget érzek ki a szavaiból, aminek persze nem tudom az okát – de talán ez az a helyzet, amikor jobb lenne máshol… Írását azért is adom közre, mert úgy gondolom, sokan élnek úgy…..
Krumpli Bogart 2018.11.13 19:06:45
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Én is csak édeset és tokaji aszút, vagy szamorodnit. Azt hittem, ezzel egyedül vagyok a világon. Egyébként tokajin kívül más bort nem iszom.
Sokszor eszembe jut ő. Vajon, mi lehet vele. Sok sok éve már, hogy nem találkoztunk, sok sok éve már, hogy nem tudom, merre vitte sorsa.  Nem akart engem. Mindig kihangsúlyozta, ha összevesztünk, hogy csak "véletlen" gyerek vagyok, egy olyan apától, akit sosem szeretett, sosem ismert. Egyéjszakás…..
Arra a kérdésre, hogy megéri-e veteményes kertet gondozni és saját termesztésű zöldségfélét fogyasztani, a legtöbb esetben szinte csípőből jön mindenkitől a válasz: az mindegy, hiszen a házinál nincs is jobb!Persze, ezt mindenki tudja, javarészt magam is egyetértek vele, de mi a helyzet akkor, ha az…..
Az első, gödöllői bírósági tárgyalás után ma Budapesten is sor került az első olyan bírósági ítéletekre, amelyeket a közterületi hajléktalanság hatósági üldözéséről szóló új, október 15-én hatályba lépett szabályozás alapján hoztak. A bíróság mindkét esetben megállapította a szabálysértést, és…..
Amikor a pályaválasztás előtt álltam hirtelen kitaláltam, hogy mégsem közgazdász szeretnék lenni, hanem történelem tanár. Vonzott, hogy milyen izgalmas lehet kiállni a diákok elé, felkelteni az érdeklődésüket, terelgetni őket. Mondanom sem kell apukám kiakadt a döntésemen, még hogy az Ő lánya tanár…..
Krumpli Bogart 2018.09.02 11:14:35
@6.Lenin: ???????? Neked szövegértési problémáid vannak? Csak azért kérdezem, mert éppen az a kiindulási alapom, hogy a mai oktatási rendszer azért rossz, mert nem tud egyéniesíteni, hanem feltételezi az azonos képességeket és körülményeket.
A kínai, koreai, japán márkák ma már tömegével vannak jelen a magyar piacon is. Mi pedig rendre meggyilkolásszuk őket kiejtésileg, bár nem csak mi, de a nyugat úgy összességében. Összegyűjtöttem itt az ismertebb, leginkább "elferdült" márkákat megközelítő kiejtési…..
Októberben lesz 100 éve, hogy a magyar közigazgatás kivonult az ország egyetlen igazi kikötőjéből, Fiuméből. Fiume, vagy horvát nevén Rijeka, különleges helyet foglal el a magyar történelemben. Egy eltűnt világ emlékét hordozza: a magyar tengeri világét...
Krumpli Bogart 2018.08.20 22:28:47
@az övezet gázai: Kádár János is itt született.
A lábszárra tapadós, vérkeringést elszorító skinny legendás trónfosztója egy olyan darab amit 2018-ban totálisan eltalált a divatvilág, ez pedig nem más mint a mom jeans. Ez a fazon a 80-as években került képbe és mondhatnánk úgy is, hogy a mom jeans maga a FARMER. Ugyanis ebben a fazonban megvan…..
Február első napjaiban még nem dübörög a kertszezon, azonban biztosan sok kerttulajdonos, hobbikertész várja már, hogy újra művelés alá vehesse birtokát, és elfoglalhassa magát a szabadban. Nem kell feltétlenül márciusig várni, hogy akadjon kertészkednivaló, vannak ugyanis…..
Krumpli Bogart 2018.06.12 20:55:57
Van az az összeg...  Nem. Van, amikor egyszerűen a pénz nem számít. Vagy Te odatolnád a feleséged, lányod, a saját anyád, hogy köpje arcon egy drogos, amikor a vérnyomását akarná megmérni? Kinyitnád az ajtót a feleséged, a lányod, a saját anyád előtt, hogy az arra repülő szék először őt találja…..
Krumpli Bogart 2018.06.02 17:48:48
@banyatank: Kénytelen vagyok, különben az ügyfelem elmegy máshoz.
Krumpli Bogart 2018.06.02 17:52:13
@banyatank: Gondolom azért, mert állambácsi lekarmolja az egészségbiztosítást, adót, vámot, illetéket, járulékot, hozzájárulást és a maradékból már nem fussa a magánklinikára.
Krumpli Bogart 2018.06.02 17:55:25
@banyatank: Hát, ha a betegnek kötelező mosolyogni, türelmet gyakorolni és derűt sugározni, hogy a kedves nővér jól érezze magát a munkahelyén......akkor talán fordítva is működik. Nem?
téveszmék "A haza minden előtt" 2018.06.01 00:39:48
  Nyolc napja került fel a Youtube-ra Budaházy Edda - Budaházy György testvérének - videója, a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom felhívásaként. Amikor a jelen posztot élesítem, a nézettsége megközelíti a 400 ezret,  ezer like és 13 ezer dislike mellett. A négyperces monológ lényege: lányok,…..
Krumpli Bogart 2018.06.02 07:09:04
Nyugdíj semmiképpen sem lesz. A nyugdíjrendszer úgy, ahogy van, egy baromság, amely az emberiség történelmében egy lepkefingnyi időtávon létezik/zett. Az államra semmit, de semmit nem szabad rábízni, mert ami hozzá kerül, azt ellopják. Öngondoskodás van. A gyerek az öngondoskodás egyik lehetséges formája, ami úgy néz ki, hogy az időskori megtakarításomat nem bankba/részvénybe/aranyba/ingatlanba fektetem, hanem gyerekbe. Mi lesz akkor, ha csak egy gyereket szülsz? Annyit tudsz félretenni, hogy öregségedre alig kell a gyerekedre támaszkodni. A gyereked örökli a vagyonodat és ha a házastársa is egyke, akkor az unokád már megszületésekor komoly vagyonnal tud rendelkezni. Mi lesz, ha nem szülsz? A vagyonodért eltart majd valaki, aki sokadik csóró gyerek a saját családjában. És mi lesz akkor, ha sok gyereket szülsz? Szegény leszel, mint a templom egere és csóró gyerekeket nevelsz, akik elmennek majd rabszolgának Csányi és Lőrinc és hasonszőrűek vállalkozásaiba. Na, ez a cél a sok gyerekkel. Több, mint 7 milliárdan élünk a Földön. Nem kell a szaporodáson törni a fejünket, mert marhaság. Minél fejlettebb egy társadalom, minél nagyobb a jólét, annál kevesebb gyerek születik és ez így van jól, mert ez a természetes. A sok gazdag egyke majd kőfallal körülvett városokat épít magának és egyszerűen lelövi a szaporodó kannibál csürhét, ha közelít a falakhoz. A jövő a szaporodás visszafogásában rejlik, a természetes folyamatokba nem kell állami ösztönzésekkel beavatkozni.
Sokan tudják már, hogy mi fán terem a GDPR, de azon kevesek kedvéért, akik nem elmondom. A GDPR egy olyan EU-s rendelet, mely az EU polgárainak személyes adatainak védelmét szolgálja. Hogy ez a védelem megvalósuljon minden olyan szervezetnek, amely kényes adatokat kezel, intézkedéseket kell tennie,…..
Krumpli Bogart 2018.04.21 16:31:22
@Bambano: itsecurity-privacy.blog.hu/search?searchterm=hat%C3%A1svizsg%C3%A1lat&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s
De van hatásvizsgálat. 2018. május 25-től közvetlenül alkalmazandó eu norma és kurva gázos, mert ez inkább valamiféle módszertani leírás, mint tételesjogi szabály, tehát ha akarom homorú, ha akarom domború, úgy bírságolnak, ahogy akarnak.
A legjobb laikusoknak szóló cikk, amit olvastam a témában, pedig két hete rágom a szabályokat. AMI A LEGFONTOSABB: megfordul a bizonyítási teher. Tehát még azt is az adatkezelőnek kell bizonyítania, hogy rá nem vonatkozik a GDPR, vagyis legalább a hatásvizsgálatot minden személyes adatot kezelő vállalkozásnak célszerű elvégeztetni. Továbbá nincs egységes iratminta, mint a tűzvédelmi szabályzatnál, mindenkinek a tevékenységéhez és adatkezeléséhez igazodó EGYEDI szabályzatot kell készíteni. Nem lehet letölteni egyet a netről.
Nem tudom, a költségvetés mennyi bírságbevételt tervez ebből, de egy biztos. Ha nincs VALAMI dokumentáció arról, hogy egyáltalán foglalkoztál a GDPR témával, az önmagában bírságolható egy 10 perces ellenőrzéssel.
Krumpli Bogart 2018.04.21 16:40:05
@RHalacska: Abszolút egyetértek. Fel kell kérni valakit 2018. május 25-ét megelőzően keltezett írásbeli megbízással, hogy végezzen hatásvizsgálatot és készítsen VALAMIT. Tényleg mindenki most tanulja, csodát nem lehet várni, a dokumentációt úgyis folyamatosan frissíteni kell a változások függvényében (tehát célszerű állandó partnerre törekedni), nem maradsz le semmiről.
KARAMBOL Új baloldal kell! 2018.04.12 17:03:02
Bármi is az igazság a választás tisztaságával kapcsolatban, annyi bizonyos, az úgynevezett baloldalnak valóban meg kell újulnia. Ám nem csak az a kérdés, hogyan, de az is, egyáltalán van-e értelme baloldalnak nevezni politikai tömörülést. Az ellenzék első és legfontosabb feladata néhány nappal a…..