Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Göbölyös N. László

5162 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta ismert, hogy sok állat – halaktól kezdve a kutyákig – érzékeli a mágneses teret, de az emberre vonatkozóan ezt csak most sikerült bizonyítani. Joseph Kirschvink, a kaliforniai technológiai intézet kutatója szerint most már biztosan tudható, hogy az ember sem vesztette el ezt a képességét,…..
Nehéz nem depresszióba esni az elmúlt másfél év történései kapcsán, akár érintettek vagyunk közvetlenül, akár nem. Éppen elég a bezártság, a szeretteinktől, barátainktól való elszakítottság, hiányoznak az utazások, élményszegénnyé vált az életünk. A Huffington Post ad néhány jó tanácsot, hogy miként…..
Nem is az a telefonhívás a probléma, amellyel a munkaadó az alkalmazotthoz fordul, hanem a következmények, ha az illető nem válaszol. Ez lehet büntetés, elbocsátás. A problémát a home office eluralkodása helyezte előtérbe – írja a Huffington Post francia kiadása. Jelenleg nem létezik európai…..
Katia Astafieff biológus, a Grand Nancy egyetem botanikus kertjének igazgató helyettese A növények hihetetlen története című könyvében 10 növény valóban elképesztő történetét írja le. A sequoia: a világ legmagasabb fájának neve Hyperion, 115,55 méter magas példányát 2006-ban találták meg…..
Írolvasgondol Másutt 11. 2021.05.01 07:10:00
A Vörös Báró és a Légió Ördögei szörnyű légicsatát vívtak, majd valamennyien egy  kincstári szennyesdombon landoltak és utána mennybe mentek. Valahol egy kietlen város széléről, ahonnan a 61-es út indul, buszra szállt 61 értelmiségi, költők, irodalmárok, nyelvészek, kritikusok, akiknek életén…..
Írolvasgondol Cogito 21/4-2. 2021.04.30 07:03:00
OV örök – jelentette ki a legbelső körökből eltávolított, de azért nem teljesen kegyvesztett ifjú trónkövetelő. OV helyében mostantól kezdenék el nagyon félni tőle. A számok nem hazudnak, még akkor sem, ha manipulálják őket. A magyar átoltottság kétszerese az uniós átlagnak – mondja egy külügyér.…..
Nem ritka dolog, hogy egy híres zenész, énekes nem szeret bizonyos dalokat, amelyek pedig nagy sikert arattak a közönségnél. Köztudott, hogy Rod Stewart ki nem állhatta egy idő után a Do Ya Think I’m Sexy-t, Robert Plant-nek a könyökén jött ki a Stairway to Heaven, Jim Morrisonnak a Light My Fire,…..
Mats Strandberg svéd író Az éjszaka szörnyei című könyvét gyerekeknek szánja. A trilógia első része kutyákról szóló fantáziákat tartalmaz, amelyek súrolják az álom és a valóság határát. Az egyik történetben a Frank nevű magányos kisifiút megharapja egy kutya, ezért minden éjjel ő maga is kutyává…..
Egy 42 éves amerikai férfi azzal vált híressé, hogy képes „zöldre” festeni a Wall Street szürke épületeit és ökológiai fordulatra késztetni a BlackRockot, a beruházása alapok királyát. Legújabb keresztes hadjáratát a Vanguard, az amerikai megtakarítások óriáscége ellen indította. Bízik abban, hogy a…..
  Egy piton a nyaka körül, egy guillotine, szörnyek, kényszerzubbony, vér – teljes Grand Guignol. Vincent Damon Furnier több mint  50 éve éli Alice Cooper szerepét. Detroit Stories címen jelent meg februárban legújabb lemeze, amellyel az énekes újra felkerült a nemzetközi toplistákra. A rock…..
Roberto Saviano olasz író – oknyomozó újságíró állandó műsort kapott az olasz 7-es tv-csatornán. Tervei szerint a heti egy alkalmat arra használja fel, hogy nézőinek megmutat egy fotót, amelynek mondanivalóját együtt fogják elemezni – írta a Corriere della Sera. Ennek kapcsán Saviano elmondta a…..
  Velence márciusban ünnepelte fennállásának 1600. évfordulóját. A turizmus Mekkája jelenleg válságban van a világjárvány miatt, és a megemlékezéseket egész évben folytatni akarják az idegenforgalom fellendítése érdekében. A legenda szerint 421. március 25-én épült fel a San Girolamo templom,…..
Írolvasgondol Eltévesztett fák 2021.04.19 00:36:04
A levegő tisztítása érdekében végrehajtott erdősítésnek van káros oldala is, ha nem a megfelelő helyre telepítik a megfelelő fát. A legjobb szándékkal is meg lehet bontani vele a természet egyensúlyát – írja a Repubblica. Ez történik most Nagy-Britanniában, ahol a kormány évente 30 ezer hektárt…..
Áldd meg az Urat, ó, lelkem, aki szent házad énekesévé tett örökre, aki olyan nyelvet adott neked, mint a szél, és tengernyi szívet, aki nemzedékről nemzedékre utaztatott téged az édes zűrzavar tökéletes pillanatába. Áldd meg az Urat, aki törvénye fenségével vette körül az emberi gyarlóságot, aki…..
Midász királyt, aki arannyá változtatott mindent, amihez hozzáért, mindenki ismeri, de nem tudjuk, hogy mikor és holt él. Halálát egy kormányzó okozta, akiről szintén keveset tudunk. 2019-ben egy régész csoport Törökország középső részén, Türkmen-Karahöyükben a tumulusokat kutatta, amikor egy helyi…..
Írolvasgondol Cogito 21/4 - 1. 2021.04.14 07:37:00
Hiába volt minden nyitva nagyszombaton, nagycsütörtökön a Sparban három pénztárnál tolongtak egyszerre az egész boltban. Ez a magyar nyájimmunitás. Immunisak vagyunk a józan észre. Megnéztük az Ez itt a kérdés  című műsort, amelyben a hit és a tudomány kapcsolatáról volt szó. Bár elismert, minden…..
Nem kórházban jött a világra, mert a magas körökben forgó excentrikus anyja az előjelek ellenére nem akarta otthagyni a bridzspartiját, így a fiú a bostoni Newton-Wellesley kórház liftjében látta meg a napvilágot 1925. február 8-án. Az amerikai film egyik legkarakteresebb művésze lett a babából, aki…..
Ez a közlekedési eszköz, amelyet kezdetben csak szénszállításra használtak, sok művészt megihletett. Halhatatlan művek születtek a vonatokról William Turnertől, Man Ray-től, Charles Dickens-től, Emile Zolától, de a krimiszerzőknél is gyakran szerepelnek Agatha Christie-től Patricia Highsmithig, és…..
volt egy kék madaram kék madár a vállamon volt egy kék madaram kék madár a vállamon láttam ott állt ő ott állt lent a vízben mezítelen volt és haja is rendetlen én tudom miért repülök minden más hazugság figyelmeztettem az összeomlásra figyelmeztettem a nagy összeomlásra elküldtem kék madaram…..
Ha ki akarjuk számítani, hogy az irodalmi műfajokban mennyi a pletyka, a levelek kerülnének a lista élére. Truman Capote leveleinek gyűjteménye ezt fényesen igazolja. Az amerikai író-celeb 60 éves korában halt meg 1984-ben drogtól és alkoholtól elbutítva. A levelet több mint 600 oldalt tesznek ki,…..
A nagy cetek megváltoztatták szokásaikat, hogy el tudjanak menekülni a bálnavadászok szigonya elől. Erről tanúskodnak a 19.századi hajónaplók, amelyekből a londoni Royal Society által megrendelt tanulmány készült. Aki olvasta Herman Melville Moby Dick-jét, tudja, hogy a bálnák intelligens állatok,…..
szökelltünk lágy fandangót hánytunk cigánykereket forgott a világ velem de újrázást akart a tömeg a szoba egyre zúgott a mennyezet messze szállt inni kértünk még s a pincér egy nagy tálcát kínált   és eztán történt így mesélte a molnár hogy a szellemarcú lány sápadtnál fehérebbé…..
„Ha kocsira van szüksége, használjon care sharing-et”. Eckhart Würzner heidelbergi polgármester elkezdte építeni a nulla kibocsátású várost – írja a Repubblica. A neves egyetem székhelyének 160 ezer lakosa van. Ezer eurós bónuszt kapnak azok, akik elektromos autót vásárolnak és ugyanannyit, ha a…..
Bűntudathoz tudatos bűn kell. Az ösztönöst ráfoghatjuk érzékeink sodrására. Az Írást a Falon tejjel és mézzel folyatták le, majd hajtóvadászatot indítottak a firkálók ellen és rettenetes halált ígértek neki. AE nem vállalta az esküdtszék elnökének szerepét. Egy végső stádiumban lévő fiatalember…..
Jogvégzettek! Létezik-e olyan büntetőjogi kategória, hogy gondatlanságból és aljas nyereségvágyból elkövetett tömeggyilkosság? Valakik a nemzeti ünnepen „Orwell Viktor” szöveget vetítettek a Gellérthegy oldalára. Néha a jó TEK is elalszik. Talán oszladozik a félelmünk a Big Bránertől… Ismét…..