Regisztráció Blogot indítok
Adatok
usual man

149 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kovács Péter egy teljesen átlagos magyar polgár. Az állam polgára, úgynevezett állampolgár. Elmondása szerint egyszer majdnem elvitte az ötöst a lottón, és olyan is volt, hogy majdnem megkerülte a Földet egy vitorláson, egyedül. Előbbiben az gátolta meg, hogy sosem töltött még ki szelvényt, utóbbi…..
Petőfi Sándor, mielőtt elszavalta volna a Nemzeti Dalt, kiballagott bizony Bécsbe némi pénzt kérni az ottaniaktól, hogy ha majd visszajön, idehaza jól ellenszegüljön nekik szavakban, lényegtelen mondatokkal, irreális és mélység nélküli lőzungokkal.  Ez történne, ha 1848 ma lenne. Mert a Békaherceg…..
usual man 2017.03.18 20:35:13
@VaradiJanos:
Kedves János!
Örömmel olvastam dicsérő szavait, remélem, sokszor lesz még részem építő jellegű kritikájában!
Sok örömet, boldogságot, s szép estét Önnek!

U.
usual man 2017.03.18 20:38:00
@VT Man:
Tisztelt Uram!

Nem ennyire tellik, csak ennyire telik.
Szép estét!

U.
1 000 000 000  Ez, amit itt lát, egymilliárd forint leírva. Vagyis 1 000 millió. Ezerszer 1 millió forint.  1 millió forint egy átlagos magyar család x havi bevétele. Vagy 4x. Vagy 5. Vagy nyolc.  Mellőzve a demagóg kispolgári gondolkodást, hagyjuk is, hogy ebből mennyi kiflit, és/vagy zsömlét…..
Az alacsonyan szálló milliárdok országa lettünk.  Kitalálunk valamit, amire alapos megfontolás alapján elkölthetünk már-már zavaróan csekély 15-20 milliárdot, amit nagyságrendileg 24 óra alatt meg is szavazunk, és további végtelennek tűnő 24 óra alatt oda is adunk egy olyan cégnek, amely időtlennek…..
Van 1 országunk. Teli elszánt, a magukra, és a környezetükre szociálisan érzékeny fiatallal, akik hajlandóak utcára menni amikor úgy érzik, az uralkodó rezsim épp beleköp a levesükbe, és ez jó. Jó érzés ezt tudni, része lenni egy ilyen társadalomnak. Ezért irigylem a norvégokat, de még a románokat…..
fordítógép Lenyelemisztán 2016.05.25 19:45:07
Szép jó estét minden nyájas olvasónak! Mondaná az író, de ez egy blog. Itt nincs író. Itt pötyögő van. Önjelölt. Ezért aztán nincs nagyobb betűvel írva sem a nyájas, sem az olvasó. Mert minek. Úgysem értené. Azt sem érti ugyanis, hogy az érzékszerveinek 96 százalékát (% - haladóknak) napi szinten…..
Kedves Miniszterelnök! ...és önjelölt lényegtelen oszlopai! Higgye el nekem, én értem, hogy kicsiny, de nagyra becsült Hazánkban azt tehet mára, amit csak szeretne. Még arra is van idő, pénz, gondolat, hogy ezt érdeknek tüntesse fel. Értem, felfogom, miért lehet ezt mára megtenni. Nem tudna így…..
Egészen biztosan nem tudunk mindent lenyelni. Nem mintha szeretnénk, mert ugye akkor minek ízlés, gondolat s egyéb úri miegymások. Ugyanakkor az tagadhatatlan, hogy a szervezetünkbe engedés egyik alapfeltétele az akadálytalanság megteremtése gyomornak nevezett gyűjtőládánk, valamint az ajkak által…..
A távolból azt gondolhatja a tisztelt szemlélődő, hogy Magyarországon minden pöpec.  Működik a demokrácia, sőt, mi az, hogy működik....HASÍT!!! Mert hiszen mit látni? Hát azt, hogy kijön a kormány netadóval, emberek utcára ki, tüntetés, adó töröl. Továbbá az is látható kellő távolságból, hogy…..
Nos, induljon útjára a gyönyör, vagy legalábbis a számolás, kinek mi a jó.  Sosem volt annyira gyakran használt szó a magyar társadalomban a milliárd, mint 1-2 éve. Sőt, olyannyira népszerű lett, hogy már nem száz, hanem ezer milliárdokkal is dobálózunk verbálisan, és néha sajnos tényleg is.  A…..
Nincs tréfásnak szánt fogalmazás. Nincs öncélú okoskodás. Nincs értelmiségi manír.  Az van, amiből ért a magyar nép. Az, amit felfog, amit értelmezni tud, amit lát, s amire felkapja a fejét. Ez nem más, mint a "hazugság" szó bármely alakja. Erre is csak akkor emeli fel figyelmes arccal a kis…..
fordítógép Stróman jelentkezik! 2016.02.17 21:02:42
Sokáig felháborodtam én azon, hogy ez az ország, ahol élek s felnövék, leginkább ahhoz ért, hogy saját magát kifossza. Teszi ezt hol furmányos, rafinált módon, hol nyilvánvaló, mindenki számára világló módszerekkel. Az utóbbi 5 és fél esztendőben azonban megtanultam, nem kell itt kérem lacafacázni,…..
Ebben a rövid kis elbeszélésben két ember története meséltetik el, mindennemű célzás, összehasonlítás, ujjal mutogatás, vagy bármilyen más kellemetlenséget okozó utalás árnyékától mentesen. Mert a mi kis hazánkban (kleines Haus, mein Schatz - a szomszéd nénim szerint) semmi sem ismétlődik, semmi sem…..
fordítógép P.É.N.I.SZ. 2015.12.17 18:39:32
  - avagy Politikusok Értelmezésében Nehezen Igazolható Szószedet  Kedves Olvasó! A teljesség igénye nélkül, s mellőzve mindennemű logikai hátországot, álljon itt alább egy hevenyészett szószedet, segítve az átlag hazafit a jelenleg (értsd: 1989/90 óta) a politika által…..
MÁSAHIBÁS Köz-, és népköztársaságország. Ezek vagyunk mi itt édes hazánkban. Politikai, vallási, és bármilyen egyéb valós, vagy vélt, "nur so" meggyőződésre való tekintet nélkül. Minden megnyilatkozásunk sajtótájékoztatókon, nyilatkozatokban, vagy akár szomszédi…..
fordítógép Inodus 2015.05.31 18:41:10
Magyarország kultikus hely lett. Mindenki ide akar jönni. Főleg azok a szerencsétlen, mindenüket elvesztett, leginkább vallási üldöztetés, értelmetlen háborúk és népirtások által lelkükben örökre megsebzett emberek, akik régóta tervezik, hogy ha valahova, hát Hazánkba…..
Tisztelt Választó! Tekintettel arra, hogy épp semmit sem választunk, azt gondoltuk, bebizonyítjuk Önöknek, hogy amit megígértünk 2010, majd 2014 előtt, az úgy lett. Nem majdnem úgy, vagy csak közelítőleg szinte tényleg, és nem is esetleg éppen hogy, nem. Ezért aztán tessék,…..
Szép napot! Régóta érlelődik bennem egy cikk/írás/poszt, nevezzük ahogy akarjuk, csak nem találtam a sok gondolat között azt az összekötő kapcsot, amitől nem csak a saját fejemnek lehet akár érdekes is a dolog. A békement  hétvégi performansza, valamint annak végig…..
A cím nem provokatív, hanem tényszerű. Nos az van, hogy a választhatóak mind üzenetükkel, mind annak igazi értelmével már tőlünk függetlenek. Sokak, sok helyen mondták már, hogy mi, átlagos szavazó polgárok csak 4 évenkénti eszközök vagyunk egy önös cél elérésében,…..
Történt, hogy egy vasárnap délután arra gondoltam, elmegyek a temetőbe édesapámhoz, egy kicsit beszélgetni. Nem újdonság, szoktam, bár sosem hittem, hogy egyszer ezt fogom tenni. Mégis jól esik. Ennyi volt a történetemben az emberi, mondhatni talán szentimentális szál. Innentől…..
Tisztelt Megszavazott! Most, hogy közelednek a 2014. évi választások, úgy érzem, meg kell, hogy szólítsam Önt, mert tudom, hogy szavazata megszavazása számít kiszámítható. Ezekben az időkben, mikor a retro-bolsevista-szubhumán-ballib-neoeuropéer ellenzék töketlenkedése miatt…..
fordítógép Demagőg 2013.10.21 22:26:27
Közeleg egy Ünnep, amit kevesen értünk jól. Kellene. Az van, hogy az időbeni távolság megnöveli a belemagyarázás stabilitásának esélyét, a tízmillió közgazdász, fociedző, politikus és média szakember országában pedig ez olyan esély, amit még csak le sem kell csapni, csak…..
Sokáig nem írtam. Túl sokáig. Én is beolvadtam a "mit számít, ha elmondom mit gondolok, mit változtat?!" tömegbe. Ugyanakkor meg olyan érzés volt, mintha ülne rajtam valaki. Most teszek érte, hogy szálljon le végre. Írok. Már jeleztem párszor: közép - jobb - oldali - liberális…..
Ez egy erős poszt lesz. Erős azoknak, akik hajlandóak gondolkdni azon túl, hogy pártok, lóerő, majd én megmondom, és a másik hülye. Azért KELL ezt megírnom, mert NEMZETI érzelmű motorosok, akik függetlenül attól, hogy mit gondolnak a világról, és függetlenül attól, hogy…..
Hát szép jó napot! Régóta nem írtam semmit a blogomba már. Oka több is van, a családi tragédiától a fásultságig, de most azt gondolom, hogy egy rövid szösszenettel mégis csak „hangot adok” érzéseimnek és gondolataimnak (fennkölt egy ember ez ejjj). Bízom benne, hogy ettől…..