Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyar tarka nagy barom

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1934-ben az akkor vadonatúj "Árpád" motorvonat 70 perc alatt suhant le Budapestről Komáromba. Valahogy hazánkban a menetidők elég rögzültnek tűnnek: a MÁV Start honlapja szerint ma gyorsvonattal 74 perc, személlyel 83 perc a menetidő. Lassan 100 éve nem bírt felgyorsulni a vasút? A…..
magyar tarka nagy barom 2014.03.31 15:28:13
A CBS tök érthetően nem akar kockáztatni, és szóltak a network tévék nézettségi listáját vezető The Big Bang Theory készítőinek, hogy még három évadot kérnek a mókából. Ez a második alkalom, hogy a sorozatot egyszerre nem egy, hanem 3 évadra rendeljék be, ami igen…..
magyar tarka nagy barom 2014.03.13 13:47:25
  Fennakadtam egy számon. Illetve kettőn. Pontosabban egy harmadikon, ami az első kettőből adódik egyszerű kivonással. Mindannyiunk Erzsébet utalványa legújabb plakátján azzal simogatja lelkemet, hogy befizetésemmel "több mint negyedmillió ember, köztük több mint 100 ezer…..
Csicsó Ferenc, szerkesztőségünk egyetlen még ki nem ábrándult, hithű FIDESZ-es tagja, nyílt levélben köszönti ártunk és kormányunk legújabb kezdeményezését, a Magyar Krónikát. Drága reménybeli barátom! Először is engedd meg, hogy boldog újévet kívánjak neked és…..
Legyen már végre valami férfiasabb kaja is? Tessék! Ez egy régi, bevált receptem, aminek sokáig nem szívesen árultam el a titkát, de szerintem mostanában már nem akkora titok, mitől lesz igazán finom a csilis bab. Persze ez messze nem autentikus, azt elvileg nem is darált húsból…..
magyar tarka nagy barom 2013.11.20 10:07:52
@windex: Amit egy kicsit megtörünk...
Elrajtolt a 2013-as CES és már a legelején is bővelkedünk színes és érdekes újdonságokban, ezekből válogattam most össze Nektek néhányat. Vezeték nélküli töltés - már hordozható eszközök között is A Fulton Innovation a vezeték nélküli töltés egyik úttörője, most…..
magyar tarka nagy barom 2013.01.08 18:56:49
Olyan 6-7 éve figyeltem fel a változásra. Korábban valahogy idősebb korukban jöttek emberek az egyetemre a társadalomtudományok valamelyik ágát tanulni. Jól behatárolható szubkultúra volt ez, a rendszerváltó értelmiség gyerekei, a segítő szakmák valamelyikében már dolgozó…..
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..
A múlt hét péntekén (október 5.) Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter ismertette a kormány gazdasági intézkedéseit, a jövőre vonatkozóan. A 400 milliárd forintos EGYENLEGJAVÍTÓ (szigorúan nem megszorító) programra a 2013-as költségvetésen esett vagy esendő lyukak…..
Egészen furcsa dolgot fedeztek fel az Átrium Mozi felújításakor: beázást találtak, miközben egy hónapja nem is esett. Addig nyomoztak, míg rábukkantak egy csapóajtóra, amely alatt szerencsére nem a jegyszedő nénik által büntetésből ide toloncolt perecmorzsálók csontvázai…..
Egyenköpennyel frusztrálná az iskolásokat Hoffmann Rózsa, aki már nemcsak a tananyag tartalmát, hanem a diákok viseletét is meghatározná. Lakatos Márk helyében elkezdenék rettegni: Hoffmann Rózsa már stylist-babérokra is vágyik. Idén sem kezdődhetett el az iskola politikusi agymenés nélkül –…..
Tisztelt Praxis blog!   Egy ismerősömtől hallottam a blogról és elhatároztam, én is megírom a velünk történteket. Óvodás kislányom nem sűrűn szokott megbetegedni, valahogy mindig az ünnepekre időzíti a megfázásokat és vírusos fertőzéseket. Ennek okán jelentős…..
Igen, simán lehet, hogy fotosopolt fake a kép, de kit érdekel, annál viccesebb, ahogy a Redditen nekiállnak kiszámolni a helyes választ.Innen üzenem minden magyar fizikatanárnak, hogy aki először bevállal egy Angry Birds-feladatot tetszőleges iskolai dolgozatban, és ezt a diákjai…..
magyar tarka nagy barom 2011.07.12 18:01:04
Igaz ez matek, de volt ilyen dolgozat:
1, Pannika plüss állatait szeretné sorba rendezni.

a, Hány sorrend képzelhető el, ha 1-1 tevéje, malaca, mackója, fókája, és kenguruja van?

b, Ha kap még 3 egyforma lila majmot hányféleképpen rendezheti sorba a plüssöket?

2, Hófehérke ezüst hócipőjét naponta 4 törpe tisztítja. Kettő kívülről szidolozza, kettő belülről takarít gázálarcban. (Ilyenkor tele van Hófehérke hótopánja!) Hány féle takarító brigád szervezhető a hét törpéből, ha a brigádon belül végzett munka nem számít?

3, Barney lakásának átkutatása közben Robin és Ted véletlenül ráakad egy fényképgyűjteményre. A fényképeken Barney látható egy-egy leányzóval. 46 fényképen szőkével, 26 barnával , 12 feketével, és hármon vörös hajúval. Mindegyik képről egy-egy óriás posztert készítenek Nem tőlem kaptad el? felirattal és elhelyezik a város forgalmasabb pontjain.

a, Hány plakátot kell a gyanútlan Lily Aldrinnek látnia ahhoz, hogy biztosan lásson 3 különböző hajú lányt Barney mellett?

b, Hány darab „A nénikédet!” tartalmú SMS kell a lányoktól kapnia Barneynek ahhoz, hogy biztosan mondhassa, hogy már szőke is küldött, ha minden lány csak egyet küld és csak a képeken szereplők küldenek?

4, A hét törpe benevez az Élenjáró vágathajtók éves versenyére. A gonosz mostoha a környék összes bányászát mosónővé változtatta, így más nem indul a versenyen. Hányféle dobogós sorrend lehetséges?
Csődbe vitte Lázár János a nagy alkotmányozásban saját városát? Vagy csak a vendégdrukkereket szívatják hétvégén parkolási bírsággal? Attilát szombaton kapták el a meccs után, és egyelőre a Homár sem tud megnyugtató választ adni a jelenségre:Tisztelt Hódmezővásárhelyi…..
magyar tarka nagy barom 2010.11.08 19:36:08
Nem a menetrend rossz, hanem a pálya. A butaság és rosszindulat pártsemleges. Szépen példázza ezt a régi igazságot egy civilnek álcázott kaposvári kezdeményezés. Annak idején lényegében hazavágta az ütemes menetrendet Szabó egykori miniszter (MSZP) ostoba rendelkezése a…..
magyar tarka nagy barom 2009.05.06 09:48:37
@maglew:
Értelmes országokban a vasút a gyorsaságával versenyképes. De nálunk 100 éve megállt az idő a pályavasútnál. Értelmesen a buszok a vonatra hordják az embereket, s a vonatok 160 fölött hussannnak tova. Nálunk a helyijáratok sem igazodnak a vasúti menetrendhez. Sokba kerül a pályaépítés, de mobilizálhatja az országot. A busz meg csúcsforgalomban nem fenékig tejszármazék...
Ki gondolta volna erről a szimpatikusan selypítő celebszakács, hogy a brit konyha és nem utolsó sorban az ország iskolai menzáinak megreformálása után éppen ő kerülhet majd egy társadalmi célú kampány középpontjába, mint maga a szalonnaszarvakkal acsarkodó ördög. Merthogy a…..