Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rrroka

563 bejegyzést írt és 6690 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tasakos gyümölcspürék jó megoldást jelentenek, ha útközben megéheznek vagy megszomjaznak a gyerekek és valami gyors megoldásra van szükség. Természetesen, otthon is könnyen és gyorsan elkészíthetnénk a püréket, de ezekkel nincs maszatolás, rögtön ott van, nem romlanak meg a kocsiba, táskába…..
Valaki megrágalmazhatta Josef K.-t, mert noha semmi rosszat sem tett, egy reggel letartóztatták. Remélem, ismerős. Innen indulunk. Hogy hosszú szöveg? Pont erről is szól a bejegyzés, hogy ne cselekedjünk, mielőtt nem ismerjük alaposan, amibe beleártjuk magunkat. Az erőfeszítés hiányáról, az…..
rrroka 2022.11.06 13:56:50
Ami igazából 4 + 1 prológ + 1 epilóg + 2 szívügy. A Tel-Aviv-Moszkva-Budapest tengely közé befért pár jó könyv a futásról. Szerintem. De inkább fussatok, olvasni csak a pénzt szabad! A 444 felkérésére készült a szöveg. Az ott megjelent írás itt érhető el. Még júniusban kértek, megígértem,…..
rrroka 2022.11.01 18:50:04
nem azé, aki fut "Nem" 2022.10.12 19:39:26
Akárhányszor járok a budapesti reptéren, ezen a szakaszon a kijárat felé ez az arány. Pedig a bőröndkiadás még odébb van, és a lépcsőzés élethosszító hatású. Dehát amondás úgy tartja: 100.000 légy nem tévedhet! A kép amúgy Athénból visszajövet készült. Megfogadtam, hogy nem írok beszámolót az idei…..
nem azé, aki fut 42 év, 420 km 2022.09.24 23:27:06
Ez egy futókalandról írt história. Nem felmagasztalás, nem teljesítmény-faszverés, nem legendagyártás - illetve az, de a görög tájnak, útvonalnak, romoknak, embereknek. Fizetetlen propagandistájuk vagyok, "vezető elemzőjük".A futásaim csak apropók ahhoz, hogy a kultúrával, a nyelvvel és a helyiekkel…..
DüHöS KiS eMBeR Pólóminta 8 2022.09.07 11:29:13
Ez a versenybeszámoló nem a rajttól fog kezdődni. Idén lesz 10 éve, hogy elindítottam a futóblogom és akik nem régóta követnek azoktól nem várhatom el, hogy végig olvassák a történéseket. Túl sok idő telt el, hogy ne meséljek nagy vonalakban az elmúlt 5 évről és az elmúlt pár hónap felkészüléséről…..
rrroka 2022.06.27 08:12:45
@DSL: jaja, a sok séta nekem is halálom, mert csak nyúlik-nyúlik az idő, és sosem érek be.
a muszájt úgy értem, hogy nem csak saját motiváció hat rád, hanem talán vannak elvárások feléd, mert jó futó vagy, akik dobogón szokott lenni. nekem mindegy hogy 30. vagy 32. helyen érek be, legtöbbször meg sem nézem, de a top tíznek mennie kell! :)
most néztem idei UTHn milyen erős mezőny volt, Belus Tomi 35 percet javított a 2019es győztes idején, és így lett ötödik. az durva
Talán a legszebb verseny, amin futottam 15 év alatt. (Mondjuk a  Corfu Mountain Trail is nagyon szép.) Amikor azt mondom "szép", akkor minden elemére értem, nemcsak részeire, mert nyilván sok verseny van, ami így-úgy szép (pl. a Toszkán 100-as első fele, vagy a Nemea-Olümpia 25. kilométere), de hogy…..
  Az év elején eldöntöttem, hogy picit feljebb lépek az 50 kilométeres távoktól, és beneveztem egy 78 kilométeres terepversenyre, amiben 4000 méter szintemelkedés is vár majd rám. Ehhez a Hello Badacsony trailt a felkészülésem egy nagyon fontos lépcsőfokának tekintettem.  Éppen ezért nagyon…..
rrroka 2022.04.12 11:09:28
@DSL: hát azt az balaton trail elkényelmeskedtem azért eléggé... de muszáj elmondanom, hogy azóta aszfaltos, kicsit dombos 56 km-en mentem 4 óra 48-t, azzal egészen elégedett vagyok.
saccra te ott tudnál 4 óra 15 körül...?
Szederkény - Bóly nevű ultra, van 56 meg 100km, ajánlom, bitang jó szervezés!
hosszutavblog.hu/8-szederkeny-boly-ultrafuto-unnep
rrroka 2022.04.13 16:17:43
@DSL: ugyanott bodri trail és black hole beszámoló is van :)
  Offtopic poszt - nem futós tartalom. "A félreértés is legitim értés" (Esterházy Péter). Naiv és idealista poszt, másfelől érzéketlen, cinikus és ostoba - lehet választani. Egy hónapja tört ki a háború (ukrán, orosz, orosz-ukrán, pre-3. világ).  Fullasztóan sok tartalom születik az (orosz,…..
rrroka 2022.03.27 20:03:46
@SimonyiBalázs: és hova érdemes menni, ha lehet ez publikus itt hszben?
A kiegészítés jó.
  Kevés ember névjegykártyáján áll, hogy foglalkozása: ultrafutó. Kilian Jornet évtizede az egyik legjobb terep-hosszútávfutó, pedig még csak 33 éves. 89.5-es VO2 maxot mértek nála 2013-ban; ennek a cikknek kivonata magyarul itt). Jó látni, hogy kortársunk, egy élő legenda micsoda dolgokat visz…..
Van a térkép, ahol minden elnagyoltan, picinek látszik, mégis geometriailag áttekinthető, rendezett forma. És van a táj, az igazi tér+kép, ami mindennek a valós manifesztációja. A hétköznapokban is látunk számokat, adatokat, statisztikákat, de ennek a hús-vér realitása gyakran más: emberi,…..
rrroka 2021.05.08 08:54:46
DüHöS KiS eMBeR Pólóminta 7 2021.04.30 09:00:00
Ez a verseny nem a hivatalos Mátrabérc, azt átrakták őszre, sajnos az ITRA pont sem jár érte, amit nagyon sajnálok, de talán egy plusz ok arra, hogy esetleg ősszel is megpróbáljam, ha már nevezve vagyok. Na de kezdjük az elején. Február végén kitaláltam, hogy ha már elkezdtem normálisan edzeni…..
A 31-es kilométeres körrel már vagy egy éve szemezek, aztán vagy megfutamodtam, vagy nem éreztem magam elég edzettnek, de volt, hogy közbejött egy verseny. Lényeg, hogy mindig tolódott, és utólag azt tudom mondani, hogy örülök, hogy csak most indultam rajta, mert így tudtam egy olyan időt hozni,…..
Bár – amint már írtam – decembertől elkezdtem picit felhozni az edzésidőmet, még nem volt meg a tavaszi versenycél. Úgy néz ki, addig kerülgettem a forró kását, amíg el nem határoztam magam A tavaszi terepfutó verseny mellett. Na vajon mire gondolok? Természetesen a Mátrabércre, amit biztosan…..
Itt a második posztban a csodálatos Kenenisa Bekele (még nem lezárt) életművével bíbelődöm, legfontosabb versenyei felvillantásával, az utolsó körre való becsengetéssel - nem pedig életrajzzal. Csak érzések, amiket a nagy versenyei kiváltottak. Nélküle nem lehet beszélni erről az etióp témáról. És a…..
Egy nemrég megjelent könyv indított arra, hogy három részben foglalkozzak az etióp futókkal, futómódszerekkel, és egyik legfontosabb alakjával, Kenenisa Bekelével. Itt az első posztban ismertetem a skót antropológus és 2.20-as maratonista, Michael Crawley remek munkáját (Out of thin air), ami az…..
Amióta egy setét erdőben összeakadtam egy szerzővel, akinem a könyvéről nem írtam jót - bár nem jártam úgy, mint a PICSA bohóca, sem mint Bárczi Benő Radványon - megfogadtam egy régi posztom kapcsán, hogy nem írok semmi "kritikusat" egy magyar könyvről ide, ha a szerzője még él és le tud futni.…..
Ez az első rész. A másodikat itt találod. Az egyik 10 éve fut, 10x teljesítette a KÖRT és elsőként a Privát Ultrabalatont. A másik 30 éve fut, állandó válogatott a magyar skyrunning csapatban, és számos korosztályos OB-arany, és mezei vébé 5. hely tulajdonosa. És hogy  a "végén összeálljunk majd egy…..
Újabb futós podcastot indítok, a "teremtsd meg magad a saját konkurenciád" mottóra. A Büntetőkör szakmai, "futószubkulturálisabb" adásával ellentétben a Laza Tízes könnyedebb, populárisabb. Az első évad 5 részes lesz, és kora tavasszal indul a második évad. Házigazdaként hetente olyan közismert…..
Folyamatos vis maior van a Covid miatt. Amíg évekig, évtizedekig egy szervezésben legfeljebb az időjárás vagy egy szponzor visszalépése jelentette a gondot, pl. útvonalmódosítást, vagy amíg a létszámkorlátozást, versenykorlátozást leginkább akadékoskodó bürokraták, nem éppen sportszerető…..