Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szurkekardigan

52 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a blog egy ideje már pihen, most mégis úgy döntöttünk, hogy átmenetileg megszakítjuk a hallgatásunkat. Azért döntöttünk így, mert a napokban olyan történt, amire még nem nagyon volt példa. 2010. április 14-én az MTV adásában a riporter, Süveges Gergő először csak finoman…..
Kedves Olvasóink! Van egy jó és egy rossz hírünk. A jó: blogunk hamarosan egy éves lesz, itt az alkalom az ünneplésre. Szerkesztőségünk az Önök szavazatai alapján Debreczeni Józsefnek és Somogyi Zoltánnak ítéli megosztva a múlt év szürke kardigán díját. Az már csak külön…..
Amikor 2009 nyarán Somogyi Zoltán, a Political Capital vezetője bejelentette távozását az elemző cégtől, több interjújában is kiemelte: a PC a politikai elemző piac egyetlen átlátható szereplője.Egy olvasónk most hitelességi problémákat talált. Idézünk: (...) Somogyi a 168…..
Újabb levelünk érkezett. Ennél szebben mi sem írhattunk volna Kiszelly Zoltán ismételt kardigánesélyes megszólalásáról.Kiszelly Zoltán, a hazai bulvárpolitológia celebje ezúttal visszatért a politika szikár tényeihez, és az MTI megkeresésére a legutóbbi időközi…..
Debreczeni József, a népszerű közíró (valamint Antall, Orbán és Gyurcsány miniszterelnökök életrajzírója) az utóbbi időszakban szinte naponta jelentkezik izzó írásaival. A megfontoltnak és udvariasnak egyáltalán nem nevezhető publicisztikákban a szerző rendre földbe…..
2009. október 19-én az MTV Ma reggel című műsora arra volt kíváncsi, hogy "Mi áll a budapesti koalícióbontás hátterében?". Előkerült a Fidesz törvénymódosítási javaslata is, s hamarosan már az volt a kérdés: szép dolog-e pár hónappal a választás előtt…..
2009. október 13-án a romantikus és áthallásos "Húsz év magány" címmel írt a Népszavában szeretve ostorozó cikket Ágh Attila politológus professzor a Magyar Szocialista Pártról.Ágh Attila, aki - mint a BAMA képe is mutatja - maga is ott munkálkodott a kommunista…..
Megint lólábbal kell foglalkoznunk, méghozzá méretessel... A mai (2009. szeptember 18.) Népszabadságban Galló Béla politológus meglepően bátor cikket írt. Bátran megvédte azt, akinek tanácsokat adott és akitől pénzt kapott. Mindez nem lenne baj, ha a cikk végén olvashattunk…..
Újabb meglepően gyorsreagálású olvasói levelet kaptunk, méghozzá meglepő helyről. De nem a feladó a lényeg, hanem a tartalom. Gyorsan idézünk is:A nyilvánosságtól nyáron interjúk garmadával és férfias könnyek között visszavonult Somogyi Zoltán manapság ismét egyre többet…..
Ismét levelet hozott a "posta": érdekes nevű olvasónk ezúttal egy 2006 tavaszi elemzésre hívta fel a figyelmet. Át is adjuk a szót Poliline-nak:Talán még sokan emlékeznek arra, hogy 2006 tavaszán, a Fidesz választási veresége után a Magyar Nemzetben vita bontakozott ki az…..
2009. augusztus 31-én ismét érdemes volt nézni a Napkelte adását. Az elemző szerepében ezúttal Stumpf István jelent meg, aki hosszas fejtegetésekbe kezdett a rendőrség problémáiról. Stumpf fő tézise szerint a rendőrségbe vetett bizalom a szocialista kormányzás alatt alapvetően…..
Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket a (kikezdhetetlen eszmerendszerű) Méltányosság Politikaelemző Központ vezetőjének, Csizmadia Ervinnek 2009. augusztus 4-én a Népszabadságban megjelent írására (a cikket jegyzi még az MPK munkatársa, Gyene István). Az elemzés…..
Mráz Ágoston Sámuel, a saját bevallása szerint konzervatív-szabadelvű értékrendet valló Nézőpont Intézet vezetője 2009. július 29-én a Hír TV Rájátszás című műsorában szerepelt. Az igazgató úr ismertette a cég legújabb kutatását, s közvélemény-kutatótól szokatlanul…..
A Szürke Kardigán szerkesztősége rendkívül fájlalja, hogy blogunk egyik legnépszerűbb alakja, virtuális kardigánunk nagy esélyese, Somogyi Zoltán két-három nap alatt a balliberális média összes létező fórumát (HVG, Népszabadság, Az Este, Napkelte, Mokka, ATV Egyenes…..
Stumpf István, a Századvég elnöke a Napkelte adásában rövid időn belül már másodszor próbálta meg értelmezni a Jobbik-jelenséget. Legutóbb a Jobbik 2004-es választási eredményeit elemezte - holott akkor nem indult a párt az EP-választáson. Ezúttal (2009. július 7-én) a párt…..
A politikai elemző intézetek új csillaga, a nemrégiben megalakult Optimum Intézet már korábban is jelét adta annak, hogy vonzódik az ezotériához. Nemrég akadtunk rá egy számunkra meglehetősen szokatlannak tűnő - 2009. június 10-én publikált - közleményükre. Azt reméljük,…..
Mandiner blog Az MDF szóvivői 2009.06.25 08:01:00
  Nem minden hím olyan kérlelhetetlenül elutasító, mint a vezénylő tábornok. Mivel a speciálisan Dávid Ibolya relációjában értelmezett, az erősebb házikedvenc baszására alapított elmélet feltétlenül megáll, érdemes szemügyre venni, hogy gyengébb kankutyákként kik…..
"Politikai lólábakkal és vágyvezérelt fogalmazással mi már nem foglalkozunk, bár azok is megérnének néha egy-egy misét" - írtuk a blog indulásakor. Most azonban akkora lólábbal találkoztunk, amivel kapcsolatban mi sem lehettünk érzéketlenek. 2009. június 25-én az…..
A népszerű eszmetörténész, Babarczy Eszter vaslogikával megírt cikkel örvendeztette meg a hvg.hu olvasóit. A Demos Magyarország alapítójának gondolatmenete meggyőző: az MSZP és az SZDSZ már nem híve a korábban általuk támogatott listás választásnak, ezért nem szavazták meg…..
A Nézőpont Intézet után a Political Capital, illetve a vele egy cégcsoporthoz tartozó Capital Research is benevezett a 2009-es EP-választás után „a mi jeleztük előre a legjobban az eredményt” versenybe. A cégcsoport vezetője, Somogyi Zoltán a Napkelte június 11-ei…..
„A Nézőpont volt a legpontosabb” – hirdeti az EP-választás előtt készített felmérése kapcsán az intézet 2009. június 9-én kelt közleménye. A Nézőpont méltán lehetne büszke erre, főleg mivel ez volt első választás, amelyet megelőzően előrejelzést…..
Vasárnap óta gondolkodunk, hogy a fenében tudnánk feldobni szegény SZDSZ és MSZP-szavazók hangulatát. Egy szerető szülőt nem zavar, ha fogyatékos gyermeke születik. Azt viszont már nehéz feldolgozni, ha ez a fogyatékos gyerek utolsó lesz a fogyatékos gyerekek négyévente…..
Wermer András, a Fidesz korábbi kampányguruja rendszeresen elemzi a sajtóban a pártok kommunikációját. Nem idegen tőle, hogy nagyon egyértelmű kijelentéseket tegyen, olykor csodáljuk magabiztosságát.A Hírszerzőnek adott legutóbbi interjújában az MDF kampányát elemezve arról…..