Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubuka_visszater (törölt)

0 bejegyzést írt és 266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, még csak február van. Február másodika. Csaknem hátra van az év 11/12 része, hátra vannak a választások (az országgyűlésiek biztos, a helyhatóságiak nem biztos), a haverok kinevezése közhivatalokba (a jelenlegi haverok helyett), az értelmes cselekvés helyetti bosszú,…..
bubuka_visszater (törölt) 2010.02.04 19:37:00
@peetmaster: ugye fel sem tűnt a gerinctelenséged ahogy a kettőnknek szóló érvelések közt váltottál? Egyszer érv h egészségkárosító és a "gyilkosok" körét bővítenéd a dohányosokkal akiket a rendőrnek le kellene lőnie (NEM BAZMEG, NEM azért mert 30m-re büdös, hanem mert dohányzik, tisztázzuk mielőtt kiforgatod!), két sorral lejjebb már csak az 'erkölcsi kérdés' számít hogy másnak árt? Hogy is mondta flugi, kognitív disszonancia? (ami rá is áll amennyiben ő is eszik húst, zsírt, cukrot, iszik kávét, teát, alkoholt, napozik - ti csináltatok ebből bináris kérdést, amit a 'rárakódott kultúrális rétegek nélkül kell nézni'. Akkor tessék, legyetek következetesek. A dohányos mellé a húsevő, söröző, zsíroskenyeret evő napközis, Balaton körül napozó teljes üdülőtelepek, stbstb.)

- és most jön a relativizálás hogy ne hasonlítsam a teát a cigihez - csak éppen ti sem fogadtatok el semmiféle disztingválást se veszélyesség foka, se kultúrális vonzatok szerint. Én most a ti szabályaitok szerint játszom, úgyhogy nekem ne mentegetőzz hogy sportolni akarsz meg a cigi többeket öl meg mint az alkohol. Megjegyzem ugyanaz a forgatókönyv mint múltkor: elfogadom a játékszabályokat, teszek egy reductio ad absurdum-ra vezető hasonlatot, aztán jön a sunnyogás hogy nem úgy értetted.

Téged akkor is zavarna a füst ha egy másik bolygón élnél.
bubuka_visszater (törölt) 2010.02.04 20:44:31
@bubuka_visszater: irreleváns de beleköthetsz h "bűnözők" köréről volt szó. A többi áll, sőt, emelem a tétet:
"..kurvára álságos az állam felfogása. Flugié meg az enyém nem az .. DEF: Álságos: rossznak tart valamit, mégsem tesz ellene. Azaz ismét: a bagózás rossz."

A sült hús vastagbélrákot, magas koleszterinszintet, érelmeszesedést okoz.
A sült hús illata karcinogéneket tartalmaz.
A húsevés rossz.
Eszel húst.
Rossznak tartod, mégsem teszel ellene == álságos.

"Én ugyanis azzal akartam érvelni, hogy aki irracionális dolgokat csinál, az egyrészt hülye, másrészt semmi alapja nincs annak, hogy engem bárki bármilyen kis mértékben is arra kényszerítsen, hogy elviseljem" (Az vendéglőben 30 méterre levő asztal már ez az eset, belélegzem, és hopp, egy brokkoli nőtt a gégémre!)

köptél egyet a levegőbe, most állj alá.
bubuka_visszater (törölt) 2010.02.04 22:41:26
OFF @flugi_:
1. innen vettem, nekem a fickó kicsit sötétzöld, de kétségkívül eszes: bioetikablog.hu/2009/05/el_a_husosfazektol - "Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a húsételek kiiktatása az étrendből jelentősen csökkenti a szívbetegségek, egyes rákfajták, a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.", lásd a linkjeit

2. alkoholról: egyrészt ezt valahol sejtettem, másrészt a felsorolás nem csak ebből a kettőből állt. Az egészségügyi-kultúrális-szociális kérdéskörből egydimenziós 'egészségrekáros>0' függvény alapján a többi ugyanúgy betiltandó és üldözendő.

Amúgy azt hittem hogy az első hasonlatom számodra abszurd lesz (cefre.blog ömleng a formatervezett kannájú Keceli Borzasztóról ==> egyenes út az alkoholizmusba!), de még mindig kicsit beleborzongok hogy szerinted annak a betiltása is rendben volna úm. 'erkölcsileg'

De ha következetes vagy, akkor a hentes meg a Starbucks a következő, és még csak nem is abszurd.

Én tényleg nem akarnék a te országodban élni...
Ez a poszt egy ötrészes sorozat utolsó darabja. Az előző részek Miért nem vagyok liberális?, Miért nem vagyok nacionalista?,  Miért nem vagyok szocialista? és Miért nem vagyok konzervatív? címmel jelentek meg. Épeszű ember nem kereszténydemokrata. Ki vonná kétségbe, hogy…..
  Na jó, nem mindenki, de én például igen. Egyébként nem vettem volna egy erősen durva válságévben egy olyan autót, amire praktikus szemszögből nézve az égvilágon semmi szükségem nincs. Mercedes–Benz 280 SLC, 1975. Noooormális? Vélemények azonos című…..
Érdekes egyház ez az aucklandi St Matthew-in-the-City Church, hiszen náluk látszólag senki nem kérdőjelezi meg jobban a keresztény hit alaptételeit. A múltkor egy meleg Noéval példálóztak, még korábban egyszerre három bibliai legendát kérdőjelezték meg. Tavaly karácsonykor…..
bubuka_visszater (törölt) 2009.12.24 17:02:24
@Holden: "Kezdetben vala a semmi." áááá, a szokásos toposz... imádom a tudományos analfabéták elképzeléseit arról h mit is mond a TT.
FundiBlog Mindentudományt! 2009.12.22 19:45:00
Időről időre felmerül egy furcsa kritika a tudománnyal szemben, miszerint azért nem jobb a vallásnál, mert nem tud mindent, míg ugye a teremtő mindentudó, tehát a teremtő üti a tudományt:Röviden összefoglalom: a fizika szerint az Univerzum nulla perc alatt, a semmiből keletkezett,…..
bubuka_visszater (törölt) 2009.12.24 16:36:32
FundiBlog H1N1 megint 2009.11.17 20:06:26
A fundiblog történelmi hibája, hogy még nem idézett közvetlenül Posta Imrétől, a poltikaközeli fundiság egyik kiváló példája ő, aki egy aktuális üzenettel megküzdött a mai postért:A H1N1 EGY ÉVEK ALATT GONDOSAN MEGTERVEZETT BINÁRIS KATONAI IDEGMÉREG-FEGYVER!Az USA…..
bubuka_visszater (törölt) 2009.12.18 00:26:18
FundiBlog A falszifikálhatóság 2009.11.10 01:59:00
Talán többen is nyomon követték az előző post alatti komment-vitát. Azok kedvéért, akik nem foglalkoznak tudományfilozófiával, egy rövid magyarázatot adnék a falszifikálhatóság fogalmáról. Talán jó ötlet etimológiailag hozzálátni: a falszifikálás cáfolatot jelent, akkor…..
MusiX Kirúgták Mansont 2009.12.07 19:11:00
Mindenki vámpírprimadonnáját kirúgta az Interscope, arra hivatkozva, hogy a legutóbbi rettenete, a High End To Low, egyszerűen siralmas eladási adatokat produkál. Tehát az elkövetkező időkben szerintem ne várjatok Marily Manson-cd-ket: a "művész" azt mondta, hogy így…..
  Amikor arra gondolok, milyennek álmodnám meg Magyarországot, mindig egy Kuvaittal (mínusz sivatag és iszlám) keresztezett, svéd beütésű Svájc jut eszembe. Szeretném, ha úgy leszarhatnánk a világot, mint a svitzerek: vát dö fákk is NATO/EU, iszlám világ (lebontjuk a…..
bubuka_visszater (törölt) 2009.12.01 12:27:33
@Nóniás: asszem ez félrement...
Soha, soha, de soha ne hidd azt, hogy te már mindent láttál, és nincs olyan játék, ami meg tudna lepni. Vagy ha azt hiszed, hát tessék: itt a Visions, a keresztény MMORPG. Ami a második századi Szentföldön játszódik, és lehetsz benne katona, vadász, zsoldos, gladiátor, ács,…..
 A pécsi egyetemi lövöldözés után kiújult a vita a fegyvertartási mizéria körül. Ismételten egymásnak feszülnek a pro és kontra érvek, a fegyvertartás ellenzők úgy érzik ismét új, erős érvet, azaz inkább negatív példát kaptak a kezükbe, melyet felhasználva a…..
FundiBlog Modell és valóság 2009.10.14 09:45:42
Egy kényelmetlenül idézhető, ám a fundiblog portfólióból fájóan hiányzó netharcossal fogunk most foglalkozni. wmiki általános alapelve, hogy a tudomány meg a vallás közötti kizárólagos különbség a kinyilatkoztatások tartalma, a módszerbéli különbséget nem ismeri el (és…..
FundiBlog Noéppen ezaz! 2009.10.30 23:31:00
Általában a keresztények megkülönböztetik a konkrét bibliai történeteket, és a szimbolikus történeteket. A fundiság egyik jellegzetes tünete az olyan szimbolikus jelentőségű történetek szó szerint vétele, mint például Noé bárkája. Az ilyen embert elkezdik ugratni a…..
bubuka_visszater (törölt) 2009.11.16 19:47:29
1. a kérdésed remekül rávilágít arra a szándékosan debil megközelítésre ahogy elvont, absztrakt kifejezéseket mosol össze természetfeletti entitásokkal - ahogy Flugi játszotta el ezt kb. négyszer a "hiszek a szeretetben" és a "hiszek istenben" esetében.

Kérdésedre válasz:
NEM, nem tartom őrültnek a házasodó embereket, ahogy az érettségi bankettet, diplomaavatót, pohárköszöntőt, születésnapi tortát sem, ugyanis ünnepélyes keretek közt megünneplünk valamit.
Ezeket az emberi rituálékat, szokásokat egy természetfeletti, láthatatlan lény imádatával összekeverni... érthetetlen mit akarsz ezzel a látványosan fals párhuzammal

Ha te nem különbséget tenni egy Mikulásost komoly arccal játszó szülő és egy a Mikulásban mint transzcendens, természetfeletti lényben hívő ember között, akkor ismét befejezem a beszélgetést, értelmetlen folytatni.

2. " A mérsékelt hívő valamiféle istenben hisz .. a Biblia/Korán/Védák/stb. leírják"

ja értem, a mérsékelt hívőnek tök mindegy h egy istenben vagy sokban hisz, mindegy h egy életem van vagy respawnolok, vagy hogy a megvilágosodáshoz aszkézis és nőtlenség kell, vagy lehet felesége, esetleg egyszerre több is. A Védák után miért nem veszed bele már a Kalevalát, a mezopotámiai, görög-római, egyiptomi mitológiát, Baal kultuszt (hiszen onnan is emeltek az ábrahámita vallások) meg az FSM Gospellt és L.Ron Hubbard összes műveit?
Hol a határa a fene nagy ökumenizmusnak?

"A világ nem megismerhető (Gödel)."
ez kb a speciális relativitáselméletből az erkölcsi relativizmus, gratula a szinvonalhoz.
Nos, a kreacionistát nem lehet zavarba hozni. Ellenőrizhető állítás kell? Tessék:A kreacionistáknak vannak ellenőrizhető igaz állításai. Ellenőrizhető hogy a teremtés megtörtént : A teremtett világ létezik.forrásLenyűgöző, évek óta próbálom megfejteni, milyen logika…..
Subba A hét videója: Betyársereg 2009.11.06 13:19:00
Megalakult a betyársereg! Honlapjuk is van, olyan érdekes menüpontokkal, mint például a Betyáros cselekedetek ma, vagy a Híres betyárok ma. Kedvencem a címlapról: "A büntetett előélet nem kizáró ok, hiszen a betyárok többségének van priusza... Figyelem! Betyárpóló és a…..
bubuka_visszater (törölt) 2009.11.06 20:06:15
@Aszfaltcserkész: Leestem a székről! Óriási! This is Bugac! Mwáháháh, köszi az ízes röhögést! :))))
Egyszer használatos fényképezőgépek már nagyon régóta vannak, Je Sung Park dizájner feltette a kérdést, miért nincsenek egyszer használatos laptopok? Szerinte újrahasznosított papírból készülhetnének ezek a gépek, akár saját magunk is összeállíthatnánk őket. Elég vad…..
FundiBlog Interdiszciplinaritás 2009.09.16 00:00:00
A tudományok közötti térben sok értéket lehet találni, de néha két tudomány között a földre huppanunk:Kicsit fájhat neked az igazság, de ez van! :) Amit írtam azt teljes meggyőződésből írtam. :) Szerintem eléggé tisztában vagyok a Darwin elméletével, mivel ezt is meg…..
bubuka_visszater (törölt) 2009.11.03 15:30:36
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
bubuka_visszater (törölt) 2009.10.29 10:19:00
@kilobike: a hetesen elég nehéz lenne ötmilliós high-end cuccokkal megfordulni. És az olyan proliknak mint én még otthon sincs Wadia lejátszója.
Sólyom László szerint a cigányság agyon van kutatva. A következőket mondta egy EU-s pénzekről szóló konferencián:  A cigányság és a cigányság helyzetének ismerete sajátos kettősséget mutat. Egyrészt az emberekben sztereotípiák élnek. Egy cigány írót, Romano Rácz…..
FundiBlog Mivel istentagadók.. 2009.10.07 21:59:57
Nagyszerű minta a vallásos buzgóság tudománykritikájából, még meleg:Az evolúciót nem megfigyelték hanem feltételezték.Megfigyeltek sok mindent,de mivel istentagtadók valamilyen elméletet kellett gyártani. ami ebbe nem illik bele, azt megpróbálják tagadni.forrásLaplace gesztusa…..
Avagy hogyan történik a cigány tanúk kihallgatásra idézése Magyarországon?2008. szeptember 29-én délelőtt a tarnabodi cigánysoron izgatottan tárgyalták az éjszakai lövöldözés és Molotov-koktélos gyújtogatás híreit. Biztos a Gárda volt!- mondták. Akkor már túl voltunk a…..
Oké, tényleg igazán, igazán viszonyulhatnánk pozitívabban a világhoz, és dicsőíthetnénk a jót ahelyett, hogy csak a szart halásszuk. Részemről egy darabig ez az utolsó, Portorozsban mindenért, de mindenért lelkesedni fogok. A Microsoft hat perces (!!!) Windows 7…..