Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imeron

7 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tudtok arról, hogy a bazilika népszerű köztéri lépcsőjét elkerítik? Tegnap este arra jártam és épül ki a kerítés, nem tudom mik a tervek, hogy tényleg el akarják zárni estére a söröző fiatalok elől, vagy csak "dísz" lesz. – dobta föl a hírt a Heti Betonos Smiló…..
Új MÁV blog Új magyar IC kocsik? 2011.08.02 04:16:00
Két saját tervezésű IC kocsija prototípusának legyártására kapott engedélyt a MÁV-tól az egyik leányvállalata, melyek a tervek szerint 50 millió forinttal kevesebbe kerülnének a külföldi ellenlábasaiknál. Fontos előny még az is, hogy az alkatrészek 80%-át hazai…..
A Sarki fűszeres Budapest kötelező helyeinek egyike, amennyiben folyton azt lehet hallani, hogy az újlipótvárosi éttermet egyszerűen nem lehet kihagyni. Mert jó kaját adnak reggel, délben, este, szuper a hangulat, a törzsközönség, mert már majdnem Dunapark, csak kevésbé modoros,…..
Nincs még új iPhone, az iOS 5 megjelenésére is várnunk kell, úgyhogy az Apple azzal főz, amit a szekrényben talál: fogja a meglévő telefont és új konstrukcióban dobja azt piacra. A Mac Rumors szerint legalábbis a héten megjelenik az iPhone 4 kártyafüggetlen verziója az Egyesült…..
Imeron 2011.06.14 09:25:08
@VilMarci: A szintén belga Base szolgáltató meg 599-ért adja...
Egy keddi napon elvittem a 13 éves lányomat a háziorvosához/csepeli gyerek rendelő/,mert 39,5 volt a láza,fájt a mellkasa és nehezen vette a levegőt! Közölte a drága doki,hogy no para,csak vírusfertőzés,semmi tennivaló,csak lázcsillapítás+C vitamin. Oké,gondoltam,de délutánra…..
Gondolom sokan hallottatok már a Magyar Termék Programról. Az alábbi videó infografikából, megtudhatod, hogy az elmúlt években hogyan esett vissza a nálunk is megtermelhető áruk előállítása/termelése, miközben az import a duplájára nőtt. Elgondolkodtató, hogy vöröshagymából…..
Imeron 2011.01.31 14:20:14
@Chaoyang: Miert kellene vedovamokkal a rossz minoseget fenntartani? Inkabb a problema gyokeret kell kezelni es versenykepesen termelni.

Egyebkent meg kulfoldon meglepoen finom import zoldsegek is vannak, meg paradicsom is. Egy kis brazil szolo tel kozepen? A magyar boltokban kaphato rosszabb minosegu zoldseget pedig nem "kuldik" kulfoldrol, hanem a magyar cegek rendelik. Gondolom azert mert ezt veszi mindenki; ha a honap vegen elfogy a penz akkor ertheto, hogy van nagyobb problema a paradicsom izenel.
A mozifilmek átszinkronizálása nem magyar találmány, amikor egy-egy keményebb alkotás a tévé képernyőjére kerül, hacsak nem fizetős kábeladóról van szó, az amcsik is megnyirbálják a nyersanyagot, kivágják a szemkitolós jeleneteket, és a mádörfakkörözés sem maradhat a…..
Design Pumpa Piros-sárga-zöld 2010.10.13 22:24:00
Van a közlekedésnek egy fontos eleme, amit eddig igen keveset fejlesztettek. Ez nem más, mint a közlekedési lámpa. Pedig néhány viszonylag egyszerű és nem túl drága megoldással nagyban javulhatna a közlekedők biztonsága. Erre tett kísérletet Roberto Vackflores, enegiatakaréko s…..
Ez a kíváncsiskodó, nagyon élénk, nagyon játékos fajta bizony Magyarországról származik. Legyünk büszkék rá! Bővebb információ a fajtáról itt.  Polikrisztának köszönet a fotó találatáért...
Progmat Eclipse 3.6 (Helios) 2010.07.06 13:36:00
Megjelent az Eclipse legújabb, 3.6-os, Helios kódnevű verziója. A hír már elég régi, de a neten annyira alul volt reprezentálva, hogy nem volt nehéz elsikkadni felette.Az átlagos Java fejlesző számára nem sok érdekesség van az új verzióban. Talán a legnayobb…..
A Magyar Hírlap szenzációs és döbbenetes sztorival indítja ezt a hetet: "Orvoskorrupció: Gyűjtsön még pénzt!" Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnökének levelet hozott a postás. Mikola István alig akarta elhinni, ami a levélben…..
Imeron 2010.07.05 13:31:32
@Kivancsi: tehat hogy mindenki ertse, a belga rendszer szamokban (nagyvonalakban): evente 120 eurot kell leperkalni (~30k) a fizubol levont penzen felul, plusz alkalmankent mondjuk 8k-t aminek az egy reszet visszaadja a biztosito. Ha pedig a munkaltatod nem kot rad kiegeszito biztositast akkor jobb ha nem kerulsz korhazba mert az nagyon nagyon sokba fog kerulni (a szules tortenetesen ingyen van, de a tobbinel lehet ugy szamolni hogy bekoltoztel egy jo kis hotelbe :D)
Imeron 2010.07.05 14:21:51
@Kivancsi: En a kiegeszito biztositas kiegeszito biztositasara gondoltam :D (A belgak ertenek a bonyolitashoz, na). Meg nem teljesen tiszta a rendszer szamomra, de valahogy igy nezhet ki:
- kotelezo allami TB
- kotelezo magan biztositas
- szabadon kotheto magan biztositas

Nekem a munkaltatom ad extra biztositast ami 100%-osan megteriti az osszes orvosi koltseget, meg balesetbiztositast nyujt a nyaralasokra, stb.
Sziasztok,Ha már felmerült a dolog, kicsit kutattam a könyvtáramban, mert tudtam, hogy van valahol pdf-em ezzel kapcsolatban.Meg is találtam Curtis Faith pdf-jét. Sajnos csak angolul, de szerintem egy fordító programmal is elolvasható, viszonylag egyszerű nyelvezettel van írva.A letöltő…..
Imeron 2010.06.25 08:07:19
A kézzel készült, prémium kategóriába tartozó Adoré csokoládék új sorozattal, a csokitablettákkal bővültek, melyeknek új, a termék magas minőségét és egyediségét tükröző csomagolásra volt szüksége. A belgrádi társaság a feladatot a szerb Coba&associates…..
Az energiapolitikai kérdések jelentőségét mutatja, hogy már a kormány felállása előtt napirendre került a kérdés. Az, hogy épp a zöldügyekért felelős Illés Zoltán és épp egy geotermikus kútnál (a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályi határában) nyilatkozott, arra…..
Fura, de annak ellenére nem voltam még soha a Standban, hogy a régi Sas utcai házunkban már több, mint egy éve megnyitottak. Pénteken aztán majdnem véletlenül oda ugrottunk be, az Imola névnapját ünnepelni, egy vicces, de jó fárasztó parlamenti közvetítés után.Hiába híres…..
Egyszer Brüsszelben taxiban utaztam. Irtózatos dugók, tényleg borzalom volt - ezt alátámasztja a TomTom adatgyűjtése is. A taxis török volt, de volt ideje elmesélni az életét. Németországban született, ahová a szülei bevándoroltak. Ő pedig Németországból átvándorolt…..
Imeron 2010.04.23 14:40:40
@Babu2000: Nem csak északon kevesebb a stressz, Budapesthez képest még Brüsszelben is. Lehet, hogy nem tud senki se vezetni, de érdekes módon nem rosszabb a helyzet mint Budapesten. Legalább nem furakodnak aggresszíven. Szépen elvan mindenki a kis sávjában és várja, hogy javuljon a helyzet.
Tegnap frissítették a gépeket, kijött a várva várt új sorozat. Mindegyik géphez hozzányúltak, hol csak egy kicsit reszeltek az eredeti koncepción, hol drasztikusan újszerű felépítéssel léptek piacra. De nézzük meg, hogy mit is jelent ez a sok változás a gyakorlatban. Első…..
Az elmúlt napokban számtalan embert hallgattam végig, és számtalan kommentet, cikket olvastam el a Nexus One vs. iPhone témában. Kiindulópontom az volt, hogy másfél év várakozás, hezitálás, latolgatás után végre döntésre fogok jutni, és megvásárolom az egyik telefont. Nem…..
Progmat 90 napos projektek 2010.03.07 16:31:00
Egy remek cikket olvastam az egyik konzultációs cég magazinjában. A cikk India egyik kis bankjáról (ICICI) szól, amelyik a semmiből nőtt ki pusztán a technológiai innovációra építve. Az innováció alapeleme a folyamatos fejlődés, a gyorsaság. A bankoknál ez…..
Ismeri mindenki a Google Testing Blog-ot? A Google több-kevesebb gyakorisággal frissített blogja általános tesztelés és a "hogyan írjunk tesztelhető programot" témakörben tartalmaz pár remek írást. Az általános témák nem mindig túl érdekesek, de a…..
Geekblog Viharsziget 2010.02.24 08:00:00
Kevés ijesztőbb dolog létezhet, mint az érzés, hogy az ember nem bízhat a saját érzékeiben, sőt emlékeiben sem - de ha ráadásul az egész világ teljes egyetértésben próbálja cáfolni az általunk észlelt valóságot, hogy egy másikat, sokkal szörnyűbbet állítson a helyére,…..
Autófília Miért van dugó? 2010.02.13 09:30:00
Nem érted, miért áll a forgalom a baleset előtt 5 kilométerrel, miközben a helyszínen már lassan, de folyamatosan lehet haladni? Nem világos, miért lesz pillanatokon belül több kilométeres dugó egy elakadt autótól? Mindig meg akartad kérdezni, miért torlódnak az autók a fel- és…..