Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KáposztaMedve

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Négyszáz forint az nem is lenne sok a hazai ananászért, mi akár ötszázat is fizetnénk érte, ha elég édes. De azt nem hisszük el, hogy ez itt egy szándékos félrevezetés, mert valóban van olyan vásárló, aki örömmel látja, hogy a magyar ember végre magyar ananászt ehet. Ha…..
KáposztaMedve 2010.01.26 10:05:25
Tamás egy kis kútnál tankolt, mielőtt lerobbant a kocsija. A szerviz szerint a benzinnel volt a gond, ami vizes volt és mocskos, így nem kevés kár érte. Tamás ezután hiába reklamált, a kút vezetője már nem tudott mit kezdeni a panaszával, mivel nem azonnal a lerobbanást követően…..
Megjött a tél, ami a MÁV-ot szokás szerint olyan meglepetésként érte, mintha a cég előző ötven évében szubtópusi vonalakat igazgatott volna. De most nem ez a téma, hanem egy szenyó hókotrós, aki a Blahán kicsinálta egy buszmegálló utasközönségét. De a webkettes 2009-ben…..
Évtizedekkel ezelőtt hallottam egy közértestől azt a trükköt, hogy a lejárt párizsit ecetes vízbe áztatják, mert attól visszanyeri a színét és megint eladhatónak látszik. A következő sztoriban ez nem hangzik el, de biztos hasonlóan hekkelték meg a 40 napja lejárt párizsit,…..
  Karácsony közeledtével rákeményítünk a pikkelyes vonalra, pláne hogy Kopoltyú nevű olvasónk küldte ezeket a sokkoló képeket a Knorr szegedi halászlékockájáról. Őt meglepte, hogy az egyik Olaszországból, a másik Portugáliából származik, de nyilván mindegy hogy hol…..
KáposztaMedve 2009.12.17 09:31:12
@Bozdurgán: A magyar vegeta az nem a delikát8? (vagy volt valaha...)
A Homár meglepődne, ha Becheréknél idén megjelenne a Whirlpool szakszervize, ugyanis hozzájuk már megérkezett a Kisjézus, az egész lényüket kitöltő szeretet miatt már mozdulni sem bírnak: Biztos sokaknak volt már részük abban, hogy valamilyen kütyü megmakkan és szervízt kell…..
KáposztaMedve 2009.12.16 16:00:27
Összegyűlt egy rakás elbaltázott leértékeléseket leleplező fotó, ami nem csoda hiszen a karácsony miatt hiperaktívak a fogyasztók. Olvasóink örök szerelme pedig a BKV-gyalázás mellett a leértékelésvadászat. Mai első vadunk a Vodafone: Ezt a képet ma délután csináltam a…..
KáposztaMedve 2009.12.16 14:57:29
@É2I: De ha én gyorsan megyek, és egy mozgó traffi jön mögöttem, akkor annak nálam is gyorsabbnak kell lennie, hogy egyszer csak a semmiből mögém kerüljön és bemérjen, de akkor meg kellene megkülönböztető jelzést használnia...
KáposztaMedve 2009.12.16 15:16:29
@É2I: Ok.

Figyelem! Felhívás!

Várjuk olyan emberek jeletkezését, akik bár rendszeresen használnak 180°-os radardetektort mégis az elmúlt időszakban megkapták 30e csekkeiket.

Címünk: szaznyocvanasradaromvan@deelkaptak.hu

Viccet félretéve, biztos van olyan élethelyzet, amikor csak egy ilyen radar figyelmeztethet, de szerintem ennek olyan kicsi az esélye, hogy ez a 360° inkább csak parasztvakítás.
KáposztaMedve 2009.12.16 15:21:54
@igazságos:
Na még csak az kell, hogy szaladgáljon ott nekem a kocsiban...
Akác Virág levele a fenti, Parti Nagy Lajoshoz illő mondattal kezdődik, aztán így folyatódik:aminek az ára akciósan 135 forintként volt feltüntetve. Mellette 170 forintos áron egy másik ízű, szintén kutyakolbász. A pénztárnál a kasszás 170 forintnak gondolta az akciósat, vagyis…..
Mind hallotuk vagy tapasztaltuk már a piaci árusok  trükkjeit a mérleg aljára ragasztott plusz súlytól a rajtafejlejtett néhány ujjig, de mi van akkor, ha magunknak kell lemérnünk valamit? A Tesco a digitális mérleg kalibrálásával ezt is megoldotta: G. levele szerint Budaörsön…..
KáposztaMedve 2009.12.14 14:22:45
@Layosh: Akkor mínuszban kellett volna lenni, ha a tesco nem akarná a termékbe belemérni a zacskót. Mondjuk a 40 grammos zacskó is érdekes darab lehet. Ami a tescoban van kirakva a zöldséges részen, az kb 1-2 gramm.

Budaörsön tényleg nem a péntárnál mérnek? Ez hihetetlennek tűnik.
De mondjuk még a match-on kívül sehol sem láttam olyat, hogy magadnak mérsz, mindenhol szokott lenni egy emberke aki leméri a zöldséget, vagy a kasszánál mérnek.
KáposztaMedve 2009.12.14 14:41:25
Péternek húsz darab vonaljegyet kellett vennie a földalattiban. A Hősök terénél szokás szerint zárva volt mindkét pénztár - hétköznap délután kettőkor - hatezerért csak egy flipperfüggő tart magánál aprót, így maradt az ellenőröktől való jegyvásárlás. És jött a…..
KáposztaMedve 2009.12.11 13:08:40
@faqtya: Szerintem inkább a megjelenése és a viselkedése tesz vidékivé valakit, nem pedig az, hogy 1-el kezdődik-e az irányítószáma vagy sem.
Nyíregyháza, Debrecen, Budapest mindenhol ugyanazokat az birkákat látom, csak itt pesten még a legutolsó sötét suttyó is el van szállva magától, hogy ő pesti. (tisztelet a kivételnek)
KáposztaMedve 2009.12.11 13:13:15
KáposztaMedve 2009.12.11 14:05:28
@krj: Ez nagyon jó :D
Ott a pont.
Narnor úgy érzi, hogy a BKV nem tájékoztatja elég intenzíven a mozgássérülteket arról, pontosan milyen igazolványok felmutatásával utazhatnak ingyen. Az olvasónk által felidézett jelenetekből annyi feltétlenül kiderül, hogy az ellenőrök sokszor teljesen értelmetlenül…..
KáposztaMedve 2009.12.01 06:56:24
Nos az itt a probléma, hogy a posztolót nem a mozgássérült volta, hanem a megfelelő igazolvány megléte jogosítja fel az ingyenes utazásra.
Ugyanez a helyzet a diákokkal és a nyugdíjasokkal is, ha a diák vagy a 65 éven felüli nem tudja felmutatni az ehhez szükséges igazolványt, büntethető.
Elhiszem, hogy biztosan nem könnyű ebben a helyzetben, sőt... de tényleg két jegy vásárlása lett volna a megoldás, ha már voltak oly "kedvesek" és elengedtek.

@bukott vezérigazgató: Egyszer saját magam láttam, amint a Debrecen-Nyíregyháza vonalon egy ~45 kilós kalauz nő lepakolt egy egyész túlpigmentált családot. Az egyik egy ötszázassal próbálta volna még megvesztegetni, de a nő nem hajlott a dologra. Csak annyit mondott nekik:
"Vagy leszállnak vagy megvárják mire ideérnek a rendőrök." majd még hozzátette: "De lehet a többi utas hamarabb ledobja magukat..." Erre lemásztak. Ez a ritka kivétel.
Másik kedvencem ugyanezen a vonalom szintén bodzaszedő, elkezd sírni, hogy de neki nincs pénze jegyre, mert olyan szegény, erre a kalauz csak annyit mondott: "akkor járjá' gyalog
V.Zs. külföldi vendégének nem csak a minket felszabadító szovjet katonát, vagy  Osztapenko kapitányt kellett elmagyarázni a szoborparkban, hanem hogy miért is nem vásárolhatóak meg a shopban azok az emléktárgyak, amik kint vannak a kirakatban. Ugyan ő nem értette, de V.Zs.…..
Egészen friss élménye van Tamásnak: a Deák téren találkozhatott a magas beosztásokban fehérgalléros tolvajokat, alacsony pozíciókban pedig agresszív bűnözőket alkalmazó BKV ellenőreivel. A boldog végkifejletet némileg akadályozta, hogy az ellenőr olvasónkat el akarta…..
K. L. panasza eljutott a megfelelő helyre és a sietős sofőrt elővették a felettesei. Azt persze nem tudjuk meg, hogy miért is volt ekkora tapló a buszvezető, de abban reménykedhetünk, hogy az új járatán már rabolja el senki csomagját. Kedves Homár Blog! Kaptam egy e-mailt az Agria…..
KáposztaMedve 2009.11.26 11:28:09
@Sün‼: És akkor most üléssel együtt vették le a sofőrt? Elég érdekesen járhat mostanában... Egy darabig biztos nem előzget nagyobb járműveket.
KáposztaMedve 2009.11.26 11:37:22
@Sün‼: Lehet azért kellett írásbeli meghallgatás, mert az évek során a mikrofon is szerves részévé vált a buszsofőr arcszerkezetének és ezért nem tudott beszélni? Vagy beleragadt a szintén az évek során megnőtt és rasztásodott szakállába? Igazán lehetett volna egy együttérző járműtakarító, aki néha megborotválja szegényt...
"Mik vannak" című rovatunkban egy Anna Zsanett által forwardolt levelet közlünk, kéjes örömmel. Olvasónk barátnője cipőboltban dolgozik, és nem bírta tovább, megírt pár szolid esetet arról, hogy milyenek vagyunk mi, vásárlók egy eladó szemével. Nyitásnak rögtön…..
Gábor már jó ideje nem a Dunaweb ügyfele, ehhez képest a szolgáltó levélben értesítette arról, hogy tartozása van. Gábor rendes ember, személyesen befáradt az ügyfélszolgálatra hogy tisztázza a helyzetet, azonban nem járt sikerrel: az ügyfélszolgálatnak fogalma sincs, mire is…..
KáposztaMedve 2009.11.18 12:45:25
József az anyósának adott egy pár éves digitális fényképezőgépet, és szeretett volna hozzá szerezni magyar nyelvű használati utasítást. Olvasónk egy PDF-re gondolt, és mailt írt a cégnek. A válasz annyira megdöbbentette, hogy megírta nekünk: a Fujifilm ugyanis 15 ezer…..
KáposztaMedve 2009.11.18 08:01:33
Nem vitás, hogy a Komjádi-Császár uszoda forint/méter aránya a legmagasabb az országban, hiszen a belépőnkért cserébe általában csak egyet használhatunk a három medencéből. KL példája mutatja, hogy ez még a szerencsésebb helyzet. Neki ugyanis egy rakás bunkóságot kellett…..
Szerettük Gábor levelét, aki olyan szépen és finoman küldte el a francba az A1 Mosógépszervizt, amilyet ritkán látni. A többször is hiába hívott szerviz viszont most szépített: elnézést kértek és egy ingyenes javítással is kedveskedtek a csalódott ügyfélnek. Az alábbi -…..
Ha azt hittük, biztonsági őrből és ügyfélszolgálatosból már nincs lejjebb, nagyon tévedtünk. Balázst a győri Vidanetnél röhögték ki és alázták meg, mert méltányosságból gyorsabb ügyintézést kért, amit telefonon előzőleg korrektül meg is ígértek neki. És amikor a…..
Tom megtalálta gyermekkorunk egyik kedvenc kincsét. A tárca tényleg feltöltődött magától, de sajnos nem pénzzel, hanem valami mással: A történet egy reggelen kezdődött mikor is az egyik barkács-fogyasztási szentélyt látogattam meg, mégpedig a narancssárga-hárombetüst.…..
KáposztaMedve 2009.11.16 17:42:40
@elwood: amiről te beszélsz, az az úgynevezett kemény etiket (hülye név, de mindegy) és azt nem lehet hatástalanítani, azért szokták leszedni.

Ami a posztban, az a kis öntapadós lapocska, kb 1 cm széles és 5 cm hosszú. Van belőle fehér és fekete is. Abban csak pár fém lapocska van, és ha a pénztárnál a mágnespadon "lehúzzák" akkor egy ideig nem jelez rá az áruvédelmi kapu.
Azonban kis idő után, ez elmúlik, és újra ugyanúgy működik mintha mi sem történt volna.
Véglegesen hatástalanítani valóban úgy lehet, ahogyan a posztban volt, meg kell törni a közepénél. Ez annyit tesz, hogy félbehajtja az ember, így gyakorlatilag végleg tönkreteszi az ember, függetlenül attól, hogy valaha le lett-e húzva a mágnespadon.
István csapdába esett: az Acer netbookjához először nem volt alkatrész, aztán mégis de horribilis áron, ráadásul a prágai garanciális szerviz szerint az LCD még jól össze is van törve, tehát vagy fizet, vagy nem kapja vissza soha. István szerint viszont a futár vagy a zsanér…..
KáposztaMedve 2009.11.13 09:51:43
@KecskeDotyi: Az acer benne van(volt) a notebook gyártók top ötös listájában. Bár mostanában többfelől hallottam, hogy egyre igénytelenebb gépeket dobnak piacra. Több 4-5 éves acer gépet tudok az ismerettségi körömben, amit a játék kivételével teljesértékűen tudnak használni mindenre.
És legalább ugyanannyi panaszost tudok 1-2 éves acer gépekre, néhány abból egész durva, pl videókártya csere.
Ace05 boldog ügyfélként írta nekünk a lenti levelet, de a történet nem ennyire egyértelmű. A szegedi Cora nem pont azt a gépet adta el, mint amit árult, állítólag a budapest Cora hibájából. És bár a lenti esetben igen korrektül kezelték a panaszt, 7 másik ügyfélnek eddig nem…..
KáposztaMedve 2009.11.11 16:00:04
@Manci néni, a szomszéd: linket kérek.
KáposztaMedve 2009.11.11 18:36:31
@CatMother: eléggé sanszos. Egyébként milyen "képernyőről" beszélünk?
KáposztaMedve 2009.11.11 18:39:53
@magampista: olyat még nem ettem.
Olyan jó újra és újra röhögni egy kicsit azon, hogy Oscar-díjas lett a Magyar Posta,  de azon sajnos nem tudunk őszintén, hogy mégsem lopta el Layosh SIM-kártyáját a postai alkalmazott, miután látta hogy nulla forint van rajta. De legalább nem dobta ki, hanem visszarakta a…..
KáposztaMedve 2009.11.03 11:15:03
@felhasznalo: pontosan, mióta eltűnt pár FONTOS levél a környéken, mindent tértivevénnyel kérünk, mert az ajánlottra sz@rnak magasból.
Duarte Freitas Carvalho do Rego Ramalho igazi magyar reformer. A "Törvényesség, rend, béke, sportszerűség" jelszavával ugyanis úgy akarja európai értelemben vett folyóvá tenni a Dunát, hogy a reform alanyait, a motorcsónakosokat már levele subjectjében leköcsögözi. (Aki…..