Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aszi

0 bejegyzést írt és 777 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írásomban kísérletet teszek arra, hogy egy csokorba szedjem Budapest főváros területén található, nagyobb összefüggő szakaszokkal rendelkező kerékpáros útvonalakat, amelyek „szabadidős kerékpáros tevékenység űzésére” alkalmasak lehetnek. City, trekking vagy MTB kerékpárral javaslom elsősorban…..
Aszi 2020.04.21 00:32:31
@PTom70: M0-át építik. Csak szeptemberben nyitják majd meg a kerékpáros átvezetést. Addig dél felé a hév hídján át lehet kerülni Csepel felé.
Kilenc évad kellett ahhoz, hogy így legyen, de jobb későn, mint soha: VV Zsuzsu, a 23 éves pincérnő, az idei évad legnaivabb versenyzője nyerte meg a 36 milliós fődíjat. 106 napot húzott le érte nem éppen normális emberek között, nem éppen normális környezetben, szóval elvitatni nemigen lehet tőle.…..
A vezérlőbe Reni valamiért Ginut és Erát várja, de helyettük régebbi versenyzők futnak be. Név szerint VV „Dzsudibí Kedvence” Viki a hatodik évadból és VV „Gyíkember” Dennis a hetedikből, amelynek különlegessége, hogy arról hogyvoltoztam először. Ehhez képest…..
Anikó kiheverte a szilveszteri veretést, a hangja is visszajött, jó ez a szett meg a haj is, csak együtt valahogy mégis furcsa. Na de lássuk, mi volt tegnap: Vivi kiszabadult a fogságból és eljött ismét a lehetőség, hogy a villalakók oldalt válasszanak, kit támogatnak a…..
Aszi 2019.01.06 03:04:05
@nicu71: Zsuzsu bemondta, hogy: ja nem, Ankara! De aztán a többiek annyira Isztambult mondták, hogy rájuk hagyta. De amúgy Zsuzsu elképesztően sok fővárost tudott. Roli viszont kamuzott Litvánia fővárosáról, benyögött egy kitalált városnevet (valójában Vilnius).
Vagy három hete nem írtam hogyvoltot, erre ma mit kapok? Karácsonyi vonyítva sírást, ahol még a legkeményebb játékosok is nyüszítve törölgetik a taknyos orrukat. Te meg kedves hv író rittyentsél ide egy kurva posztot könnyekből. Higgyétek el, én mindent megpróbáltam, de csak ennyire futotta ma. :D..
Ne áltassuk magunkat, ez itt a Ground Zero. A Fidesz újabb kétharmada minden eddigi ellenzéki stratégiát, elképzelést, munkát érvénytelenített. Mint ellenzék, másodszor futunk neki a Fidesz leváltásának, és másodszor vallunk nagyjából ugyanúgy kudarcot.  A legegyszerűbb lépés most a bűnbakkeresés.…..
Aszi 2018.04.10 12:48:00
@konrada: mármint az egyéniek javára. Az előző szisztémában a képviselői helyek 45%-a volt egyéni, a mostaniban 53%, valamint a győzteskompenzáció is a győztes pártot erősíti.
Aszi 2018.04.10 13:03:15
@konrada: a kétharmad ezen múlott, és kicsit más eredmény esetén az abszolút többség is múlhat ezen. De én nem arról beszéltem, hogy mi min múlott, hanem hogy minél aránytalanabb a választási rendszer, annál inkább kikényszeríti a kétpólusú pártszisztémát, és mivel 2012 óta még aránytalanabbá vált a rendszer, most még inkább így van ez, mint előtte.
Aszi 2018.04.10 13:12:17
@bbrrr: mindegyik ellenzéki pártnak volt programja, a Fidesz volt az egyetlen párt, amelyik nem mutatott fel programot, az egyetlen mondanivalója az volt, hogy migránssoros.
Freetime A láthatatlan monitor 2018.01.24 12:56:44
  A minap böngésztem a neten, hiszen Vágási Feri óta már többen beszálltunk már az "Internetbe". :) és hát valljuk be, akkortájt számunkra, ha le is esett, biztosan nem koppant olyan nagyot a kijelentése, mint a mai kor emberének. Akkor a mostani képpel a mi hősünk vajon mit kezdene, ha azt…..
Vendégszerzőnk, Attila megírta, milyen futárként végigcsinálni az összeomlás szélén táncoló karácsonyi csomagküldési szezont. Nem minden szavával értünk egyet, de érdekes beleképzelni magunkat egy futár helyzetébe. Hátha sikerül több türelemmel és megértéssel kezelnünk a futárokat és a postásokat...
Hegyesi Beátával közös írásunk a Pest megyei és budapesti légszennyezésről, és hogy mit is kellene tenni..
Aszi 2016.12.30 15:44:19
@dhl2: Épp fordítva, egészségügyi hatás tekintetében a finom részecskéknek éppenhogy a száma releváns inkább, semmint a tömegkoncentrációja.
Aszi 2016.12.30 18:15:52
@dhl2: A tömegkoncentráció nem a részecskék tömegét adja meg, hanem csak hogy mennyi az össztömeg egy köbcentiméter levegőben. Gondolj bele, hogy ugyanaz a tömeg sokkal veszélyesebb, ha sok apró részecskére van feldarabolva, mint ha kevés nagyobbra. Hiszen pl. a részecskék összfelülete akkor sokkal nagyobb. Tehát ugyanazon tömegkoncentráció mellett a nagyobb részecskeszám-koncentráció a veszélyesebb.
Aszi 2016.12.31 16:51:33
@biggabi: Ehhez nem is kell mérni, szemmel láthatóan és orral érezhetően is jó füstös a levegő.
Előfordulhat, hogy szellemileg megterhelő nap elé nézünk, ilyenkor érdemes lehet azokat a vitaminokat és egyéb tápanyagokat fogyasztani, amelyek ebben segítenek minket. Persze kapszulákkal is megoldhatjuk ezt, azonban ha jól válogatjuk össze az étrendünket, akkor a megfelelő ételek…..
Aszi 2016.11.21 17:03:29
Oké-oké, hogy vicces színház meg minden, de ez azért ez: "a jegyvásárlást követően e-mailben lehet jelezni az igényemet, miszerint látni is szeretném a színpadi előadást". Ennyi erővel a cipőboltban jelezhetném, ha hordani is akarom a lábbelit, vagy a könyvesboltban, hogy nem csak a borítót kérem,…..
Ez van, elég sokan bevették, hogy a felfújhatós banánnal trollkodó, majd könnyed dádában részesülő pali és az olaszul beszélő riporter videója valódi, és nem egy színészekkel eljátszott móka. Azért röhögni így is szabad. ..
Aszi 2016.02.03 12:19:05
@Bergyilkos Bohoc: A prank nem azt jelenti, hogy kamu, hanem hogy tréfa. Az eredeti videó címe csak annyit jelent, hogy a banános tréfamester megtréfálja a riportert. Azt nem jelenti, hogy még a tréfa is kamu.
Aszi 2016.02.03 14:11:15
@Bergyilkos Bohoc: Próbáld már meg felfogni végre, hogy az, hogy oda volt írva, hogy prank, az nem azt jelenti, hogy maga prank is prank volt.
Aszi 2016.02.03 14:54:12
@Bergyilkos Bohoc: Arról értelmetlen vitázni, okafogyott a kérdés.
Akik mostanában interjút készítettek Tóbiás Józseffel, két csoportra oszthatók. Ama újságírók, akik nem sajnálják a Magyar Szocialista Párt elnökét, szó szerint hozták a mondatait - és előttünk állt egy csekély szókincsű, egyeztetési gondokkal küszködő, meglepően…..
Aszi 2015.12.27 11:26:20
@Zöldi László: Az volt 2010-ig, akkor megváltozott a törvény. Egyébként vehetted volna a fáradságot, hogy belinkeled azt az interjút, amire a gyengusz kis cikkedet alapoztad.
Ki ne gondolkodna azon, milyen lenne az ideális autózás? Mégis ki mondhatja meg mi a jó és a mi a rossz? Ha össze kéne szedni 10 dolgot, amely megnehezíti az autózást, sokan hasonló véleményen volnának, illetve néhány eltérés lenne. Én összegyűjtöttem a kedvenceimet,…..
Aszi 2015.08.25 01:03:08
@Jankove: Így van, viszont ha a megengedett sebességgel (vagy pláne gyorsabban) haladsz, akkor definíció szerint nem tartasz fel senkit. Magyarul ha te 50 megengedett mellett 60-nal mész, nem kell letakarodnod azért, mert valaki mögötted 80-nal óhajtana menni.
Aszi 2015.08.25 01:43:02
@Jankove: A jogszabályban nincs leírva, de a hivatalos értelmezésében igen (vagy legalábbis mikor legutóbb néztem, még le volt). Tehát ez nem "sajátos" értelmezés, a bíróság is így fogja értelmezni minden esetben.

Ha nem takarodom le egy gyorshajtó elől, az nem rendszabályozás. Én csak szabályosan haladok. (Vagy lehet, hogy már én is gyorshajtok, csak nem annyira.) Ha ő gyorshajtani akar, ő alkalmazkodjon, ne engem kényszerítsen, hogy az ő speciális igényei kiszolgálása érdekében tegyek valamit.
          Bauer Tamás az Élet és Irodalomban magyarázta el, hogyan kell majd leváltani az Orbán-rendszert, hogyan kell eltörölni az Alaptörvényt és így tovább, és így…..
Stumpf András nemrégiben igazolt át a Heti Választól a Mandinerhez. Talán azért, mert politikai kapcsolatrendszerét a folyamatosan megjelenő portál gyakrabban aknázhatja ki, mint a hetilap. Már az online újságban látott napvilágot a Pokorni Zoltánnal készített interjúja. A Fidesz…..
Lionking keményen harcolt, hogy kiderítse, mit jelent a típusszám utáni /LE, de a Samsung márkaboltjában csak kiröhögték: A mosógépünk a 10 évéhez közelít, így azt találtuk ki, hogy épp ideje egy másik után nézni, nem várva meg a végső lélekkilehelést. Mosógépes…..
Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még…..
Onnan látszik, hogy jó irány a rezsicsökkentés, hogy ezzel a valóban az embereken segíteni akaró kezdeményezéssel az ellenzéki pártok egyáltalán nem tudnak mit kezdeni. Nincs ez másképp Bajnaiék esetében sem, akik szemmel láthatólag a szakmaiság bolsevista trükkje mögé…..
Az Ítélőtábla több ítéletében is egyértelműen megállapította, hogy a pályázati ajánlat „üres hátoldalai” aláírásának és folyamatos oldalszámozásának hiánya alaki érvénytelenségi ok. A Klubrádió nem látta el pályázata minden oldalát cégszerű aláírással. A…..
„Jósoknak itt ma könnyebb, / S a fájdalmak mismások: / Milliós Messiások / Magyar sok Messiások. / Elmessiásodtak... / Üdvük nincs - majd szereznek. / Mert mást mit is tehetnek... / Faképpel elszegődnek: / Beállnak mind keresztnek.” (Kovács András Ferenc: Új magyar…..
Szakmai találkozó keretében egyeztetett a társszabályozás kérdéseiről a Médiatanács a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületével (MEME), a Magyar Lapkiadók Egyesületével (MLE), a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületével (MTE), az Önszabályozó Reklám…..
A magyar piac még ellenáll, de az elektromos kerékpárok a világ nagy biciklis országaiban az eladások egyre jelentősebb hányadát teszik ki. A hibridautók felé kacsintgató német autógyárak is szükségét érezték, hogy bekapcsolódjanak az üzletbe, amely ráadásként a cégek…..
Azért lehet nehéz egy ilyen verseny produkcióinak elbírálása számos zsűritag számára, mert az almát kell összevetni a friss tavaszi szellő leheletével. Így aztán én soha semmit nem a többi produkcióhoz hasonlítok, hanem a mindenható ízlésméteren, az értékelés tízes…..