Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ghck

0 bejegyzést írt és 1094 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az albérletben kialakított raktár startup.     Mint ahogy blogunkban bemutattuk egyre több nem fizető bérlő jelent meg a lakáspiacon. Az Orbán Viktor által preferált „bérlő védő” lakástörvény rengeteg bosszúságot és anyagi kárt okoz számos  főleg idős nyugdíjas…..
Ha van ötvenezer forintod, akkor már zsebre is vághatod a legújabb káva nélküli csodamobilt, az Umidigi Crystal 4G-t! Nézzük meg közelebbről, hogy mit is kapsz pontosan a pénzedért cserébe. Gátlástalan – erre a jelzőre építette a gyártó a mobil promócióját...
ghck 2018.01.04 23:04:52
Újra és még keményebben szólt be utasainak a Ryanair, hogy ne hozzanak fel a gépre túl sok csomagot, különben megváltoztatják a szabályozást. Mi már majdnem biztosak vagyunk abban, hogy meg is fogják. Gyors háttér: a nagyon rossz feladott poggyász-szabályozással (pici és drága), majd a kedvező…..
Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat…..
Joe lendületes stílusa alapján elég cifrák lehetettek azok a mondatok, amik előtörtek belőle, amikor kiderült, hogy a szállítási díjon túl is egy csomó mást is kell fizetnie a DHL-nek, mert "elveszik azt a pénzt, ami a NAV-nak jár PLUSZ kérnek még annál is többet, hogy…..
Kissé elpilledt, de rutinosan kivágta magát az ABC Australia hírolvasója, akit váratlanul (számára legalábbis mindenképpen) kapcsoltak a stúdióban, míg ő egy tollal babrált éppen. Élő adásban, igen...
ghck 2017.04.11 19:44:32
@térdelj csak elém nyugodtan...: esélyed sincs. Nála SEM.
Kuponos Homár-ügyeknél visszatérő probléma, hogy a vásárlók egyszerűen kifutnak a felhasználhatósági időből, a csomagokat közvetítő cégek pedig általában megvonják a vállukat. Andrással is ilyesmi történt, aki végül is kapott egy szívdobogtató kalandot, bár nem pont ilyenre számított. Megkérdeztük,…..
Még véget sem ért a harmadik születésnapi akciója a GearBestnek, de szerencsére számunkra kezdődik az újabb esemény. Ennek nagyon egyszerű oka nem más, mint hogy az EU raktárban néhány saroknyi helyet kellene szorítaniuk az új termékeknek. Tehát olcsóbban hazavihetjük a készletkisöprés keretein…..
Mindenki hallott már a méregtelenítésről, az biztos. Egyre nehezebb kiigazodni a méregtelenítő biznisszben. Rengeteg cikk jelenik meg ebben az igen népszerű témában. Nem győzök pislogni a napvilágot látott szuperebbnél szuperebb méregtelenítő diéták, kúrák láttán. Millióról olvastam már, pl. igyál…..
ghck 2017.03.16 09:12:02
@Nazareus: nem is az. ki mondta?
Természetesen megkérdezzük a megvádolt céget is az esetről, de ha minden úgy történt, ahogy itt le van írva, akkor az egész ügyben egy helyes dolog van: hogy itt a levél a Homáron. Tisztelt Szerkesztőség! Nagyon dühös vagyok a Varga Árnyékolástechnika cégre. 2016. pünkösdkor szerelték be a…..
ghck 2017.02.22 14:29:27
Esküszöm, kaptuk ezt a levelet, még ha olyan is, mintha én írtam volna azért, hogy egyszer és mindenkorra elmagyarázhassuk, mit is a helyzet, ha az ember céges számlára veszi magának a tévét vagy a sövénynyírót.  Tisztelt Bauhaus és Kedves Homár! Ritkán tévedek a Bauhausba, de ezentúl ezen ritka…..
ghck 2017.02.21 10:32:15
@Quarker: Na hát akkor a félreértések elkerülése érdekében kerüljük a pongyola megfogalmazásokat. Akkor milyen számlát kérsz, amikor cég számára vásárolsz, de NEM tudod elszámolni az áfát? Mondjuk mert 1; nem vagy áfa körös, vagy 2; az eladó nem áfa körös, vagy 3; a vásárolt termék/szolgáltatás tárgyi áfa-mentes?

A vevő számlát kért. NYILVÁN vállalkozás nevére, hiszen magánszemélyként NINCS szüksége számlára, elég a blokk. Erre utal egyébként az eladó reakciója is, és az is, hogy a vevőt "kár érte", amikor nem kapott számlát. Na, milyen kár? Nyilván az áfát sajnálta kifizetni...

Az áfás számla kifejezés egy (egyébként közismert) hétköznapi szófordulat, ami azt jelenti, hogy cég számára vásárolom a terméket, mert az ÁFÁ-t el tudom számolni. Tehát magyarul nem magánszemély részére vásárolok. A postoló lehet, hogy magánszemély nevére szóló számlát kért, de a GVTI viszont úgy értelmezte, hogy "áfás" (cég nevére szóló) számlát, ezért hibás magyarázatot adott a történtekre.
ghck 2017.02.22 14:15:27
@nonolet: "jót állok érte = garantálom"

Ennyi erővel a szavatosság is ugyanaz:

jót állok érte = garantálom = szavatolom

Mégsem ugyanaz, úgyhogy jobb megmaradni a pontos definícióknál...

@gusthy1: "a forgalmazó nem ad rá. A gyártó általában igen."
Pontosítsunk itt is. A *forgalomba hozó*-nak kell vállalnia a szavatosságot/jótállást stb.

"Amúgy általában az van, hogy pl egy éves jótállás esetén fél évig az a jogi vélelem, hogy rejtett hiba van, tehát szavatosság, fél év után jótállás."
Általában totál nem ez van. Egyrészt kevered a jótállást és a szavatosságot, másrészt hibásan össze is mosod azokat... Így lehetne kb. helyes a gondolatod:
3 év *garancia* esetén 1 évig *jótállás*, plusz 2 évig *csak* *szavatosság*.
ghck 2017.02.22 14:18:57
@ghck: ráadásul MINDIG csak akkor fizet a "garanciára" kötelezett, ha gyártási, tervezési stb. hiba van. Ha te rontottad el, akkor nem.

A jótállás abban "segít", hogy meghibásodás esetén a bíróság *feltételezi*, hogy a meghibásodás a fenti okokra vezethető vissza, szavatosság ideje alatt ezt neked kell bizonyítani.
Vízhajtásúvá alakítjuk Winkler tehenét. Házilag, fillérekért. Felezzük a fogyasztást, kitisztítjuk a kipufogógázt. Vagy csak simán felrobbantjuk. Mai cikkünk blogposztja...
ghck 2017.02.21 23:04:04
@Pont eleres: Ja, nekem meg priusom van, amióta ezt beleszereltem, le kell állandóan csapolnom az üzemanyagot, mert most már termeli! Főállásban alkalmaztam valakit, aki csak ment és ment az autóval, hogy minél többet termeljen. Vettem további priusokat, benzinkutat nyitottam, de megkeresett egy bizonyos Abdul Faheem Quadir, és meggyőzött, hogy jobb, ha felhagyok a dologgal... :( Amúgy ja, tényleg működik...
Évek óta feladata szerencsétlen postai alkalmazottaknak, hogy különböző ajánlatokkal vegzálják az ablakukhoz járuló ügyfeleket. Ezek az ajánlatok természetesen a postán kapható termékek portfóliójáról származnak. Az a módszer azonban, hogy a leveléért érkezőt a sorsjegytől a biztosításig terjedő…..
2017-ben Magyarországon semmi sincs lejjebb, mint a BMW-sség. A 45-ös bicepsz mellé hordott X6-ok. A matt fóliás, rokiparkolós Gran Coupék. A Soltvadkerten szilikonmellel mosatott, kínai xenonos, angel eye-os E36-ok. A facebookos alkatrészcsoportokban analfabétaként feladott hirdetések a kertvégi…..
Oké, a számítástechnika világában általában nem pszichológusok és óvónénik dolgoznak az ügyfélszolgálaton sem, és így a szaktanács néha smirglibe van csomagolva, de azért kifejezetten beszólogatni az ügyfélnek nem szokás. Általában. 3 in 1 hosting - a support csúcsa Kedves Homár! Kis keresgélés…..
ghck 2017.01.27 21:54:02
@mechanikus körte: Igazad van, de én most igazából a saját véleményemre alapoztam... :)
Amit utálok, az a távirányítóimban az elem csere. Évenként 40 ilyet dobok ki, pazarlás, környezetszennyező és mindig elfelejtek magammal vinni egy adagot lemerülés esetére. Ilyenkor Murphy jól tökön rúg, majd mikor összegörnyedek, fejbe térdel, ami a levegőben a gép leesését jelenti. Hihetetlen…..
Megvan ez a jelenet A Tanúból? Mutatunk valamit. A Médiatanács ma délben ült össze, hogy megtárgyalja az RTL Klub 30 százalékos tulajdonszerzési kérelmét a Central médiacsoportban, ami többek között a 24.hu kiadója is. A HVG szerint az Origo 11:35-kor ezzel a címmel jelentetett meg egy…..
Ádám levele egy céges félresiklott vásárlás eredményeként született, és bár az áfás számla kipenderíti az ügyet a fogyasztóvédelem hatóköréből, attól még tanulságos. Ráadásul Ádámnak önkéntelenül is sikerült kb. megfogalmaznia a Homár krédóját: "Én ugyanis nem…..
ghck 2017.01.22 13:44:32
@enrico palazzo:

"a rendőrség felejtős"
Mivel csalás történt (szerinted is), nemhogy felejtős a rendőrség, de gyakorlatilag az egyetlen helyes lépés (az ezzel való fenyegetés).

"a csalás bebizonyítása felejtős"
Ez nem a te dolgod, nem a te hatásköröd. Majd bizonyítja az, akinek ez a feladata. Persze segítesz, és rendelkezésre bocsátod a dokumentumokat, tanúk neveit stb. És mivel dokumentummal igazolt a történet egésze, NEM felejtős.

"tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt GVH-nál eljárás kezdeményezése"
Na ez a felejtős, ehhez csak ismerned kellene a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat fogalmát. Ehhez segítséget már linkeltem, de úgy tűnik továbbra is a fejlődésképtelen, write only üzemmódban vagy. Így nehéz (és unalmas) vitázni veled.

"mivel átbaszták, polgári per hibás teljesítés miatt"
Ennek akadálya nincs, csak bonyolult, időigényes, költséges. Úgyhogy ez csak a második lépés, ha a vezér nem ijedt meg a büntetőpertől.

Meg kell írni a feljelentést, kinyomtatni, és meglobogtatni, hogy fizetnek, vagy mész és beadod...
ghck 2017.01.23 01:01:42
@enrico palazzo: "A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot fogalmát ismerem elég jól."
Nem ismered. Ez nem az. Vagy mesélj, a taxatív felsorolás melyik pontjára illik rá szerinted ez? Na ugye.
És nem, nem azt mondtam, hogy feljelenteni, rendőrség. Hanem hogy feljelentést megírni, és meglobogtatni. Aztán persze gyerünk tovább, ha nem ért célt, a rendőrség csak a nehezen bizonyítható esetekre mozdul rá nehezen (biciklilopás). Ez nem az.
ghck 2017.01.23 13:14:23
@enrico palazzo:
"Szóban mondta el a boltnak a poszter, hogy mi a gond. Ha nincs írásos nyoma, akkor lényegében az nincs is."
Igen, ez igaz, ezt pótolni kell, de attól a tényállás nem változik, de a szándék bizonyíthatóságához valóban szükség van a dokumentált reklamációra.
De attól ez még nem szimpla tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, az piti kategória, az ügyvezető nem fog megijedni attól, hogy max fél napra bezárják a boltját... Ez csalás. Csak ha a sitt a tét, akkor várhatunk együttműködést tőle.
Gábor egyértelműen Magyarországon él, és egyaránt sajátja a szkeptikus-öntudatos-mindentudó attitűd, a szolgáltatók eleve hazug kutyának nézése, és a jó öreg "Intézzék el és kész!"-mentalitás is. De lássuk, igaza van-e! Csudálatos levelezés következik tanácsadással. Kedves Tékozló Homár! Azért…..
Szerintem nincs olyan, aki még meg egyetlen egyszer sem bánta meg, hogy a lendületes vaterázás közben lecsapott valamire, amire nem kellett volna. Kérdés, mi van, ha megbántuk tettünket, és inkább mégsem kérjük azt a rózsamintás párnát vagy praktikus…..
ghck 2017.01.11 20:46:57
@Reactor: "Az mindenesetre +1 az utánvét javára, hogy ott legalább be lehet biztosítani a csomagot, és ha elkutyulta a posta, kifizetik."
Ennek semmi köze az utánvéthez.

"A vevőnek meg pont úgy egyszerűbb elérni az eladót, és vice-versa, ha van telefonszám, postacím meg ilyenek"
Igen, de ennek megint semmi köze az utánvéthez. A vevő postacíme nyilván mindig valós, az eladó bankszámlaszáma (és ezzel az állandó lakcíme) nyilván mindig valós.

"aki jogosan felnyom egy csalót az üzemeltetőknél"
Nem, nem jogosan. Jogosan a bíróság dönt majd. Anélkül csak sárdobálás szintű a dolog, a vatera meg ha páros lábbal küldi haza a hisztizős vevőt, pont úgy csinál, mint én a gyerekemmel, amikor hisztizik meg árulkodik a testvérére...

"Ha a naiv ügyfél előre utalja a zsét, ott nincs meghiúsult biznisz, ergo megkapja a maga részét a zsákmányból, ezért nem áll érdekében üldözni a csalókat. Ha valóban hülyeség lenne, nem volna ennyi átrázás. Ez bizony érv, vastagon az."
Te ugye nem olvastad a vatera díjtáblázatát? Meghiúsult biznisznél nincs jutalék. Meghiúsult meg akkor lesz, amikor a vevő azt mondja rá, hogy meghiúsult. Tiszta hülye vagyok, hogy hagyom, hogy elvedd az időmet a hülyeséggel...

"Erről valamiféle forrást, vagy ilyesmit azért szeretnék látni"
Oh, hát ez fantasztikus, te eddig hány állításodat támasztottad alá akármivel is? :D

"ők semennyit nem keresnek a dolgon"
Te nem érted a jófogás üzletmodelljét, ugye? Tehát hogy miből van pénzük..

"A jutalék az jutalék, leszarják ők, honnét, kitől jön."
De még mindig nem érted, hogy a vatera nem keres a meghiúsult üzleten (átverés).
ÉS ott van az értékelés. ÉS nem tudsz mutatni egyetlen csaló fiókot sem. ÉS nem tudsz mutatni egyetlen többifókos felértékelést sem.

És nem, nem kell a vaterát használni ahhoz, hogy keresni tudj egy csalót. Nem kell ott vásárolni ahhoz, hogy elolvasd a feltételeiket, hogy lásd, mikor és mennyit keresnek. Ha mutatnál némi igényességet az általad kimondott dolgokkal kapcsolatban, már régen utánajártál volna ezeknek, és nem futnánk a fölösleges köröket, amiben folyamatosan a tájékozatlanságodról teszel tanúbizonyságot, és bégeted a butaságokat.

Igen, a vaterán is vernek át embereket, csak jóval kisebb az esélye, mint azokon az oldalakon, ahol nincs értékelés. EZÉRT érdemes jófogás helyett vaterát használni. És mivel egyetlen vaterás fiókot sem tudsz mutatni, ahol látszana az általad felvázolt séma, a történeted megmarad egy gyenge konteónak.

Visszakanyarodva pedig kibékülni az előre utalással azért érdemesebb az utánvéthez való ragaszkodásnál, mert
1; több termék közül választhatsz (eladók nem küldenek utánvéttel), ezért
2; kedvezőbb áron jutsz hozzá a termékhez
3; olcsóbb a szállítás is
4; gond esetén utolérhető az eladó a bankszámlaszáma alapján
ghck 2017.01.11 22:52:16
@Reactor: "Vaterán meg be kell érned annyival hogy "majd kűddöm, csak aggyad má' a pízt"."
Nem, vaterán is van utánvét, jófogáson is van előre utalás. Te teljes képzavarban szenvedsz.

"A honi kereskedelmi gyakorlat 90%-ban arra épül, hogyan bsszuk át egymást minél jobban."
Nem fogok "Erről valamiféle forrást, vagy ilyesmit" kérni, mert nyilvánvaló hülyeség ez.

"A fogyasztóvédelem pedig...háááát....nem áll a helyzet magaslatán. A Vaterára meg aztán végképp nem terjed ki a befolyása."
De, a vaterára pont kiterjed. (A vaterán, vagy éppen a jófogáson hirdető csalóra valószínűleg valóban nem.)

Amúgy gratulálok, sikerült egy nyolc éves cikkel "alátámasztani" az elképzelésedet? Vagy ezzel most azt akarod mondani, hogy 8 év alatt ez az egy csaló volt vaterán? De azt a sort is olvasod, ugye, hogy amint a vatera tudomására jutott a nyomozás, egyből kizárta a csalókat...

"minden átrázott Vaterás után kapok tőled egy százast, minden átrázott Jófogászos után meg én fizetek egy százast neked"
Szerinted azt nem kellene figyelembe venni, hogy az egyik jóval régebbi cég, és nagyobb forgalmú, tehát ha arányaiban biztonságosabb is, az általad javasolt rendszerben elbukna. Vegyük egy kalap alá az összes értékelős oldalon, és az összes nem értékeléses apróhirdetési oldalon történt galibákat! Gondold át, és benne vagyok! (Megnéztem a bírósági határozatokat, a találatok száma alapján nem te utazol idén. Nagyon nem.)

"a csalásból semmiféleképp nem tudnak profitálni"
mondom én... nem érted az üzletmodellt...

"Értékelés, értékelés, mintha ez bármire biztosíték lenne, úgy mondod. Ez az egyetlen érv a Vatera mellett?"
Mondjuk úgy, hogy ez a legnagyobb érv mellette, mert igen, biztosíték. Mondjuk 500 pozitívval különböző emberektől, 4 éves fiók, regisztrált bankszámlaszám... Elég megbízhatónak tűnik. A jófogáson meg mit tudsz az eladóról? Öööööö csak egy választott felhasználónevet? :)

"idáig jópárezer károsultat eredményezett"
nagy a kísértés, hogy mégis kérjek forrást.. Áh, hagyjuk!

"Lehet másból meg pont Jófogászon nagyobb a választék.
Kedvező ár? Egy árverésen? Csak nekem tűnik ez paradoxonnak?"
Nem érted. Elmagyarázom. Először is még mindig nem vagy képes megérteni a jófogás-vatera és az utalás-utánvét tengelyeket. A választékot az utóbbira írtam. Mivel nem fogadod el az előre utalást, egy csomó eladót kizártál, tehát *számodra* máris kisebb a választék. Jófogáson IS és vaterán IS.
Amúgy lehet, hogy neked paradoxon, de jófogáson ritkán látok 1FtNMÁ-s terméket, vaterán már több ilyet vettem. 1Ft-ért...
ghck 2017.01.12 08:55:30
@Reactor: "Ha a károsult elmegy a Fogyvédhez, az maximum ejnyebejnyézhet a Vaterának, mást nem tehet."
Dehogy is! Ennyit is miért tehetne? Nem a vatera verte át a károsultat.

"Az a lényeg, hogy volt ilyen eset, nem az hogy mikor. Azt állítottad, ilyen nincs, nem létezik, hülyeség meg konteó stb."
Nem, ezt félreolvastad. Te állítottad, hogy tömeges az ilyen. Szerintem meg elszigetelt eset.

"Hogy mennyire pozitív és hatékony a cég, nem attól függ, mikor jött létre."
De te nem azt mérted volna, hanem hogy hány DARAB gond volt. A buta logikád szerint én sokkal megbízhatót gyártok, mint a Toyota, mert nézd meg hány Toyota állt már az út szélén, és hány ghck márkájú! Na ugye! Mehetek a kanárira? Hülye!

"A Fogyvédnél amúgy hamar kiderülne"
UH! A fogyvédhez egyetlen ügy sem jut el, soha nem fogyasztói szerződés kötődik a tipikus vaterás-jófogásos átverések során...

"Az értékelés egy 4 éves fióknál, 500 pozitívval valóban lehet biztosíték."
Erről van szó, látod.

"Azokról beszélek, akik 1-2 hónapja regisztráltak, és van 20-25 pozitív értékelésük (a saját kamuregjeiktől)."
Aha, mutass már ilyet! Szerinted az eladók mekkora része ilyen? Tudod mit, keressünk rá valamire (tipikus átverős csalitermék, legyen egy xbox one), nézzük meg kik hirdetik a vaterán. Megtettem, nincs átverésgyanús hirdetés. Nézd meg te is! Ez látszik egyből. Mikor regisztrált, mennyiért kínálja, hány értékelése van, és kitől.

Rád bízom, hogy felmérd a jófogáson az eladókat. Upsz, de hát semmit nem tudsz róluk.. :) Hihi. Így van. Totál sötétben tapogatózol. Itt van egy neked, meg mernéd venni utánvéttel? :D www.jofogas.hu/somogy/Xbox_one_S_2__TB__konzol_garancias__61037140.htm?first=1

"A Jófogászon tudok e-mail címet és telefonszámot is az eladóról :)"
Igen, mi az emailje a fenti hirdetőnek? Mi a telefonszáma?

"ha nem utalsz előre, akkor elesel egy csomó terméktől - az ilyesmit épp ezért célszerűbb boltban megvenni"
Használt terméket? Viszonylag nehéz. Vagy jóval drágább. Azt is figyeld meg, hogy a homárcikkek túlnyomó többsége boltokról szól.

"Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az többnyire nem igaz. De ilyenkor is adott, hogy elmész érte személyesen, vagy legalábbis felajánlod."
Közhelyeket ne puffogtassunk, kár a bitekért. Ez igaz jófogásra is, vaterára is, utánvét-utalás kérdésben meg irreleváns.

"a Vaterán véletlen olyasmi nem eshet meg, hogy az unatkozó hülyegyerek merő rosszindulatból felsrófolja az árat egy tizessel aztán bszik átvenni a cuccot?"
A jog szerint a szerződés létrejött, a vatera a tanú rá, a jogalkalmazás eszközeivel kényszeríthető rá. Az, hogy jófogáson láttál valamit, aztán telefonáltál egyet, nos, ez nem szerződés, és tanú sincs.
A Magyar Posta idén elég komolyan odatette magát annak érdekében, hogy környezetbaráttá varázsolja a karácsonyt: lepedőnyi csomagolóanyag helyett tömegeknek volt elég egy A4-es kinyomtatott lap az ajándékozáshoz. Az újítást nem mindenki fogadta örömmel, de végül is a szándék a fontos, az ajándék meg…..
Többet kéne templomba járni. No, nem a hitélet gyakorlása végett mondom ezt, elég álszent lenne részemről, hiszen igen sokat hiányoztam vasárnaponként az elmúlt egy (két) évtizedben. Hanem mondjuk azért, mert a templomok érdeklődő megtekintése belülről, pont olyan, mint a múzeumba, könyvtárba és…..
Noémi még egy videót is mellékelt nekünk annak bizonyítására, hogy az Aldi szívsalátája nem gyullad meg. Arra kérdésünkre nem válaszolt, hogy más zöldségféléket, esetleg konkrétan más salátafajtákat is eszébe jut felgyújtani, így ez a kísérlet ránk maradt. Vettük…..
ghck 2016.12.31 21:11:37
@1gazsagos1: Azt nem tudom, hogy különleges lesz-e, de hogy PÁRATLAN, az biztos!
ghck 2017.01.01 10:59:22
@onlajnok: ja a következő poszt meg arról szól, hogy szög van a gyümölcsben!
Van, akinek a legfontosabb a kényelem, és bármit megvesz online. Van, aki nem bízik a webshopokban, és nincs az a pénz, amiért kipróbálás, taperolás, szagolgatás nélkül venne valamit. És van, aki elsősorban tájékozódik a neten, aztán elmegy a boltba - nem kis részben azért, hogy vásárlás előtt még…..