Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ljubityel

1 bejegyzést írt és 201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Lábfétis 2022.01.28 07:13:20
Van egy igen egyszerű megoldása annak a nem is nagyon bonyolult képletnek, ami Alice Sara Ott. Adott egy csinos zongorista, aki elfogadhatóan játszik el bármit, de nem nagy csoda, és aki nem hajlandó várni a sorára, hiszen az sem biztos, hogy eljön az ideje. Kitalálja magát. De nem azt csinálja,…..
ljubityel 2022.01.28 19:59:28
A vetített háttérnek és a mezitlábnak semmi köze egymáshoz:
youtu.be/PZS6KNzyi84
Vikingur Ólafsson cipőben vetített háttér előtt:
youtu.be/80-lRYAtaU0
Nem írod, melyik Ott koncertről van szó. (A Satie-Debussy-Raveles?) Ott kifejezetten a zenéhez harmonizál a kék fény háttér.
A Teherelosztó ügye elég régóta borzolja a kedélyeket, hosszas huzavona ment arról, hogy mi legyen ezzel a 70-as években épült házzal a Várban. Én is leírtam róla a véleményemet többször, legutóbb akkor, amikor kiderült, hogy mégis csak bontani fogják ezt a fontos kulturális örökséget. Merthogy…..
ljubityel 2020.07.01 13:14:38
Virág Csaba Elektromos Teherelosztója és Földesi Lajos ÉGSZI-székháza a korszak két kimagasló alkotása. Számos stílusbeli és anyaghasználati rokonsága van a két épületnek. (Nem mellesleg a volt ÉGSZI-t is piszkálgatják, a belső funkcionális átalakítások miatt a portált akarják átalakítani.) A nem szakmabelieknek nehezebb befogadni ezeket az alkotásokat, mert nincsenek történeti előképeik, és nem ismerik, hogy létrejöttük korában miről szólt az építészet. Ráadásul a létrejöttekor számos trendi irányzat volt, még a kortársaknak is nagyon megoszlik a véleménye az épületről. Nekem már csak azért is bejön, mert "mer valamilyen lenni". Felvállalja a korát, a jellemző anyaghasználattal, műszaki megoldásokkal, ugyanakkor a maga módján tömegében és homlokzati részleteinek léptékében illeszkedik is. Nekem nincs semmilyen problémám a Nándor utcai térfal megbomlásával sem, ui. a környék ebből a szempontból erősen fragmentált.
Ugyanakkor problémásnak tartom, hogy a tulajdonos-építtető nem vállalja fel a funkcióváltásból eredő építészeti kommunikációs teendőit. Nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, nem fejti ki álláspontját. Így nem értjük meg a változtatás motivációját sem. Szécsi épületével, ha nem lennének előzményei, talán semmi baj nem lenne. De mivel vannak, így csak azzal összefüggésben tudom megítélni.
Nem lehet megfeledkezni arról sem, hogy pár méterrel arrébb ott áll üresen a volt MTA kiürített épülete, ahova a BM készül(?) átköltözni. Az egy "megrekedt" projekt szintén súlyos előzményekkel, és számos az építész közvélemény által vitatott kérdéssel.
Összeszedte a megalakulásának ötvenedik évét idén ünneplő Led Zeppelin legjobb riffjeit Andrea Boma Boccarusso. A "riffgyűjtős" videóiról ismert arc mintegy negyed órában emlékezik meg a rockzene egyik legnagyobb hatású zenekaráról, nem is részleteznénk nagyon. A videó magáért beszél!..
A kisgyerekes tátrai nyaralásunk utolsó napjára egy örök klasszikust tartogattunk, a Poprádi-tó környékét. Az útvonal végig a Felső-turistautat (Tatranska Magistrala) követi.  A Magisztrálét illetően, általában valami egységes útminőség képzete él a fejünkben, ám az 58 km hosszú valóság ennél jóval…..
ljubityel 2019.02.07 11:58:01
:-)
Az előre gyártott elemekből gyorsan összerakható házikó alig több mint 6 négyzetméter, de minden szükséges megtalálható benne. Ennek megfelelően minimális összegből kihozható. Mondjuk táncolni nem fogunk benne…..
A családunk egyik tehetséges ifjabb tagja csodás vadpörköltöket készít szarvasból, vaddisznóból, mikor milyen vadat tud beszerezni /többnyire a vadboltban/, sokszor bográcsban főzve. Megadja a módját, ünnepi alkalmakra feledhetetlen ízeket hoz létre. Ez a szarvaspörkölt nem ilyen nekikészülés…..
Egyre divatosabb az indukciós főzőlap, mert úgy reklámozzák, hogy gazdaságos, mivel csak az edényt melegíti és maradékhője sincsen. Csak akkor nem értjük, hogy miért van mégis "H" magas hőmérséklet jelölés az indukciós főzőlapunkon kikapcsolás után. Elég sok a félrevezető információ ezen a területen…..
ljubityel 2019.01.25 10:06:52
@vanRob: Öcsisajt, nem a lapnak/lábasnak van főzési ideje, hanem a virslinek! Totál mindegy min főzöd, a víz nem melegszik 100 C foknál melegebbre, és a virsli mindegyikben ugyanannyi idő alatt fől meg! Maradék hő az nem a főzőberendezéstől függ, hanem az edény tömegétől és fjahőjétől, nomeg mi és mennyi van benne!
ljubityel 2019.01.28 16:33:13
@Kovacs Nocraft Jozsefne: 50 W-tal ne akarj vizet forralni!
ljubityel 2019.01.28 16:38:44
@geegee: Bocsika, de Paks a magyar villamos energia 53%-t termeli. A többi szerinted mi a lof@szból van?
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
Az egyenirányúsított Fidesz-propagandamédia egyik tagjában jelent meg egy, a NER-rel és az Orbán-rezsimmel, sőt, magával a miniszterelnökkel szemben kritikus interjú. ..
Nemrég láttam egy videót a neten, hogy hogyan mossák liszttel szép fehérre a nem legfrissebb, apró csiperke gombát. A trükköt elraktároztam fejben, hátha kell valamikor. Nagyon hamar eljött az idő, ugyanis vettem fél kg apró csiperkét, majd ügyesen lebetegedtem és nem nyúltam hozzá 4 napig. Igen,…..
ljubityel 2018.12.03 13:21:07
@Boar.: Salétromsavat vagy királyvízet neki! Drótkefével!
Kevés dolog szubjektívebb a szépségnél, mégis létezik olyan, hogy közízlés és az emberek legnagyobb része kiemelt érdeklődéssel keres bizonyos úti célokat, ha szép tájakra vágyik. Ezekből próbáltuk összegyűjteni az 5 leginkább kiemelkedőt. (Bizonyosan sokan kedvelik a havas tájakat is fókákkal, de a…..
ljubityel 2018.12.03 10:35:47
A lakásbérlés egyik neuralgikus pontja, amikor kiderül, hogy a tulajdonos értékesíteni kívánja az ingatlant. A bérlő ugyanis a lakhatása megoldása mellett legtöbb esetben azzal is szembetalálja magát, hogy a tulajdonos a legváratlanabb pillanatokban toppan be…..
A szurkolók azon rétege, aki a meccsek és a színházi előadások között különbséget tesz tudja, hogy egy mérkőzésen kifejezetten jó valami apró genyóság. Egy-egy bírói hiba, egy alattomos szabálytalanság, egy beintés a szurkolók felé mind-mind olyan apró disznóság, ami valójában jó a meccs…..
Makovecz síházát, rétet és forrásokat, gyönyörű patakpartot és remek vendéglőt is érint ez a hosszú, de nagyon szép út. Ennek a szakasznak a teljesítésével befejeztem a dunántúli részt. Buborékos naplementével ünnepeltem meg a Duna vizén! Fél tízre értem csak fel Dobogókőre, mivel a HÉV helyett…..
Ma már kormányoldalon sem fecsérelnek időt és energiát annak a ténynek a tagadására, hogy minden, ami a Fideszben történik, egyedül Orbán Viktor döntéseitől függ. A miniszterelnök hatalmának kiteljesedése azonban nem pusztán saját pártjára, hanem a kétharmados parlamenti többségén keresztül az egész…..
ljubityel 2018.07.10 16:35:27
@Ballib Cenzúrázók Réme 28: Egyik ovigarha se tud többet megenni 2 szelet rántott húsnál, és a 4 rétegnél vastagabb vécépapír már nem esik jól! Így azután, amit rájuk bízott a gazdi, az itt marad a nemzetkének! A legolcsóbb és leghatékonyabb vagyonkezelés a magánvagyoné! Úristen mi lenne ezzel a rengeteg zsével, ha a MNV Zrt. kezelné! Ezektől könnyebb egy tollvonással visszavenni, amit ideiglenes rájuk bíztak. Szóval nem irigylem őket! Rajtuk a gazdi szeme, a herezacsijuk meg a markában. De pölö Lázár úr ejtésében nem lennék én annyira biztos, mint itt föntebb valakik! Janika pihen egy kicsit és felkészül. Ovikát önmaga fogja leváltani, amikor rájön, hogy van a hatalomnál is édesebb dolog. De nem árulom el, mi is az!
2016 óta irányítja Fürjes a budapesti fejlesztéseket, mindezt pár napja megerősítették. Tarlós önállósága zéró, teljesen mindegy, hogy indul-e a következő ciklusban. ..
ljubityel 2018.05.22 16:02:28
@LebensraumamOsten: Te helyből vagy ilyen hülye, vagy nekifutásból? Magadnak is hazudsz? Nem veszed észre, hogy ez a magatartás az ellenzék veszte? Én szólok!
Csak úgy juthatna be az épületbe, ha leteszi az esküt, de ahhoz be kellene előbb jutnia, ám az csak úgy sikerülhet, ha letette az esküt...
ljubityel 2018.04.19 13:01:48
Komplett butaság/hazugság, kinek melyik tetszik.

www.parlament.hu/fotitkar/hazszabaly/hazszabaly.pdf

Az eskütétel
8. § (1) A képviselők a mandátumvizsgálat eredményéről szóló
határozat meghozatalát követően – az alakuló ülésen – esküt tesznek, és aláírják
az esküokmányt.
(2) Az eskü szövegét a Házszabály 1. számú melléklete tartalmazza.
(3) Az alakuló ülésről távollevők, továbbá a 7. § (2) bekezdése szerint
igazolt képviselők az Országgyűlés előtt teszik le az esküt, és írják alá az eskü-
okmányt.
(4) A képviselő az eskü letételéig és az esküokmány aláírásáig – az
alakuló ülés megtartásával szükségszerűen együttjáró feladatok elvégzésének
kivételével – nem vehet részt az Országgyűlés munkájában; tiszteletdíjra és
költségtérítésre csak akkor jogosult – visszamenőleg is –, illetőleg kedvezményt
akkor vehet igénybe, miután esküt tett.
ljubityel 2018.04.19 14:42:18
@konrada: Kb. így pontos! A megválasztott képviselők mandátumát a köztársasági elnök igazolja. Ez egy magasabb rendű dolog, mint egy házelnöki határozat(?).
ljubityel 2018.04.19 14:44:21
@ljubityel: Ha választható volt és megválasztották, akkor mentesül joghátrány alól.
Prológ. Van két, közel egyenlő nagyságú választói halmaz. Az egyik egységes a hitében és tetteiben, a másik meg képtelen magát megszervezni a győzelemhez. Ugyanakkor csalást sejt, diktatúrát vizionál a vesztes, forradalmat, polgárháborút a győztes.  A választás és az eredménye legálisnak mondható.…..