Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alvó hal

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre gyakoribb jelenség, hogy biciklisek és motorosok a villamossínt választják a forgalmas úttestek helyett. A villamosvezetőket rettegésben tartják, ráadásul szabálytalan is a sínen kerékpározni. Senki nem azért indul biciklizni, hogy elüssék, hogy öngyilkos legyen. Miért…..
alvó hal 2009.07.19 22:21:45
Attól, mert a villamosvezető nem anyázik a síneken közlekedő biciklistákra, attól még nem örül az önjelölt kollégáknak!
Addig, ameddig a bicajosok (és én is biciklizem minden hétköznap a városban) önmagukat zárják a magatartásukkal a közúti közlekedés résztvevői közül, addig szerintem lapítsanak.
Kedvencem a villamos előzése az ellenirányú vágányon, vagy a peronon a leszálló utasok között. Szinte mindegyik a fülében ott a fülhallgató, hogy a hátulról jövő villamos csöngetését véletlenül se hallja.
Sötétben természetes, hogy se lámpa, se mellény, egyszercsak előttem föltűnik a lazán tekerésző cangás.
Mindenki le van szarva, a biciklis szabadságharcos csak megy előre a saját kénye-kedve szerint.
Munkámból eredően időnként villamost is vezetek, naponta van infartusközeli helyzet, pl. amikor a Margit körúton bicajosok jöttek velem szemben a vágányon, mert előzték a másik villamost. És még az öklüket rázták.
Ne mondja senki, hogy ezek elszigetelt példák, ugyan hetente csak 1-2x vezetek, de _mindig_ előfordul.
Mondom: napközben kerékpárral közlekedem a városban, saját magamnak bizonyítottam be, hogy lehet biciklivel is KRESZ szerint közlekedni, csak sokkal fárasztóbb és lassabb, mint mindenkit leszarva a saját törvényeink szerint közlekedni. Kérem, egy nagyvárosban élünk, nem egy lakatlan szigeten, alkalmazkodni kell egymáshoz. Ez különösen a közlekedés résztvevői között érvényes, persze, lehet mutogatni a másikra, hogy "bezzeg ő", meg "de ő se", de így soha a büdös életben nem fog változni a helyzet.

László János, aki meg a Kerékpáros Klub elnöke, ne mutasson rossz példát, vagy legalább ne hangoztassa! A Hajti Pajti kézikönyben is megütközéssel olvastam a talán mókásnak tartott jótanácsot: "A KRESZ betartása ajánlott" Nem kötelező, ajánlott.
Ennyit erről!