Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neutrinoo

0 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Finom, harsány muskotályos illatával az Irsai Olivér a nyár egyik kedvenc bora. Kevesen tudják, de egy igazi hungaricum, ami már 90 éve ragadja magával a borfogyasztók szagló és ízlelőreceptorait. 23 országosan kapható Irsai Olivér bort vakteszteltünk, és megállapítottuk, hogy tényleg csak…..
A nyár könnyedebb borai után valami összetettebb íze vágytunk, ezért gondoltuk, hogy belevágunk a vörösborok tesztjébe. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az átlagos fogyasztói ízléshez mely bor áll ma legközelebb a boltokban kapható termékek között. A választék hatalmas mind árban, tájegységben és…..
neutrinoo 2020.03.21 17:53:00
@kódex: konkrétan mi bajod a varsányi borral? nem bor? vagy mi a gond vele? jó lenne tisztázni.
egy mezei átlagpolgárnak, aki sose fog 2ezer ft-nál drágább borokat inni, meg kell sztem hagyni a jogát,hogy azt vegye meg ami az ízlésének megfelel, mert meglehet,hogy ami a borszakértőnek nem tetszik az Kis Jóskának nagyon is megfelel és fordítva.
kispolgári szemszögből pld a szín, az illat felesleges dolgok,ha az íz nem azt adja, ami jólesne.
Én elég sokféle bort kipróbáltam a tesco,lidl,spar stb fronton úgy 2000-2500 Ftig,de jellemzően 1000-1500 Ft-ért és úgy látom,hogy a saját egyéni ízlésem kérdése,h melyik bor volt jobb számomra és melyik kevésbé. függ a szőlőfajtától, az elkészítés módjától is. azon belül azonban bár vannak nagy különbségek, de nem az ár a meghatározó és még csak nem is a pincészet,hanem az,hogy sikerült-e eltalálni az adott borral az ízlésem,vagy sem.
2000-3000e Ft felett a bor lehet,hogy sokkal minőségibb - én olyanokat nem ittam még nagyon ,bár amit igen abban pld csalódtam - , de az már a gazdagok unaloműzése kategória, nem a halandóké. :)
 Írásomban a Csurka Gergelytől (Nemzeti Sport 2015. Február 17.-i szám) származó gondolat halmazra kívánok reflektálni. Megfogalmazott kritikájával szállok szembe, mert a cikk háttervonulata, sugallata olyan régi kísértetre hivatkozik, amely úgy megrémítette a magyar…..
neutrinoo 2020.01.09 13:20:40
Mi lenne,ha a gyakorlati tapasztalatokból - ami jó, megtartjuk,ami nem jó eldobjuk elven- építenénk új futballkultúrát és nem csupán futballfilozófiai cikkekben vitatkoznánk a megoldásról?
Ha az ember elég külföldi focit néz, még csak szakembernek sem kell lenni,h levegye,hogy mik a lényeges elemek a mai fociban.
Márpedig a fizikai úgymint a magas szintű testfelépítési és mozgási képességek alapkövetelmények. A technikai részt ,mint labdakezelés,passzpontosság sok gyakorlással szintén el lehet sajátítani pld futsalos gyakorlatokkal. A maradék 1-5% az ami nem tanulható, mi mégis ezzel az 1-5%-al akarunk versenyezni,még mindig.
nem említettem a maximális mentalitást, a kiegyensúlyozott egyenletes teljesítmény részt,ami szintén alap már mindnehol.
Nálunk még mindig az a foci,ahol "csak a labda jár" ,meg az a focista,akinél " énekel a labda" 1000 éve lejárt lemeze.
Csodálkozunk,ha nincs normális védőnk. a támadóink nem tudnak visszazárni védekezni. a "játékművészeink" "csatáraink" nagy hányada fizikailag nincs felkészítve a párharcokra.

Tudomásul kell venni,hogy a modern foci ezekről mind szólnak egyszerre és nem külön-külön... leffeljebb hangsúlyeltolódások vannak.
A látszólag vékonyabb sztárok,mint Messi,Ozil,Modric stb is magas fizikai állóképeséggel rendelkeznek,másképp állandóan sérültek lennének,ahogy a külföldön focizó magyarok nagy része sérüléssel is bajlódik,mert itthon nem kapták meg ezt az állóképességet.
A rosé a legtrendibb nyári bor és nem véletlenül! Könnyedsége, gyümölcsössége miatt választják egyre többen és a vaktesztünk után állíthatjuk, hogy nagyon is jól teszik, akik a rosé mellett döntenek. Hatalmas élmény volt végigkóstolni a hazai választékot, igazi finomságokra leltünk, amikből már be…..
A színészet nehéz mesterség, nehéz kenyér. De még mindig nem annyira, mint a szuperhősnek/szupergonosznak levés, a szuperség maga, egy magasabb szint, egy áttörő minőség képviselete. Olyan megterhelések azok, amelyek minden józan belátás szerint deformálnak, még hozzá - ugye,…..
Eddy Grant lopással gyanúsítja Damon Albarnt. Állítása szerint a Gorillaz aktuális slágere, a Stylo egészségtelenül hasonlít az általa 1983-ban megírt Time Warp című számra, és akár bíróságra is hajlandó menni az igazáért. "Damon Albarn tudja legbelül, hogy szerette…..
István a szolnoki Corában szeretett volna 3 csomag akciós marhanyelvhez jutni, de úgy látszik, ezzel a biztonsági szolgálat vezetője és így volt, és az egyik csomagot kitépte a kezéből. Pontosan nem is értjük, miért volt erre szükség, ha felvásárolja magának az összes akciós…..
A pörkölt egy igen egyszerűen elkészíthető és ízletes étel, ezért is esett első választásom ezen ételcsalád egyikének elkészítésére. Eleinte még marhapörköltre gondoltam, de igen drága manapság a marhahús (2000 Ft/kg körül mozog). A sertéshús volt még a legkedvezőbb,…..
Túl a sorsoláson elégedettek lehetünk, akár realistán, akár álmodozva közelítünk a válogatottunkhoz. A realitások talaján állva azt láthatjuk, hogy ebben a csoportban adottak a feltételek, hogy megtegyük a következő bébi-lépést, és beküzdjük magunkat a harmadik kalapba,…..
Valami mintha elpattant volna ma délután az európai tőkepiacokon, 2-3 óra körül hirtelen minden zuhanni kezdett, pirosba borultak a világ tőzsdéi, közöttük a budapesti is. A világon végigsöprő pánik soha nem jó jel, de egyáltalán nem biztos, hogy lesz folytatás.Ami már…..
Tehetetlenség vagy lehetetlen felkészülni az ítéletidőre? Mármint arra az arasznyi hóra, ami minden páratlan évben meglepi országunkat?   Ki gondolná, hogy az egyre ritkább hazai havazás miatt megbénult MÁV egy bő hétre elegendő témát biztosít a szak- és kevésbé…..
neutrinoo 2009.12.25 12:01:08
@Advocatus_Diaboli: "A hülyék szininímája: postás, rendőrs, vasutas. nem mindig volt ez így. "

ehhez nyugodtan hozzáveheted azoknak az idiótáknak a tömegét,akik ezeket a szolgáltatásokat igénybeveszik,és az ő taplóságukat is az említett dolgozókra kenik. dolgoztam postásként mondhatom számtalan paraszt reklamált mikor nem kapta meg az ujságot holott szart megteremteni a kézbesités feltételeit. látható név,zárt postaláda,kulcsok,kódok hiánya stb stb.
bocs az offért
Csusza élete egyik meghatározóan undorító élményéről küldött nekünk képekben gazdag beszámolót. Egy Lidlben vett paradicsomos hal volt a boldogság forrása. A levél stílusa pedig, az átélt élménynek megfelelően, megrázóan egyszerű és hatásos. A masszív dohányos…..
neutrinoo 2009.12.14 09:07:11
@Bamba Barack: Hogy érted azt,hogy az "ilyen" cikekkel?
Rekordmennyiségű olvasó küldte be, mindenkinek óriási köszönet, az Auchan marketingeseinek pedig egy átgondolandó kérdés, hogy nem érdemes-e ezentúl mindig a nyomda ördögéval játszani, ha a dolog ennyire népszerű. ..
Úgy tűnik, lassan hétköznapi dologgá válik, hogy az ateisták és a hívők (elsősorban a katolikusok) hitvitája az utcán, illetve az utcán látható posztereken zajlik. Még el sem múlt az első nagy felháborodás, amelyet a Brit Humanista Szövetség szervezett, itt is van a…..
neutrinoo 2009.11.23 09:25:41
@wmiki: A tudomány nem vallás, a vallás nem tudomány. Nem hiszem,hogy össze lehetne hasonlítani. Olyan időkben szerették volna a kettőt összegyeztetni utoljára,mikor még a tudományt lehetett tiszta spekuláció alapján művelni lásd. ókori görög, vagy aquinoi Szt Tamas. Ha belerúgok egy kőbe és megállapítom,hogy messze repült az tudomány,de ha elképzelem,hogy mi lenne,ha belerúgnék abba a kőbe az a hit.:)
neutrinoo 2009.11.23 10:05:43
@Dexter68: :)) Ne félj, a tudomány erre is megtalálja a választ majd. A vallásnak egyre kevesebb tere marad,ahogy a tudomány feltérképezi a még ismeretlen területeket,még ha időbe is telik,így az sem igaz megállapítás,hogy a vallás változatlan és a tudomány változik,hisz a vallást is állandóan változtatják, a hittételeken vitatkoznak alakitgatják különben nem lenne ilyen sok felekezet pld.
neutrinoo 2009.11.23 11:26:49
@lyesmith: így van. a vallás úgy húzódik vissza,ahogy a tudomány fejlődik,épphogy a vallás kénytelen a tudomány eredményeire támaszkodva állandóan korrigálni magát.
Az idő szorít, egy hete még nem volt biztos, hogy nyernek, pár napja még a rádió nevén vitáztak, hát nem csoda, hogy a logóra már nem marad idő? Mit csinál ilyenkor az elfoglalt grafikus, akinek közben még Kovács László és Szekeres Imre portréját is bele kell montíroznia a…..
neutrinoo 2009.11.03 20:38:13
.
Október 13-án a Depeche Mode Limában, Peru fővárosában adott éppen koncertet, mikor Dave Gahan énekes a koncert hevében a következőt kiáltotta 30 ezer perui rajongó arcába: "Köszönjük szépen Chile!" Nos, fordult már elő más sztárral is, hogy nem tudta éppen melyik…..
Sok elemző szerint a zeneipari hanghordozók jövőjét az mp3-ak és a díszdobozok értékesítése jelenti majd. Hogy ez így lesz-e, még nem tudjuk, mindenesetre a Rammstein az utóbbi formátum megalkotásakor most tényleg kitett magáért. Október 20-án jelenik ugyanis meg a német…..
Immár mindenütt látható a legújabb Arctic Monekys-klip, amit a Cornerstone című dalra készítettek az angol srácok. Mondjuk sokáig nem tarthatott a forgatás, és valószínű nem is ötletelket rajta többet a dal hosszánál, ha egyáltalán valaki gondolkodott valamit is az egészen és…..
Teargarden by Kaleidyscope címmel jelenik meg az új Smashing Pumpkins-anyag, amit nem is igazán tudjuk, hogy nevezhetünk-e lemeznek, ugyanis egyben nem adják ki. A cím tulajdonképpen 44 dalt tartalmaz, amiket Billy Corgan csapatfőnök egyenként pakol fel majd a weblapra, ahonnan ingyen…..