Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabógyuri

54 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Mint mindannyian tudjuk a kampány elindult. A köztársasági elnök április 11-re kiírta az országgyűlési választásokat. Kerületünk lakói már két hete szembesültek azzal, hogy utcáinkat, házfalainkat ellepték az óriás plakátok. Ezzel tulajdonképpen nem is lenne baj, ha…..
Az előző bejegyzésben már foglalkoztam a Vígszínház utca 5. szám alatti ház kálváriájával. Ez az ügy híven tükrözi a lakóközösségek kiszolgáltatottságát a beruházók irányába, de ehhez hasonló történetet azt hiszem, keveset találhatunk fővárosunkban. Mint azt…..
Két hete az első igazán esős éjjelen ismét beázott a Vígszínház utca 5-szám alatt álló ház amely immáron több mint egy éve tető nélkül várja, hogy az időközben tönkrement vállalkozó befejezze az elkezdett emelet ráépítési beruházást. Az emelet ráépítések a…..
 Ez a rövid beszéd 2009. október 16-án hangzott el Debrecenben a "Van kiút" konferencián."Tisztelt egybegyűltek   Debrecenbe, mindig egy kicsit haza jövök, hiszen 1944-ig családom Hajdúsámsonban élt és innen a gettóból menekültek fel édesanyám és…..
szabógyuri 2009.10.17 23:02:36
@titkarur: T.János! Köszönöm a biztatást, jól esnek akkor amikor foldoklok a keserűségtől...
A tegnapi nap folyamán ismét arcul csaptak minket, magyar zsidókat, hogy nehogy jól érezzük magunkat. Most már bizonyos, hogy köztünk magyarok közt vannak a saját Ahmenidzsádjaink is. Sokáig, azaz egészen mostanáig gondolkoztam azon, hogy mi is a megoldás. Sajnos egy dolog vált…..
szabógyuri 2009.10.13 19:33:35
@Zippora: Köszönöm szépen. Bízom benne, hogy a józan erők felül kerekednek és a gyűlölködés befejeződik záros határidőn belül. Sajnos nagyon sok dolgunk van addig, míg fel tudunk zárkózni a fejlett demokráciákig.
szabógyuri 2009.10.15 08:43:51
@Nemfoglaltnicknév: T. Nemfoglalt! Alapvetően a fogalmak szézválasztásával vannak problémák. Nem látom megfelelő okát a magyar és a zsidó különválasztásának. Ez az alapvető különbség közöttünk. Lásd korábbi bejegyzéseimet Szép Ernőről vagy Rózsahegyi Márkról.
Amennyi kárpótlást, vagy uzsora kamatot kapott az én családom abból nyugodtan éhenhaltak (-tunk) volna.
Miért nem vagyok meglepődve?Egyre többet hallhatjuk ezeket a megnyilvánulásokat… A napokban megszólított egy idős elmondása szerint 93 éves, egyébként nagyon szimpatikus, bácsi. Egészen jól elbeszélgettünk egymással majd hirtelen szófordulattal elkezdődött a mocskos…..
Egy kedves barátom tollából született ez a tanulságos riport Semjén Zsolttal a KDNP elnökével, mindenkinek szívből ajánlom."-Még nem volt példa arra, amit a kormány tervezett a nulladik költségvetési…..
szabógyuri 2009.09.25 10:25:14
@Emp: Nem volta, vagyok és leszek a HIt Gyülekezet tagja. Egyszerű zsidó vagyok.
szabógyuri 2009.09.25 10:31:53
szabógyuri 2009.09.25 10:39:17
@Emp: Nem sértettél meg. A szabad vallásgyakorlás híve vagyok...
Többen megdöbbentünk, megrökönyödtünk a mai újsághíren miszerint„1600 eurót lopott a Mazsihisz alelnöke” Megdöbbentő és felháborító maga a cselekedet, de nem szabad elfelejtenünk, hogy egy ember botlásáról van szó és ez semmi képen nem minősíti, minősítheti…..
Szabó György Guantánamó 2009.09.16 11:01:00
  A közlemény szerint a kormány "minden szempontból tekintettel van Magyarország és a magyar polgárok biztonságára. Magyarország ezért csak olyan személyt fogad be a program keretében, aki ellen nem folyik sem amerikai, sem nemzetközi bírósági eljárás vagy…..
Szabó György Tállya 2009.09.15 15:26:00
A napokban a Dohány utcai zsinagóga oldalában sétáltam, egyszer csak egy a templom kerítésén túl a falnak támasztott kőtáblán akadt meg a szemem, rajta a felirat a „tállyai mártírok emlékezetére”. Olvastam a neveket, a torkom összeszorult, amikor a nagyapám két…..
Szabó György D.M. és a baksis 2009.09.10 19:38:00
 A mai napon újabb érdekes kijelentéssel bővült kedvenc szocialista képviselőnk D.M. (tudomásom szerint semmi köze ahhoz a bizonyos üzletránchoz, bár ki tudja…) palettája. Mondott ő már mindent, beszélt féldeciző portugálokról, küldte már haza a Fideszes zsidó…..
szabógyuri 2009.09.11 14:07:38
@Pásztor Tibor: Én nem nagyon szoktam és ő csak a maga nevében nyilatkozott. Gondolom én...
Szabó György Sokat látott falak 2009.09.07 15:10:03
Igen sokat láttak már ezek a falak a Dohány utcában. Mindig azt gondoljuk, hogy ez a bölcs 150 éves épület, ha mesélni tudna napokon keresztül csak tátott szájjal hallgatnánk történeteit. De tegnap azt hiszem ez a mindannyiunk számára sokat jelentő épület is döbbenten állt…..
Szabó György Gazdálkodom 2009.09.01 16:40:00
Ajjaj, gyorsan írnom kell valamit, mert csökkent, ma az olvasottságom. De Ti vagytok a hibások kedves olvasók, mert a blogot folyamatosan nézni kell, nem csak akkor, amikor friss bejegyzés kerül fel. Igazából figyelembe vehetnétek a gazdasági válságot a szellemi pangást és a…..
Szabó György Cím nélkül 2009.08.28 14:14:40
 Próbálok már egy ideje valami vidámat írni a blogra. Valahogy nem sikerül…Cigánygyilkosságok, zsidóverések, rablások, sikkasztások, molotov koktélok, korrupció, gárdák és ellengárdák, letartóztatott és letartóztatás előtt álló közszereplők, nyelvtörvény,…..
Szabó György A magyar Taigetosz 2009.08.14 11:03:00
A közhiedelemmel ellentétben a spártaiak nem lökték le gyermekeiket Taigetosz hegyéről ,pusztán a szakadék szélén hagyták őket, mintegy próbatételként. A szülők a nem kívánatos gyermeket kivitték a Taigetoszhoz, és letették az úgynevezett Apothetaira, nem megölték a…..
Szabó György Ebédjegy 2009.08.09 22:14:03
  Előző írásomban foglalkoztam a felelős kormányzás kérdéskörével. Nos, immáron három hete folytatok hosszas tárgyalásokat szakszervezetem a Fészek Fogyatékossággal Élők Szakszervezete nevében egy állami tulajdonban lévő foglalkoztató céggel, akiknek eltökélt…..
Ez a fogalom négy pilléren nyugszik, a fenntartható fejlődésen, a környezetvédelmen a kultúra megőrzésén és a felelős kormányzáson. Igen, így van ez Bhutánban.Persze a Bhutánban folyó dolgokhoz pusztán annyi közünk van, hogy bután, értetlenül csóváljuk fejünket, amikor…..
Szabó György Kám bek 2009.07.30 11:16:00
Kedves olvasóim, mint gondolom mindannyian észrevettétek, némi szünetet tartottam a blog írásában, ami nyílván sokaknál jelentős közérzetjavulást eredményezett és esetleg hiú reményeket is elkezdtek táplálni aziránt, hogy esetleg elraboltak, felkoncoltak vagy csak egyszerűen…..
Szanyi Tibor a hős lovag, mint tudjuk a kezdetek óta a Gyurcsány kormány hős és igen serény kiszolgálója volt a miniszterelnök kormányzásának teljes ideje alatt. Vajon mi késztethette Újlipótváros választott parlamenti képviselőjét arra, hogy köpönyegét megfordítva a…..
Az elmúlt egy év folyamán nem csak a budapesti, hanem az országos sajtó is hangos volt a fővárosban eluralkodó parkolási botrányoktól. A BÖP Kft.-nél 2008 nyarán kirobbant egy korrupciós ügy. Az ellenőrök pénzt fogadtak el olyan autósoktól, akik rendszeresen egy bizonyos…..
Kedves Krisztina!   Levelét olvasván, és szigorúan az Ön stílusánál maradva megkérdezném, hogy vajon hány metélt farkincával volt dolga, hogy ilyen biztos a méret meghatározást illetően? Amikor ezekkel a bizonyos metélt farkincákkal került ilyen-olyan kapcsolatba,…..
Most már többed-iziglen találkozunk a kerületben olyan rendezvénnyel, amelyet a Magyar Szocialista Párt civil megmozdulásként próbál beállítani. Egy ilyen rendezvénnyel találkoztunk a múlt hét szombatján Újlipótvárosban Sajtófeszt álnéven, melynek illegális plakátjai…..
Örvendetes és azt hiszem minden kétkedő számára megfelelő választ adott az elmúlt napokban a nem éppen polgári nézeteiről híres ATV képernyőjén Semjén Zsolt a KDNP elnöke valamint Orbán Viktor a Fidesz elnöke is, mint ahogy azt a mai sajtóból megtudhatjuk. Semjén Zsolt minden…..
Szabó György Tisztelt Elnök úr! 2009.05.24 21:19:00
A Barankovics István Izraelita Műhely Egyesület tagjainak és elnökségének eltökélt szándéka a magyarországi zsidóság érdekeinek szolgálata politikai hovatartozástól és világnézettől függetlenül. Az elmúlt hónapok folyamán úgy gondoltuk, hogy a Magyar Zsidó…..