Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DolfikaVik

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Minden országnak van öröksége, amelyről az örökösök nem könnyen és nem szívesen mondanak le." /Donald Rayfield/ Az utóbbi évek egyik sajátos médiafejleményeként tartható számon, hogy a 2. világháború orosz értelmezése (is) szemmel láthatóan egyre nagyobb nyilvánosságot kap külföldön. Az orosz…..
Hadijátékos James Clavell világa 2012.10.26 20:53:29
Kezdjük talán az elején, ha azt mondod: szamuráj, én azt mondom: James Clavell! A Shógun című könyvét legalább tizenötször olvastam el, ugyancsak egy alapmű a Patkánykirály című önéletrajzi ihletésű könyve. A szerző a második világháború alatt japán hadifogságba esett,…..
Uff! Nos mivel nem akarok szégyenben maradni, itt vagyok én is egy újabb bejegyzéssel. Itt-ott vulgáris leszek, azoktól, akik ezt nem preferálják túlzottan,előre is elnézést kérek. Alapvetően nem a hét közepére készültem színt vallani, így improvizálnom kell, és másról…..
Előre bocsájtom, hogy ez nem igazán könyvismertető, hanem inkább a saját gondolataim rendszertelen burjánzása a témával kapcsolatban. Még valamikor 1996 körül a főiskolán volt egy Tudománytörténet néven futó tantárgyam. A tanár egy zord mániákus, aki egyébként…..
Bár egy kicsit eltér ennek a blognak a műfajától a filmek világa, de ahogy megnéztem ezt a filmet, rögtön gondoltam, hogy ezt minden vórgémernek (legalább is a sci-fi világokban nyomulóknak) látni kell! :-) Elsőre le kell szögezni, hogy nem egy Oscar-díjas alkotásról van szó,…..
...hogy egyszer ez is eljöhet még, feletted is felragyoghat az ég. Nem csak a küzdelem, vagy az ünnep lehet szép... ...hanem az is, ahogy a feel no paines DA terminátorok 3+-os stormshielddel kalapálják szét az ellenfelet! Ne is szaporítsuk tovább a szót, szeretve utált, és utálva…..
DolfikaVik 2011.01.17 13:36:30
@Ladislaus: Az világos. A DA majd a hatodik kiadás előtt pár hónappal kap megint új kódexet, hogy legyen min sírniuk a rákövetkező néhány évben :)
Mindenesetre a BoLS-on és a Warseer-en felröppent a pletyka az új DA kódexről. Persze az tutira nem mostanában lesz.
GK után elvileg idénre tau és necron is van ígérve. Ha ez így lenne, örülnék mint majom a farkának, mert mint nem-támogatott sereg fan, mindkettőből komoly seregem van :)
Már régóta rágcsált a gondolat, hogy kellene valami egység amivel megtámadhatom és legalább leköthetem egy darabig az ellenfél közelharcos egységeit. Itt főleg az assault termikre gondoltam amivel Imre szokott nyomulni. Mivel ugye az Ig kódex nem bővelkedik a közelharci…..
Történt pedig napjainkban, hogy egy nagy hipermarketben (a nevét nem írom le, de majdnem úgy ejtik mint, mint az angolok az óceán szót) jártunk, hogy a gyerekek karácsonyi ajándéklistájáról próbáljunk valamit levadászni. Ott láttam meg az áruházlánc saját kiadású játékát,…..
Bár talán a hír nem lesz nagy újdonság a wh40k rajongóinak, de egy postot megér: sok-sok év várakozás után megjelenik, és hamarosan megvásárolható lesz az új Dark Elda kódex. A hivatalos megjelenés dátuma: 2010.november 6. És új figurák is lesznek természetesen (biznisz iz…..
DolfikaVik 2010.10.11 07:21:05
@ügyfélszolgálatos: De. Van olyan táp :) Csak itt sem egymás mellé kell hajigálni a statokat és a kódexben olvasgatni a képességeiket, hanem seregszinten kell gondolkozni :) Milyen kombókat, seregösszeállításokat tudsz kihozni, mi mire épül, mi lesz a stratégiád. Én egy veterán DE játékostól már igen durva ötleteket és kombókat hallottam az új kódexes DE-ről.
Nem, sajnos tényleg trend, hogy az aktuálisan legújabb kódex a legerősebb. Ez a DE kódex most nagyon erős lett... De némi iróniával azt is mondhatjuk, hogy azért lett ilyen erős, hogy 10 évig megint ne kelljen új kódexet kiadni hozzájuk :D
DolfikaVik 2010.10.12 12:11:42
@Huntroll: Ez jogos. Azonban a régi nida olyan toronymagasan erősebb volt a többi fajnál, hogy azt visszabutítani kellett a többi szintjére :) Azért azt még hozzá kell tenni, hogy a mostani nida kódex sem gyenge, csak nincs benne egy mindent vivő kombó (nidzilla), hanem végre itt is agyalni kell.
Természetesen idén is lesz Games Day, Időpont: 2010. december 4., szombat Helyszín: Budapest XIII., Gyöngyösi sétány 7. További részletek: http://www.gamesday.hu/..
Van az a cucc, amiről több bőrt is le lehet nyúzni. A macskának pedig 9 élete van. A Forgeworld az Imperial Armour sorozatával már egy cicát is kinyírt volna, hiszen most érkezett el a 9. kiadáshoz, ráadásul - ahogy az alcímből kiderül - lesz még tizedik rész is. Hogy van-e…..
A szokásos GW fikázás helyett egy - véleményem szerint - igen pofásra sikeredett ojjektumot szeretnék a nagyérdemű elé tárni, ez pedig a Fortress of Redemption. Maga a torony, illetve a díszítése az, aminek láttán megnyaltam a szám szélét, mert igen tetszetősre sikerült, az ára…..
DolfikaVik 2010.09.10 06:54:23
A Forgeworld egyik legújabb fejlesztése a címben szereplő Space Marine illetőségű szállítójármű.A cucc egy orbitális (hehe) dropship, amit relatíve rövid távra szoktak használni, sebessége és páncélozottsága pedig nem véletlen: direkt arra tervezték, hogy a légvédelmi…..
DolfikaVik 2010.08.31 07:11:33
@Ladislaus: A CSM brigád már így is túl tápos (ld Lash). A machine spirit meg ugyebár birodalmi dolog, az 'Emprah-oz köthető, még jó, hogy nincs a CSM-nél. Helyette van daemonic possession. Az nem elég? ;)
Sok rosszat el lehet mondani a GW-ről, de azért a WHFB 8. kiadásához olyan finom dolgokat csináltak (persze limited edition), hogy azt lehetetlen nem értékelni, hozzák az igazi "steampunk" hangulatot, nekem nagyon bejönnek - mondjuk biztos nem venném meg, főleg ennyiért. :) De…..
A júniusi Fehér Törpe új kiegészítést közölt le WH40k témában, melyben elsősorban tank, illetve mech-fanoknak fog kedvezni, de mindenesetre új – és érdekes színt visz a 41. évezred vérgőzös csatáiba. Amennyiben a játékosok Spearhead ütközetben egyeznek meg, avagy a…..
DolfikaVik 2010.06.16 06:51:24
@ügyfélszolgálatos: Egyszerű. Azért felesleges, mert ha egy icike picike kis fantáziával és kreativitással is meg vagy áldva (márpedig néhány batrepeteket olvasva nekem úgy tűnik), akkor magadtól is ki tudsz találni ilyen komolyságú és összetettségű házi szabályokat. Amcsiániában meg nem szeretnek gondolkodni a gyerekek, nekik a szájukba kell adni az ilyesmit.
Egy pozitivuma van a dolognak, hogy ezért legalább nem kell fizetni, csak az újság árát. Ha ilyen kiegészítőket látok a gw-től, mindig elkezd idegesen rángani a szemem, mert eszembe jutnak bizonyos Apocalypse könyvek, amiket megvehettél jónéhány fontért, és semmi mást nem tartalmaztak, mint a gw oldaláról amúgyis ingyenesen letölthető datasheeteket, csak épp nyomtatott, dizájnos formában.
DolfikaVik 2010.06.16 12:32:56
@ügyfélszolgálatos: Nem gáz, csak felesleges :) De nem kezdem elölről. Ha valakinek nincs ideje, akkor neki jól jöhet ez (bár akkor hogy játszik?) Ha valaki meg egyszerűen csak lusta, neki is jól jöhet ez.
Az amcsiániás kijelentés meg sztereotípiának tűnik, de nem az. Te most felsoroltál két példát, amit a BoLS csinált. A BoLS-os banda egy elég tevékeny csapat, és néhány hadjáratuk simán üti a gw szinvonalát (nekem a mai napig kedvencem a heresys kampányuk). De ezek ők. Nem mindenki ilyen. Ők a kevés kivétel közé tartoznak.
Anyway, úgyis használni fogja aki akarja, aki meg nem, az nem. Én nem. Mert inkább vagyok vérpistike, alapküldikben és versenyfelállásokban gondolkodok :)
A hadjáratodhoz meg kitartást és sikert kívánok, mert így elsőre jól hangzik, és érdemes lenne megcsinálni. Tipp szinten én még a tapasztalatot is betenném. Anno én is csináltam a klubunkban egy ilyen hadjáratot, tetszett is a srácoknak.
A sorozat lezárásaként mi más is következhetne, mint az összesítés. Mint minden hasonló ceremónia előtt van egy rövidnek szánt, unalmas ömlengés, amit mindenki átgörget, mert az eredmények itt sorakoznak 2 scrollnyira. Ezért most formát bontunk, és előbb jön a sorrend, csak…..
Kezdem a globálisabb hírrel. Már sokadik helyeről (GW relációjú bolttól) hallom vissza azt az infót, hogy a Games Workshop idén nagy ívben sz*rik az őket népszerűsítő boltokra, konkrétan arról van szó, hogy az eddigi repianyagok idén gyakorlatilag megszűntek (ingyen…..
  60 millió éve a földben porosodó mechanikus élőhalott horda - vajon mennyire viselte meg őket?: Modellezés összesen : 9 pont (a 15-ből) Figura-ellátottság: Minden, a codexben szereplő figurához van modell, szóval itt nem lehet panasz.  Műanyag figurák: itt viszont…..
  Out-date codex, hamarosan az egyetlen sereg lesz, ami birodalmi szövetségesekkel együtt parádézhat, nagyrészben fém minik, mire lesz ez elég? Lássátok szümükkel: Modellezés összesen : 8 pont (a 15-ből) Figura-ellátottság: Birodalmi és SM szövetségeseknél nem lehet ok a…..