Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zed is not dead yet

0 bejegyzést írt és 760 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018. Kim Dzsongun, észak-koreai diktátor egy sikertelen interkontinentális ballisztikus rakéta tesztje után..
Zed is not dead yet 2022.04.01 17:53:36
Sziasztok! Elkészült a legújabb óceánjárós képgyűjtemény. A képek kiválogatásánál igyekeztem ügyelni arra, hogy ne legyenek ismétlések, bár értelemszerűen néhány eseményt muszáj volt újra megemlítenem a leírásokban. Az előző részeket itt találjátok:  Első rész - Második rész - Harmadik rész.  Jó…..
        Az Andres Sarda 2022-es füdőruháit mutatja be Alexina Graham (ő arról is nevezetes,hogy az első vörös hajú VS angyal volt). A brit szépség testén több fazon is megmutatkozik, pink dressszek csíkosak, egyrészesek is. Gyönyörű felvételek, bár van azért az embernek némi olyan érzése,…..
Kirándulók, túrázók az erdőben [10] Bevezetés Ezelőtt két héttel a vadászok és turisták kapcsolatáról írtam egy posztot, amely – hogy finoman fejezzem ki magam – nem teljesen felhőtlen, és egy vadász felvetette a kommentszekcióban, hogy nem csak bennük kell keresni a hibákat, hanem bizony sokszor…..
Sziasztok, mérhetetlenül nagy szeretettel üdvözölnék mindenkit! Ma egy olyan ország extrém dolgairól fogok nektek mesélni, ahol számos alapnak vehető dolgot tiltottak be, sokat igencsak abszurd okból kifolyólag. Észak-Korea telis-tele van csodálatos turisztikai látványosságokkal, nagyon érdekfeszítő…..
Tudom hogy sokan közületek szerettétek az immár több, mint öt éve jégre tett Techstory blogot, amelynek gazdája walter néha megtisztel minket egy-egy bejegyzéssel, amit a Ritkán Látható Történelem formátumához igazít. Most örömmel jelentem hogy mindjárt két cikkel is jelentkezik, amik az óceánjárók…..
Zed is not dead yet 2022.02.17 09:04:42
A Tesla rekord nyereséget jelentett a tavalyi évre nézve. Erről beszéltem a Millásreggeliben csütörtökön.Eközben a német TÜV jelentése szerint a három évesen az első műszaki vizsgán megjelenő autók közül a Model S abszolút értelemben is az egyik legrosszabb teljesítményt nyújtja a vizsgált autók…..
Zed is not dead yet 2022.01.31 21:12:48
@hummel8: Igen, sajnos a dízel az a cucc, ami szerintem is menthetetlen, mindegy hogy 5.8 vagy 8.1. Elég ha egyszer elmegy melletted egy, miközben te gyalogosan vagy kerékpárral mész az úton és megutálod egy életre. Korom, húgyszag (az újabbaknál az adblue-val), nem lehet mentség rá a fogyasztása, amikor egy benzines is tud 6 és 7 közötti fogyasztást. OK, nyilván nem egy fölöslegesen nagy csatacirkáló, de azért nem kell kiapicanto ahhoz, hogy ne legyen túlzó a fogyasztás.

Volt egy öreg haverom, aki mindig azt mondta "a dízel, az traktor". Hát ... igen.
Zed is not dead yet 2022.01.31 22:38:04
@hummel8: "TDI nem füstöl, nem büdös"

Igen, az komoly különbség, hogy a szar dízel mindig büdös, a nem szar dízel meg csak akkor, amikor az elektronika azt mondja neki, hogy most (DPF-regen, mittudomén).

Próbáld ki egyszer (nem kell egynél többször), hogy amikor egy jó állapotú, modern dízel elmegy melletted terhelés alatt (emelkedőn felfelé, netán erős gyorsítás közben), akkor te ott állsz az út szélén és érzed, amit kell. Sajnos, lesz mit. A minimum, amit mindig érzel az adblue-soknál, hogy hányingerkeltő pisiszagot tereget maga mögé (és ugye ami orral érezhető, azt bizony az arrajáró beszívta és megszívta). A nem adblue-sok nem pisiszagoznak, csak amikor az elektronika úgy gondolja, akkor csinálnak egy cuki kis szűrőtisztítást, vagy a tököm tudja miket még (nem vagyok autószerelő, csak tapasztaltam elégszer a dolgot), amikor az _AMÚGY_ korszerű, jól karbantartott és modern autó egy pár másodpercig koromgyártógéppé változik és röviden és tömören kiböfög egy adag szart.

Sajnos elég sokat kerékpározok a Bükkben olyan utakon is, ahol van járműforgalom (mert azt a helyet, ahol kerékpározni lehet muszáj ezeken keresztül megközelíteni) és némelyik elég kanyargós és meredek, ahol az autóknak kell fékezniük és aztán ismét gyorsítaniuk elég sokszor és olyan szagokat meg füstöket produkálnak vadonat új csili-vili dízelek is, hogy az elmondhatatlan. Nem véletlen, ugye, hogy nagyon nem jellemző a dízelmotoros kabrió egyik márkánál se. :p

Szóval bocsáss meg, de a "jó dízel nem ..." mantra egy önáltatás, azzal együtt, hogy a szar dízel meg egymilliószor szarabb, az biztos.

Volt, amikor épp autót cseréltem és gondolkodtam rajta, legyen-e dízel, mert a TC-sek épp olyan videót csináltak, hogy odaálltak a dízel mögé és mondták hogy "nahát, ebből tisztább levegő jön ki, mint ami bemegy". Aztán tapasztaltam élőben a valóságot és letettem erről. Egyébként egy benzinesnek is van égésterméke és egy szar benzines simán tud olyan szar lenni, mint egy szar dízel, de ha egyszer muszáj autóznom, akkor én inkább a benzineseknél maradtam eddig. Biztos lesz olyan villanyautó, amibe majd egyszer szívesen átülök, de az a JELENLEGI technológia, ami most a hibrid/villany vonalakon megy, az szerintem csak célzott szabványoknak való válogatott megfelelésről szól, egyébként rosszabb, mintha nem lenne. Horror elgondolni is, mi lesz, amikor a sok ostoba politikai döntés miatt lenullázott áramtermelő kapacitásokat muszáj lesz minden mindegy alapon szénnel meg lignittel turbózni, mert kell a delej a sok villanyszarba, meg amikor elkezdenek ezek az akksik tömegesen elfáradni és kiderül majd, hogy a reciklálás annyi lesz mint a sima akksiknál: indiában/kínában/vietnamban/afrikában szétbaszatni a falusiak által kalapáccsal, vagy ledarálni grinderrel, kiszedni belőle a ritkafémeket, amennyire lehet, a többi meg mehet a szemétdombra a falu szélére, elvégre india elég messze van, kit érdekel, mi történik ott? :(
Télen kiruccanni Hawaiira még akkor sem kis élmény, ha az ember ezt (az egyébként szintén nem pocsék időjárásáról ismert) Kaliforniából teszi, mint tették azt Susanék. Posztja nem csak néha egészen izgalmas kalandokról szól, de megismerkedhettek kicsit a sziget történelmével is...
Zed is not dead yet 2022.01.07 18:27:22
@Vibi: De, van fogalmam. Lehet hogy inkább neked nincsenek megfelelő ismereteid arról, hogy milyen bizonytalansági tényezők vannak jelen ebben az egész "tesztelgetünk, oltogatunk" dologban. Csak érintőlegesen, 2 téma, ami szerintem fontos és releváns az utazgatással összefüggésben:

- A tesztek egyike sem ad 100%-os pontosságú eredményt, még akkor sem, ha egyébként az emberi tényező a konkrét esetben tökéletesen működik (mármint senki nem kavar össze semmit semmivel, nem értelmezi félre az eredményt, kivárja a szükséges időket és stb.). Emiatt nagyon jó eséllyel utazgatnak emberek tömegei betegen úgy, hogy arra nem derül fény eközben semmikor sem.

- Simán tudsz úgy is közvetítő lenni, hogy ténylegesen nem betegedtél meg (mert mondjuk megfertőződtél, de az oltás megakadályozta a betegség kialakulását, és így tovább).

Részben az első, részben a második szitu is összekapcsolódhat azzal, hogy neked közben éppen van egy másik egészségügyi problémád (betegség, immunrendszeri probléma, immunszupresszáns kezelési állapot, folyamatban lévő daganatos vagy HIV-kezelés/gyógyszerezés, stb-stb. Ebben az esetben megtörténhet az, hogy úgy "lakik" benned a COVID hosszú ideig, hogy a tüneteket nem produkálja, az esetleges kezelések, gyógyszerek miatt a COVID-tesztek lószart se mutatnak _és_ a COVID próbál a furcsa testen belüli körülményekre reagálni és túlélni és voilá: kész is az új variáns. Ha volt rá a közelmúltban 10 perced, akkor több, megbízható forrásból is lehetett olvasni/tájékozódni arról, hogy ez az omicron mi is és pl. látható, hogy ez nem az a "fejlődési vonal", amin a COVID a deltáig eljutott, hanem egy azzal párhuzamos, külön "szál" és a kialakulása legvalószínűbb oka épp ez a "hosszú ideig volt valaki fertőzött, akiben a sorolt eü. szituáció miatt kialakult egy új változat". Valószínűleg egy konkrét személyről van szó, mint "inkubátor"ról. És akkor mi az esélye, hogy egy ilyenről a fertőzés továbbterjed, ha az emberek nyugton maradnak pár hónapig és mindenféle önáltatásokat mantrázgatva nem repkednek-utazgatnak szanaszéjjel a világban? Nagyjából semmi. És mi a valóság? Hát az, hogy jól látható a korreláció az utazgatás és a járvány további futása között.

Mondom másképpen: ha az, amit te mondasz, hogy "oooooolyan nagyon túl van ez az egész biztosítva, hogy ott aztán semmi baj nem történhet" tényleg megfelelne a valóságnak, akkor ez a járvány már minimum 1 éve a "volt egy ilyen is" felütéssel egy emlék lenne csak, sőt, soha nem is vált volna világjárvánnyá.

Szóval ha ezért kerül fillérekbe hawaii-ozni, mert a kutya se megy oda jelenleg, akkor ezt én nem egy kihasználandó résként értelmezném, hanem egy megszívlelendő példaként, inkább.
1958. Karácsonyi nyüzsgés. Marion, Indiana, Egyesült Államok..
Az egységnyi seggre jutó vécécsésze számát hogyan lehet növelni? Nos, mivel egy segg alá (normál esetben) max. egy vécécsésze fér, így kijelenthető, ahány újabb lakás, annyival több vécécsészét lehet értékesíteni. Nem bonyolult a matek, igaz? Az atomizálódó = ilyen-olyan okból szerteszét költöző…..
Zed is not dead yet 2021.12.21 15:59:04
Ha az ember ebbe beleérti azt is, hogy régebben nem a bináris arcoskodás volt az emberek viszonyulásának alapja egymáshoz (még családokban is), hanem a véleménykülönbségeket meg tudták beszélni, akkor teljesen rendben van ez az írás és vélemény és egyetértek.

Most valamiért jellemző lett két totál utálatos viselkedésminta is, amik a fentieket teljesen lehetetlenné tudják tenni. Az egyik az "öregek kussoljanak". Mintha valami nyomorék verebek vagy hasonló arroganciavezérelt lények lennének az emberek.

A másik a "felőlem aztán mindenki ..." (kiterjesztve a családra is). Kiváló alkalom, hogy az ember csak a saját érdekében álló dolgokkal foglalkozzon, minden mást elpasszolhasson arra való hivatkozással, hogy "nem szólok bele".

Aztán ez a kettő jól össze is kapcsolható, valahogy úgy, hogy "én se szolók bele neked, te se szólj bele nekem". Hát remek, tényleg, mindent, amit az előző generációk a saját bőrükön már megtanultak, lehet dobni a kukába, meg amúgy is, ki nem szarja le, az ősök csak "ballaszt" az ego óóóriási szárnyalásában és így tovább.

Az se lényegtelen szál, hogy nincs már vitakultúra se, leugatni egymást, az megy, személyeskedni is megy, "egyrészt/másrészt" érvelve, a másik véleményét megértve és arra megfontolás után reagálva vitázni, hát az nem megy. Köszönhető ez annak is, hogy a neten rengeteg deviáns "menőség" van, amiről sokan azt hiszik, azok követendő példák és "fontos emberek" is előszeretettel viselkednek így (elég csak a politikát, vagy a celebek világát látni ... totál gyomorforgató az egész).
Zed is not dead yet 2021.12.21 16:17:03
@Mankel: Höhö, az apple-nél egy törlőrongy kerül ennyibe. :p
„Szánalmas.” „Nacionalista.” „Biztosan otthon hagyta a bőröndjét, amiben a ruha volt.”- ezek a legfinomabb, legnőiesebb és legszelídebb kommentek, amivel a Miss Universe Hungary speciális nemzeti outfitjét illették a legnagyobb közösségi oldal látogatói. A 20 éves, felvidéki Jázmin Viktória vörös…..
Magyarországon védettségi igazolványhoz juthat mindenki, akit beoltottak vagy igazoltan átesett a Covid19 betegségen. A most megjelent kormányrendelet szerint azonban a munkáltató elrendelheti a kötelező oltást minden alkalmazottja számára, aki nem tudja igazolni, hogy ez nála orvosilag…..
Zed is not dead yet 2021.11.01 18:13:43
@Politológus Mihály: Jó. Mondjuk nem lenne valakit _muszáj_ beoltatni akármilyen személyes ok miatt. De ha mégis beoltják, mi a fene baja lesz tőle? Fordítva ez nagyon nem ugyanez a pálya, ezt nem tudod belátni?
Zed is not dead yet 2021.11.01 18:14:51
Ez a "ha hiszek istenben oszt' nincsen, az nem o'an nagy baj, mint ha nem hinnék benne, oszt' kiderű'ne hogy mégis van". Szóval miután elég idő eltelt már ahhoz, hogy látható legyen, hogy kiknek (kor, betegségek, stb.) melyik oltóanyag az ajánlott, illetve azt is látni lehet már, hogy melyik oltás nem ér túl sokat, melyik kb. meddig ad erősebb védettséget és mennyi idő után kevésbé erőset, ráaásul már tömeges adatok vannak arra is, hogy a gyakorlatban ez az "erősebb" és "gyengébb" mit is jelent a járvány egyénre, illetve társadalomra gyakorolt hatását illetően az adott személy megfertőződése esetén - szóval mindezek után ki az a segglyuk, aki abszolúte orvosilag indokolatlanul, de mégis ilyen-olyan nyavalygásokkal takarózva kerülgeti az oltást?!

OK, vannak olyan esetek, amikor valaki olyan egészségügyi szituációban van (rákterápia közben, autoimmun-betegség kellős közepén, stb.), amikor nem aktuális neki az oltás. De aki nem ilyen, az _azonnal_húzzon_el beoltatni magát! Egyrészt tessék abbahagyni az okoskodást, meg a konteókövetést, és tudomásul venni a tényeket. Másrészt meg akik húzódoznak, nem csak a saját életüket kockáztatják, hanem a társadalom egészére is durva kockázatot jelentenek, ráadásul mivel a járvány nem bír végre megszakadni, ezért ők az okai annak is hogy újabb és újabb vírusvariációknak van alkalma kialakulni. Én nem hogy előírnám kötelezően, de aki nem oltatja be, azt lesittelném, vagy agyonbírságolnám. Bocs, ha ez bunkó hozzáállásnak tűnik, de mások, pláne tömegek életével játszani a "csak, mert én úgy gondolom" vonalon, az simán bűnözés.
Zed is not dead yet 2021.11.02 11:47:45
@Politológus Mihály: Én azt írtam, hogy lehet már tudni, kinek mit érdemes adni (beleértve azt is, hogy számára melyik vakcina az, ami nem kockázatos). Hát akkor az érintettek ne modernát kapjanak, hanem mást. De legyenek beoltva!
1898. Az alaszkai aranyláz idején Dyea településre érkező színésznők vagy táncosnők kelnek át a Taiya folyón. A nők valószínűleg a klondike-i területre, Dawson Citybe tartottak..
A gyógyszeripar alighanem az egyetlen ágazata a magyar gazdaságnak, melynek régi nagy cégei ma is nagyok és virágoznak. Az Egis, a Sanofiba betagolódott Chinoin és a magyar gyógyszeripar első életképes gyára, a Richter Gedeon Nyrt. A Kalmopyrin több mint száz éve, a Cavinton lassan fél évszázada…..
Zed is not dead yet 2021.09.22 13:14:22
Ahhoz, hogy megrendezésre kerüljön az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás kellettek a magyar nyomorúságos valóságot tagadó politikusok, akik a szorgalmas építőmunka helyett a feltűnősködést és nagyzolást választották. Bár szavakban az orbánista politikusok a „munka…..
Zed is not dead yet 2021.09.17 12:28:01
Ez a vadászati 69 (értsd szexuálisan) nagyjából az országban 100 embernek fontos ilyen "mindennél fontosabb, kerül-amibe-kerül" módon. Címeres, emeletes egoista-szociopata-önző-vérgeci mind. Pusztán abból is látszik ez, hogy az amúgy se filléres költségvetést sok-sok-sokszorosan túllépve is van pofájuk azt mantrázni, hogy "megéri", meg hogy "mindennel el tudunk számolni", meg hasonlókkal. Persze hogy megéri neki, hiszen konkrétan egy büdös fityingjébe nem fáj, viszont lehet menni a többi "szépemberrel" 69-ezni a sok kitömött dög között (aka "trófea").

Ahogyan a keresztények hatalmas többsége nagy ívben ignorálta a "eu-karikatúra kongresszust" :D, úgy a természet értői és kedvelői elborzadva, utálkozva, nagy ívben kerülik ezt a "ZsemlyénZsótiALovonPuskávalPózol" bulit is. Hogy miért? Nem, főként nem a járvány miatt, hanem főként azért, mert mindkét rendezvény esetében jól lehetett látni, hogy kurvára nem arról szól, amit odabiggyesztettek névként, sőt, kicseszettül gáz az amit kihoztak belőlük és amilyen üzeneteket ténylegesen hordoznak.

Hogy a birka persze idebégeti hogy a liberálisok, meg a harc, meg a faszom? Persze hogy idebégeti, hát azért birka, mert csak bégetni tud. Vigyázhatna pedig jobban magára, mert az az ország, ahol él, elég nagy birkafogyasztó, de mindegy, a birkát (se) az eszéért tartják, ez tudott. Hogy ekrü szerint ez majd megéri ... hát istenem, szegény nem volt kinn a zárt intézetből az utóbbi x évben (x=NeoViktoriánusz korszak Mo-on). Nemecsek Ernő meg, szegény, szóra se érdemes.

Olyan szomorú látni, hogy ennyi felnőtt (??) embernek nem megy az elemi osztályos számtan (összeadás, kivonás), az ok-okozati gondolkodás még tök egyszerű tények mentén sem, viszont ezek helyett a nagyon hangos és folyamatos ordibálás és sivalkodás, meg az OrszágVezére által feldobott jelszavak folyamatos, gépies visszaböfögése. Gyerekek, ha nem gondolkodtok, nincs tényekkel alátámasztott józan ésszel meghozott önálló véleményetek, hanem csak visszhangozni tudtok ostoba dogmákat, akkor jobb volna, ha inkább meg se szólalnátok. Ez a demagóg öntés, amit csináltok annál inkább gáz ráadásul, minél inkább ebből éltek, mert ez viszont a gonosszal (és nem vallási, hanem ténylegesen, emberi-etikai értelemben) való kollaboráció precíz és jól dokumentált esete és a történelem azt mutatja, hogy minden gonosz korszak véget ér és akkor a kollaborátorokat sokkal előbb megfingatják, mint a főgecit, mert ugye ők vannak az első sorban, nem kell értük messzire menni. Sőt, gyakran a gonosz is, példastatuálásként, vagy csak puszta szórakozásként egy-egy kollaborátort megfingat, ahogy mos pl. lehet látni a PestiSrácok kapcsán (is). Szóval seggnyalók, dogmaterjesztők, rák-influenszerek: kéne már egy kicsit kezdenetek aggódni.
Zed is not dead yet 2021.09.17 12:44:06
@apro_marosan_petergabor: "épít, szervez, teremt" ... aztamindenit, ez tényleg vicces.

Ezt a felsorolást, látva azt az outputot, ami "kijön a csövön" egy szóval lehet összefoglalni: herdál. Esetleg még: pazarol. Az nagyon fasza, hogy csinálnak "deszíp" dolgokat, csak onnantól nagyon büdös a dolog, amikor kiderül, hogy:
- az üzemeltetésre, fenntartásra (meg általában a továbbiakra) semmi terv, semmi pénz és "különben is, mindennel mi törődjünk?"
- maga a herdálás is már hatványozottan pazarlóra sikeredett, mert egy tégla is 5x annyiba kerül, mint egy tégla ára (nettó lopás, csak hogy értsd)
- akkor történik a herdálás és a nagy pofával beszólás, hogy "megérte", amikor az ország pénzügyi és gazdasági helyzete a jelenben is ezer sebből vérzik (életfontosságú dolgokra fapofával rámondják, hogy "nincs rá pénz", mint oktatás, egészségügy, idősellátás, járványkezelés, stb.), a jövőre nézve meg egyenesen bűncselekmény, amit csinálnak (lásd a norvég-pénz elpasszolása, az EU-val szembeni krakélerkedés, az USA-val szembeni krakélerkedés, a kínai-törleszkedés, az orosz-cimboraság, az iszonyú durva eladósodás hirtelen felindulásból, ráadásul devizában ... hogy csak egypár ilyet mondjak)
- eközben nagyon durván, mindenféle szakmai érvet mellőzve és szakmai ellenérveket ignorálva hatalmas léptekkel nyomják az országos önsörsrontást, aminek a rövidtávú következménye már itt is van és itt is marad: nincs orvos, nincs ápoló, nincs tanár (és a ner-t ez nem zavarja, a kölykeiket már rég magániskolába járatják, orvoshoz meg elmennek a pi-charter gépen külföldre, pénzük meg van elég, hiszen annyit kaptak a kedves vezetőtől, amennyit kérnek, a ner-ben ez nem munka, csak lojalitás kérdése)

Szóval kedves ner-nyaló kommenter, ha te is a belső köreikhez tartoznál, akkor értem a szemellenzősséget (viszont akkor nyilván nem jönnél ide szarrugdosó bérkommentelőnek, hanem pi-chartereznél a Maldívra), ha viszont nem, akkor talán érdemes volna észrevenned, hogy téged ezek ugyanúgy szarban fognak hagyni, mint azokat, akik sose nyalták a seggüket és akkor nagyon-nagyon durva lesz majd eszmélni.
Már többször terveztem, hogy indítok egy sorozatot, amiben segítek a használt (főleg panel) lakásvásárlóknak, hogy hogyan tudják laikusként megállapítani, hogy az elektromos hálózat még a régi, és felújításra lehet szükség.Sajnos nincs rá 100%-os módszer, csak ha benéznek 1-2 konnektor és kapcsoló…..
Zed is not dead yet 2021.09.17 11:46:19
@John Doe3: Hát .... nagyjából fingom nincs arról, mi a tök az a hurokimpedancia (OK, ha nagyon akarnám utána olvashatnék ippeg, de közgazdász vagyok, nem villanyász), viszont építettem már családi házat (amiben én voltam anno a generál segédmelós, szóval minden kicseszett kaviccsal találkoztam kb. ami a házba belekerült) és láttam, miket művelnek az építtetők és az "építőművészek" karöltve, amit én nem csináltam. Így aztán nem is kellett hipphopp felújítani a házat, mert eleve jól lett megépítve jó anyagokkal. Azért ilyeneket, hogy a vezetékelés a házban kétféle anyag 10-féle keresztmetszetben, "mert azt sikerült ócsón venni okosba", meg 8 szobában négyféle radiátor hasonló okból és stb-stb., szóval ilyen gánytechnikákat volt alkalmam látni a közelben épített házakban. Ahogy koszorúk nélküli födémszerkezeteket, a szigetelések szinte teljes hiányát és hasonlókat is. Jó nagy az isten állatkertje, tényleg.

A tekintetben viszont, amiben letoltál: szerintem nem az volt a vitaindító kérdés, hogy hány ujjal kell fogni a műszert az ellenállásméréshez, mert ahhoz hozzá se szóltam volna, hiszen nem értek hozzá, hanem az, hogy hogyan lehet elég jól megtippelni, hogy az a lakás, amit épp (talán) meg akarnál venni, az mennyire lehet tragikus műszaki állapotban a frissen feltaknyolt barackvirágszínű diszperzit alatt. Erre pedig az "ecceri" vevő nem impedanciát fog mérni az első megnézéskor (majd később, ha komolyodik a vételi szándék, akkor talán), hanem áll a szobában direkte flegma pofával és igyekszik ránézésre megállapítani, hogy mi a stájsz.

Különben gondolom te abból élsz, hogy hurokdemenciát mérsz :D, vagy burokklapanciát, vagy meg lehetne ezt magyarul is mondani, de úgy nem elég misztikus. :D Aztán aki ebből él, az szokta zokon venni, ha kihagyják a buliból.
Zed is not dead yet 2021.09.17 11:51:37
@arthurthedent: Igen, igen, pontosan. Megfogod az első kilógó szálat, picit megmozdítod és feslik fel az egész takonykupac villámgyorsan.

Amikor vettem 10 éve egy másfél szobás lakást 6 milláért, aztán rögtön elköltöttem rá 2 millát, mert gyakorlatilag a téglafalak kivételével minden ment a kukába és a helyére ment a korszerű és jó gépészet és társai, akkor rendesen fogták a fejüket a szomszédok, hogy "dehát erre a lakásra ennyit költeni??!". Én meg mondtam nekik, hogy nade így ez nem lakás, ez csak egy szarkupac. Én meg lakni akarok benne, nem ingatlanspekulálni. Az más kérdés, hogy ugyanez a lakás most azonnal eladható lenne 13 milláért, szóval nagyon nem basztam rá a pénzköltésre se, de nálam nem is lesz kábeltűz abból, hogyha bedugok véletlenül 2 hősugárzót egy konnektorba.
Egy új sorozatot indítok, amelyben bemutatom Miskolc olyan helyszíneit, ahol különleges szolgáltatásokat nyújtanak vendégeiknek a mai modern kor igényeinek mindenben megfelelve. Az első állomásom az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő.   A szabadtéri medence az Ellipsumban   Egy kis történelem Az…..
Zed is not dead yet 2021.08.06 14:54:55
Csakugyan borzasztó drága. Innen nézve pedig külön vicces, hogy pl. egy értékmegőrző szekrényért is még külön fizetni kell.

Az jó, hogy nem fordult át giccsbe az egész (mint pl. a Makói hagymatikumnál), de azért ezek a nagy otromba "krumplik" (az új, ovális épületek) mindenhonnan nézve ridegek és csúfak. A fotókon is látszik, hogy ráadásul a belterük elég sötét is. Nem támad az embernek nagy kedve odamenni, főleg nem ilyen brutálisan drágán.

Nyilván majd a pénzt csak játékzsetonként kezelő nerbrancs, vagy a csóró, de felvágós arcok ("na, eccer elmentünk van rólla szelfi is"), illetve az amúgy is tömegesen megjelenő és különféle országokból érkező szláv népek azért fogják használni, talán nem lesz gazdaságilag bukta a városnak (ha ugyan a város a tulajdonos és nem a ner).

Most, hogy megnyílt ez a rész, érdemes lenne a sima strandbelépő árát lejjebb vinni, mondjuk a mostani felére, hogy aki csak fürdeni/úszni akarna egyet, az ne fanyalodjon rá a városkörnyéki bányatavakra. Ráadásul aki már ott van a strandon, az talán könnyebben rááll arra is, hogy kipróbálja a "drágaszág"ot is. Talán az se ártana, ha lenne a strandnak további 1-2 be- és kijárata, mondjuk egy a büfésor melletti végén, egy pedig a város felőli végén, a nagy parkoló irányából.

Még a csónakázó tóval kéne valamit kezdeni, hogy ne egy ilyen gusztustalan pöcegödör legyen. A tómeder kotrásával és folyamatos kezelésével sokkal szebbé lehetne tenni.
30 éve már annak, hogy bemutatták Magyarországon az Oscar című filmet. Az alkotás a tengerentúlon nem lett túl népszerű, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megszokottal ellentétben alig írt róla az internet népe érdekességeket. Addig-addig ástunk, hogy pár meglepő információt be tudjunk…..
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát érintő problémát...
Zed is not dead yet 2021.07.20 13:42:01
@Feketecsuklya: Amit nem ad ki a gyógyszertáros, mert az méreg. Amikor mondom neki hogy mire kell és akkor adjon mást, ami legalább olyan hatékony, de szabad belőle adnia, akkor meg csak vonogatja a vállát.
Zed is not dead yet 2021.07.20 13:47:26
@steery: Igen, ez a teafa-olaj tényleg jó cucc, én fogkrémet is használtam ilyet és magasan űberelte a többi szupermenő fogkrémet (nem én mondtam, hanem a fogorvos csodálkozott rá az eredményre - fogínyproblémák voltak előzőleg), csak úgy tudom, hogy a tömény változata igen erősen mérgező és ki tudja, hogy ha a körmömet ecsetelgetem vele, akkor vajon mennyi jut be végül az ember szervezetébe ebből?

Különben volt olyan ismerős, aki a lábkörmökön ecetes ecsetelést alkalmazott és azt mondja, hogy meggyógyult tőle a körme. Mármint ahogy az szokott lenni, lenőtt a bajos rész és rendbe jött teljesen. Nyilván ez is változó időbe kerül már csak a köröm növési sebessége miatt is.
Füstmentesen Ez ugyanolyan sz@r 2021.07.16 07:39:11
Amikor valaki megpróbál kilépni a hagyományos dohányzás bűvköréből, és valamilyen ártalomcsökkentő terméket használ, bizonyára szembesül azzal, amikor az első szembejövő ember beszól: Ez ugyanolyan szar mint a cigi, vagy még rosszabb!!!   Amennyiben elhanyagoljuk a tényt, hogy ez mekkora…..
Zed is not dead yet 2021.07.16 15:41:41
@Semper Fidelis: Egyetértek.

Megyek az utcán és jönnek az ecigis arcok és ráadásul még csak nem is úgy, mint a hagyományos bűzrudacskánál, hogy messziről látszik, hogy dohányzik. Egyszercsak előkapja az ecigijét és odaokádik elém egy gigantikus ködgomolyt, ami nettó undorító, ráadásul még gyakran van valami "illata" is, aztán az én dolgom annyi, hogy amikor ebből valamennyit beslukkolok az allergiás asztmámmal, akkor ne fulladjak meg a következő percben.

Szóval tényleg, ez még szarabb, mint a sima cigi, de minimum pontosan ugyanaz. Ennek akkor lenne értelme, ha a hagyományos cigi füstjénél sokkal kevesebb füst/gőz jönne ki belőle, de esetleg némileg nikotinosabban és akkor a dohányoson kívül nem nagyon részesülne senki az "élvezetben". Megjegyzem, az első ecigik, évekkel ezelőtt pont ilyenek voltak. Ez a ködgomoly-gyártás már afféle újféle divat, hogy a vérparaszt tinik elkápráztathassák egymást. Pont ugyanaz, mint a közterületeken hangszórón keresztül, jó hangosan zenét ordíttatni a telefonjaikról.
Jó régen már láthattatok egy összeállítást érdekes automatákról a blogon, abban rengeteg furcsa elárusító készüléket nézhettetek meg a világ minden tájáról. Most itt az idő hogy megnézzük milyen automatákkal találkozhattunk a szocialista Magyarországon. Ehhez az MTI Fotóarchívumát hívtam…..
Forrás: https://www.ledgerinsights.com/ Európának elkerülhetetlen a digitális euro bevezetése, hogy globálisan, versenyképes digitális vezetővé válhasson. Az európai döntéshozók tudják, hogy hamarosan be kell vezetni a digitális eurót. Ahhoz, hogy globálisan digitális vezetővé válhasson, és…..
NAPI SZUBJEKTÍV, KIEMELT KÉP: 1898. Grönlandi inuit férfi melegíti felesége lábait..
Zed is not dead yet 2021.07.05 22:43:34
@Inner Circle: Na igen. Bár ez végülis egy éles főpróba volt, aztán ki tudja, ha a háború még sokáig elhúzódik, csináltak-e volna megint ilyet?
1984. június 11-20., a hónap harmadik hete Moszkvában megnyílt a Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsában részt vevő országok legmagasabb szintű gazdasági tanácskozása, elhunyt Enrico Berlinguer, az Olasz Kommunista Párt 62 éves főtitkára és Ferencsik János, kétszeres Kossuth-díjas kiváló művész,…..