Regisztráció Blogot indítok
Adatok
modoc

84 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem ér röhögni, hogy ilyesmit kiposztolok, túlzás nélkül állíthatom, hogy a tapasztalat vitt rá erre. Ugyanis az elmúlt években több olyan ismerősömmel hozott össze a jósorsom, akinek fogalma sem volt hogy készül ez a finomság. Tény, hogy amilyen könnyű elkészíteni,…..
modoc 2009.11.09 17:26:54
@plumpy80:
hehe, ez jó :D
modoc 2014.01.09 16:59:44
@laura.toth: Te vagy az, Laura? :-)
modoc 2019.10.22 17:04:18
@tejbegriiiiz: köszi :-) bár nem írok már posztokat de figyelem a blogot ha valaki ír, és mindig örülök neki :-)
Ma ez a finomság volt nálunk ebédre. Ez a recept egy variáció a krémes pulykára mert szeretjük a "szószos húst". (Ezen a néven fut nálunk minden ilyesmi.) A jó ebben a receptben, hogy szabadon variálható milyen húsból készül, lehet csirkemell, pulykamell, nálam most épp…..
modoc 2014.07.20 17:43:07
@P.s. Ili: Kedves Ili! Örülök, hogy ízlett. Ennek az ételnek a füstölt sajt adja meg a zamatát. Egyszer anélkül is kipróbáltam, sima trappistát reszeltem bele, de nagyon jellegtelen lett a végeredmény! (Mondom ezt úgy, hogy magában rágcsálva meg nem enném a füstölt sajtot, kizárólag csak a trappistát.)
Az elmúlt pár évben 200x elképzeltem, hogy fogom ezt a bejegyzést kezdeni, de most hogy itt ülök, se poénos, se sírós, semmi értelmes nem jut eszembe. Sikerült, csak így egyszerűen. Kell egy kicsit intróznom, hiszen ott maradt abba a történet, hogy akkor laparoszkópos műtét,…..
modoc 2014.07.01 14:07:13
@Borstörő: Én is szívből gratulálok! (Szerintem R2 arra gondolt, hogy a terhesség mint műfaj nem könnyű, főleg ami a végét illeti, mikor már jó nagy a pocak. :-) )
Ez volt az első közzétett, saját fejlesztésű receptem, ami még a Mindmegettén jelent meg "Tejszínes pulykaragu kukoricával és sajttal" néven, ám de ez igen hosszú és bonyoldalmas név, így rövidítettem az ízélmény alapján. Lássuk hogyan készül:Hozzávalók:50 dkg…..
modoc 2012.10.20 20:35:19
@Megi25: Köszi a dicséretet, amint látod visszatértem :-)
modoc 2014.05.07 15:09:06
@Tamás Csabi: Kedves Csabi! Örülök, hogy ízlett, akkor biztosan tetszeni fog a mai poszt is! :-)
Ma egy gyors zöldborsófőzit fogunk összedobni itt együtt. Figyeljétek a kezem, nem csalok. :-)Hozzávalók:50 dkg mirelit zöldborsó2 púpos evőkanál margarin6 dl tej1 evőkanál szárított petrezselyem1 evőkanál cukor1 teáskanál ételízesítő1 mokkáskanál só2 púpos evőkanál…..
modoc 2009.12.07 16:29:40
@cilucica: Örülök, hogy tetszett! :-) Köszi, hogy írtál!
modoc 2014.05.07 15:07:58
Mert szeretjük a tiramisut és nem szeretünk sokat szüttyögni a konyhában. Akik paráznak a nyers tojásos változattól szerezzék be az alábbiakat, szánjanak negyed órát a projektre és másnap zsebeljék be a bókokat! :-) Hozzávalók: 1 csomag Dr.Oetker vaníliás Aranka krém…..
Eddig egyáltalán nem ettem barnarizst, mert nem tudtam hogyan kell elkészíteni. Most már nem ijedek meg tőle, sőt, jobban sikerül, mint a fehérrizs, ami nekem folyton összeragadt a végére. És sokkal egészségesebb is a barna, úgyhogy mindenkinek ajánlom. Ma csirkemájjal ettem ezt a…..
modoc 2013.03.14 22:01:09
@csudri82: Örülök! :-) A barnarizs is megvolt? Ugye milyen jó dolog ez? :-)
modoc 2013.10.04 13:07:29
@SMarcsi: Jó ilyet olvasni, jó munkát a főzéshez és jó étvágyat az ételekhez, egészségetekre! :-)
Nem túlzok! Próbáld ki, és írd bele a kommentbe, hogy milyen lett! Ezért a receptért garanciát is hajlandó vagyok vállalni! :) Nem kell hozzá más, csak 1 db kefír, és annak a pohara lesz a mérce. Ennek megfelelően:Hozzávalók:2 db tojás1 pohár kefír (vagy natúr joghurt vagy…..
modoc 2010.01.16 20:54:24
@Civil Kurázsi: Szia! Örülök, hogy írtál, annak meg pláne, hogy jó lett a süti. Én is imádom nyersen!!! Gyere máskor is! ;-)
modoc 2013.03.14 22:14:49
@Rozália Horváth: Örülök, hogy ízlett :-)
modoc 2013.03.21 16:33:57
@Éva Gabriella Diósi: Én 12 db-osban szoktam sütni, abban eléggé megdagad, és úgy 3/4-ig szoktam tölteni a mélyedést. 24 db-osban is sütöttem már és az eredmény nem lett olyan jó, szárazabbak lettek a muffinok, mint a másikban, ráadásul a papír is rájuk ragadt pedig mindent ugyanúgy csináltam! :-( Ha engem kérdezel a 12 db-os szilikonos muffinformára szavazok!
Életemben ma csináltam először ilyet, de máris a kedvencemmé lépett elő. Habár a palacsintával úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokival. Mindegy hogy sima, amerikai, vagy csúsztatott, mindegyik jöhet!!! :-) Akik utálnak palacsintát fordítani, azoknak jó hírem van, ezt a típust…..
modoc 2011.01.15 17:46:21
@modoc: SZia, bocs véletlenül eltüntettem a kommented, de bemásoltam újra.

Örülök hogy kipróbáltad a receptet, meglepődtem, hogy kevés volt a hozzávaló szerinted, nekem elég volt hiszen csak 5 db palacsinta lett amiből egy az tető, tehát csak 2-2 réteget kellett ízesíteni. Nekem a palacsinták olyan 1 centi vastagok lettek, és elég jól átsültek féloldalát sütve is, mondjuk az én gáztűzhelyem nagyon erősen süt még alacsony lángon is. A töltelék az persze ízlés szerint növelhető, őszintén megmondom nem mértem le pontosan hogy a csomag dejóból mennyit is használtam fel, csak szórtam. A tortabevonóból is volt itthon még egy fél és a következőt amit bontottam annak is kb. a fele fogyott, szóval az is csak nagyjábóli tipp volt. Azon viszont csodálkozom hogy neked szakadt, az enyémek eléggé masszívra sikerültek, könnyedén átcsusszantak a jénaiba. Remélem ízre elégedett voltál! :-) Ha nincs fehérjés habverőd, mivel verted fel a fehérjét? Én mindent az elektromos habverővel keverek.
Valószínűleg sokak szeme felcsillan a címet olvasva, mivel majdnem mindenki imádja a piacok meg a strandok kihagyhatatlan kedvencét, a lángost! Következzen egy olyan recept, ami nem szívja meg magát olajjal, de legalább finom. Ja, és szokás szerint nagyon egyszerű is elkészíteni.…..
modoc 2010.01.30 21:27:50
@klill68: Örülök, hogy jól sikerült. :-)
modoc 2013.03.14 22:06:43
@giliorsi: Fölfutott az élesztő rendesen? Én be szoktam takarni tiszta konyharuhával és meleg helyre tenni, jobb híján langyos konvektorra, radiátorra, vagy más egyéb fűtőtestre, vagy meggyújtott (gáz)sütő szélére húzva (oda ahol jön föl a meleg levegő hátul a rácsos részen) Ja meg látom a receptben is van egy tipp hogy magába a sütőbe betenni. Ha így csináltad, nem lehet hogy túl forró volt a sütő amikor betetted? Ha túl meleg van elpusztulnak az élesztőgombák, csak langyi hely kell nekik nem forró!
Megint egy édesség jön, amit még szülinapi torta gyanánt készítettem el magamnak. Ez még januárban volt, azóta sem töltöttem fel, ejnye-bejnye. Viszont még mindig emlékszem hogy állati jól sikerült, elsőre bevált ez a neten talált recept, mert én csak a keresnyés, kakaós…..
modoc 2013.03.14 22:02:27
@dkatalin: Bocsánat a késői válaszért, ha jól tudom 28 cm-esem van!
Már megint egy tésztás recept következik, méghozzá Stahl féle, de kipróbáltam, nagyon tuti. Néha van az úgy, hogy az ember enne valami finom egészséges, roppanós zöldséget, ez ilyenkor nálam vagy a sárgarépa lesz vagy a brokkoli. A tészta meg - noha nem a legegészségesebb étel…..
Egy nagyon finom, ünnepi fogásnak is beillő étel receptje következik. Eredetileg sertéskarajból készül az almás pecsenye, de akár csirkéből, pulykából is elkészíthető. Én most a gyorsaság jegyében csirkemellet használtam. Bacon fanatikusok figyeljetek! ;-) Hozzávalók: 2 db…..
Én nagyon szeretem a halat. Az édesvízit, a tengerit, paprikás lisztben vagy rántva. Olajos hal, tenger gyümölcsei, minden jöhet. Pizzafeltétként sem utolsó, de az egyik legjobb mégis az, amikor tejszínes szószban kerül a spagetti- vagy pennetésztára. Azt már talán nem is kell…..
modoc 2012.11.20 09:13:40
@Zenóbia: Szia! Nagyon örülök Neked! :-) Csomóan hiányolták a recepteket amikor nem írtam, most meg hogy újra írok, azt nem tette eddig szóvá senki! :-)Szóval köszi! ;-)
Végre egy vendégposzt, amit ezúttal Zitu barátnőm küldött. Remélem a jó példa ragadós, bárki küldhet posztot, aki fényképezőgépet ragad a konyhában! :-) Szóval csak rajta! Hozzávalók: 20 dkg liszt, én újabban az egészséges életmód jegyében elkezdtem graham lisztet…..
Mondom ezt úgy, hogy egy héten egyszer jut időm arra, hogy bekapcsoljam a laptopot, akkor is csak 15 percre. És mégis. Evés Ha a múlt hónapban is írtam volna naplót, akkor ezt a fejezetet nagyjából egy mondattal el tudtam volna intézni: esznek, 8 perc, aztán kész. De kb. két hete…..
A bloghoz híven egy nagyon egyszerű, de annál finomabb recept következik. A jelszó ismét a megunhatatlan bacon! A szalonnapörc keménysége kombinálva a csirkehús lágyságával, ez teszi olyan különlegessé ezt az ételt. Kedvenccé meg az teszi, hogy gyakorlatilag 15 perc munkával…..
Sokáig porból főztem a bolognait is meg a lasagnét is, de nem érdemes amikor anélkül sokkal finomabbat is tud az ember főzni, ami nem mellesleg egészségesebb is. Nincs jobb, mint kiérezni egy ételből a felhasznált fűszerek aromáját. Én most ezt kineveztem a kedvenc ételemnek,…..
Nincs is jobb mint a friss zsenge csirkemáj. Vagyis de, van. A friss, zsenge csirkemáj baconszalonnával és gombával megbolondítva! A májról azt kell tudni, hogy bármilyen műveletet hajtunk vele végre, előtte áztassuk be pár órára tejbe, ettől sokkal porhanyósabb és ízletesebb…..
Mert mindannyian szeretjük a pizzát, de a házhoz szállítós nem az igazi... Jöjjön hát egy saját készítésű pizza receptje, nálunk ez a favorit. :-)Hozzávalók a pizzatésztához:2 dkg élesztő1 dl tej1 mokkáskanál cukor1 mokkáskanál só3 evőkanál olaj2 dl langyos…..
modoc 2009.09.17 18:18:04
@Kovi313: Köszönöm szépen ezt a szép hozzászólást, nagyon jól esett olvasni a soraid! :-)
modoc 2010.02.16 08:48:08
@che1990: Nagyon szívesen, örülök, hogy jól sikerült. :-) Uccu, ugorj neki a többi receptnek is! ;-) És majd számolj be a fogadtatásról! :-)
modoc 2012.10.20 20:33:32
@giliorsi: na, sikerült? :-)
Ezt a címet azért érdemelte ki, mert egy héten belül kétszer is elkészítettem, és összesen kb. 10 különböző ember állította egybehangzóan, hogy állati finom. :-) Úgyhogy nem is késlekedem vele többet, hanem közkincsé teszem. (Ja, és mint azt tőlem megszokhattátok, ez is 30…..
modoc 2011.02.15 14:51:10
@Symatsek: Szia! Az én tortaformám azt hiszem 28 cm-es de elfelejtettem lemérni tegnap. :-S De elég nagy. A babapiskótából az a legjobb ami kicsi korong alakú, azt hiszem a Tescóban lehet kapni. (Olyan mint amiből ez készül: kockasterito.blog.hu/2009/12/07/bananos_falatkak) Ezt a kerek tortaformába szépen el tudod igazgatni, míg a hosszúkásat nehezebben. Ebből a korong alakúból 3 csomaggal kell venni, a hosszúkásból sztem a 200 g-osra értettem, hogy abból kell kettő. (Legalábbis kizártnak tartanám hogy egy tortához 800 g babapiskóta kéne...) Sok sikert! :-)
modoc 2011.02.25 11:22:05
@NóraBaba: Szió! Én nemigen szoktam ilyen tiramisuhoz való babapiskótát venni, legtöbbször a sima egyszerű, legolcsóbb, sajátmárkásat veszem. És semmiképpen sem veszek cukrozottat.
modoc 2012.10.20 20:31:39
@becca_es_a_sutik: Szia Becca, nem tudom olvasod-e ezt, de ha igen akkor remélem jól sikerült a szülinapod! :-) És persze ezzel együtt a torta is. Ha van kedved oszd meg velem hogyan készül a házi mascarpone :-)
Nagyon szeretem ezt a levest, mert kevés hozzávalóból és kevés munkával egy igazán finom előételt készíthetek. Eddig még mindenkinek ízlett, akinek kínáltam, ráadásul a fokhagyma egészséges is! Hozzávalók: kb. 2 fej fokhagyma 5 dkg vaj 2 dl főzőtejszín 2 db…..
Épp most álltam fel az asztaltól, és úgy gondoltam rögtön közzé is kell tennem amit ettem, mert ezt muszáj másoknak is megkóstolniuk. Én viszonylag kis adagot főztem, de persze egy nagyobb tűzálló tálban a dupláját is el lehet készíteni. Hozzávalók: 25 dkg…..
Gyerekmonopoly Megérkeztünk! 2012.07.15 17:38:00
Mindenekelőtt csak úgy szerényen azt kívánom magamnak, hogy minden kívánságom így teljesüljön.  A mélyponti állapotból igazából már nem is jöttem ki, csak vártam, hogy teljenek a napok, legyen meg a betöltött 36. hét, aztán usgyi. Nem akartam ez előtt szülni, mert azért…..
modoc 2012.07.15 22:43:47