Regisztráció Blogot indítok
Adatok
*Anna

2 bejegyzést írt és 273 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előfordul olyan egy blogszerkesztő életében (vigyázat, intim részlet...), hogy nem ért egyet mindenben azzal a poszttal, amit megjelentet. Nagyjából így vagyok Balázs írásának bizonyos részeivel, de a fogalmazás néha kissé talán túlzott markánsságát hajlamos vagyok betudni…..
*Anna 2012.10.01 10:15:30
"Az én esetem a tipikus elzüllött infantilis fiatal felnőtt meséje. 21 vagyok" hidd el nekem, nagyon nem vagy még felnőtt! Majd talán 25 éves korod körül elkezded azt érezni, kezdesz felnőtté/bölcsé válni, mely során levetkezed ezt a szimplán emocionális hozzáállást, és 30 éves korodra talán sikerül is majdnem teljes mértékben felnődöd, de lehet, hogy csak később.
Minden esetre ne tegyél úgy ilyen szintű kinyilatkoztatásokat, amég nem élsz együtt valakivel, akiért felelős vagy, és az már csak hab a tortán, hogy megszületik egy gyermek (vagy akár több is). A tapasztalt/felnőtt ember tudja, hogy a gyermeket vállalni nem lehet úgy, hogy napról-napra élsz, mi van, ha pl. megbetegszik vagy baleset éri, vagy akár betegen születik? vagyis mi van, ha bármi történik vele és neked ki kell maradni a munkából, ide-oda vinni, ahol meggyógyítják, stb. Nem kell az ördögöt a falra festeni, de ha ne adj Isten ilyen helyzetbe kerülsz, az általános depressziód következtében tutira begolyózól ha legalább az anyagi vonzatokat nem tudod simán lecsengetni. És akkor mi lesz a "szaporulatoddal"? Szerintem amúgy a jóléti államoknak az egyik alappillére, hogy az ott élő emberek többsége gondolkozik és csak utána szaporodik. És lehet, hogy te segélyekből is el tudsz majd tengődni itthon (bár ki tudja, mit hoz a jövő), de a környezetedben élők életét is simán megkeserítheted ha felelőtlen vagy.
Van az a klasszikus eset, amikor hipermarketek elkezdik kommunikálni, hogy az ő áruházuk azért zöld/öko/bio, mert természetes napfényt alkalmaz és ezzel energiát takarít meg. Magyarán van ablakuk. (Nem vicc, olvastam már ilyen közleményt!) Elsőre ilyennek tűnt nekem "Budapest…..
*Anna 2012.09.28 10:06:54
@városjáró: szerintem csak arról van szó, hogy minél kevesebb legyen az olyan burkolt felület, ami nem engedi át a vizet, nem hiszem, hogy bármilyen módon is meg lehetne tiltani az embereknek (biztonsági őrök hiányában) hogy a fűre lépjenek vagy elheverjenek :)
*Anna 2012.09.28 11:35:01
@magyar bucó: én csak azt írtam, amire emlékszem, és anyagtanon mintha 25%-ot tanultunk volna, amúgy meg ha kis mennyiségű az eső, az alapozás miatt nem biztos, hogy éri a talajt, szóval nem hiszem, hogy 100% :D
*Anna 2012.09.28 19:24:21
@Lrdx: Alapból nem hülye kérdés, csak egy beruházó számára. (Egy kisebb park semmilyen számszerűsíthető hasznot nem hoz, vagy alig, és azt is csak akkor, ha működik rajta vendéglátó/szolgáltató egység, vagy alatta egy mélygarázs, stb. az meg már nagyobb méretű parkban/alatt lehetséges, és a városban szabadon megmaradt nagyobb területek meg az önkormányzaté, ergo már van rajta park, vagy fásított köztér, csak felújítani lehet).
Mint látható  már jó ideje nem jött új bejegyzés, de nem ez az apropója annak, hogy billentyűzetet ragadtam. Több okból se zártam be eddig a blogot: egyrészt a látogatottsági adatokból kitűnik, hogy még most is viszonylag sokan tévednek erre és böngészik végig az eddig…..
*Anna 2012.06.23 13:08:44
Mit tudtok arról, hogy a bazilika népszerű köztéri lépcsőjét elkerítik? Tegnap este arra jártam és épül ki a kerítés, nem tudom mik a tervek, hogy tényleg el akarják zárni estére a söröző fiatalok elől, vagy csak "dísz" lesz. – dobta föl a hírt a Heti Betonos Smiló…..
Indiai és "klasszikus" kút a Zsolnay-negyed egyik udvarán. Griffszobrok, porcelánmanufaktúra, egyetemi épületek, dizájnboltok, az egész világon egyedülálló kiállítások: a pécsi EKF-év alkalmából (igaz, kissé megkésve, de) megújult az egykori Zsolnay-gyárnegyed; amivel egy…..
*Anna 2012.06.04 13:04:26
Aggódó levelet kaptam Győrből Zsolttól, aki alighanem maga is érintett a rendeletmódosításban: a város szigorítja a vendéglátóhelyek teraszának megjelenését. Ami önmagában nem lenne baj, sőt! Na de lássuk, miről is van szó: Sziasztok!Győrben egy érdekes…..
*Anna 2012.04.19 13:18:52
@OkoskaTo:rp: tutira ez az ok szerintem is!

Biztosan szarul jön ez pár vendéglősnek,de szerintem totál igaza van a Győri önkormányzatnak. Nem hozhatnak enyhébb határozatot, mert biztosan lennének olyanok, akik becsületesen csak terasznak használnák az utca-/térrészt, de többen örülnének a "kiskapuknak" és állandó étterem/kávézó/söröző helyet létesítenének a közterületen, mert hát az a közé (avagy magyarosan senkié), vagyis ha nekik kedvük van, kisajátíthatják... és akkor pont a célját nem érné el a város! Így legalább tudatosítják mindenkiben, hogy a közterek tényleg közterek, vagyis a város és annak összes lakójának a tulajdonai.
Napi Budapest Egy tál víz 2011.06.06 21:35:00
Első ránézésre mintha valami funkciója lenne, pedig nem. A víz nem iható, viszont cserébe bugyog. Egyik kedvenc elemem a Fő utcában. Mennyire nagyvonalú, hogy egy ekkora valami nem csak hogy nem használható, de még csak nem is valaminek vagy valakinek az emlékére állították.…..
*Anna 2011.06.07 22:13:39
@retekblog: Én sem értem! :) és szerintem csúnya is... még ha csak a nagy tál lenne, amiben bugyog a víz, de nem, egy hatalmas trapéz alakú tömbre van rátolva, és olyan fura érzetet kelt az emberben. Ez a valami igazából egyik olyan vízarhitektúrának sem nevezhető el,amit az átlag ember ismer. Nem szökőkút, nem igazi csobogó, nem madáritató, inkább mindegyik akar lenni egyszerre,ami már rég rossz... ez egy bugyogó, de a szó is kétértelmű, szóval, hmmm.
@ildsisy: Azért nem olyan szűk az a hely, de egy ízlésficamos ember által alkotott funkciótlan valaminek tényleg túl nagy ez az izé. A mérete mikrométerben lehetne elfogadható. :D
Régóta áll egy ház a Szabadság tér és az Október 6. utca sarkán. Sőt, nagyon régóta: pályafutását még a XIX. század legelején egy egyemeletes, klasszicista lakóépületként kezdte, majd az idők során - többszöri átalakítás és ráépítést követően - végső,…..
*Anna 2011.04.17 23:08:03
@Netremete: Gondolom meg volt az építészek és a beruházó indítéka a nagy mértékű, majdnem teljes bontásra. Szerintem az jó pont, hogy nem egy teljesen modern épületet emeltek a régi helyére, és megmaradt a homlokzat képe, egy "ici-pici" módosítással, ami csak különlegessé teszi az épületet...
Amúgy meg nem vitatkozni akarok, de ez nem renoválásnak számít? - amire ha jól tudom magyarban ugyan úgy a felújítást szót használjuk, mint a restaurációra! Még akkor is, ha előbbi nagy mértékű bontással és hozzáépítéssel jár, míg utóbbi inkább az eredeti állapotok visszaállítása kisebb toldásokkal, vagyis az igazából vett felújítás. (Vagyis a szóhasználat információ tartalmát tekintve inkább fukar volt, mint helytelen.) De lehet, hogy én tanultam/emlékszem rosszul és Neked van igazad! :)
*Anna 2011.06.04 08:43:51
@lilelijah: vagy majd néha-néha havi 3-4-re is :)
Sajnos a növényekhez nem értek, így csak tipp a részemről: valószínüleg a képen galagonya látható, mely egyébként a budajenői szennyvíztisztító telep mögötti dombon nőtt...
Napi Budapest Elmozdítják? 2011.03.23 22:32:00
Szeretnék legalábbis, de az ügy kimenetele erősen kétséges. Mint az valamennyire közismert, a Szabadság téren álló szovjet emlékművet egy magyar-orosz kegyeleti megállapodás védi. Mikor a Szabadság tér parkolóból parkká épült és mélygarázst építettek alá 2002 elején,…..
Napközis piskóta csokiöntettel Megjelent: 2010.02.22. Vitathatatlanul a ’70-es évek napközis sikerebédje a bableves, piskóta csokiöntettel volt. A bableves ilyenkor háttérbe szorult a piskóta csokiöntet mellett (volt úgy is, hogy gulyás volt vagy húsleves). Már délelőtt…..
Nemrég megcsodáltuk kívülről és belülről Budapest egyik - ha nem a legszebb - szecessziós lakóházát. De amint már előző posztunkban is utaltunk rá, a ház nem csak egy hangulatos kávézót rejt magában, hanem egy csodálatos múzeumot is, mely három emeleten mutatja be a korszak…..
*Anna 2011.02.15 20:42:22
@ribizlifozelek: @Gallion: köszönjük! :)
*Anna 2011.02.16 20:55:51
@közepespárna: mi diákkal mentünk be (nem kellett megmutatni), az asszem 900 volt
2010 júliusában az alábbi terv szerint oldották volna meg az egykori pasaréti laktanya helyén megvalósuló/megvalósítandó Akadémia Park közlekedési kiszolgálását. A helyi szabályozási tervet (KSZT) alátámasztani hivatott közlekedési munkaterven jól látszik, hogy a készítők egy teljesen…..
Ha a Szabadság térről a Honvéd utcába térsz kedves Olvasónk, a jobb kéz felőli második ház mely mellett elhaladsz, biztosan felkelti az érdeklődésedet. A Bedő-ház különlegesen szép homlokzatával emeli az utca fényét, emellett ez a zöldszínű szecessziós épület igazi…..
Mi van akkor, ha egy utca egyik vége még egy fejlesztésekben élen járó budapesti kerülethez, a másik meg egy agglomerációs nagyközséghez tartozik, amelyik az adott területtel egyáltalán nem foglalkozik? A lakók a közvilágítást kiépítették önerőből, az utakat már…..
*Anna 2011.01.19 11:03:04
@garganico:
1. Ha az önkormi nem készített szabályozási tervet az újonnan beépítésre szánt területre, akkor az 1997/LXXVII.Tv (ÉTV) alapján törvénytelenül járt el, mert kötelező lenne neki! (Abban minden jog és kötelezettség mindkét fél részére le lenne fektetve.) És a szerződések kikötéseinek pedig erre a szabályozási tervre(+ esetleg HÉSZ-re) kéne épülniük... Ezt talán jogilag meg lehetne támadni (bár ehhez nem értek).
2. A rendezési terveket, ezek közül a szabályozási tervet mindenképpen elérhetővé kell tenniük a lakosok részre, mivel rendelettel vannak elfogadva, vagyis mindenkinek be kell tartania - és hát ez annak ismerete nélkül nem lehetséges... Gondolom csak oda kell menni, és kiharcolni, hogy előkaparják!
világevő A világevés böjtje 2011.01.06 10:00:00
Bár világ életemben büszke voltam rá, hogy - bármennyire is megkívánta esetleg a mérleg vagy az egyre szűkülő ruhatár - soha nem fogyókúráztam, leszámítva egy korai eltévelyedést, amikor majdnem egy egész napig tartott egy káposztaleves-kúrám, de estére már annyira…..
Színes, vidám, modern, fiatalos, kedves és kicsiny. Néhány jellemző jelző a most következő épületünkről a Dohány utcából. A Soho Hotelben járunk, ami egy butik hotel, mely szállodák jellegzetessége, hogy az átlagosnál kisebbek, a mai trendeknek megfelelő kialakítással bírnak, ugyanakkor…..
*Anna 2009.10.31 17:22:49
@Mt: amúgy meg javaslom, hogy figyeld az építész fórumot! ott mindig megírják, ha közeledik egy ilyen épületbejárásos időszak, általában azt is, hova lehet bemenni -mi is innen értesültünk! ;)
*Anna 2009.11.13 09:07:11
@pösti: Amikor ott voltunk beszéltek a szintekről is, hogy így meg úgy kellett variálniuk velük, a hátsót szintekkel machinálni, hogy az engterv átmenjen..... én még azt is el tudom képzelni, h nem is fizettek külön -adóból majd úgyis csurran cseppen az Erzsébet városi önkormányzatnak... A másik ami ide vonatkozik, hogy a főépítész bácsi a ~30 m-es síkot függőleges építészeti hangsúly képzése végett átlyukaszthatóvá tette (ha jól emlékszem a 2008-as szabályozásban). Persze ez itt nem érvényesül maximálisan, de gondolom ezért sem nagyon izélgették a tervezőket. (teljesen új épület azaz nem ráépítés - szálloda->hangsúlyt igényel - stb.)
*Anna 2011.01.06 16:20:29
@lilelijah: Igen az a hall, a recepció mellett. Az egész szállóban ez az egyszerű de nagyon színes hangulat uralkodott, meglepően jól bántak az épület adottságaiból kifolyólag elég szűkre sikerült terekkel, amiknek a mérete akkor tudatosult bennünk, mikor a szobában négyen alig fértünk el... ha Bad Spencer állna a zuhanyzóban, a hatás nem maradna el,csak másmilyen lenne! :D
És bizony nem csak találkozik, de beszélget is egymással. Sőt, beszélget velünk is: régi korokról mesél és illusztrálja azokat, majd mindez átmosódik vadonatúj történetekbe, friss élményekbe. Mi meg csak csöndben figyelünk, hallgatunk, élvezzük a történéseket... És még micsoda élményekkel távozhat…..
*Anna 2009.10.16 23:34:32
@aesculus: Hát, igazából nem mondanám 100%ig Minimal art-nak (bár talán arra hasonlít leginkább a nagy egységeket tekintve), inkább tényleg a kettő vegyítése, de szerintem nagyon jól sikerült, igazán otthonosan hatott a szálló. És tetszett, hogy nem mesterkélten próbálnak feléleszteni egy régi stílust, hanem a két kort és jellemzőiket megpróbálták összekapcsolni, és ehhez idomítani a mostani "korstílust" (a "minimált").
A maximal árról meg, ha jól emlékszem 200-300Euró között van egy szoba, szóval tényleg nem ócsó....
*Anna 2011.01.06 16:12:54
@lilelijah: Mindig készítünk pár száz képet, vagyis van miből válogatni! :)
Ó pedig mennyire tetszett a Belváros új főutcájának burkolata a nem repedő, megfordítható, ragyogón világos, örökéletű mészkőlapokkal. András szerint ez azonban nem feltétlenül előnyös. Kedves Szerkeszőség!Figyelem a blogot egy ideje. Most találkoztam a városban egy…..
*Anna 2011.01.02 19:01:14
@loláb: Térkövet lehet! De valamiért ma az a divat, hogy terméskövet mindenhova(!), ami persze szép és jó... Viszont odáig nem jutnak el a beruházók, hogy ha már terméskő, akkor inkább gránit legyen, mint a talán kicsivel olcsóbb mészkő. Ezen kéne változtatni! Mert bármilyen szépek is Horvátországban azok a fehér, fényesre koptatott mészkőburkolatok, ott mégsem esik annyit a hó és kevesebb a latyak, mint itthon... Amúgy meg szerintem a tervezők többsége a gránitot részesíti előnyben, szóval ahol van pénz, ott az kerül a "talajra"!
Csak a Szépre! Ünnepi fényekben 2010.12.24 20:00:00
Egy esti sétára hívunk kedves Olvasó, hiszen ilyenkor, Karácsonykor megannyi gyönyörködésre méltó helyszínen Budapest is ünneplőbe öltözik. Pestről indulunk és Budára tartunk, egy-egy régi ismerőshöz látogatunk. Megcsodáljuk a Gresham palota ünnepi ruháját, majd…..
*Anna 2010.12.25 00:07:41
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: Szerintem/szerintünk így télen, amikor az ember sötétben indul el otthonról és sötétben jön ki a munkahelyről, jó hogy legalább pár épület, fa és lámpaoszlop fényfüzérrel ékeskedik! Amúgy meg pár háznál bizonyos homlokzati formákat próbálnak hangsúlyozni a díszkivilágításnál, és ez szerintem érdekes és izgalmas lehet, ha igényesen van megtervezve... a fényfestés pedig nagyon szép, de ha igazán szép és izgalmas játékot akar valaki kihozni belőle az biztos sok idő, és ennek megfelelően sok pénzbe is kerül, plusz gondolom nem hétköznapi reflektorokkal, meg giccses is lenne ha minden épületen... :)
Nem a nosztalgia hajt és a gyerekeim életét sem akarom kockára tenni egy pre-EU játszótérrel, de egy kedves fotós ismerősöm, Szaffi (koncertfotok.blog.hu) kért tőlem segítséget, hogy   kellene nekem egy olyan játszótér, ami még a régi típusú, színes vas mászókákkal…..
A kastély egy hajóról nézve. Kép forrása. A pillnitzi kastély Szászország bővérű fejedelmeinek köszönheti létrejöttét: 1694-ben IV. János György legkedvesebb kedvesének, Magdalene Sibylle von Neidschütznek adományozta a Drezdától nem messze lévő kis kastélyát. Halála…..
*Anna 2010.11.22 18:54:45
@21 hónap: tutira nem!
Napi Budapest Giccs 2010.10.28 21:36:00
Bár egy kőoroszlán lehet, hogy még elfért volna, meg egy kis pagoda a nimfáknak, de azért a megrendelő még így is mindent megtett, hogy a lehető legmagasabb dísz/négyzetméter mutatót beállítsa...