Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rubicon

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Poós Zoltán interjút készített az idén hetvenéves Hobóval a Nullahategyre. Olyan hosszút, hogy két részletben jön le az oldalon. Az első rész már olvasható is, és már ez tele van olyan kijelentésekkel, amiket Hobo kortársai nem nagyon fognak megköszönni. Idézünk: A Trabant…..
Ott ül Tarlós Pityu, félig lehunyt szemhéjai alatt a kontrollált agresszió villanásai, és gépies-kásás hangon belemotyogja a kamerába: jó ötlet a Városliget beépítése, mert a zöldfelület 5%-kal növekszik. Addig jó, amíg nem üvölt. Vegyünk mély levegőt, és elemezzük a…..
Rubicon 2015.04.10 09:36:23
Yoshihiro Simada japán utazó 2008 óta járta német gyártmányú összecsukható biciklijén a világot. Miután Albániától Lisszabonig, Afrikától Mexikóig sok fele tekert már, egy hete, pénteken Budapestre érkezett. Még aznap este el is lopták tőle nagy becsben tartott…..
Rubicon 2014.01.24 21:49:11
Y-GEN Kimarxolt próbálkozás 2014.01.18 15:45:56
Rétvári Bence nyílt levélben fordult a Corvinus vezetéséhez, melyben szorgalmazta, hogy távolítsák el Marx szobrát az egyetem aulájából. Mi nem azzal fogunk foglalkozni, hogy igaza van-e ezzel kapcsolatban az államtitkárnak. Ehelyett arra szeretnénk rámutatni, hogy a felvetésnek…..
Rubicon 2014.01.19 13:27:56
@Rubicon: Bocsánat, én is Máriának szántam a válaszomat, arra a kérdésére, hogy mit keres Marx szobra az egyetemen.
TComment Ügyfél vagy majom? 2013.03.28 06:55:08
Varázsoltunk magunknak nyolcmillió forintot és megnéztük, kinek mennyit ér a vásárló. Próbavásárlás mindenkinél, felemás eredménnyel. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Vastagbőr Végzés 2013.03.23 15:02:00
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal legfőbb célkitűzése: "A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához…..
Rubicon 2013.03.24 12:48:43
A blogot számomra nagyon elszínvonaltalanitja ez az írás.
Ilyen alapon bárki lehet a fő gonosz, még ha ő a világ legsegítőkészebb embere is.
A poszter már a "végzés" kifejezésen is kiakadt, holott ez egy jogi kategória. Számomra már itt a valós kép kirajzolódik róla: sértve érzi magát, mert egyáltalán felmerült a kérdés, hogy azért, hogy állami pénzt kap a hallássérült, még merik őt vegzálni.
Hát igen, merik, sőt, már eleve nem kellett volna nyugdíjazni . Most őszintén, egy hallássérült miért ne élhetne teljes életet. A munka a teljes élet része. Ha nincs iskolája, miért ne állhatna be épp úgy egy hallássérült is a szalagmunkába , mint ahogy bárki, pl. ahogy sok 58 éves megfáradt ember is teszi.
Ha van iskolája, miért ne lehetne pék, vagy bármi?
Új szemlélet kell. A társadalom már nem tudja eltartani a fél millió ál- és valós rokkantat.
Hozzá kell tenni, hogy más, így környező országokban is kb csak egy tizede a rokkantak száma a hazánkban élőknek, mert ott természetes, hogy ne nyugdíjazzanak egy fiatalt. Max pl. csak egy súlyos értelmi fogyatékosnál nem merül a munka, max a terápiás foglalkoztatás, a többieknél mind a szülők, mind a társadalom azt ösztönzi, hogy az illető tudjon dolgozni és nem ilyen felháborító irásokkal kérik számon -ráadásul nem is az érintett - a társadalomtól,hogy mi az, hogy ővele is kalkulálnak.
A portás lehet, hogy bunkó volt, a nevetés is lehet, hogy sértő volt, de ilyen sztorit bárki tudna hetente írni, ha a Vastagbőr szerint ez megfelelő téma, akkor azt hiszem ez a blog is felejtős.
Libertarian Ezt már ne! 2013.01.22 12:08:11
Bayer Zsoltot el lehet és el is kell ítélni. De nem így. Hogy Bayer Zsolt úgy írt a cigányokról és olyan véleménye van róluk, amilyen, az – rossz hírem van – az ő egyéni, szuverén joga, beletartozik a szólásszabadságba. Nem kell, sőt, magam is azt hirdetem, nem is szabad…..
Ez nem egy ház úszómedencével, hanem egy ház és egy úszómedence - így aposztrofálta saját alkotását Joaquín Alvado Bañón. Rendhagyó spanyol építkezés Alicantéból, David Frutos fotóival. Az építész a lakófunkciók és a víz összekapcsolására kereste és mint…..
Rubicon 2012.11.19 16:34:31
Egész egyszerűen nincs jobboldali, aki valaha az életben támogatna egy politikai formációt, melyben Gyurcsány vagy Kuncze jelen van. Ha Bajnai Gordon tényleg középre akar politizálni, és tényleg új köztársaságot akar építeni (konszenzusos demokráciával, árokbetemetéssel…..
Rubicon 2012.11.12 16:43:11
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke — volt egyetemi és gimnáziumi KISZ-titkár;

2 Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter — volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök

3 Varga Mihály, a Miniszterelnökség vezetője — volt KISZ-titkár

4 Martonyi János, külügyminiszter — volt MSZMP-tag

5 Pintér Sándor, belügyminiszter — volt párttitkár

6 Kövér László, parlamenti házelnök — volt KISZ-titkár, az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa

7 Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője — volt KISZ-titkár

8 Stumpf István, alkotmánybíró, az első Fidesz-kormány minisztere — volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke

9 Orbán Győző, Orbán Viktor apja — volt párttitkár

10 Pozsgai Imre, a Fidesz Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testületének tagja — az MSZMP Központi Bizottságának egykori tagja

11 Járai Zsigmond, az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag

12 Mikola István, az első Fidesz-kormány egészségügy-minisztere — a Hazafias Népfront volt alelnöke

13 Chikán Attila, az első Fidesz-kormány gazdasági minisztere — volt MSZMP-tag

14 Fónagy János, az első Fidesz-kormány közlekedési és vízügyi minisztere — volt MSZMP-tag

15 Vonza András, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere — volt MSZMP-tag

16 Ligetvári Ferenc, az első Fidesz-kormány környezetvédelmi minisztere —volt MSZMP-tag

17 Szabadi Béla, az első Fidesz-kormány mezőgazdasági államtitkára — volt MSZMP-tag, volt munkásőr
Rubicon 2012.11.12 16:47:15
@kamill77: Az Együtt 2014 nem azért van együtt, hogy mindenkit összefogjon, hanem valaki ellen együtt. Ez nagy különbség.
Rubicon 2012.11.12 16:54:50
@kamill77: miért te már csak tudod.
Számomra pl. Sólyom László hiteles.
Álszentfazék Nekünk acht 2012.11.06 15:07:47
Sokan azt hiszik talán, hogy a Hoffmann-team (továbbiakban: mannschaft) nyelvoktatás terén kifejtett tevékenysége az angol nyelvről, vagy úgy általában a nyelvtanítás koncepciójáról szól. Tévedés. Ez a hatalomról szól. Első körben a hatalomról, mint vélelmezett pótszerről.…..
A főorvos szemöldöke megrándul, és magából kikelve ordít:"megmondtam, 50 ezer forint a díjam ,vigye a pi...ba ezt a csomagot". Hello Praxis!         Az autószerelőmmel történt pár éve...   Kecskemét, nagyváros. Kiváló…..
Mindig is tudtuk, hogy a magyar lányok a leggyönyörűbbek a világon. Gondoltam megosztom veletek is, hogy (szerintem) kik a legszebb kanapészörfös magyar csajok. (Nem néztem át 10 000 magyar CS tag adatlapját, de kb 1 500-at biztosan. Íme sorrend nélkül a hét fős lista. :-). Valamint…..
Egy kutyus megmentette két társát, akik egy csónakban ragadtak a folyó közepén. A hős kutyus nem sokat morfondírozott, mikor észrevette, hogy két társa egy csónakban rekedt a semmi közepén. Az eb odaúszott a kétségbeesetten vonyító négylábúakhoz, és a csónakhoz erősített…..
Most lép hatályba az a jogszabályváltozás, amely újabb pofon lesz a rokkantnyugdíjasoknak. A szabályváltozás szerint az özvegyi nyugdíj szempontjából a rokkantnyugdíj egyenrangú lesz az öregségi nyugdíjakkal, így nagyon sok rokkantnyugdíjas még inkább a tönk szélére kerül.…..
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
Nem nagyon szoktunk celebekkel foglakozni, de Schobert "update" Norbi egy olyan tökéletes vázlatot nyújtott arról, miként működik az üzleti lobbi, és hogy nem csak hasra van lefogyva, hogy nem tudunk szó nélkül elmenni 5 csillagos teljesítménye mellett. Kezdjük is rögtön Norbi…..
  Hogyan választható szét Mohamed Merah Abdelkaderade-től, aki büszke rá, hogy testvére megölte a zsidó gyerekeket? Ki tudja, mikor fog ő ilyet elkövetni? Elválasztható-e Mohamed a többi esetleg hívő testvérétől, akik esetleg nem ezt gondolják? Elválasztható-e a…..
A közszolgálati televízió műsora évtizedeken át legfeljebb annyira volt értékes és érdekes, mint a teleshop: csak az m1 nem hasizomgépet és késkészletet akart ránk sózni, hanem a kormány politikáját. Az első tíz megrendelő most bónusz adóemelést és kórházreformot kap. A…..
Ghostwriter Megasaller de luxe 2012.02.22 15:18:00
Megjött az ítélet – ahogy tartani lehetett tőle, az Európai Bizottság azt javasolta az EU pénzügyminisztereinek, hogy a Magyarországnak juttatott felzárkóztatási támogatás egy részét – mintegy 150 milliárd forintot – vonják meg – egész addig, amíg a magyar…..
Rubicon 2012.02.23 16:56:17
@EMP: Hagyjuk már a választók szapulását.
A FIDESZ nem is ígért semmit a kampányában. Semmiről nem lehetett tudni, hogy mi lesz azt tudtuk, hogy más kell, mint volt.
Így szinte törvényszerű volt a FIDESZ hatalomra kerülése. Hülyeség, hogy ezt érdemeljük. Miért?
Az a baj, hogy még mindig nem átlátható és nem is érthető talán a műveltebb szavazók számára sem, hogy mit is akar a kormány. Hogy is lesz ebből virágzás. Tényleg: ebből hogy lesz?
Arra épült az egész CSUPÁN, hogy a "lakosságnál" maradt adó elköltése pörgeti majd fel a gazdaságot?? Nanee!!
Ha pontos a cikkben lévő szám: ez a 400 milliárd, ez tényleg: hova is került?
Kik azok, akiknek jövedelem növekedést hozott az egy kulcsos adó. Hát nem lehetnek sokan. De akik vannak, ők akkor mibe fektettek? (Ingatlanpiacot nem élénkítették az biztos.)
A lényeg: Más elképzelés? Mitől és mikor lesz jobb?
A pletykalapok legújabbja, hogy Karl Lagerfeld divatdiktátor beszólt az énekesnő Adele-nek, hogy kicsit túl kövér - ami mondjuk nem volt kedves, valóban -, aztán bocsánatot kért, és most mindenki a 23 éves dívát éljenzi, hogy nem hódol be a divattrendeknek. Azért szeretném én a…..
Puzsér:A Szent Koronán ferde a kereszt. Hungarikum. A világon sehol nem ferde a kereszt. Se koronán, se templomon, se síron, se semmin. Ha jól tudom, Jézust Krisztust nem hatvanöt fokos szögben, sréhen feszítették fel. Közismert a sztori, a  XVII. században bezárták a koronát…..
Rubicon 2012.02.11 11:51:45
@decoati: Szerintem ne menj oda, mert az nem kultúrált. Ez a bige nem tartja fenn a sort, csak betartja a közlekedési szabályokat és felelősséggel és nem rutinból közlekedik. Nem ő az, aki el fogja ütni a gyerekedet, anyósodat stb.