Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kicsi79

0 bejegyzést írt és 774 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Ég veled cimbora! 2012.02.07 20:20:00
Meleg, nyári estén ültünk nálad az udvaron az olajos nadrágoktól megfestett kempingszékeken és röhögtünk Tie-on, azon a címeres ökrön, hogy micsoda trójai falovat kapott ajándékba, amikor a Velvet hasonmás versenyén megnyerte Jáksó ezüst Range Roverét, amit a kétállú még…..
Az index híre szerint a népnyúzó  piszopata, akit a média Hannibal Victornak nevezett (amíg szabad volt), ismét lecsapott. A hír szerint a Felcsútról származó, de országos ámokfutásáról ismert vezető nem kímél idős, fél lábbal a nyugdíjban lévő embereket, és…..
Belsőség Hol adták ezt ki vajon? 2011.06.10 20:53:00
Egy érme, mellesleg jó nagy, olyan bő négy centi átmérőjű. Szép. El tudják olvasni, mi van rajta, ugye? Na de, melyik lehet az az elmebeteg ország, ahol egy akkor 91 éves autót, évjárattal feltüntetve rányomnak egy súlyos emlékéremre? Mert ha 2002 a dátum, akkor igazán…..
Kicsi79 2011.06.10 23:39:54
@málenykij robot: Majd jó lesz a Suzuki-tulajdonosoknak meg a boyracereknek tankolni. Úgyis mindig "véletlen" úgy sikerül megállítani, hogy 2 forinttal túlszalad. A kutasnak meg ad 2000 forintot. Csakhogy ha azt nézzük, hogy sok kicsi sokra megy...
Beszarás az a hír, ami a nol.hu-n jelent meg. A parlament környezetvédelmi bizottságának hétfői ülésén kiderült: Sebestyén László a legelemibb fogalmakkal sem rendelkezik arról, amit a „saját” törvényjavaslata tartalmaz. A fideszes képviselő a napirenden lévő…..
Kicsi79 2011.06.10 20:14:08
@qqay: Az egy dolog, hogy nem tud beszélni, de végig hazudja az interjút, és mindenről csak terel, meg kitérő válaszokat ad az összes konkrét kérdésre. Semmire sem ad konkrét egyértelmű választ, csak a kormánytól már megszokott retorikát alkalmazza. Most nem ugrik be a riporternő neve, de csúnyán lemosta ezt a pöcsfejet.
A vasárnapi tüntetésen az eső ellenére tüntető több ezer pedagógus már a járdára is kiírta, hogy ők a cirkuszigazgatóval akarnak egyeztetni. Ezek szerint Hoffmann Rózsa, akinek minden koncepcióból "van másik" már nem túl hiteles a körükben, ha már a…..
Kicsi79 2011.06.09 00:43:56
Kicsi79 2011.06.09 00:44:37
Piroslap A nap transzparense 2011.05.30 18:17:00
Lázár János szaralak „és annyit is ér.”- olvasható a mai rendőrtüntetés egyik transzparensén. Aki nem tudná elképzelni, annak illusztrálják is egy szép méretes barna fekáliával. Lázár János, országos politikába bekerülésével, nem feltétlenül a demokratikus és…..
Kicsi79 2011.06.04 09:00:31
@adflexum: Így van. De én ezt már tavaly ilyenkor mondtam, hogy meg fogják adóztatni a nyugdíjakat. Sajnos úgy néz ki, igazan lesz.
 Érdemtelen elkezdeni a prémium-nem prémium vitát, pontosan definiálni úgysem tudja senki, de az vitán felüli, hogy a DS4 minőségben, kidolgozásban és kifinomultságban messze túlmutat a Golf–C4–Astrán és bátran vállalható egy…..
Azért az nem mindennapi, hogy saját képviselő testülete adja ki az útilaput a polgármesternek. Tény, hogy Vajszló fideszes polgármestere már a mandátumát sem szokványos körülmények között szerezte meg.Vajszló piciny Baranya megyei település, de most mégis a helyi politikától…..
Matykó polgármester bácsi legitimálni szeretné egy népszavazással a hajléktalanokat bírságoló rendeletét. Ok. Jó gyerek ez a Máté, de tényleg, hát frankóra rend kell és fegyelem az utcán virgonckodó hajléktalanoknak…nem de?Hát van itten szociálpolitika vagy mi……..
Kicsi79 2011.05.19 18:57:41
@SPYD3RM4N: Szerintem hagyd őket. Tipikus Fityiszes hozzáállás.
Kicsi79 2011.05.19 19:02:08
@kicsijuti: Honnan, meg miből? Elárulom: Pont eleget loptak össze már most a fityiszesek(manyup, 16% szja, stb), úgyhogy van miből. De inkább a fogorvosnak, meg a haveroknak osztogatnak. Mert az megoldás a(z ő) gond(jaik)ra.
Nem kéne ennyire szemellenzősnek sőt csőlátásúnak lenni. Tán nem kellett volna elvenni az önkormányzatok bevételeit, és lenne pénz a megoldásra. Vagy szerinted az bűn, ha valakinek nincs semmije?
Kicsi79 2011.05.19 19:09:12
@nyekk: A nyócker, nem attól botrányos, hogy csövesek vannak az utcán, hanem az ott lévő házak nagy részétől, valamint azoknak igénytelen lakóitól. Munkámból kifolyólag éjjel-nappal járom a várost, és érdekes módon nem a csövesek üvöltözésétől hangos a kerület, hanem a dázsvírek rovázásától, meg a purdék visításától. Az utcán lévő szarkupacok meg nem a csövesektől származnak, hanem azoktól a gyökerektől, akik kutyát tartanak a betondzsungel közepén (már ez magában is felháborító), azt az utcára szaratják-hugyoztatják, majd basznak összeszedni.
Piroslap Egy tűzoltó levele 2011.05.18 13:17:00
Harcolnak a tűzoltók és rendőrök. Pontosan miért, talán ez a nyílt levél fogalmazza meg a legjobban, amit egy hivatásos tűzoltó írt, íme: Eddigi rövid életem során nem gondoltam volna, hogy valamilyen módon papírra vetem a gondolataim, esetleg gondjaim. Kissé még most az…..
 A 18. kerületben élők pokolra kívánják Ughy Attila erdélyi, szegény sorban élő gyerekeknek gründolt jótékonysági rendezvényét. Ughy Attila nagy időzítő mágus, vagy éppenséggel pofátlan? Ugyanis a kerületben élő családokat igen keményen megsarcolta a szociális…..
Több olvasónk megosztotta velünk egy-egy régi opeles élményét. Én is tartozom eggyel. Kölyökkoromban lakott egy család az utcánkban. Nagypapa, anyuka, unoka. Hármukra jutott két Opel Admiral, két Monza és egy gömbölyű Senator. Teszem hozzá, akkoriban még ritka volt a nyugati…..
Kicsi79 2011.05.16 23:00:19
@Gyurma73: Senator B műszerfala van beleépítve. Az eredeti analóg.
Mivel szerintünk az ilyesfajta széljsőjobbos nyomulást akadályozni kell, ezért közöljük ezt az ellenszert is javasló írást. Internetes kommentelőinek a Jobbik korábban kézikönyvet is kiadott, de lehet, hogy simán széljobbos "öntevékenység" a következő facebook-os "szórakozás". Döntően zsidó nevű…..
Kicsi79 2011.05.16 21:28:13
Annyira nem lepődtünk meg, hogy Orbán "sohasem hazudtam az embereknek" Viktor nem mondott igazat. De azért köszönjük a cadgersnek, hogy megtalálta a videót, amin a nagy igazmondó szemünkbe mondja, hogy senki sem fog rosszul járni az adóátrendezéssel. Holott 300 ezer forint…..
Piroslap Ezt akartuk... elértük! 2011.04.22 14:57:00
2011. április Magyarország. Ez lenne a tavaly meghirdetett „rendszerváltás”? Ugyan kérem. Valami nagyon megromlott ebben az országban. Míg egyes emberek dolgoznak, esznek, isznak, terveznek, ÉLNI PRÓBÁLNAK, addig mások MENEKÜLNEK és RETTEGNEK. Sajnálom, hogy szeretett…..
Kicsi79 2011.04.23 21:19:58
@tcsanyi: Ezt igenis helyesnek tartom! Semmiféle gárdára és utódszervezeteire nincs szükség. Ha a Rendőrség tenné a dolgát ahelyett, hogy gyorshajtókra vadászik és basztatja az autósokat, nem lenne itt semmi gond.

A cigányoknak, akik nem képesek normálisan beilleszkedni, igenis basszanak oda, de ez nem a gárda utódainak dolga!

Az a bosszantó az egészben, hogy ha az ő szemükkel nézem magam, akkor én sem vagyok magyar. Márpedig én annak vallom magam (bár büszke már rég nem vagyok rá), de nem attól, hogy Nagy-Magyarországot, meg vesszen Trianon-t kiabálok. Az a múlt, el kell fogadni, hogy elmúlt, nem lehet rajta változtatni. Úgyhogy a fityisz meg a jobbik húzzon a francba.
Kicsi79 2011.04.24 03:08:03
@Sine ira et studio...: Valóban, vannak dolgok, amin lehet kicsit-nagyon, rengeteg munkával változtatni. De nem mindenen. A hitről meg csak annyit -gondolom ez nem szimpatikus- , hogy nem vagyok megkeresztelve, és nem hogy nem bánom, inkább büszke vagyok rá, hogy nem vagyok része semmilyen népbutításnak. Egyetlen dologban tudok hinni -persze csak képletesen szólva- , hogy a "V8 a Pokolban is V8". Valamint az evolúcióban.

@tcsanyi: Cohn-Bendit úrnak nagyon sok mindenben igazat kell adjak, úgyhogy ebben nem értünk egyet. Hogy a multik vesszenek-e? Nem tudom. Ez elég kétélű fegyver. Jelenleg ők szinte a világon mindenütt a legnagyobb munkáltatók. Éppen ezért (is) van "némi" befolyásuk a politikába. Ami viszont tény: mindenkit a lehető legalacsonyabb bérért foglalkoztatnak. Hozzátenném, hogy a magyar vállalkozó is ugyanezt igyekszik megtenni, nagyon sok esetben sikerrel. Ebből kifolyólag az átlag munkavállaló, amiből a legtöbb van, ők keresnek a legkevesebbet, holott ők tudnák igazából meglendíteni a gazdaságot. Ugyanis a felső háromszáz-ezertől ez hiába várjuk. Mert akinek van miből, az nem itthon fogja megvenni nagyrészt ami kell neki (lásd például: szlovák, osztrák, német, stb rendszámos autók). Tehát sem a honi kereskedők nem járnak jól, sem az állam, az elmaradó adóbevételek miatt. Ráadásul, még nekik csökkent az szja-terhük. Nálunk konkrétan havi 15.000 forinttal lett kevesebb a bevételi oldal, még ha a "családi adókedvezményt" hozzá is teszem. Ha az nem lenne (1 gyerek után), akkor ez az összeg 24.000 forint lenne. Ami a drasztikus áremelések miatt valójában -reálértéken- még ennél is több. Biztos, hogy jó ez így?
Kicsi79 2011.04.24 23:48:00
@tcsanyi: Ja, így már más a helyzet. Erre csak azt tudom mondani, hogy van aki be akar illeszkedni, és van aki nem. Ennyi. Szerintem ez a lényeg.

@Sine ira et studio...: Népbutítás alatt nem csak a Teremtést és a Bibliát értettem, hanem az egész egyházat. Valamint az összes egyházat. Mindegyik egy hatalmas mesére épül, amit nem vagyok hajlandó bevenni. Arról nem beszélve, hogy az egyházi emberek (pár vallást leszámítva) a semmiért fényűzésben és pompában élnek, holott nagy részük egy szöget nem vert be a falba.
A gazdaság szempontjából részben egyetértünk.
Én maradtam magánnyugdíj pénztári tag. Biztos, ami biztos. Ugyanakkor majdnem  mindegynek éreztem, mivel az elmúlt pár hónap zseniális kapkodása teljesen szétverte a magyar nyugdíjrendszert. Nyugalom, nem a mostanit, hanem azt, ami lesz majd jó néhány tíz év múlva. Gyalázat,…..
Kicsi79 2011.02.05 14:29:36
@Mozsó: Kedves barátom! Elárulom Neked, hogy a nagy eltőzsdézés közepette nekem a magánnyugdíj-számlám reálhozama akkor is pozitív volt, amikor a legjobban tombolt a válság. Ja, az igaz, hogy ehhez még anno az elején kellett tudni jól választani... :-)
Kicsi79 2011.02.05 14:33:09
@Kicsi79: Ebből kifolyólag én maradtam. Ráadásul teljesen máshogy nézett volna ki az egész, ha annak kell nyilatkoznia az átlépésről, aki menni akar. Meg merem kockáztatni, hogy ha nem is fordítva lenne az arány, de 20%-nál többen biztosan nem léptek volna át. Ezt ők pontosan tudták, erre játszottak. Különben lett volna hatalmas pofára esés. De remélem, hamarosan lesz ilyenre alkalom.
A jobboldal az MSZP kormányzását gyakran illette „diktatórikus” illetve „diktatúra” jelzővel. Szerencsére azonban, 2010 tavaszán kétharmaddal győzött a demokrácia… de hogy annak milyen kritériumai vannak, hívjuk segítségül a Fidesz illetékes…..
Kicsi79 2011.01.07 09:17:06
@nagymagyarmagyar: Ki az a Semjén Zsolt? Egy senkiházi! Én a haverod helyében nem lennék olyan büszke rá, hogy a szarba nyúlkálok. Egyébként pedig baszottul hiányzik az országnak 250-300.000 román meg szerb menekült. Csak hogy megint legyen kit eltartani. Kösz, de ebből inkább nem kérek. El kéne már felejteni végre ezt az egéz nagy-magyarország mániát, semmi értelme! Trianon megtörtént, nem lehet visszacsinálni. Azt is az akkori jobboldalnak köszönhetjük, kellett nekünk a nácikkal lepaktálni.
Kicsi79 2011.01.07 17:15:07
@adflexum: Jogos, bocs. De a lényegen nem változtat: mindig a szar oldalra álltunk.
A hatalomgyakorlás egyik legfontosabb alapja a legitimáció. A fogalom az idők során sokat változott, például korábbi felfogás szerint a királyok hatalmának forrása Isten volt. A felvilágosodás és a polgári forradalmak óta a legitimáció forrása a nép, a nemzet.…..
Kicsi79 2011.01.06 21:48:00
@AdamT: Igen, én is látom, hogy 16% lett az SZJA. Gondolom, van 3 gyereked, és 290.000 bruttó felett keresel. Mert ha nem így van, akkor csökkent a fizetésed, ugyanúgy, mint nekem. Bocs, de nekem jobb volt a magasabb SZJA. Ezzel a kb 3 millió dolgozó ember 70%-a így járt. Ez tök jó így, nem? Mert akármit hazudnak, ez az új adórendszer csak a gazdagoknak és az átlag felett keresőknek kedvez.

A másik agymenésről már ne is beszéljünk. Milyen jogon nyúlnak hozzá ahhoz a pénzhez, amit az elmúlt évek alatt összespóroltam. Ha nem lennék érthető, a magánnyugdíj-pénztárakra célzok. Milyen jogon vesz el a MAGÁNnyugdíj-pénztári befizetéseket? Milyen alapon zsarol meg egy egész országot azzal, hogy aki nem lép át, az elveszti az alanyi jogon járó állami nyugdíjat? Mi az, hogy nekem kell nyilatkoznom arról, hogy nem vagyok hajlandó átlépni, miért nem annak kell utánajárnia, aki van olyan marha, hogy lép? Ráadásul miért a nyugdíjfolyósítónál lehet csak nyilatkozni, miért nem a pénztárnál?
Kicsi79 2011.01.07 09:55:06
@AdamT: Kötelező jellegel fizetem, mert '98-'02 közti Orbán-kormány kötelezővé tette. Most meg elveszi. ŐK döntötték el anno, hogy az az enyém, és ugyanaz a bűnbanda döntötte most el, hogy nem az enyém. Én meg úgy gondolom, hogy ha már kötelező volt, akkor igenis maradjon úgy, ahogy van. Arról nem is beszélve, hogy igen szép hozama lett annak az összegnek az évek alatt. Erre az állami rendszerben pedig esélyem sincs!

A kommentem első részéhez miért nem szóltál hozzá? Csak nem beletrafáltam, és az átlag felett keresel, és még többet fogsz az új adórendszerrel?
Varga László MSZP-s képviselő sommásan összefoglalta a tegnapi Fideszes parlamenti akciókról sokunk véleményét. „Menjetek a picsába” - mondta ezt azután, hogy a kormányzó dicső többség egyik pillanatról a másikra önkényesen lezárta a sztrájkjogról szóló vitát.…..
Kicsi79 2010.12.27 12:41:26
@hanyasvagy: Hát igen... Már elgondolkodtam rajta, hogy a "Sárga Veszedelem" nem biztos, hogy a kínaiakat jelenti... Egyre erősebb a gyanúm, hogy az inkább narancsSárga Veszedelem!
Azért nem semmi a magyar főváros, mert itt most már olyan szintű tudás koncentrálódik, hogy a világ metrói ide jönnek elgurulási engedélyéért.Ne rohanjunk ennyire, talán teccenek emlékezni, hogy a Alstom nevű cég gyártott nekünk metrókat, a 2-es és a lassan elkészülő 4-es…..
Eldőlt, hogy A Margit híd déli oldalán nem valósítják meg az eredeti terveket, és nem lesz elkülönített kerékpárút.  UPDATE:  A biciklisek a járda mellett, az úttesten is közlekedhetnek. Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén döntés született arról, hogy a…..
Emlékeznek még tán, midőn Csikós elindult a fagyos északra, hogy elhozza az Álmot, nem volt minden kézenfekvő és könnyű. Bár a vállalkozásban látszólag sok cég meglátta a lehetőséget, mikor kenyértörésre került sor, sokan szépen, lassan kitolattak. Hiba volt, ezt…..
Az alábbi "rejtett kamerás felvétel" a legutolsó esztergomi képviselőtestületi ülés előtt készült. Kálmán és Pócsföldi fideszes képviselő uraknak elege lett a túl nagy átláthatóságból és az ott dolgozó sajtóipari szakmunkások tudtára adták: Fiúk, van egy…..
Kicsi79 2010.11.14 12:26:33