Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Micsoda útjaim

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
Micsoda útjaim 2010.12.29 10:34:15
Ajaj. A hurok megszorult:
belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/85393/1/belfold/Tota_W_Arpad_kiirta_magat_az_ujsagirok_kozul

A nevezett SzM helyében elég gyorsan leszedném azt a képet a hálóról, bár a domainregisztráció még így is gázos.

Az évek óta mindenütt használt, és igencsak jellegzetes mailcímével regisztrált ugyanis. Ez így rövid úton bizonyult buktának.
Micsoda útjaim 2010.12.29 11:17:27
@Tóta W. Árpád: nyilván hadat senki nem üzen, azonban ez keményen Btk, mármint az inkriminált domain alá elhelyezett tartalom.

Btk-s ügyben pedig azért nem igazi menedék Hollandia, vagy Anglia.
A leghosszabb "magyar" hajót már rég meg akartam nektek mutatni. Ok, Abramovics hajóján van egy padlótól a plafonig cápabőrrel bevont szoba, az ománi szultán jachtján pedig 150 szolga lesi az uralkodó kívánságát, de azért Charles Simonyi bárkája se semmi. Sőt,…..
"Sziasztok.Ő Izy, a 9 hetes angol bullterrier kislány.Reméljük, tetszenek a fotók, amelyek készültek erről a kis csöppségről :)" - írja Ircsi & Brosy Veszprémből.Köszönjük!..
 Pedig milyen kedvesen buta név volt. De mégsem hívhatunk törpének egy olyan állatot, amelyik három hónapos korára három egész egyheted iPhone hosszúra megnőtt.Az állat 3.14* iPhone hosszú (*a pontosabb mérethez katt)Nos igen, az állat megnőtt, erősebb lett, úgy harapja a…..
A valaha élt legeredményesebb magyar nyomozókutya Kántor, a német juhász volt. Vezetőjével Tóth Tiborral 1953 és 1964 között dolgozott együtt és munkájukat érdekességek, sok dicsőség, és egészen hihetetlen számok jellemzik: - Vezetője fiatal kutyák bemutatásakor az utolsó…..
Micsoda útjaim 2010.11.09 21:31:21
@lionking:
ez az.

A kutya IQ-t sokan hajlamosak összekeverni az engedelmességi készséggel, holott nagyon nem ugyanaz. Kb. olyan ez, mintha a legszolgalelkűbb embert tartanák a legintelligensebbnek, esetleg azt, akinek a legnagyobb a lexikális tudása.

Holott a kutya IQ szvsz sokkal inkább megmutatkozik önálló döntésekben, kombinációs készségben, helyzetmegoldásokban, mint a gépies engedelmességben a vezényszavakra.
A valóságshow-k hazai rajongói örülhetnek: az RTL Klub derült égből villámcsapásként bejelentette, hogy jön a Való Világ nevű Big Brother-koppintásuk negyedik évada, ráadásul még ősszel, megtámogatva az X-Faktort, hogy a nézettségi versenyben esetleg felzárkózó TV2-nek…..
comment:com Újra van A la carte 2010.05.07 11:00:00
Teljesen véletlenül tudtuk meg, hogy Szombathy Pál egykori m1-es, közéleti, vacsorázós műsora a Story TV4-re költözött, sőt már május elsején volt is belőle egy adás. A formátum a régi, viszont megkapta társműsorvezetőnek Jakupcsek Gabriellát, és nem csütörtökön…..
Share | Jó nagy fába vágom a fejszémet, egy poszt-sorozat formájában megpróbálom körbejárni az Ikeát belengô jóságos imidzset, na meg azt, ami mögötte van Love or hate? Mert a design ôshazája egyértelmûen Skandinávia, és nem Olaszország. Ez true. De mi mûködteti…..
Úgy látszik az útszélen vészvillogós köcsögök miatt a parkolóörök ingerküszöbét nem üti meg, ha lerobbant autós elsétál az elakadásjelző háromszögéig: Rendszeres olvasója vagyok a blognak és épp a tegnapi nap folyamán történt meg velem az eset. Miskolcon lakom, és aki…..
Roberta az Index székháza mellett, a szakadó esőben találta Lédát, ezt az elkóborolt, csapzott blökit. "A dominánsan Husky márkájú kisállat a Flórián udvar környékén bóklászott, bőrig ázva, éhesen. A szerkesztőségünk egyik tagja felfigyelt a gazdátlannak tűnő…..
Micsoda útjaim 2009.11.11 16:26:22
@TH: huskyt póráz nélkül sétáltatni, az kb. egyenlő azzal, hogy utoljára láttad...

Egyébként nem olyan atom mozgásigényesek. Általában tévhit az, hogy a kutyáknak mennyi mozgás KELL. Ragadozóként a napjuk nagyobb részét alvással töltik, és persze, ha éppen olyan a helyzet, sok kutyahaver van, vagy a gazdi dobál valamit, akkor szívesen futkosnak, de simán megvannak hosszabb időn át is enélkül, sehol semmi szenvedés.

Nézz meg egy kertes házban élő kutyát, az sem futkos összevissza, max. egy kis házőrzés a tisztesség kedvéért.
Micsoda útjaim 2009.11.11 17:09:51
@TH: Szó szerint ugyanígy gondolkodtam, ahogy te. Hogy az csakis gazdahiba lehet, ha egy kutya meglóg. Életem során kb. 20 kutyánk volt, soha, véletlenül sem adódott efféle problémánk, hogy ne lehetne megtanítani egy kutyát behívásra, és mi az, hogy egy kutya nem ragaszkodik a gazdájához, ilyen nincs.

Aztán kaptunk ajándékba két huskyt, és azóta tudom, hogy mekkorát tévedtem.
Micsoda útjaim 2009.11.11 17:42:10
@boli: hány huskyd volt?:) Gondolom, egy sem, soha. Nekem viszont kettő, és kb. 20 másmilyen kutya (30 év alatt, egyszerre mindig több is). A huskykon kívül egyikkel sem voltak szökdösési problémák, el sem tudtam ilyesmit képzelni. Mindegyik kutyánkat imádjuk, engedelmeddel, nem veszem magamra a "nemtörődöm gazda" című általánosításodat.

Szerezz egy huskyt, pl. rögtön itt van ez a gyönyörűség (aki éppen szintén szökésben van, ahogy látszik), és egy fél év múlva számolj be a tapasztalataidról.

@TH: Igen, én is láttam már normális huskyt, pl. a mieink apja is ilyen volt, az anyjuk viszont úgy elszökött, hogy soha nem is lett meg. Barátnőm huskykat tenyészt, az ő statisztikája szerint az egyharmadukat sikerül nagyjából olyanná tenni, mint bármelyik másik kutyát, azaz pórázról el lehet engedni, nagyjából engedelmeskednek a behívásnak, és átlagosan biztonságos kerítésen sem próbálnak meglógni.

A maradék kétharmad viszont sajnos rengeteg szomorúságot és idegeskedést okoz a gazdájának a szökdöséssel.
Egy ideje már keresi a Tv2 a Mokka új arcát, akivel együtt lehet majd kelni minden szürke reggel, és aki felidegesít minket, hogy a munkavégzéshez megfelelően magas értékre emelkedjen a vérnyomásunk. Úgy tudjuk, sőt azt súgták nekünk, hogy tényleg Friderikusz Sándor az egyik…..
Micsoda útjaim 2009.10.31 10:25:27
@Thomas Dantes:

Azért az nem igazán releváns, hogy amikor egyből egy tévécsatornát lehetett választani, akkor a 8,5 millió tévénéző fele FS műsorait nézte. Akkor még pl. a Szomszédok is hasonló nézettségeket produkált, ma meg már a huszadát sem éri el:)

FS-sel egyébként nem az a nagy baj, hogy az utóbbi években mélyrepülésbe vitte a nézettségeit. Hanem az összeférhetetlen természete. Ha valamelyik csatornára beteszi a lábát, ott azonnal mindent el akar uralni, miközben perceken belül lehülyézi az összes kollégát és a főnökséget is. Egyszerűen elviselhetetlen, és ez az, amitől menekül mindenki, vezetőség, kollégák, beosztottak egyaránt.

Mellesleg most pont ez történt a TV2-nél is, megkínálták a Mokkával, de máris azonnal minden mást is akart, így egyelőre megrekedtek a tárgyalások.

Ha netán valahogy mégis megállapodik a TV2-vel, nem adok egy évet annak, hogy ismét csúfosan távozni kényszerül, és nem azért, mert ne tudna hozni a TV2 átlaga feletti nézettségeket, hanem, mert mindenkivel összerúgja a port, szétzilálja az egész személyzetet, lebarmozza a főnökséget, majd szanaszét nyilatkozza, hogy mindenki hülye, csak ő a ringlispil.

Vitray~Friderikusz: az utóbbi mindig azt mondta az előbbire, hogy V. felépítette a maga márványszobrát, mint televíziós idol, de milyen szörnyű látni azt, ahogy kavicsonként le is bontotta. No, hát FS aztán pontosan ugyanezt művelte. Senki nem a régi dicsőségeit vitatja, de az sajnos már újjáépíthetetlen, a hajdani szoborból már nincs semmi más, csak porladó romok.
Micsoda útjaim 2009.10.31 14:55:33
@Thomas Dantes

Re: "Olyan a természete amilyen, de nagyon ért a dolgához."

Ez azért nem egészen így van. A tévézés abszolút csapatmunka. Először is, muszáj együttműködni a sugárzó csatornával, annak a vezetőségével. Semmi más munkahelyen sincs olyan, hogy egy beosztott/megbízott séróból a nyilvánosság előtt egyfolytában szidalmazhatja a főnöket, márpedig FS erre nagyon hajlamos. És itt most mindegy, hogy igaza van-e, ezt akkor sem viseli el tőle senki.

Valamint azt sem, hogy az összes kollégát leszólja, azonnal ki akarja sajátítani mások műsorait. Neki egy olyan tévé kellene, ahol 24 órán át őőő van a képernyőn, nem is tudom, miért nem gründol egy ilyent. Ja, de tudom, mert a saját pénzéből egy fillért nem fordítana rá, mások meg valahogy nem bíznak abban, hogy az embereket ez érdekelné.

Másodszor pedig, együtt kellene tudni működni a beosztottakkal, munkatársakkal. Egy nagy show személyzete kb. 150 ember. Nem lehet velük úgy viselkedni, mintha egytől egyig lábtörlők lennének, akiknek áhítattal kellene felbámulniuk rá egyfolytában. FS megköveteli, hogy mindenki tökéletesen adja fel az életét, és csakis az ő rendelkezésére álljon a nap 24 órájában, éveken át. Cserébe még csak jó szót sem kapnak tőle a munkatársai, és a pénz is minimális, mert szerinte legyen az kitüntetés, hogy őmellette dolgozhatnak.

Hát nem az, mára már mindenki elfordult tőle, a hajdani leghűségesebb emberei is. Miközben pl. a Fábry stábja hosszú évek óta állandó, FS mellett évek óta nincs már senki.

FS egyszerűen alkalmatlan az együttműködésre, és ez akkor is alkalmatlanná teszi őt a tévézésre, ha ettől eltekintve a világ legnagyobb profija. Mert nem lehet ettől eltekinteni.
Micsoda útjaim 2009.10.31 17:52:45
@Thomas Dantes:

azt számít, hogy tévécsatorna és tévés munkatársak nélkül egy tévés személyiség úgyszólván nincs. Tudod, mint egy lovas huszár sem túl délceg ló nélkül:)

Mivel FS képtelen mindarra az együttműködésére, ami a szakmája gyakorlásához elengedhetetlen, így egyszerűen nem tud eljutni a képernyőig. Vagy, ha mégis eljut, akkor nagyon hamar lekerül onnan.

Ezért, hogy az óhajod teljesüljön, azaz láthasd őt a képernyőn, ahhoz neki olyan jellembeli átalakulásokon kellene átmennie, ami ezt lehetővé tenné, de mivel már nem egy mai darab, ezért az alapvető megváltozására sajnos kevés az esély.
A vicces utcanevek frontján a lakótelepek elég jól teljesítenek. A közéletileg tájékozottabb ügyfélszolgálatosok például felkapják a fejüket, ha bemondom a lakcímem: Lovas István utca. A magyarázkodásról már leszoktam - egyébként hősi halált halt szolnoki pilóta volt a…..
  Sokan kérdezik tőlem, hogy ha nem szokványos piercinget szeretnének akkor inkább microdermalt, vagy felszíni piercinget ajánlok. Ez természetesen az adott testrésztől függ, így van ahol kimondottan előnyös a microdermal, van ahol megteszi a hagyományos…..
A Tűzvonalban után a nagytévé a másik műsorát is kidobja, amit rendszeresen néztem: a Beugró-t:"A Beugró sorsáról senki nem nyilatkozik, az [origo] kérdezte a Cool tévét, a Filmservice-t, de csak az MTV-től kapott egy szűkszavú választ: "A Magyar Televízió őszi…..
Micsoda útjaim 2009.08.29 18:16:41
@Aldobói Feldob: most éppen elzárták ezt a pénzcsapot, de látod, mennyien sírnak miatta itt is:)
Micsoda útjaim 2009.08.29 19:06:12
@HumorosSzurikáta: egy előadásból több adást csinálnak, tehát egy csomó költség oszlik. Terembérlet is, ami amúgy is fillérek. Tudod te, mennyi a gázsijuk? Nem egy sztárgázsi:) Utómunka alig, hiszen nincs ronggyá vágva, alig kell rajta dolgozni, néha szinte csak az eleje-vége főcímet teszik rá. Technika egy része a helyszínen adott, valamennyit vinni kell, ez igaz, ez alkalmanként személyzettel együtt sem zúzós összeg.
Micsoda útjaim 2009.08.29 22:39:49
@Sausage: de az értelmezhető, hogy ha egy műsor gyártása kerül X-be (és ez az X a szakemberek számára könnyen kiszámolható), és megveszi a közszolgálati csatorna 10X-ért, akkor ott valaki(k) még vastagon jól jár(nak).

No, ez derült ki itt, lett nagy balhé, és inkább beáldozták a műsort. Mert azt nehéz lett volna megmagyarázni, hogy eddig 10X-be került, eztán ugyanazt elő tudjuk ám állítani X-ért, vagy max. 2X-ért is:)

Nézettségről szó sem volt.
Ha a brainstorming után csak fejfájás marad, akkor szoktak a tévécsatornák a Comment:comhoz fordulni. Hogy mondjuk az olvasók, nézők adjanak címet az új sorozatnak. Most is valami hasonlóra lehet vállalkozni, csak nem sorozatcímről, hanem egy szolgáltatás nevéről kell dönteni.…..
Micsoda útjaim 2009.05.01 21:22:02