Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OZ a Kételkedő

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest az aranykorban a föld alatt is fejlődött: a Parlamenthez és a Vásárcsarnokhoz vezető alagutak pedig máig megvannak. A Parlament egyik alagútja, Kőtár - forrás: Országgyűlési Múzeum..
Mindig jókat derülök, mikor látom a magyar kocsmákban, bárokban, ahogy a sok suttyó issza a piros cimkés Johnnie Walkert, közben pedig olyan felsőbbrendűségi érzettel tekintenek a világra, mintha minimum egy limitált szériás Aston Martin One-77-est vezetnének. Összegyűjtöttem a világ tíz legdrágább…..
OZ a Kételkedő 2016.11.19 13:20:39
Restnök, szaladár, ugrány és ahány állat csak az állatkertben van: a nyelvújítás korában mindnek új nevet akartak adni. A cikk „a boncolt humorványok közül fejti ki a piros világosságot”, vagyis a nyelvújítás korának vicces teremtményeit gyűjti csokorba. A…..
OZ a Kételkedő 2010.12.12 10:52:40
 Szeretjük a szűkebb rétegeknek szóló szakmai posztokat - ilyen ez a mai, igazi szombatra való is Sulacus Maple kútfőjéből. Várjuk a hozzáértőket. A modoros dobosEssünk túl most azokon a közhelyeken, hogy „a dobos a zenész legjobb barátja”, meg hogy „…..
OZ a Kételkedő 2010.10.09 12:54:15
  A múlt héten a kisfiamat kísértem el egy focibajnokságukra az újmátyásföldi Ikarus telepére, ahol meghökkentő élményben volt részem. Egy kisvárosi hangulatú sporttelepről van szó, amely azért elég nagy, mivel a hajdan világhírű buszgyáré volt, s bár az egyik fele…..
OZ a Kételkedő 2010.10.03 10:21:41
Muszáj még egyszer írnunk az Esti Frizbi és a Heti hetes összecsapásáról, mert eddig nekem úgy tűnt, mintha a Frizbi erőssége az lenne, hogy sokkal több embert ér el, viszont a Heti hetes a fiatalok és az értelmiségiek között erős. Mármint a nézettségi adatok alapján. Meg…..
OZ a Kételkedő 2010.09.19 10:11:22
@Versenycsiga:
"Pedig Fábry felfedezettjei"
Hol élsz ember? Hol volt Fábry, amikor Gálvölgyi feltúnt a Ki Mit Tudon? Fábry a Rádiókabaréban tűnt fel, vagyis Farkasházy fedezte fel. De a tények ismerete nem kell, hogy befolyásolja a véleményedet!
B-oldal TOP50 gitár-album EVÖR 2010.08.07 07:40:00
A Gibson.com közétett egy listát, melyen a legjobb gitár-albumok szerepelnek, számszerűen 50 korong. Az egy dolog, hogy nem tudnám pontosan definiálni, hogy tulajdonképpen mi is az a 'gitár-album', de az például örömteli, hogy nem csak Gibson-userek és pályaművek szerepelnek a…..
OZ a Kételkedő 2010.08.07 12:50:27
OZ a Kételkedő 2010.08.07 13:27:21
OZ a Kételkedő 2010.08.07 13:46:30
@mehr luft:

Valahogy kibírom!
Idén is megvolt az éves áprilisi Weissenkirchen-túra, igaz, a sorozatos lemondások miatt végül úgy nézett ki, hogy a tavalyi tizenhárom helyett csak három motorral megyünk. Aztán lett belőle kettő. Meg egy autó. Sebaj, kell néha ilyen is, nyugis, kedves, háromnapos motorozás lett…..
A Művelt Alkoholista Hőguta 2010.07.20 06:00:00
Ebben az alkotmányellenes időjárásban borügyileg nem nagyon lehet jobbat tenni, mint fröccs kísérleteket végezni. Az arányokkal mostanában nem igen szoktam variálni: a kis adag nálam cseppet több, mint fél deci bor háromszor ennyi szódával, a nagy adag pedig másfél deci bor…..
OZ a Kételkedő 2010.07.20 19:54:34
@newcy67:
Maximális egyetértés!
Ezzel együtt hadd említsem meg Pauleczky Anti száraz furmintját Tolcsváról.
Kisfröccsben szerintem verhetetlen! (Persze tisztán se kutya!)
Az extrém kalandokat kedvelő turisták körében igen nagy népszerűségnek örvend pancsolni a Viktória-vízesés peremén. (további hűsítő vízesések) A Viktória-vízesés 1708 méter széles vízzuhatagával a legszélesebb a világon. Legmagasabb pontján (kb. 110méter) található a…..
OZ a Kételkedő 2010.07.16 13:57:38
@ValakiX: Ez tényleg nagyobb, de mitől extrém?
OZ a Kételkedő 2010.07.16 13:57:39
@Surko: Nézd meg a videót is!
"Vasárnap végre kisütött a nap, és az én drága panelcicáim - jobb híján - a 7. emeleti erkélyen élvezkedtek. Bömbike arckifejezése alapján egy tízes skálán szerintetek mennyire szeretne kertet?" - tette föl nekünk a költői kérdést Házisárkány...
Hosszú időn át korsószámra ittam a sört. Mindez még akkor történt, amikor a kocsmák mindegyikében egyforma masszív, füles korsókba mérték a sört. Aztán egyszer csak azon kaptam magamat, hogy a nyolcvanas években, az egyre-másra nyíló sörözőkben már nem csak a sörválaszték lett egyre kiválóbb, hanem…..
Hangrobbanás, magasba emelt karok, hirtelen fordul egyet az egész világ. Van egy kifejezés, ami az olyan emberek fejében, akik valaha futballoztak vagy nézték a világ legjobb játékát száz meg száz, a fentihez hasonló élményt juttat eszébe. A gól. A gól, amit ha egy…..
  2010 télutóján sem áll jobban a Fidesz a német nyelvű sajtóban, mint bármikor a korábbi választások előtt. A napokban sorra jelennek meg a Bajnai Gordont avagy Bokros Lajost dicsérő cikkek a Handelsblatt című német gazdasági lapban, valamint a jobboldali Die Presse és…..
Hatvanhat évnek kellett eltelnie, hogy a holokauszt áldozatainak leszármazottjai hangsúlyozottan egy elenyésző kisebbsége rádöbbenjen, hogy a MÁV bűnös módon segítette a náci német birodalmat a zsidók deportálásában. Ők most Chicagóban kitalálták, hogy 248 1771 milliárd…..
OZ a Kételkedő 2010.02.11 18:47:43
@kyncza:

Egyetértek, minden áldozatot tiszteljünk. De ezt nem úgy lehet elérni, hogy valamelyekről gusztustalan, kegyeletsértő módon nyilatkozzunk.
OZ a Kételkedő 2010.02.11 19:02:39
@Jankove:

Bocs, nem vagyok mindennapos kommentelő, de az utolsó előtti hozzászólásod kiverte a biztosítékot, ne szokj rá!
      A minap eszembe jutott az egyik párt. Úgy hívják (hívták?), hogy Szabad Demokraták Szövetsége. Egykoron a magyar liberalizmus zászlóvivője volt, most pedig az utolsókat rúgja (lásd a Demszky-ig érő BKV-hullámokat). Konrad Lorenz híres…..
OZ a Kételkedő 2010.02.11 19:00:14
@rockjano:

Kösz, Rockjano!

Ilyen értelmes hozzászólást ritkán lehet olvasni. Nem mondom, hogy mindenben egyetértek, de ez akkor is így kerek. Gratula!
Nyilvánosságra hozták a Fidesz-közeli helyek listáját. Kétmillió ajánlószelvény összegyűjtését tervezi a Fidesz – ez a nap híre. Hatalmas szám! A célok pedig nyilvánvalóak: 1. Amit mi gyűjtünk össze, azt nem kaphatja meg más párt jelöltje, tehát jól megnehezítjük…..
OZ a Kételkedő 2010.02.11 17:01:22
@kicscsávók:

Neked van igazad!
A most következő Top 10-es lista természetesen szubjektív és vitatható, jóllehet ad egy kis támpontot arra nézve, mikor szeressünk – utólag – egy gólt: ha szép, vagy ha fontos (értsd: emlékezetes meccshez fűződik). Nagy sóvárgásunkban a régi sikerek után persze,…..
Mindig nagy kiváncsisággal tölt el, amikor meglátom egy rovatcímben, hogy reklámkampányok képei photoshop nélkül! Most Madonnán volt a sor, aki a tavalyi Louis Vuitton kampányfotóin pózolt nyuszifülekben. A képek már akkor kiverték a biztosítékot, hiszen állítólag direkt…..
OZ a Kételkedő 2010.02.06 18:45:20
@victor vacendak:

"az 50 éveseknek nicns mit irigyelnie"
Az elírás mindenkinél előfordulhat, de aki kommentezik, annak nem lenne tilos az alanyt és az állítmányt egyeztetni.
Egyébként, ha az 50 éves feleségem így nézne ki, nem dobnám ki az ágyamból.
Egy árva kis róka felnevelése és visszavadítása, a Nagyecsedi Fűvészkert és Vadállatmenhely bemutatója...
Megszűnik Makovecz Imre 1983-ban alapított építészirodája, a Makona.  Az Inforádió riportere épp a római La Sapienza Egyetemen szerzett díszdoktori címe miatt beszélgetett az építésszel, és csak egész véletlenül említette a cégét, amire rögtön jött a válasz, hogy azt…..
Sziasztok! Rövid leszek.Egy kis cégnél dolgozom, vagyunk vagy nyolcan összesen. Már három éve vagyok itt és eddig semmi komolyabb problémám nem volt sem a munkával, sem a főnökünkkel. Persze jóban sem vagyunk, tartjuk a 2 lépés távolságot.   Még Karácsony előtt…..
Már megint kinőtt a földből egy újabb, pedig azt hinnénk Budapest már nem bír el több bevásárlóközpontot. Persze a ledózerolt Skála helyén maradt ugar üvöltött egy ilyenért s a kerületi polgármester is új városközpontot álmodott. Nosza, akkor emelkedjen egy még újabb,…..
OZ a Kételkedő 2009.11.17 19:54:59
@szárnyaló malac:

Én például a kocsmákat szeretem jobban. Persze azokat, amelyek nem csak a leittasodásról szólnak, hanem többről. Jártál már Prágában vagy Dublinban, vagy még néhány olyan helyen, ahol van "kocsmakultúra"?
Ezzel együtt, aki azt szereti, járjon plázákba.
Viszont, akik szakmai tudásuk birtokában felépítenek egy ilyen nagy létesítményt, azok sajnos néha hibázhatnak is. Valaki meghallgatta azt, hogy műszakilag milyen problémák merültek fel? Akik most ítélkeznek, anyáznak, azok minimálisan tudják-e, hogy mi okozhatta a problémát. Aki elcseszett valamit, azt vonják felelősségre, de addig ne húzzuk rá válogatás nélkül mindenkire a vizes lepedőt!