Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Irise

0 bejegyzést írt és 1214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körülbelül 1 hónapja arra ébredtem, hogy iszonyúan fáj a bal mellem. Gondoltam elaludtam, a hátam gyakran el szoktam. Azonban csak nem múlt el, és áttapogatva csomókat találtam, gyorsan kértem is időpontot a nőgyógyászhoz. Miskolci Semmelweis kórház, a doktornőnél először…..
Irise 2011.02.27 10:05:15
@Hatodéves: A címhez: nekem mostanában a vásári kikiáltók szoktak eszembe jutni a praxisblog címeiről: "Tessenek, lássanak! A szakállas nő (akit nem borotváltak meg az orvosok)! A második ketrecben a kismellű nő, a harmadikban a félelmetes szemhéjú nő!! Tessenek, lássanak! Trollok előre, orvosok hátra!"

A poszthoz: hát, jobb félni ,mint megijedni, és, ha a poszt írója ezt akarta, hát megkapta, megnyugodhat.
Igaz, egy fizikális vizsgálat során már csak képben vagyunk kb., hogy kellene-e egy mammográfia vagy sem, de hálisten legalább nem egésztest CT-t akart, ez is valami.
Sajnos, hiú vagyok. Két éve azonban nagyon durván ráfizettem a hiúságomra. Biciklisbaleset következtében megnyúlt jobboldali, felső szemhéjam miatt mentem erre a klinikára, az idősebbik plasztikai sebészhez. Ő, a koromra hivatkozva – 50 fölötti vagyok – rábeszélt egy…..
Irise 2011.02.26 23:51:08
@rikitiki: Ó, magasságos, bölcs, a beteggel mindig nyugodtan kommunikáló, erkölcs netovábbja, isteni rikitiki.
Belátom, igazad van. Betegeimnek hányniuk kellett volna az altatás után, ahogy te írod. De nem hánytak. Nyilván én basztam el.
Irise 2011.02.27 01:56:54
@rikitiki: Ne aggódj, neked se kell a szomszédba menni arcért.
Kérdésedre: hát persze,hogy én altattam a posztban szereplő műtétnél. Még egészen a poszt elején kérdezted László Erika, hogy nem ott dolgozom-e azon a klinikán.
De bizony *sóhaj* tévedtem. Bebizonyítottad, az altatásnak mellékhatása/szövődménye a hányás, bár nekem még anno úgy tanította a főnököm, hogy ha rendesen altatsz és jól előkészíted a beteget, és ő is kooperál, akkor nem fog hányni.
Dehogy akarom én felülbírálni az orvostudományt.
Én ezt elkerülhető hibának tekintettem eddig.
Mint a posztop sebfertőzést, meg a bennmaradt placentát.
Vagy akkor nálad ez is a megengedhető szövődmények közé tartozik, amit majd szépen elmagyarázol a betegnek,hogy miért volt elkerülhetetlen?
És akkor hogy' a csudában vannak olyan altatóorvosok,akiknél nem szokott hányni a beteg? (És itt most nem rólam van szó, hanem ismerek olyanokat, akiknél szintén nem szokott.)
(Egyébként nagyon nem jó a statisztikára hagyatkozni a gyógyításban, különben már lenne pár harmincpár éves fiatal, rizikófaktor nélküli infarktusos halottam. Szerintem neked is jót tenne, ha nemcsak a jogszabályokat tudnád citálni,meg a statisztikával tudnál burkolózni,amiben egyébként igazad van.)
Irise 2011.02.27 09:54:29
@rikitiki: Ó,ne kérj elnézést a nyerseségért, semmi gond. Őszintén szólva én élvezem az ilyen "késhegyig menő" vitákat.

Megfellebezhetetlenség: á, dehogy! Csak ilyen bicskanyitogató a stílusom, mikor vitázok.
Az én történetem tavaly júliusban egy szülészeti klinikán történt. Nehéz hüvelyi szülés után egy héttel (mivel ömlött a vér belőlem egyik pillanatról a másikra) visszamentem a kórházba, ahol kiderült, hogy a méhlepény (mivel kitépték és nem várták meg, hogy magától…..
Irise 2011.02.26 19:20:14
@Hatodéves: Én nem oxyológus vagyok,mindig azt szoktam mondani,hogy egyszerű szakmunkás vagyok :)
Nem vagyok a nagy szavak embere, az ilyen dolgokat meghagyom azoknak, akik vezetik az osztályokat, könyveket írnak és átveszik a vállveregetést. Addig én szépen megmentem, akit meg lehet és nem állítom magam példaként mások elé. Teszem a dolgom és ennyi.
És gondolom, azt elhiszitek,hogy a betegközpontú Nyugaton nem dolgozhatnék, ha nem lenne kellően udvarias és részletes a kommunikációm a betegekkel :)
(A súlyosan demens, idős, akutan is zavart betegekkel való kommunikáció a kedvencem. )

Btw. Leroi olyan betegem volt tegnap éjszaka, imádtad volna!
Irise 2011.02.26 21:09:04
@Solferino: A hétfejű sárkány..
Tisztelt Blog! Viszonylag sokat gondolkoztam azon, hogy elpanaszoljam-e a párommal történt problémákat, ám úgy gondoltam hogy kell az ügynek némi nyilvánosság, a dolgokat előremozdítandó.A párom most 15 hetes terhes. Az első és második vizsgálatkor a terhestanácsadáson…..
Irise 2011.02.26 11:15:08
@fairytale: Nem elképzelhető,hogy nem ugyanaz a labor dolgozza fel a véreket? Pl. anno a mi városunkban volt alapban 3 állami labor, plusz volt egy magán is.
Irise 2011.02.26 12:38:19
@Jim Raynor: Én emlékszem olyanra,mikor igazat adott a betegnek, sőt olyat is,mikor azt mondta a kollégára,hogy ő a bunkó viselkedésű.

Azok,akik virágcsokorba burkolták a véleményüket (pl dr Morcz) már kikoptak, mert kőbaltával támadó ellenféllel nehéz beszélgetni.
Gyerekszoba Annyira ronda... 2011.02.24 16:18:00
..., hogy már szép. De tényleg, láttatok már ennél csúnyácskábbat? Mégis annyira helyes a kis ferde arcával, szájával, szürkeségével, hogy nem lehet nem beleszeretni. Mivel itt még mindig Husi baba vadászat folyik, és a helyettesítése egyelőre a megoldhatatlan és…..
Most ott tartok, hogy nem is értem, miért nem mentünk rögtön tovább meggyőződni a diagnózis helyességéről. Négy gyerekem felnevelése során megszoktam, ha valami komoly egészségi probléma adódott, akkor kerestünk még egy „szaktekintélyt”, mielőtt komolyabb…..
Irise 2011.02.22 21:18:21
@Bikli néni: Én valószínűleg magamtól nem, mert engem borzasztóan taszít a balkáni tempó. (Egymás tiprása, dögöljön meg a szomszéd tehene, nem lehet nyitva hagyni a kocsit a ház előtt, 16 gyerekre egy óvónő, udvariatlanok az emberek egymással stb.)
Irise 2011.02.23 12:06:14
@Bikli néni: Egy normális ember biztos nem szeretné úgy a költözködést és az új helyek megismerését, mint én.
Irise 2011.02.24 11:30:38
@bauchi: éjjél te.
Tisztelt blog!   Szeretnék megosztani önökkel egy rövid történetet. Azt kérném, hogy az elérhetőségeim ne kerüljenek ki a blogra. Előre is köszönöm!       Ismerősöm fiát vitték be nemrég a siófoki kórházba,gyógyszer túladagolással elkövetett…..
Irise 2011.02.23 12:10:30
@Bikli néni: Van olyan,hogy cry for help 1x, 2x. De aki visszatérően beveszi a 2 seduxent a pohár vodkával és melléhazudik még ezt-azt, csak , hogy érzelmileg zsarolhassa a családját/környezetét , azzal bizony szemrebbenés nélkül kifizettetném én is a kezelés költségeit.
Igaza van Leroinak, aki meg akarja ölni magát, az megöli magát.
Irise 2011.02.23 19:09:52
@Leroi: @rikavagyok:
Tegnap volt egy édes öngyilkosom. 29 órával a gyógyszerek bevétele után hozták be szülei a felnőtt embert.
18 gramm Gabapentin, 500 mg Nortriptylin, és 30 gramm paracetamol , meg 1.8 gramm codein.
Hát ugye, a javán már túl volt otthon,de mégy mindig voltak neuro tünetei, a paracetamol már meg...ta a máját, azért adtam neki acetylcystein infúziót...
Valamit mondott a hozzátartozó a "legközelebbről", úgy bennem volt,hogy megmondom,hogy nincs legközelebb, mostmár a májtranszplant listára koncentrálunk, és szorgosan imádkozunk. De nem mondtam meg. Hadd legyen még egy nyugodt napjuk.
Irise 2011.02.24 11:29:57
@tbjárulékfizető: marand22 volt az, nem adamantium.
E héten tapasztaltuk meg a kisvárdai kórház sürgősségi ellátását. Párom nagymamájáról van szó. Mivel az egész család padlón van a történtek miatt én írok. A nagymama 2011. február 13-án este rosszul lett Várdától nem messze, ahol lakik. Hívták az ügyeletet, ahol az…..
Irise 2011.02.22 11:13:57
@NaP: emedicine.com nagyon szeretem.
Betegeknek talán megfelelőbb a patient.co.uk.
Nem tudok magyar oldalt mondani sajnos.
Irise 2011.02.22 11:29:49
@gardarak: De hát én is ezt mondtam. A stressz és a fáradtság miatt, melyek krónikusak, nem lehet adekvátan kommunikálni.
Kérem, ne várjunk isteni tetteket földi halandóktól, mert súlyos csalódásban lesz részünk.
Az ember, ha fáradt, morog, ha stresszes, morog.
Ha fáradt és stresszes és mégis mosolyog, akkor kérek neki egy drogtesztet...
Irise 2011.02.22 20:52:26
@marand22: Sry, nem láttam,hogy a második kérdésed alaikusoknak tetted fel.

@Leroi: Áh, szerintem a válás nüansz ahhoz képest,ami büntetlenül folyik ma - elég csak megnézni a midennapok híreit,mennyi childabuse.
Praxis Kézelvágásom története 2011.02.21 09:25:21
Üdv!Látom, hogy mostanában megint csak negatív történetek kerülnek ki a "fantasztikus" magyar egészségügyről, így megörvendeztetnélek titeket egy pozitív "élménnyel" is.Tavaly nyár elején történt késő este, költözés előtt nem sokkal. Az összes poharat…..
Irise 2011.02.21 19:47:33
@zsigmond.judit1974: Mi volt ezen horrorisztikus?
Kedves blog. Már írtam nektek apukám betegségéről és az orvosok hozzáállásáról . Most hazajött, de a történetnek nincs vége. Ki kell írnom magamból, különben felrobbanok! Köszi, hogy ennek teret adtok!   Apura rájött valami (folytatás) Aput hazahozta a mentő a…..
Irise 2011.02.20 20:45:42
@Jim Raynor: Angliában is van magánrendelése a főorvosoknak, itt is perkálnak érte és itt is előbb műtik meg őket,mint az állami várólistásokat.
Irise 2011.02.21 18:38:29
@epres négercsók: Dehogynem. Mi azért nem írunk ilyen posztokat.
Irise 2011.02.21 19:46:20
@epres négercsók: Meddő? Nőgyógyász látta már?!
„A véleményem nem érdekelte. Megyek és kész, jó lesz. Hát, nem, nekem itt vannak a barátaim, a családom, az angolt különben sem nyomom perfekten” – nehéz igazságot tenni a következő sztoriban, melyben a csaj barátja egy ideális kapcsolatot dobna kukába némi…..
Irise 2011.02.21 19:22:07
@Zsu0805: Ez jó :D

Amúgy éltem Londonban és Magyarországon is.
Minden azon múlik, melyik részére költözöl.
Kerüld el South-East Londont és kerüld el a VIII. ker.-t Budapesten.

A poszthoz: biztosan sokan mennek haza lógó orral külföldről. De az ismeretségi körömben nem tudok senkiről, aki ilyet tett volna. Mindenki maradt és jól élünk kinn.
Nyilván aki babysitternek, vagy takarítónak megy ki, az nem válogathat nagyon, de diplomával nagyon szépen el lehet éldegélni. Kell egy kis bátorság az élethez.
Üdvözletem!  Gondoltam megosztok egy apró történetet.  Fogorvosnál jártam, mert szuvasodást észleltem a fogamon (ban). Kifúrták, de mivel fájt, így ideiglenes tömést kaptam. Majd eldől, hogy gyökérkezelni kell vagy lehet tömni. Mivel érzékeny lett egy kis idő után,…..
A világ kedvező irányú átalakítása miatt fontos lenne tudni, honnan jött az ötlet, hogy a világtól elzárt Zangla falucska néhány köztiszteletben álló férfija társaságot alakítson, majd ezt ne közös ivászatok szervezésére, számlagyártásra, esetleg állami pénzek…..
Irise 2011.02.20 14:36:32
  Megtaláltuk Budapest valószínűleg legjobb ár/érték arányú reggelijét! Bár a Vármegye utcai Mandiner-főhadiszálláshoz elég közel van, eddig méltatlanul kevés figyelmet fordítottunk a Palotanegyed tengelyét adó Bródy utcai Olasz Intézet kávézójára, pedig van miért.…..
Irise 2011.02.20 14:29:59
Irise 2011.02.20 14:32:59
@Szimba: ASDA-s angol reggeli rulez.
2 szelet sült bacon, 2 sült kolbászka, egy merőkanálnyi paradicsomos bab, sült paradicsom, egy tükörtojás, egy vajas piritós, és egy zsírban sült kenyér (na az kalóriabomba), vagy egy kis adag tócsni.
Plusz tejeskávé.
Egy ilyen reggeli után bőven van idő elkészíteni az ebédet.
Igen, van egy nagyon rossz tapasztalatom, amit megosztok Önökkel! Sajnos éppen tegnap történt. Az Öcsém, rosszul érezte magát, és szólt a nővérem lányának, hogy hívjon orvost neki. Felhívták a házi orvost, aki azt mondta, hogy most mit csináljak magukkal.   De olyan…..
A kisvárdai kórházzal kapcsolatos "élményemet" írnám le. Nem rég megjelentem a nőgyógyászati szakrendelésen. Arra voltam kíváncsi, valóban terhes vagyok-e. A teszt pozitív volt. Riadt voltam, de azért boldog is. Férjnél vagyok,pedagógusként dolgozó, tisztességesen…..
Praxis Orvoshoz soha többé 2011.02.13 06:00:00
Az orvosok bizony sokat tudnak hibázni. Megérthető, hiszen emberek. Nekem is megvan az oka, hogy nem járok orvoshoz. Semmilyen körülmények között sem.  Néhány példa: - Gyerekorvoshoz vittek egyszer, mert tele voltam piros kiütésekkel. Miután rájött, hogy valószínűleg az…..
  Cím:   1082 Budapest, Üllői út 78. Telefon:   +36 E-mail:   webmester@seb1.sote.hu Web:   http://www.seb1.sote.hu/     // Async Rating-Widget initialization. function RW_Async_Init(){…..
Irise 2011.02.12 09:17:29
@rikavagyok: Nem egészen. Ha a hasnyálmirigygyulladást az epekő okozza éppenséggel meg lehet műteni egy lépésben. Anyámnak volt ilyen, hatalmas pseudocystával a pancreason, egyszerre műtötték. Ügyes sebésze volt.
Praxis Apura rájött valami 2011.02.11 06:00:00
Kedves Blog! 72 éves édesapám Parkinson-kórban szenved. Már rossz állapotban van, alig tud járni, mozogni, önállóan bármit csinálni. Anyu már 4 éve ápolja, szinte állandóan vele van reggeltől-estig. De most nem arról szólnék, milyen is ma Magyarországon a Parkinson-betegek…..
Irise 2011.02.11 13:59:03
@Dr.laikus PhD: Sok erőt és kitartást kívánok. Csábosan megkötött kendő megvan? :)
Irise 2011.02.11 14:02:15
@Hatodéves: Teljesen egyetértek veled. Egy ilyen látvány, t.i. valaki késsel kerget valakit, akkor is felzaklató,ha idegen emberről van szó, pláne ha saját anyánk. A rendőrök, eüsök/mentősök se tudják tachycardia nélkül átélni az ilyen helyzeteket.
Máriát legjobb ignorálni, nézd meg az elmúlt posztokat, mindenütt trollkodik.
Irise 2011.02.12 09:14:56
@miklos.rabai: Figyelj, ideje lesz megkérni Hatodéves kezét és összehozni pár gyerkőcöt,mert túl sok a szabadidőd.
Egyébként nagyon jópofák a tesztjeid :))
Tisztelt blog és olvasók!   Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt édesanyámon életmentő műtétet kellett végrehajtani, mert elég súlyos, perforált gyomorfekély alakult ki nála. Szerencsére a műtét jól sikerült, nem voltak komplikációk és édesanyám jobban lett. Orvosunk…..
Tisztelt olvasó! Mi előtt bár mit is leírnék előre bocsátom,belülről látom a rendszert nem a pálya szélérő kiabálok befelé hogy mit kellene csinálni.Az egész rendszer elavult,korrupt,sok olyan dolgot lőcsöltek rá amivel nem kéne foglalkoznia,és azt állítják forrás…..
Irise 2011.02.08 15:12:38
@Leroi: :D
Irise 2011.02.08 17:15:15
@Dr.laikus PhD: Mindenki bolond, csak én vagyok helikopter!
Kedves Blog!   A fiamat másfél hónapja baleset érte. 7 éves, most elsős. A napköziben játszottak, amikor a fiam véletlenül nekiesett a focikapunak és elkezdett ömleni a fejéből a vér. Természetesen agyerek üvöltött, de szerencsére nagyon jó napközis tanítónőjük van,…..
Irise 2011.02.08 14:46:37
@Mille38: Ó, dehogyis, van persze protokoll arra,hogy mi történik,ha szülő nélkül jön be a gyerek!
Még az a könnyebb,ha kórházi felvételt igényel, mert ha hazaküldhető,akkor addig nem lehet hazaengedni,míg valaki felnőtt érte nem jön!
Egyik múltkori ügyeletemben
alkohol + ketamin k.o. tinédzser, név nélkül, iratok nélkül, GCS9..
a szokásos dolgokon túl a gyámügy és a rendőrség is fel lett riasztva, hajnali 2 -kor.
Fél 5-re benn volt anyu.
Irise 2011.02.08 15:11:11
@Mille38: TEljesen egyetértek,hogy kell egy átlátható szabályozás.
Ugyanakkor, szerintem a szabályoktól el lehet térni, az emberség miatt.

Az én életemből vett példa.
Szabályok szerint,ha valaki betelefonál, nem szabad megmondanom semmilyen információt a telefonon át,mert nem tudhatom kicsoda. Extrém példaként szokták felhozni,hogy így megbizonyosodhat egy betörő affelől,hogy éjszaka senki nem lesz otthon Kovácséknál.
Szóval, ha hajnalban betelefonál egy kétségbeesett szülő,hogy Kovács Pistikét nem hozták-e be hozzánk a mentők, akkor elméletileg nekem az egyetlen jogszerű válaszom az lehetne, hogy:
"-Nem mondhatom meg!"
Mekkora szívtelenség lenne már,ha a szabályok szerint járnék el.
Szóval jók a szabályok, de szerintem többek vagyunk,mint szemellenzősen szabálykövető hangyák.
Irise 2011.02.08 15:37:07
@Mille38: Nem, még azt sem mondhatom meg,hogy van nálunk egy ilyen gyerek, vagy,hogy kérem mondja meg,hogy mekkora nagyságú,milyen hajszínű, hiszen még mindig lehet egy rosszakaró szomszéd, vagy újságíró vagy bárki. Sajnos nemegyszer lehet belefutni olyanba is,hogy a hívó fél azt állítja,hogy mondjuk Írországban van, vagy csak 200 km-rel arrébb, de nem tud bejönni. (Nyilván felnőtt betegről van szó már.)Ilyenkor aztán végképp képtelenség a dolog.
Praxis 5 év alatt 7 műtét 2011.02.07 06:00:00
2006. szeptemberében eltávolították a méhemet, egy mióma miatt. Több napig a műtét után magas láz gyötört, begyulladt a seb is, majd spriccelni kezdett a vér a sebemből. Azonnal újra megműtöttek egy érsebész segítségével. Ezután az intenzívre kerültem szepszises és…..
Irise 2011.02.07 11:59:18
@miklos.rabai: Ez egyebkent ugy van,hogy
"fat,fair,fertile female in her forties" es semmi fajelmelet nincs benne, lol
Kedves Praxis! Soha nem gondoltam, hogy az interneten keresztül fogok panaszt tenni bármire is, de a mai nap folyamán olyan elfogadhatatlan dolog történt velem, hogy muszáj másokkal is megosztanom. Történt ugyanis, hogy 15 éves korom óta PCO-s beteg vagyok, de az utóbbi időben kicsit…..