Regisztráció Blogot indítok
Adatok
designerke

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs kedvem sem a blogot, sem az életemet folytatni. Az utóbbit kénytelen leszek, mert nem tehetem meg másokkal - nem veletek, felebarátaim, hanem a kölykeimmel -, hogy szimplán felkötöm magam. Különben is szarul mutatnék szederjes nyelvvel, márpedig hiú vagyok.   Egyszerűen…..
designerke 2011.08.04 12:23:44
Kedves Mónika!

Én is a 35+ korosztályba tartozom, 2 éve keresek állást, a munkaügyiben már csak úgy ingyen vagyok regizve együttműködőként és a férjem tanári keresetéből élünk. Azt hiszem szerencsés vagyok, ha összejön, akkor a munkaügyi most segít vállalkozni, vagy szellemi szabadfoglalkozású leszek, vagyis adószámos magánszemély, számlaképes. (bővebben még szellemiszabad.blog.hu)

Az elmúlt 2 évben és még korábban is, megtapasztaltam én is értékelni, ha van itthon valami a kertben. Még 3 évig lakáshitelt törlesztünk és a férjem fizuja épp elég erre, a rezsire meg némi kajára. Ő közalkalmazott, így még kap pár extrát. Kb ezért még tudunk néha kaját is venni, meg itt a kert, és a családban is van mindenkinek.

2 éve cserebere börzékről öltözködöm és a rokonság leselejtezett - mellesleg még kifogástalan állapotú - ruháit is szívesen bevállalom vagy a korábban felgyülemlett anyagokból magam varrom. Amikor lehet bringázunk, az bio üzemanyaggal megy :) Karácsony előtt papír ékszereket kezdtem gyártani. Az volt az ajándék a családnak. Örültek neki, szép lett. Mára annyi van, hogy lassan kézműves vásárra vihetem. Lejárt magazinokból, prospektusokból, szórólapokból tálat készítek és még sorolhatnám.

Ezen kívül átképeztem magam webszerkesztővé itthon, saját erőből, barátokon gyakoroltam. Ez a helyzet kihozta belőlem a max kreativitást. 2 idegen nyelvet beszélek, van egy nyelvi diplomám. A munkaügyiben már képzést se tudtak kínálni képzést, mert azokon már túl vagyok... Ráadásul szakmám is van.

Volt, amikor tényleg csak a kerti termés volt itthon. Télen a száraz kenyérbál és tejből meg egy kis mákból lett guba. A száraz kenyér másik feléből bundás kenyér. Ez pár éve volt, mikor építkeztünk. Ahhoz képest most királyság van. Megtanultam újrahasznosítani, cserélni... És a semmit beosztani. A szüleim nyugdíjasok, alattunk laknak a földszinten, anyósomék Pest közelében, vidéken élnek, és kb a fél rokonság, így éhen nem halunk. Az, hogy húst nem eszünk, csak max ünnepnapon, nem vág földhöz, amúgy se szeretem.

Van kiút, hidd el, pl. ez a szellemi szabadfoglalkozású megoldás. És a közlekedés bkv helyett bringával. 2 éve önkénteskedem is zöld szervezeteknél, hogy ne esek ki a munkából és a közösségi életből. Ha szervezünk börzét, szólok, és a maradékot akár el is lehet vinni. Azt az egoból jövő hangot, hogy elfogadni másoktól a segítséget ciki, már rég elnémítottam. Nem, nem ciki. A fogyasztó társadalom még mindig olyan jó állapotú dolgokat vet ki magából, hogy az angol bálás és a magyar cserélt is jobb, mint amit butikban sokszorosáért adnak el, csak mert bele van varrva egy név... De bármit is adnak, elfogadom. Adnak fogadd el, ütnek szaladj el! Sokan kidobnak egy csomó dogot, mert nem tudnak mit kezdeni vele. Pedig használható! Csereberéltem már növényt, könyvet és minden egyebet. Kaptam így már mindenfélét, ruháért és csecsebecsékért... Mikor mi kell. A fogyasztói társadalom "szemete" vagy hordaléka akkora, hogyha nem vagyunk túl büszkék elfogadni, abból vígan élhetünk! Régen más volt, édesanyád biztosan megértené, ha ma itt lenne és látná. Átérzem a helyzetedet, évekig kiadóknál dolgoztam, tördelőként, szerkesztőként... Most én is blogolok (a fent említett nem az enyém). Gyerekem még nincs, ha szerencsém van, összejön és akkor kapok legalább gyest... és/vagy beindul a vállalkozásom. Segélyt az önkoritól nem kaptam, mert a férjem többet keres annál, amit megszabnak minimumként... Amint látom és bőségben élek néhányakhoz képest, és áldom is az eget... Remélem, neked is bejön valami vagy legalább a gyerkőcök közül valamelyiknek és akkor az élete választod! Bár tudnék valamit segíteni!
designerke 2011.08.04 12:27:47
@designerke: bocs a hibákért... néha elkalapálom a betűket... Remélem, így is érthető...
Subba Így néz ki egy reklamáció 2010.01.21 09:00:00
Nincs adat arról, hogy melyik szolgáltatóhoz csúszott be az alábbi reklamáló levél és az is lehet, hogy kam az egész, de valami hibátlan stílusban írták. Tegyük meg Magyarország hivatalos panaszbejelentő levélformájának!  "A 2009.11.12-én tett internet…..
designerke 2010.02.06 12:11:30
@hauz: végig vinnyogtam a röhögéstől - részben kínomban, a felismeréstől, hogy menyire igaz! - míg olvastam a levelet! Meg kell jegyezzem, még egészen diplomatikus és udvarias a néhány nyomdafestéket birizgáló kifejezéssel együtt... Hasonló érzelmekre ragadtattam magam szóban az elmúlt napokban egy másik hazai közintézményből hazaérkezve... Ott elvileg segítenek állást találni, de csak nagyon elvileg... Ehhez képest az említett monopolíummal rendelkező szolgáltató a versenyszféra top intézménye...
Varacsk „Úgyis összeöntik!” 2010.01.19 10:22:00
Városi legenda a lusta emberről Hányszor, de hányszor hallottam már az országot járva, hogy nem érdemes szelektíven gyűjteni, mert összeöntik. Hát itt is elmondanám, hogy a legenda nem igaz, úgyhogy ez a kifogás nem ment föl senkit az alól, hogy lusta szelektálni. De…..
designerke 2010.01.26 12:42:25
@MrSzelektiv: Köszi! Lehet, hogy mégis Tisztánlátó az após, ez jó :))) Még egy tisztánlátó a családban - sztem ő ezt inkább tagadná :))) Na jó, viccet félretéve, lehet, hogy erről pl. nem tud, hogy a technika már ezt is megoldja! De ez jó hír. Mindenesetre ő ebből azt vette le, hogy akkor nem éri meg szelektálni...
Kedves Despota és tisztelt HR asszisztensek, ügyintézők!   Bölcsész diplomám van (nem nyelvszak), a magát legjobbnak tartó magyar egyetemről (ELTE), közel 10 éves tapasztalatom a saját szakmámban. Dolgoztam már a versenyszférában itthon és külföldön is, de tapasztalataim…..
designerke 2010.01.22 11:32:13
@Bolcsesz79: Lehet, hogy túlzás, és nem csak ezen múlik, de amíg nálunk még ott tartunk, hogy komoly hadjárat kell az illegális szemetelés, az utcán való szemetelés és úgy egyáltalán a halmozási és vásárlási kényszer ellen, nyugaton már tényleg sok városban nem látsz semmit eldobva. Próbálnád meg Svájcban kidobni a kocsiból a banánhéjat vagy a csokispapírt!! Mehetnél az adósok börtönébe, olyan díjat szabnának rád! Németeknél a kukáért annyit fizetsz, amennyit beleraksz, a szelektív ingyen van... Brazíliában beszámítják a közmű számlába az egyik városban, kevesebbet fizet, aki elviszi. Még a gazdagok is elviszik!

Itthon talán nem rúgnak beléd, vagy nem vernek meg, ha szólsz valakinek, és néha a szelektív gyűjtők körül is borzalom ami van. Pár méterrel odébb ledobva a palack meg a sörösdoboz... biztos rohad nehéz lett volna tovább vinni azt az iszonyat súlyú műanyag palackot :))) De nézzük a jó oldalát: legalább elindult vele a delikvens és egy idő után a többiek laposra tapossák. Azért környezeti kultúrában még van hova fejlődni!

Mondjuk Angliában meg Jamie tanítja újra főzni az embereket! Elég durva műsorokat látok néha az életmód csatornákon (mást már nem nagyon nézek, inkább csak ismeretterjesztő cuccokat). Ahhoz képest mi magyarok tényleg frissek-fittek vagyunk és rendesen kajálunk a magyar konyha minden vitathatóan egészséges eleme ellenére... Pl. többnyire még ismerjük a zöldségeket, és az agrárium jelentős pusztulása ellenére még mindig van kultúrája a kerti zöldségtermesztésnek. Az ellenőrzött bio kultúrák is terjednek: sok gazdának nincs már pénze permetezni, és érdekes módon a régi paraszti hagyományok is kezdenek újra divatba jönni. Sokan felismerik, hogy mennyi haszna van, és nem hülyeség... Kb. 6 éve intenzíven a táplálkozással foglalkozom hobbiból és amikor lehet hivatásból is, illetve egyre inkább a környezeti kultúrával. Tavasszal erről indítottam egy blogot is...
designerke 2010.01.25 09:16:18
@Animacs: A pizza az alternatívák közül még a járhatóbb volt és azt se napi szinten... Valamit csak kellett enni, főle, hogy sokszor az íróasztal mellett tudtuk csak beszorítani a napirendi pontok közé... Azért inkább más dolgokat ettünk és mást is lehetett rendelni, nem csak pizzát... Na mindegy, ennek már vége...

Ami a tejesdobozt illeti: Magyarországon, Budapesten a papírhoz kell dobni, egyes városokban a műanyaghoz. a KFK honlapján rajta van. Külföldön a helyi rendeletek szabályozzák, ahol nincs külön helye, ott érdemes rákeresni, hová kell dobni. Valószínűleg a papírhoz vagy a műanyaghoz és elméletileg a mosószeres flakon veszélyes huladéknak minősül nálunk is. Nem rég írtam erről egy összefoglalót, onnan is tudom...
designerke 2010.01.25 09:25:02
@Animacs: ja, és ezt a mikro dolgot a vezetőség találta ki, nem a dolgozók... Nekem belefér, és tényleg elég hatékony, bár tényleg nem tesz túl jót az ételnek. Úgy működik, mint egy mini részecske-gyorsító és ez nem tesz nekünk jót. Állatok pl. meg sem eszik a mikróban melegített ételt!! Bezzeg mi emberek! Az egyetlen előnye a gyorsaság. Azért, ha van módom, inkább gázon melegítek.

Egy másik jó alternatíva a nyers étel: raw food vagyis élő ételek... Sok helyen van már nyugaton ilyen étkezde és nem kell főzni, gyors és egészségs, és vega. Tudtommal nálunk még nincs ilyen étel rendelhető verzióban, de otthon is el lehet készíteni. Ez a jövő egészséges gyorskajája... Sajnos a receptkönyv se jelent már meg itthon...
Hivatalosan nem lehet biciklizni a Margit hídon, a kerékpárosoknak le kell szállniuk, hogy a túlpartig tolják a járművüket. A Critical Mass szervezői azonban tudják, hogy mennyire életszerűtlen ez azon a járdán, amelyen a felújítás előtt is osztoztak a gyalogosok és a…..
designerke 2009.08.28 22:44:53
@Silverf@x: ez nagyon tetszik, hasonlóan gondolom! Néha változtatni kell dolgokon, a merev szabályok sokszor nem életszerűek, a megalkotóik egykor jónak látták, de mára megváltoztak a körülmények... Változik a világ és nekünk alkalmazkodni kell. Igaz, néha hozzánk, emberekhez is alkalmazkodhatna már valaki és felhasználóbarát utakat tervezhetne végre Budapestre :))))
Valószínűleg sokan vannak, akik találkoztak a Multi-Level-Marketing (a továbbiakban MLM) fogalmával, ami gyakorlatilag egy pilótajáték olyan formája, ahol nem csak a pénzt gyűjtik be, hanem valamilyen terméket is forgalmaznak, olcsó szart, méregdrágán (mert ugye több embernek is…..
designerke 2009.06.26 16:00:58
@designerke: Bocs a hibákért... A billentyűkezelésnél néha megcsúszik az ember keze... Remélem azért érthető...
designerke 2009.06.29 10:56:30
Üdv Mindenkinek!

Volt szerencsém még néhány újabb bejegyzést elolvasgatni, szép lassan haladok, nem egyszerre, mert dolgozni is kell néha :))) Van aki a tisztességgel, árréssel, szabad élettel meg a sok-sok kemény munkával stb.-vel példálózik. Én igazából nem vagyok 100%-ban sem pro, sem kontra MLM, vannak jó és rossz oldalai mind a hagyományos, mind az újabb fajta kereskedelmi rendszereknek. Gykran nem is csak a rendszerben van a hiba, persze, mindenbe, amit ember alkotott csúszhat egy kis bibi és lehet, hogy kéne/kell rajta alakítani menet közben. A gond az, ha valaki ezt nem látja be, azt hiszi/elhiszi, hogy ez tökéletes! Egyszerűen kihagyják az emberi tényezőt a számításaikból, programozható robotokként, számokként gondolnak rájuk. Nagy hiba! Egy országot, üzletet, stb. a nagyjai, és a lakói, dolgozói, társai tesznek azzá, ami.

A másik ördög az árfolyamokban búlyik meg! A különböző országok kultúrális és gazdasági hátterének figyelmen kívül hagyásán is lehet bukni: az USA-ban egy átlagkereresetbe belefér havonta pár doboz 20-50-100 dolláros termék beszerzése családtagonként. Nálunk egy fogyasztja a többi nézi, hogyan csúszik le a papa/mama torkán gyakran az egész család havi betevőjére elegendő összegért megvehető lötyi-trutyi-bogyó. Mert ugyanez magyar forintra átszámolva, magyar átlagkeresethez viszonyítva gyakran a család 1-2 kereseőképes tagjának jövedelmének jentős hányadát teszi ki. Aki olyan szerencsés, hogy belefér a család költségvetésébe havi 50-100 ezer plusz kiadás gyakorlatilag majdnem luxus termékekre, örüljön. De ne várja el mindenkitől, hogy ezt beszorítsa... Havi 100-140ezres keresetből ez nem annyi százalék, mint 5-8000 dollárból.

A 3. kutyuli a demogrráfia és a szociológia részletreiben van elhantolva: kedves Dr. Milesz állítása szerint (egy videofelvételen) 9 millió behozhetó potenciális üzleti partner futkos még a magyar utakon. Kicsit elszámolta magát. Szerintem ezt el kéne osztani legalább 10-el. A mi családunk 5 tagú, így ha 1 belépett, a többi 4 biztos kieső, mert 1 elmegy és megszerzi a terméket nagyker áron és a többi is élvezi, ha üzletelne és, tegyük fel sokat is keresne, a többi még jobban örülne és még kevésbé érdekelné, hogy maga is üzleteljen, mert minek, ha eltartják. Egy átlagos magyar családot véve alapul, ma is legalább 3-5 emberrel számolhatunk, 1-3 gyerekkel, ha csak 2 generáció lakik együtt. Ebből biztos vannak eltartott kiskorúak és/vagy idősek is.

Legtöbb magyar családban jó esetben vannak nagyszülők, egyéb rokonok is, akik szintén részesülnek a papa-mama áldásos tevékenységének gyümölcséből, vagyis szarnak belépni és hülyére dolgozni magukat! Legtöbbünknek van pár közeli barátunk is, akiket részeítünk az előnyökből, vagy saját vásárlóként kiszolgálunk. Ők sem biztos, hogy be akarnak lépni, mert szánnak rá annyit.

A gyerkőcök egyszer talán felnőnek és követik a szülők példáját, de ha már benne vannak a tutiban és nem szorulnak rá, lehet, hogy ők sem akarják majd azt csinálni, amit apa-anya. Továbbá egyéb hálózatok is vannak és jelentős az ellentábor is...

Ha egyesek továbra is búgy bánnak a potenciális ügyfelekkel, ahogyan velem és néhány ismerősömmel, akkor ez a szám még kevesebb lesz! Vagyis az lesz, kedves Dr. Milesz, hogy optimista számítások szerint max. 1-2 millió ember még esetleg besétál a közeljövőben az Önök hálózatába a felnövő generációból, párat sikerül meggyőzni még a civil lakosság felnőtt tagjaiból, de a másik oldalon számolni kell a veszteséggel: a cég nevének illúziókeltése ellenére, fizikai testben senki sem él örökké, tehát a kihalás az egyik módja a leépülésnek, a másik a természetes szóródás: vagyis a lehülyézett, kiröhögött ügyfelek rohamos elpártolása (akár egy életre) Önöktől vagy akár az egész rendszertől! És arra sincs garancia, hogy valaki nem talál ki jobbat...

Ha már számokról beszélünk, ismerni kell a negatív számokat is, a szorzás mellett az osztást, a hatványozás mellett a gyökvonást is! És az emberi érzéseket, amiket nem lehet matematikailag meghatározni, nem feltétlenül racionálisak. Egy számítógépet, robotot be lehet programozni, de az emberek emberek... Érző, szellemi lények!

designerke 2009.07.10 20:41:46
@bolcsi:

Hurrá! Végre valakiben még felmerült ez is! Bennem is, csak úgy látszik, végül kimaradt... Mert erről tényleg nem beszélnek, csak dicsekednek. De ki látta már bármelyik nagy MLM mufti bankszámláját igazából? Részletesen... Hogy mennyi volt a valós utalás? Mert ferdíteni tényleg lehet és messziről jött ember azt mond amit akar.

Azért megnézném, hogy él valójában az aki azt állítja, ő a csúcson van. És láttam is néha! Eleget ahhoz, hogy ne tartsam hitelesnek! Sőt, nagyon gáz! A kapcsolatépítés állítólagos "nagymesterei" közül többet ismertem, aki elvált, vagy egy normális kapcsolatot nem tudott még életében összehozni. Csupa érdekemberek veszik körül, nem bíznak senkiben, mindenkinek csak a pénzért kellenek, vagy azért se már..

Hirdetik az egészséget, közben piálnak, bagóznak, drogoznak, zabálnak, elhíznak... Őszintén szólva elég gáz, mikor valaki az egészségről papol és közben egymás után szívja a szivarokat. Ha kihívnám versenyfutásra, szerintem percekkel megelőzném, ha egyáltalán kibírná élve! Noha ő azokon a szereken él állítólag, amit ő propagál. Álllítólag időmilliomos, mégsincs senkire és semmire ideje igazából, és remeg a keze az idegességtől. Több baja van mint egy orvosi lónak... No comment!

Mellesleg egyetlen ismerősöm sincs, aki az MLM mellékállásos üzletéből szedett volna össze tényleg akár egy közepes árú használt autóra való összeget. 1-2 százezer volt a max, 1-1 hónap erejéig. De egyszer volt Budán kutyavásár, hamar elúszott az is. Gyakorlatilag visszakereste esetleg, amit befektetett, vagy nagyon kicsi haszna volt. Egy darabig hencegett, aztán hallgatott mélyen. Vlsz befürdött a dologal. És ezt szar beismerni! Nem egy ismerősöm van, aki csúnyán néz rám, mióta nemet mondtam neki meg a szponzorának, de továbbra is tartom: madarat keresenek a fán! Ha tényleg látnám, hogyan jut egyre feljebb és havonta bemutatná a fejlődést valaki, talán elhinném. A gond az, hogy az alsó vonalat és az elért szintet meg is kell tartani!! És csak nagyon kevés van, aki tényleg feljebb is jut. De vajon milyen áron?

Szomorú látni a 40 körüli szingliket, agglegényeket, akik talán a profiton kívül egy párt is keresgélnének. Nagyon kínos lehet egy szép nyári hétvégén rádöbbenni, hogy mindenki más nyaral, míg ők egy légkondis teremben osztják egymásnak az észt. Odakint tombol a nyár, mindenki a vízparton sütteti a hasát ők meg bent rohadnak a 4 fal közt. Rémes! 1-2 hétvégét bírtam ki így! Magára hagytam és nem törődtem azzal, aki a legfontosabb, kint jó idő volt és elment 2 napom meg 10 ezrek arra, hogy mások klinikai tüneteit hallgattam, majd közhelyes üzleti előadást egy ablaktalan, levegőtlen, sötét szálódai előadóban, miközben a férjem 2 napig napozott a Dunaparton. Nekem meg megfájdult a fejem már kora délutánra a levegőtlenségtől és a sok szomatikus sztortitól és majd leestem a székről. Mi ebben a jó? Persze, a célokért sok áldozatot kell hozni... Na ja! De téynleg megéri? A világ összes pénze se kárpotolhatna azért, ha ezt még egyszer át kéne élnem! Rosszul lettem attól, hogy mindenki a saját hüvelygombájáról, bőrbajáról stb. szónokolt... Ki kíváncsi erre? Fúj! Gusztustalan! Lehet, hogy rendbe tette neki az X löttyi-trutyi-bogyó, de mért kell ezt kihirdetni egy több ezer fővel telezsúfolt levegőtlen teremben, mikrofonba? Én erre nem vagyok kíváncsi!


Pár ember állítja, hogy neki már abból áll az élete, hogy játszik, de a többség 2-3 helyen robotol, hogy elérjen valamit. Sokan csupa olyan dologért hajtanak, amit amúgy is megtehetnének, ha nem rabolnák el az idejüket ezek a felesleges körök, vagy éppen lemaradnak az élet nagy csodáiról, mert épp a "nagy célokra" koncentrálnak és majd egyszer boldogok, gazdagok legyenek... Hajtanak, hogy egyszer majd élvezzék az életet, csak közben elsüvít mellettük az élet. A gyerekeik nélkülük születnek meg, nőnek fel, a barátok kihagyják a bulikból, lemaradnak a romantikus naplementékről stb.

És valószínűleg már az MLM nagykutyái is szűkölnek és csak az ajtót kaparják a mai viharos időkben... Fent kell tartani a látszatot, ők még nem mondhatják ki, hogy elkúrták :))) Persze, ha valakinek alapban van érzéke a pénzcsináláshoz, bejött neki és befektette jó helyre a lét, az most talán nem megy a híd alá. Pénzből lehet pénzt csinálni. De ha valaki már megszokott egy színvonalat, azt nagyon szar lehet alább adni. Mikor a luxusból esik vissza valaki egy átlagos életbe, vagy tényleg a nullára, az hatalmas kudarc lehet...

Legközelebb, ha azt mondja nekem bárki, kérjek valakitől 100 ezret, esküszöm az illető lesz az első :)))) Akkor aztán érdekelt lesz, hogy jól szponzoráljon, különben ugrik a pénze :))) Megnézném a fejét :)))
Bár kevesen szeretik a BKV-t, de valljuk be; van a tömegközlekedésnél rosszabb is. A buszsofőrök, villamos-, és metróvezetők legalább nem tévednek el. Alkoholt remélhetőleg pedig csak munkaidőn kívül fogyasztanak.Szép napot mindenkinek!Tegnap történt velem az eset, ma pedig…..
Figyelem! A poszt hosszú, de mindenképp érdemes elolvasni. Felháborodni és csámcsogni lehet rajta bőven, aki került már összeütközésbe a tipikusan magyar bürökráciával, az jól fog szórakozni. Pont úgy, mint a német expresszionista zeneműveken.   Üdv! Ugyebár itt a…..
designerke 2009.03.25 15:50:14
Üdv!

Valószínűleg nem nyugtat meg a dolog, hogy ezzel nem vagy egyedül, ezért meg sem próbállak nyugtatni...

Én az OEP-ben jártam hasonlóan, igaz, ott a sor kicsivel gyorsabb, de persze el kellett húznom a volt ucsó munkahelyemre, hogy aláírassak velük egy papírt. Mivel márc x-én lejárt a felmondásom, és volt egy jó tanácsadóm, meg persze január óta nem tudok kikecmeregni a tüdőgyulladásos-taknyos-fosós kórból, elmentem passzív betegácsiba 10-én. 3 napon belül, hogy jogosult legyek passzívra...

Az OEP-nek nem elég a szaros orvosi igazolás, be kell adni minden egyebet (kereseti igazolás, munkáltatói igazolás stb.). Nem elég nekik, hogy a nyakadon is folyik a takony... Be kell vinni személyesen a cuccaidat. És persze nagyon-nagyon kedvesek az ügyintézők. Mint egy pitbull :)))

Elcsattogok - miközben elég szarul vagyok - a 2 megállóra levő mh-re (még jó hogy közel van). Ott közli velem a nagyon szőke titkárnő, hogy ő ilyet még nem látott.... Fél órás szájbarágós telefon a könyvelővel, kezd vmi derengeni, de a főnök se látott ilyet... Mármint passzív betegállományról kb. 60 évesen sem hallott... Megnmutatja a munkaügyesnek... Majd küldik a papírt... Pár nap múlva újabb sorállás OEP-nél, addig "élvezem" az alkotói szabadságomat itthon. Azt ugyan nem tom, ha a férjem nem lenne, miből élnék, de elvagyunk egyelőre... Még tart az ucsó havi bér, meg csurran-cseppen innen-onnan.

Azt mondják, cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni :))) Egyelőre még bízom abban, hogy a CV-m és a portfolióm elad előbb-utóbb... Kb. 100 helyre küldtem el eddig, pár helyre be is hívtak interjúra. Jó esetben válaszolnak valamit akkor is, ha most épp nem alkalmas nekik, de a nagy többség erre se szakít időt.

Megszoktam már, hogy ez nem a kultúra, hanem a pornó és a qrvák országa (a Hókusz-Pókusz-Fókusz nemrég kiderítette, hogy ez a külföldiek megítélése rólunk). De mi legalább tudunk élvezni! Megszoktuk, hogy b... -tnak minket és turizmust csinálunk ebből is :)))) Találékony nép vagyunk, hiába! Azt mondják, a nélkülözés kihozza az emberből a kreativitást!

Egy biztos! Ebben az országban jobb, ha önállósítod magad, és a saját területeden szétküldöd mindefelé a CV-det, eleve megkeresed a cég felelős emberét és írsz neki szépeket magadról! Párszor már bejött! 2006-ban 2 hét alatt találtam így állást, 2003-ban is elég gyorsan bejött! Magad uram, ha a szolgád nem...

Fejvadászokra hagyd rá a dolgot, a munkaügyi Kp. meg sóhivatal... Mint a példa mutatja, főleg azok húzzák meg magukat az ilyen helyen, akiket a pult másik oldalán állva többnyire elküldenének azzal, hogy még munkanélkülinek is kevés, mint mackósajtban a brummogás... T. a kivételnek! De nem akarok senkit elítélni... Szerintem a világ már rég nem a 8-4-ig tartó közalmazottaknak áll.... Bátorság, kreativitás! Ha Győzikének sikerül megélnie, neked is menni fog!!! Bár lehet, hogy a hülyékre vigyáz a jóisten, a jókat viszont próbára teszi, mert tudja, hogy képesek kiállni. Ezek szerint te jó vagy! Higgy magadban!

Üdv,
MM